tihca 0 Posted November 6, 2013 Mjenjao bi selene na Golfu 4 TDI u ovlaštenom su prednji oni manji 114kn/kom, veći 145kn/kom,a zadnji 267kn/kom... Lemforder zamjenski su prednji manji 40kn/kom,veći 62kn/kom.,a za zadnji most 156kn/kom Kakva su vaša iskustva i mišljenja?? Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted November 6, 2013 zadnje bih stavio original posto ima posla za zamjenit, a prednje moze i kvalitetni zamjenski Share this post Link to post Share on other sites
tihca 0 Posted November 6, 2013 kakva je firma lemforder,njemačka firma...stavio bi original ali je namjera prodat auto drugu godinu,tak da nebi htio se zajebat pa da traje godinu dana samo Share this post Link to post Share on other sites
Leic 2 Posted November 6, 2013 Lemforder ja imam na golfu 5 i mislim da je prva ugradnja. Nisam siguran za selene ali spone kugle i krajnici jesu tak da vjerojatno i seleni. Bas sam gledao kad sam mjenjao i imaju original kataloski broj i onaj mali znakic trokut i unutra sova. Ako je prva ugradnja onda su vjerojatno dobri Share this post Link to post Share on other sites
rajkec 8 Posted November 6, 2013 Mislim da je netko napisao da Lemforder brusi audi/vw znak dolje, a radi selene i ostalo koji se prodaju pod OEM sa znakovima, nešto na tu fintu. Nek netko potvrdi. Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted November 6, 2013 Lemforder je jedini zamjenski brand koji mi se nije raspao nakon kratkog vremena,riječ je o gumama amortizera u muldama koje sam mjenjao malo-malo tako da vjerujem da su i ostali proizvodi super kvalitetni,za selene osobno neznam jer ih nisam imao potrebe mjenjat od kako su OEM puni gore (2009.) Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted November 6, 2013 Tak sam i ja nes procitao.A poliuretan npr? Share this post Link to post Share on other sites
stuba 0 Posted November 6, 2013 Tak sam i ja nes procitao. A poliuretan npr? Ima tko kakvu preporuku za prednje ležajeve amortizera na duji,za 2tkm mi dobe lufta Share this post Link to post Share on other sites
elvisvwvw 0 Posted November 6, 2013 lemforder odlični, orginalni još bolji, Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted November 6, 2013 nosace motora sam imao od te firme i to je otislo nakon pola godine voznje. Necemo se lagat, sve to zamjensko je smece prije ili kasnije. Nije dzabe da tvornicko traje duplo dulje a one price ova i ona firma radi za vw to je isto..ma daj Share this post Link to post Share on other sites
elvisvwvw 0 Posted November 6, 2013 Iskreno,za passata koliko sam upućen mog. TRW je radio selene, manzete i tako neke gumirane dijelove, a sada dosta igra i za koje tržište je rađen, ako si picajzla i auto ti je više manje orginal,stavljaj orginal mislim da si sa 100-200kn razlike nećeš štete za budget napraviti..eto,ja imam lemforder na zadnjem mostu i prezadovoljan, inače iz iskustva znam,da u mercedesu orginal sve od selena,plutajucih i nosača motora je lemforder, Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk 2 Share this post Link to post Share on other sites
folc 0 Posted November 7, 2013 (edited) Moje iskustvo sa golfom 4 i selenima, u 5.godina i 150 000km koliko sam imal auto namjenljal sam se ih i nikad mira s njima! Stražnje sam mijenjal dva puta, prvi put sam stavil orginal BOGE kupljene u ovlaštenom, i ti su trajali jedno godinu dana i počeli su cvilit ko stari krevet! 400kn su koštali ja mislim. Drugi put sam stavil te lemforder, malo su tvrđi ali su držali. 150kn Na prednjem kraju selene sam isto mijenjal dva put, prvi put neke zamjenske, trajali oko godinu dana, drugi put orginal. Gumice balans štange sam mijenjal tri put, prvo zamjenske koje su procvilile za 6mjeseci, onda lemforded procvilio za godinu dana. Na kraju orginal i nove one željezne obujmice ite su potrajale! Eto, sad ga ti znaj! @tihca ak misliš prodavati auto stavi lemforder i bok! Edited November 7, 2013 by folc Share this post Link to post Share on other sites
tihca 0 Posted November 7, 2013 hvala dečki,hvala folc ti ipak imaš iskustva po zagorskim cestama pa je to mjerodavno Share this post Link to post Share on other sites
