0
ronny

golf 4 kočione pločice

Recommended Posts

evo danas sam išao na autu promjenit zadnje disk pločice i nemogu nikako stjerani kočioni klip unutra u čelhjust.jel postoji kakva caka i li ne.uzeo sam onu zidarsku stagu i sa njom probao ali nejde.pločice su mi poderane skoro do kraja i ima ih još samo oko 2mm pa bi ih zamjenio al evo sad sam vratio stare gore jer nemogu ovo rješit.

Postoji caka ;-)

nemožeš sam stisnuti klip unutra jer ti "puž" tj. mehanizam od ručne kočnice nedopušta da gurneš klip u čeljust.

evo ti da vidiš kako se mjenjaju pločice , od 2:45 ti je pokazano kako se klip vraća u čeljust, a prije sveg toga sa malim odvijaćem lagano odvoji zaštitnu gumu od klipa jer se zna zaljepiti i kada vrtiš klip postoji mogućnost da pukne ta zaštitna gumica.

isto tako provjeri dal su ti klizači podmazani.

http://www.youtube.com/watch?v=iaPH9tJEbCM

najljepša ti dala GTI.evo sad znam kak ide.ja nisam znao da treba klipič gurati unutra i okretati ga udesno nego sam samo gurao unutra pa nije išlo.budem danas napravio neki alatić kao onaj na videu pa da to napravim,još jednom hvala na pomoći.

evo danas sam promjenio kočione pločice i sve ok.usput pošto nemam pristup oglasniku na forumu molio bi da ako netko ima zadnji brisač kompletan za 4 golf da mi povoljno proda jer mi je netko prije dvije noči odšarafio moj.

0