elite911 0 Posted December 4, 2013 dakle vrsljam tu po forumu al nisam nista nasao...dakle imam ove simptome...prvo paljenje ujutru je tesko i dugo nakon treceg puta upali jedva...s tim da vrti po nekih 10sec...ostala paljenja su normalna osim kad idem s posla...tad upali iz prve nakom nekih 6-7 sec vrtenja...mislio sam da je motor los dok nisam poceo skidat klemu sa aku...da skratim pricu neki dan sam isao obavljat nes u grad i auto je radio skoro sat ipo bez bez prestanka...kad sam dosao kuci skinuo kleme...ujutro idem na posao i stavim klemu i upalio iz prve nakon 2-3 sec vrtenja...nakon tog dana sam ugradio voltmetar da pratim napon...ujutro napon sturje kad radi grijac je oko 10,7-11,1 a kad se ugasi je oko 11,7-12,1...kad upalim auto i dodjem do posla je napon 13,4-13,8...i jucer sam izvrsio testiranje ugasio sam ga i napon je bio 12,6 i jutros kad sam ga palio pao je na 11,1(kad su grijaci odradili) i nije nikako mogao upalit na kljuc nego sam ga na guranje upalio...upalio je odma nakon 1 metra...od opreme imam el siber i servo...neki su mi rekli da znaju trosit i grijaci sajbe pa sam i siber i njih iskopcao... a sad drugi problem koji sam skontao jutros...km sat mi neradi(nepokazuje brzinu) i danas skontam da kad ga palim na guranje km sat proradi, a kad sam ga palio dns nakon posla nije htio radit...u cemu je problem....hvala unaprijed.... Share this post Link to post Share on other sites
corry 0 Posted December 5, 2013 Izmjeri napon ujutro prije paljenja. Normalno je da napon malo padne kad se grijacu upale ili dok verglas. Jesi probao paliti preko kablova? da ti bat nije losa? Da li ti vuce struju ces najlakse provjerit unimjerom. Skini jednu klemu, unimjer postavi na mjerenja A (ampera) (sto vise to bolje-ako imas onaj polozaj za 10 ili 20A) i postavi ga u seriju s baterijom tj spoji ga tako da jedan prikljucak unimjera stavis na bateriju a drugi na odspojenu klemu dok je auto ugasen, sve pogaseno-zakljucano itd. Ocitaj vrijednst i trebala bi bit reda 0.1-2 A. Ako je veca vrijednost onda napisi pa ce ti se pojasnit kako naci sto i gdje vuce Za tablu- jel ti samo brzinu ne pokazuje ili bas nista ne radi Share this post Link to post Share on other sites
elite911 0 Posted December 5, 2013 ma samo brzinu nepokazuje...sve radi sem toga...al to pororadi kad ga upalim na guranje...a probao sam neki drugi km stavit i radilo je najnormalnije.... Share this post Link to post Share on other sites
corry 0 Posted December 5, 2013 Siguran da se to nije cisto poklopilo igrom slucaja pa da je proradio trenutno na guranje..... Malo mi je cudno, jer ako je radilo s drugim satom sve normalno onda je do sata a njemu mislim ne igra savrseno nikakvu ulogu kako si ga ti upalio, pa cak i da ga nisi upalio nego drzao pod kontaktom i kotrljao.... Ili probaj opet na guranje pa vidi dal ce proradit Share this post Link to post Share on other sites
elite911 0 Posted December 5, 2013 najvjerovatnije ce i bit paljnje na guranje danas...jer sam ostavio klemu na aku...a to cu provjerit kad nabavim unimjer pa javim...a sto se tice napona napisao sam u prvom postu...navece kad ga parkiram ostavim ga sa jednim naponom i ujutro prije paljenja kad stavim kljuc u bravu(bez da okrenem kljuc) mi pokaze slabiji napon za neki 1-2v...a aku je prakticki nov...kad sam kupio auto decko mi je dao racun od aku i kupljen je 23.8 ove god,,, Share this post Link to post Share on other sites
elite911 0 Posted December 5, 2013 mali update...dns sam ga 2 puta palio na guranje i oba puta je radila kazaljka brzinomjera...i a prije drugog paljenja na guranje sam ga upalio na kljuc i nije radila kazaljka...ovo je katastroficno....:S Share this post Link to post Share on other sites
elite911 0 Posted December 6, 2013 isao mjerit veceras sa unimjerom i on je pokazivao 0,13 do 0,2 jel to znaci da neguta struju sa strane? Share this post Link to post Share on other sites
Golf 0 Posted December 7, 2013 Ja sam imao slicnu situaciju na passatu, sve je bilo uredu, auto je palio ali mi je tokom voznje pocelo nestajati struje, i alternator je otisao, kupim drugi i nakon 100km voznje ista prica, onda sam rastavljao po autu i naisao sam da su mi se zice od radija izlizale na onom limu i da mi se je znao napraviti kratki spoj, dovoljno mali da osigurac ne izgori ali dovoljan da vuce previse struje i sjebe alternator A sto se tice km/h, ako je digitalni on je dosta osjetljiv kad mu padne napon, kad mi se to desilo u voznji isto mi se je ugasio, bio mrtav totalno tak da pokusaj pogledati da ti se nije negdje zica prozuljala Share this post Link to post Share on other sites
corry 0 Posted December 7, 2013 To je ok. Po tome ti ne moze ispraznit akumulator preko noci. Share this post Link to post Share on other sites
elite911 0 Posted December 7, 2013 nemoze ispraznit preko noci...al znaci moze ga ispraznit???aku sam stavio na punjenje pa cemo vidit kako ce se ponasat...ako opet bude isto novi aku uzet... @Golf nije digitalni nego analogni...a za radio sam isao odma provjerit i sve je bilo kako treba.... Share this post Link to post Share on other sites
corry 0 Posted December 9, 2013 Ne moze ti ga tim tempom ispraznit ni za tjedan dana Share this post Link to post Share on other sites
elite911 0 Posted December 9, 2013 jutros je upalio uz verlganje od nekih cc4 sec...i bilo je veselo verglanje...sad cemo vidit dokle ce trajat to...ako ubrzo bude opet po starom novi aku se kupuje.... Share this post Link to post Share on other sites
corry 0 Posted December 10, 2013 Prije nego kupis novi-uvjeri se 100% da ti alternator dovoljno puni tvoj da nebi bila opet ista stvar. Share this post Link to post Share on other sites
elite911 0 Posted December 11, 2013 eo vec 3 dan i aku drzi dobro...ujutro paljenje je ok...nakon 3-4 secupali i napon na voltmetru bude oko 11,4(kad ga upalim) i onda malo jace stisnem gas i on ga napuni na 13.4-13.6 i na tom ostane dok ga neugasim...i to sam rijesio...aku je bio prazan...-.-' Share this post Link to post Share on other sites