Ivan Pandža 0 Posted November 7, 2013 Ma danas se više ništa ne zna, to je činjenica, koji je bolja a koja gora marka, u jednom dijelu za auto može biti najbolja a u drugome dijelu najgora, može se desiti da taj isti dio na nekom autu potraje i godinama, a nekoga samo po par mjeseci kao što je u slučaju folca. I u mene su prikraju zadnji seleni, baš sam neki dan gledao, trebat će ih mijenjati, ali oni nisu mijenjani godinama i godinama, tako da i ne znam ni koje su marke bile, u svakom slučaju kvalitetne kakvi su putevi kod mene. Sad samo znam da neću uzeti najjeftinije, a ja mislim da su kod nas Topran, o njima sam čuo samo najgore, o toga bježim, A opet stavim li skuplje ne mogu biti siguran hoće li mi se pokazati kao ovi, pa mi ne preostaje ništa nego ih staviti pa kud puklo puklo. Vidim da većinom svi ovdje Lemforder spominju kao dobru marku, pa onda staviš njih, jer kao što vidim po cijenama možeš uzeti takva po 2-3 komada za cijenu originalnih, neka ti traju jednu godinu po toj cijeni ti se isplati mijenjati ih godišnje Share this post Link to post Share on other sites
exfreerider 1 Posted November 7, 2013 (edited) Powerflex doživotna garancija koliko živaca vremena i novaca za ruke se potroši sa čestim mijenjanjem... Edited November 7, 2013 by exfreerider Share this post Link to post Share on other sites
LamaMk1 0 Posted November 8, 2013 powerflex je stvarno odličan ali je definitivno preskup pa za moju kramu samo set za prednje vilice košta 100+ eura (četiri selena) da ne pričam o Black series, još skuplje i još tvrđe! trenutno sam baš u premišljanju oko toga, i neznam šta da radim... Share this post Link to post Share on other sites
exfreerider 1 Posted November 8, 2013 Powerflex jednom ali pošteno! istina da su skupi ali više nikad nebudeš mislio na selene kad njih staviš Share this post Link to post Share on other sites
marin04 0 Posted November 8, 2013 ja sam selene originalne kupio isto i ležajeve amortizera, po savjetu majstora koji iz iskustva kaže da nijedan zamjenski ne potraje tako da.. šta je sa manžetama, ima ko kalva iskustva? samo original ili zamjeski nešto vride? razlika je u 3x u cijeni Share this post Link to post Share on other sites
toniBW 0 Posted November 8, 2013 Manzetne na svom primjeru ti mogu rec da samo originalne mi ulaze u obzir, sve sta sam mijenjao zamjensko nije dugo trajalo, mozda sam bio takve srece al eto... Share this post Link to post Share on other sites
marin04 0 Posted November 8, 2013 tako san i mislio, hvala tonci Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted November 8, 2013 prednji mali seleni rjetko odu... provjeri ih prvo jer ako je orginal tamo on ce sigurno vise trajat neg ljevi zamjenski Seleni trw i lemforder koliko vidim na orginalnim djelovima ovjesa a na istim zamjenskim pobrisana su v.a.g obilježja e kazu zbog pravila trzista zamjenskih a drugi vele da ti koji nisu 1klasa i neidu u tvornicu idu na stranu gdje im se brisu oznake i idu u prodaju kao zamjenski.... Share this post Link to post Share on other sites
zvonimir_95 1 Posted November 9, 2013 (edited) pobrisan vw-audi znak a evo i kataloški broj,inače r32 seleni i ostalih jačih modela Edited November 9, 2013 by zvonimir_95 Share this post Link to post Share on other sites
Divine 0 Posted November 9, 2013 (edited) Mjenjao bi selene na Golfu 4 TDI u ovlaštenom su prednji oni manji 114kn/kom, veći 145kn/kom,a zadnji 267kn/kom... Lemforder zamjenski su prednji manji 40kn/kom,veći 62kn/kom.,a za zadnji most 156kn/kom Kakva su vaša iskustva i mišljenja?? Kod mene na četvorci je mijenjano apsolutno sve na prednjem kraju u ovlaštenom prije 2 godine - bar prema računu, auto je sad na lowtec gewindama i 8,5*17 felgama, nikakvih zamjerki. No ja osobno nemam loših iskustava niti sa zamjenskim dijelovima osim sa topranovim nosačima motora na passatu koji su pretvrdi, tj. vjerojatno prodaju iste nosače i za benzince i za dizele. Lemforder selene imam na dvojci već treću godinu i nikakvih problema, ali to sam valjda samo ja jer sam uvijek poslije kupovine auta zamjenio sve na ovjesu što je trebalo i otišao na špur i tako se vozio u nedogled. Možda nešto ne štima niti s mojom vožnjom jer sam na passatu imao sva zamjenska ramena koja su izdržala 50 000 i pri prodaji auta još uvijek bila kao nova, a za ta ista sam čuo već pri ugradnji da se ljudi vrate nakon 15 000km. Edited November 9, 2013 by Divine Share this post Link to post Share on other sites
marijo25 0 Posted November 10, 2013 Manzetne na svom primjeru ti mogu rec da samo originalne mi ulaze u obzir, sve sta sam mijenjao zamjensko nije dugo trajalo, mozda sam bio takve srece al eto... potpisujem do zadnjeg slova. kod mene ista situacija bila Share this post Link to post Share on other sites
kikidj 0 Posted November 11, 2013 Febi bilstein su isto na nekim modelima prva ugradnja. bilo na auto magazinu (isto se brisu oznake, a cijena je dvaput manja). A i sam se uvjerio nedavno na svom polu, na zadnjem mostu mijenjao selene i kupio febi i isti su kao sto su bili orginalni. Share this post Link to post Share on other sites