0
kiky17

problem kod spajanja woofera i pojacala

Recommended Posts

dali možeš poslikat to što sve imaš od opreme i kako si spajao?

Ne vjerujem bas da je stvar u pojacalu, pojacalo je Magnat,snage 1000w, staro mj dana.

Pa nije baš magnat skupa komponenta jel...

Ja sam sa istim chinch kablom, a na dvokanalnom alpine-u imao sve ok..Samo sam promijenio na 4kanalno pojačalo(lošije kvalitete) i eto ti zujanja..Tako da itekako ovisi o opremi...

To mi je sad problem, naime nezz kako preko moba postaviti sliku. ako vam kaj znaci, pojacalo je Magnat od 1000w, woofer je Hifonicsov snage 700w, i dva lg zvucnika snage oko 200w

ti wati ti ništa ne znače, moraš gledat di piše rms a ne max

i još da znamo o kojim se modelima radi bilo bi super.

inače to si polovno kupovao ili je baš sve novo iz trgovine?

činčevi su ti ovakvi http://eatcomputelove.com/wp-content/uploads/2012/01/RCA-Patch.jpg

ili slični ovakvima http://cdn2.sulitstatic.com/images/2010/1103/024949841_dsc0628.jpg

Ne vjerujem bas da je stvar u pojacalu, pojacalo je Magnat,snage 1000w, staro mj dana.

Mda, sad me i uvjeri da ima čisti kilovat:) Pišeš prevelike brojke, reklamne brojeve a stanje nije baš tako.

Ja sam na passatu riješio bas sa dva ovalna na zadnjoj tabli, je da san mora kidati lim ispod njih ali to je to, ovi u vratima i visoki stock su sasvim dovoljni. Sve ostalo nije jeftino, hebeš bubanje ako zuji. Prošlo me s vremenom.

Cincevi su slicniji zadnje navedenima, samo kaj moji imaju uokolo neku gumu ili tvrdu plastiku, sta li vec.. ugl lud sam vise od pokusaja da dovedem ovo u red, nezz vise kaj da radim. Muzika nije kupljena nova, kupio ju od frenda, on ju ima mj dana, dao mi i sve racune.. svirala je u istom autu samo kaj je moj diesel a njegov benzinac.. kod njega bilo bez ikakve greske

probaj neki mp3 player spojit na pojačalo pomoću ovoga kabela http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS5GRkCe2g18cM6ZXib5pSa9g_VFGOCnjfKfEyXJXv4uYJ0_G87ig

tek tako da vidiš da ti nije možda do radija...

i dali je pojačalo 4 kanalno ili 2?

ako je 4 onda probaj premjestit činčeve na druge ulaze jer je moguće da ti je slučajno pukla nožica od mase na rca ulazu pojačala

i dali si spajao opremu kada ti je radio bio upaljen ili ugašen

Edited by Pantic

Slobodno spoji zvucnike direkt na radio, nece ti nista izgorit, jedino ce slabije svirat, tj svirat ce toliko koliko im radio moze dat...

Sviraju ono sto im radio nudi, ne mogu izvuc vise nego sta radio daje...

Jesi probo ištekat chinch?

Jel pojačalo zašarafljeno na lim?

nema veze remote s naponskim. nemoze zujat ako se dira s naponskim jer mnogi ljudi brikaju naponski kod pojacala na remote i nema sumova. Moj prijedlog za pocetak promjeni cinceve i razvuci ih po drugoj strani.

Alo naspojlirani momak, jel ti znaš čitat? Napisao sam "tanki kabel na činčevima" a tu ne vidim da sam igdje spomenuo naponski kabel.

Uspjeli smo rijesiti problem, doduse nije najsretnije rijesenje, al eto. Posto smo pokusali zamijeniti kablove i situacija se nije popravila, straznje zvucnike smo spojili direktno na radio, sad je samo woofer spojen na pojacalo.

nekim cudom, straznji zvucnici ne sviraju nista tise nego prije dok su bili spojeni na pojacalo, samo se nadam da ce to rijesenje

bit dugog vijeka. Hvala svima na pomoci..

zvucnici ne sviraju nista tise nego prije dok su bili spojeni na pojacalo

Kad ih nisi ni pošteno raspalio s pojačalom. Ali da bi mogao malo ga jače trebaš im secnuti bas nekim kondenzatorom(valjda) i samo woofer ostaviš za bas, možda je onda predubok, ovisi. Uglavnom, najbolja je kombinacija koju sad imaš, woofer samo neg lagano "kuha" nijanse koje ovi ostali ne mogu dati.

Sve drugo je skup sport.

0