1 1
Passat

Trzanje na nizbrdicama

Recommended Posts

Kao što naslov kaže auto kad se vozi nizbrdo, kad ga motor koči počne trzat. Na ravnom kad ga kočim motorom trzanja nema, samo kad je nizbrdica i motor ga drži da ne krene brže pod utjecajem sile teže. Nosaći motora novi, isto bilo i sa straim nosačima. Riječ je o passatu b4 1.9 TDI. U čemu bi mogao bit problem? Šta promjenit?

Jel ima dvomaseni zamasnjak?

Ako ima onda bi moglo biti zbog njega, meni se focus tako ponasao nizbrdo, pogotovo kada je na tempomatu bio, nakon zamjene zamasnjaka problem je nestao...

Edit:

Malo sam pogledao i ima dvomaseni zamasnjak ili ti ga dmf (dual mass flywheel)

To ce ti bit sigurno, pogotovo ako se i cuje kada naglo dodajes pustas gas i kada u leru stisnes i pustis gas, a motor promjeni zvuk...

http://item.mobileweb.ebay.co.uk/viewitem?itemId=350750009606

Edited by Mouse-RI

E to nebih znao reč, motor je 1z, 90 ks neznam jel na njih išao dvomaseni. Jel se to može kak vidit bez puno šarafanja? Kod davanja gasa nisam primjetio promjenu zvuka. Jedino u nekim rijetkim slučajevima sam primjetio na leru da motor se doslovno hoče istrgnut, trza se, al to vrlo rijetko, čudnih zvukova pri tome nema.

Ista se stvar dešava na mojem. Već se dugo tako vozim, više niti ne reagiram na to, kažu mi da je vjerojatno kuplung ili nešto s tim u vezi. Jesi rješio problem? Zanima me baš u čem je stvar

Problem i dalje prisutan. Ovo s dvomasenim zamašnjakom ne vrijedi, jer je kod mene jednomaseni. Jel tebi trza/jako vibrira kad je u leru parkiran na uzbrdici?

Eh ovako, dok stoji i radi na leru - trese, i to smo zaključili da je radi hidropodizača, provjereno i sigurno, a dok idem nizbrdo isto zna tresti, a sad dal je to do kuplunga ili isto hidropodizača, zbilja ne znam.

Kakav je rad mašine dok trese na mjestu? Dal se muči? Je li zvuk drugačiji? Ako je onda imaš vjerojatno isti problem. Jer moj zvuči ko da bude krepal, dok se ne zagrije malo.

Dok radi na mjestu na uzbrdici i kad se trese zvuk motora je normalan. Nema promjene u zvuku nikad, jedino što trese, bolje rečeno cuka. Ja imam u planu ovih dana provjerit kut ubrizgavanja, da vidim da nije to možda.

Problem i dalje prisutan, vjerojatno je pumpa ko ovom liku sa forum.hr.

Sad se trenutno borim sa vibracijama na leru.

Kod mene ista stvar ali bila pumpa kod boschiste na prepakivanju i sad neznam to se sve radi kad se to radi dali samo nove gumice ili se i čisti pumpa

1 1