1 1
shaggy_precko

Kupnja passata b5.5 130ks,iskustva

Recommended Posts

Pozdrav.brat iduci tj. ide u njemacku po passata b5.5 130 ks :vozi:vozi .posto mu je tamo daleko jeftinije nego tu uzet ;-) .sve u svemu ako netko ima taj auto ili ga je imao molio bi da napise svoja iskustva.sta da gleda kad ce ic po njega u njemacku :grrr ,koje su mu mane i to . nisam uspio nac link ako je vec neko otvario ovakvu temu .ako neko zna link neka mi ga ostavi pa cu dalje citat. :care

kolko jeftinije? 100 eura mozda

i moj prijatelj je dovezao golf 5 2005 tdi za 3200 eura

krama da covjek ne povjeruje da se s onim netko vozio po njemackoj. dok zamjeni sve sto treba izaci ce ga isto kao da je takvog kupio i ovdje.

Edited by MarioIV

a gle.tvoj frend kad je iso po auto ocito nije gledo neke stari sad koliko ga kostalo ostalo nezz ja.moj brat je tako odlucio i njegova stvar.ako je on pogledo tu cijene i tamo i ako mu je jeftinije da ide po njega nek radi sta oce.pito sam za iskustva sa tim autom i sta da gleda da ne popusi foru.

jeftinije je da, a jel računao da je oko 190g/co2 na cijenu + ostali troškovi dok ga registrira? (samo ga tu registracija dođe 500-600eur ako ima 50%)

Inače ja ga imam, ima sad oko 240 000km, promijenio kuplung set ( oko 5000kn s poslom) , veliki servis ( oko 5500kn sa poslom), prednja ramena lemferder (isto dosta love)

pazi na to da svaka vrata otvara i da na svakima dolje svijetli svijetlo, da prilikom kretanja auto ne trza ili cuka, da na leru ne trese jako, da u podvozju ne lupa ništa, da sve od opreme radi i ne blesira se, a ostalo ko na svakom drugom autu

imao on jednog frenda koji se bavi sa tim uvozom.on mu je sve u lipu objasnio koliko para ce ga bit.novce ima i odlucio je na taj korak.zato sam pito za iskustvo da mu kazem sta da gleda.neka stvari zna sta da gleda i ja sam mu reko par.ali ovo za svijetlo na vratima je jako dobro sto si mi reko nebi se tog sjetio.premada svaku sitnicu treba gledat ipak dajes novce koje nije lako zaradit

imao on jednog frenda koji se bavi sa tim uvozom.on mu je sve u lipu objasnio koliko para ce ga bit.novce ima i odlucio je na taj korak.zato sam pito za iskustvo da mu kazem sta da gleda.neka stvari zna sta da gleda i ja sam mu reko par.ali ovo za svijetlo na vratima je jako dobro sto si mi reko nebi se tog sjetio.premada svaku sitnicu treba gledat ipak dajes novce koje nije lako zaradit

treba i u njemačkoj pripazit di, tj od koga uzimas auto. najsigurniji je opet privatnik švabo :) što se tiče auta, mi ga imamo od 2005, sada ima preko 260tkm, i nismo dosad imali nikakvi veći problema s njim. jednom je remenica na alternatoru riknula, jednom brava paljenja i tako spržila anlaser. kvačilo je jedno vrijeme pravilo probleme pri kretanju (trzuckao je) ali je to samo od sebe stalo :) inače motor je 1:1! na 12-13tkm ne uzme skoro ništa ulja, pali vozi, peri deri ;)

ja sam mu osobno preporucio da uzme nesto slabiji motoro.ali covijek oce mrcinu od auta i odlucio se za 130ks 8-) ...ja osobno imam b4 90ks i stvarno cupa i njega je fascinirao auto pa je reko da ce samo passata uzet

130ks je taman za passata, obo gore kaj piše josip, isto je kod mene, na 15 000km 1-2dcl ulja popije :)

imam ti isto passata 2001.130 ks karavana. 270 000 km, potroši nekih pol litre ulja na 15 k km, kako kad. od kvarova, strujna letvica na diznama, na jednoj dizni je prekidalo, nova oko 450 kn. jedna cijev od interkulera napuknula, ventilatori su isto nešto stali kolko se sjećam, jednom turbo čišćen, egr i usisna na 180 000 km, kuplung set mijenjan na 220 k, mislim da oko 500 eura, veliki servis isto oko 500 eura negde i to je valjda to. cijene govorim u eurima jer je servisiran u ovlaštenom u sloveniji. imamo ga od 2004, sve pohvale za auto. od opreme sve radi ko i kad smo ga kupili, mijenjan jedino prekidač za sva 4 žmigavca. originalni akumulator je izdržal čak 10-11 godina kaj me iznenadilo ugodno iznenadilo. ovjes je isto original, još nije niš mijenjano, zadnjih 20 k km nešto lagano trese kod prednjeg lijevog kotača i osjeti se jače tek preko 160 km/h. možda sam nešto i zaboravil, puno je to godina :D i obavezno 130 ks, to mu je taman, težak je to auto :D imam u golfu 100 ks, al nije to to

