kompressor 0 Posted November 26, 2013 "misteriozan problem" radi se o caddyu 98´ promjenjena je pumpa ulja i oba senzora ali nakon nekog vremena vožnje počne blinkat lampica od ulja i pištat(uf) motor je lošiji al pali i radi normalno pritisak ulja nisam mjerio... pa ako ima ko kakvu ideju fala ko da jeste Share this post Link to post Share on other sites
Mexx 1 Posted November 26, 2013 (edited) dal u tom trenutku prestane radit obrtomjer?u trenu kad se upali lampa od ulja crvena mi smo imali takab slucaj na kediju.. bilo je do uloška brave paljenja Edited November 26, 2013 by Mexx Share this post Link to post Share on other sites
kompressor 0 Posted November 26, 2013 nema obrtomjera a bravu sam nedavno zamjenio za običnu(sad imam dvije ..jednu za kod i drugu za paljenje) jel znaš kolki mora bit pritisak na tom motoru? Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted November 26, 2013 (edited) senzori su na kućištu od filtera ulja min 1.3 bara, a na glavi 0.8 bara... tj. na tim tlakovima ukopčavaju ili iskopčavaju signalizaciju... ali po spec. tlak ulja mora biti na 2000rpm/2bara iako nemaš uricu od okretaja, imaš ih na malom displaju... i imao sam isti slučaj s jednim 1.9d motorom i bio problem u alternaturu... nisu radili okretaji motora i palile se lampice od pritiska ulja... senzore lako ispitaš unimetrom, jer to su obični prekidači.. Edited November 26, 2013 by Beli Share this post Link to post Share on other sites
kompressor 0 Posted November 26, 2013 ... i imao sam isti slučaj s jednim 1.9d motorom i bio problem u alternaturu... nisu radili okretaji motora i palile se lampice od pritiska ulja... vidio na netu da to spominju....nema baš smisla al bum ispitao....nadam se da je samo to Share this post Link to post Share on other sites
Tolic 0 Posted November 27, 2013 Uzmi i stavi oba senzora originalna rabljena...KINESKI senzori stvaraju probleme.. imao problem na par auta isti takav.. skidao pumpe uljne mjenjao, na kraju ista stvar dok nisam skinuo rabljeni originalni senzor i stavio ga.. Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted November 27, 2013 senzori se ispitaju u roku od 2 min... bez skidanja... ako nekome trebaju imam originalne rabljene/nove senzore tlaka ulja Share this post Link to post Share on other sites
kompressor 0 Posted December 30, 2013 samo da javim, auto na kraju završio kod električara i izgleda da ima još jedan senzor na boš pumpi i njegova žica je stvarala problem nek se zna fala na pomoći svima Share this post Link to post Share on other sites