0
kompressor

1.9 d pritisak ulja

Recommended Posts

"misteriozan problem"

radi se o caddyu 98´ promjenjena je pumpa ulja i oba senzora ali nakon nekog vremena vožnje počne blinkat lampica od ulja i pištat(uf)

motor je lošiji al pali i radi normalno

pritisak ulja nisam mjerio...

pa ako ima ko kakvu ideju

fala ko da jeste :gleda

dal u tom trenutku prestane radit obrtomjer?u trenu kad se upali lampa od ulja crvena

mi smo imali takab slucaj na kediju.. bilo je do uloška brave paljenja

Edited by Mexx

nema obrtomjera

a bravu sam nedavno zamjenio za običnu(sad imam dvije ..jednu za kod i drugu za paljenje)

jel znaš kolki mora bit pritisak na tom motoru?

senzori su na kućištu od filtera ulja min 1.3 bara, a na glavi 0.8 bara... tj. na tim tlakovima ukopčavaju ili iskopčavaju signalizaciju...

ali po spec. tlak ulja mora biti na 2000rpm/2bara

iako nemaš uricu od okretaja, imaš ih na malom displaju... i imao sam isti slučaj s jednim 1.9d motorom i bio problem u alternaturu... nisu radili okretaji motora i palile se lampice od pritiska ulja...

senzore lako ispitaš unimetrom, jer to su obični prekidači..

Edited by Beli

... i imao sam isti slučaj s jednim 1.9d motorom i bio problem u alternaturu... nisu radili okretaji motora i palile se lampice od pritiska ulja...

vidio na netu da to spominju....nema baš smisla al bum ispitao....nadam se da je samo to

Uzmi i stavi oba senzora originalna rabljena...

KINESKI senzori stvaraju probleme.. imao problem na par auta isti takav.. skidao pumpe uljne mjenjao, na kraju ista stvar dok nisam skinuo rabljeni originalni senzor i stavio ga..

senzori se ispitaju u roku od 2 min... bez skidanja...

ako nekome trebaju imam originalne rabljene/nove senzore tlaka ulja

samo da javim, auto na kraju završio kod električara i izgleda da ima još jedan senzor na boš pumpi i njegova žica je stvarala problem

nek se zna

fala na pomoći svima :palacg

0