Edited by Boro-TDI

evo brat mi se sad javio iz njemacke :gleda ....passat kojeg je gledo nije bio za pohvalu :ne:ne ...onda se ipak odlucio za audia a4 1.9 tdi :vozi:vozi ....nezz koliko konja ni nista jel mi je samo porukom javio.kad dode poslikat cu ga i stavit par slika :grrr:grrr

javi kolko će ga sve ispast na cestu, ali i dalje sam uvjerenja da je tu mogao za sigurnih 6000eur kupiti auto sa napravljenim velikim servisom, regan barem pola godine, dobrim gumama i manje živaca potrošiti, ne vjerujem da će ga ispod 6000 ispasti kad dofura auto, napravi regu i prijenos + servis

evo par slika... godina je 2001. 1.9 tdi 130sk ......auto je platio 3400e ....u pon. ide na carinu sa njime da rijesava sve ostale papire .auto sam vozio i moram priznat da stvarno cupa.on ga je gazio do zagreba bas da vidi za potrosnju i to.kaze da je sve super.sad koliko ce ga ispast servis i to nezz.to ce u detalje kroz par dana.

IMG_20131108_WA0003.jpg

IMG_20131108_WA0004.jpg

IMG_20131108_WA0005.jpg

IMG_20131108_WA0006.jpg

DSC_0102.jpg

DSC_0103.jpg

DSC_0104.jpg

isto tako ima ORIGINAL krovne nosace ALU. ...sa kljucem i svim papirima za prodat.ako nekog zanima nek se javi

DSC_0099.jpg

DSC_0100.jpg

DSC_0101.jpg

tako to inace biva.....odes po jedan a vratis se sa sasvim drugim autom.....

koliko km ima????

nije valjda 335000 malo je mutna slika pa se nevidi

inace ne izgleda lose.....

eh da i gore dobra auta kostaju.......

2001 god je zar ne.....12 god star....

napisi molim te koliko dodju davanja i sve ostalo...hvala

puno srece i sretnih km bratu sa novom pilom

355 tisuca i ja vidim :hehe

sto uopce nije problem. Na toj kilometrazi sta je oslo-oslo je a super je razlog za rusenje cijene.

PD motor u toj a4 passat kombinaciji traje koliko i sasija.

Pogotovo 130 ks. pola milijuna sa prvim turbom, doduse ne kod nas. kod nas ljudi voze da ostvare 4,3 litre potrosnju pa pocepe ventile, turbinu, ostete zamasnjak i jos normalno kad se doda skinutih 150 tisuca pri uvozu...kombinacija boli glava :D

nekako sam uvjeren da je taj njemacki sa 350 tisuca bolji od polovice nasih sa 150 tisuca....

lijep auto, cijena jos lijepsa... napravi servis i uzivaj....

btw. za tu lovu, bolje da je kod nas kupio dobru trojku... hahahaha :lol2

Takvi kod nas sa toliko km su u raspadu ili na odpadu, jbt kod nas takav sa tom kilometražom nemreš nač svi su oko 200kkm.

Moja A6-tica sad ima 335kkm, kupljen od prve vlasnice, izgleda bolje nego ovi kod nas sa 200kkm.

nisam sad siguran jel on digo km zbog uvoza ili..znam da mu je prijatelj to reko da napravi da ima manju vrijednost.,navodno cijena ide dole kad se procjeni na carini.danas mu je auto na kemijskom :grrr:grrr da ga ociste iznutra cijelog....oko 1 trebam ic rijesavat papire i regu preko jednog decka sta ima neku vezu da to brze ide.

oko toga za tricu :grrr da je on htio takav nekakv autic onda bi uzeo radije passata b4 :care ko mog :lol2:lol2 jer on voli veci auto :) nije covijek koji ima malu gradu

samo treba paziti ako je digao kilomatrazu ako ga bude prodavao pa se posumnja da je muljano sa kilometrazom onda se usporedjuju podatci u mupu i pri unosu.....pa onda dobije po usima jer je pri unosu bilo 335 a sad pri prodaji recimo 205 ......poznam decka koji dobio poziv za sud zbog toga......inace bavi se autima.....sad je poceo unositi na mamino ime....i mama ce ubrzo u cuzu...hehe

ako je imao pravih 335 gore u svabiji onda je 3450eu malo previse za taj auto......

slazem se za vw motore da uz dobro odrzavanje voze 500000 bez problema

i sam sam vozio passata sa skoro 450000km....b5 2000godina...u moje ruke dosao sa 240000km a nakon 5 godina otisao od mene sa 450000km...i jos vozi....vidjam covjeka po zg svako toliko...jel on sta mijenjao neznam......

ja u tom periodu nisam nista mijenjao osim 2x veliki servis i redovne servise svakih 10000km...jedanput mijenjao ramena i to je to....motor i turbina su bili jos uvijek funkcionalni......

meni se jedino ne svidja ta siva unutrasnjost unutra u audiju...i ne svidja mi se sto su dijelovi bar 20% skuplji za njega nego za passat b5 i b5,5 a u biti to su isti auti

zato ja nevozim audi jer nisam lud za iste dijelove davati 20% vise.....

a sve papre i regu nevjerujem da ces moci rijesiti u jednom danu.....jer samo na carini traje i do tri dana da dobijes potvrdu osim ako podmazes sa 50eurica.....

pa homologacija,pa coc dokument u zubaku,pa cekanje u heinzlovoj 2-3 sata.......

ali bas javi za kilometrazu (ali kako neznas ako ti je to brat????pa auto si vidio cim je doslo sta ne)

i javi koliko su ga procijenili lopovi

te koja su davanja

hvala

Edited by v-hrkac

A koji su to dijelovi skuplji za audi nego za VW?

Ja sam dosad vozio VW i sad vozim audi a4 b6 i nevidim baš da je skuplji za održavanje.

Veliki servis me došao jeftinije za audia nego za golfa IV, oba dva tdi, golf 115ks audi 130ks.

ja dok sam vozio passta b5 (a tvoj audi a4 je isto to) sam se osobno uvjerio u to,recimo diskovi ili grijaci ......

prvobitno audi je najmanje 1000-1500 eu skuplji od istog takvog vw vozila......i dandanas

dijelovi ako se gledaju po kataloskim brojevima i razlikuju se u zadnjem slovu npr(jedan za vw drugi za audi) razlika je u cijeni.....

to sto si ti platio sevis vise za golfa nego za audi moze biti vise faktora.....

i ja sam za svoja auta placao i do 5500kn za veliki servis.....(recimo passat b5)

a za zadnji golf v sam isti takav platio na akciji 4plus 2200kn.(iako neki pljuju po toj akciji kao fus dijelovi se ugradjuju)......a kod mog mehe bi me izaslo 3600.....

ovisi i koji dijelovi se ubacuju

ali to sve znas i sam.....

opcenito je audi skuplji za odrzavanje nego vw(iako su iste komponente unutra)

i da zasto je radni sat za audija skuplji nego za vw? kad je u biti sve to isto?ili nije?

mene vise zanima koliko su covjeku procijenili audija i koliko ce mu trajati unos u danima jer i ja se pripremam na isto to8samo drugo vozilo)

pa zelim cuti iskustva iz prve ruke....

Edited by v-hrkac

oko toga za tricu :grrr da je on htio takav nekakv autic onda bi uzeo radije passata b4 :care ko mog :lol2:lol2 jer on voli veci auto :) nije covijek koji ima malu gradu

sarkazam, brate.... toliko kod nas cijene trojke....

bas me zanima kolika su davanja, obavezno napisi i taj podatak kad zavrsite sa time i auto dodje na nase tablice... :palacg

ali teško mi je uspoređivati a4 sa passatom kad je A4 u rangu g4 po veličini, tj bori, pogotovo u karavan verziji :)

da, a4 b6 avant ima gepek ko golf 4 variant. to me odbija od tog auta i zato također gledam passate iako mi audi ima puno ljepši interijer, ali kupujem karavan prvenstveno zbog gepeka :)

Da, dosta manji bunker ima nego passat, ali je puno bolja kvaliteta izrade!

Vozio sam i passata b5.5 i b6 i na svakom nešto cvili, lupka u vožnji a na audiu ništa.

Neznam možda sam ja baš takve pogodil.

Ima ih sad za prakticki istu cijenu, audi mozda 500€ skuplji, ali bas je mal karavan.

Lupkanje je do auta, odrzavanje, jedino kvaliteta izrade je na strani audija, te se puno kasnije javi skripanje. Kod mene u audiju b5 iz 95.nista neskripi jos, a passati iz 2002.,2003.koje sam gledao skripe sjedala, plastike na stupu pojasa, oko volana...

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

1 1