zotiss89 0 Posted December 6, 2013 evo ovako imam 2 scirocca(jedan se prodaje), uglavnom kupio sam g60 motor i planiram to utrpat unutra.na motor je složena turbina sa lancie delte 2,0 16v,motor je složen(unutra sve stock samo sve novo),lajtunzi su složeni sad spajam struju trenutno na auto,e sad dali taj motor podnosi turbo na stock chipu i dali se chip remapira kod nas ili se kupuje novi???i sto se jos treba napraviti da sve bude kako spada?? Share this post Link to post Share on other sites
josip_gtitdi 0 Posted December 6, 2013 ti imas G60 motor sa turbinom umjesto G ladera i zanima te hoce li na tvorničkoj G60 struji bez prerada, tj chipa raditi? Share this post Link to post Share on other sites
zotiss89 0 Posted December 6, 2013 Tocno to dali se s time moze vozit na stock setupu kompa? Jer citao sam na vortexu da se tope klipovi. Imam sa strane i chip od starog vlasnika za manju remenicu g ladera i 3,5 bara regulator pritiska ako bi to za ista pasalo... ali zanima me vise chipiranje i mapiranje za tu kilazu jer corrado je ipak tezi,pa bi nadam se mogao dobiti vise iz svega toga,i jel itko to vec napravio jer gledam po forumu i svi komentiraju stavi 16v glavu itd.???? Share this post Link to post Share on other sites
SlavenGTI 0 Posted December 6, 2013 ja u svom golfu iman G60 turbo samo sto je kod mene 2.0 2E blok.imo sam na mjestu chip samo za manju remenicu do 1,5bar 350ccm injektori(malo preveliki) i malo se igro s paljenjem i super je bilo.sad imam drugu centralu koju sam posudio jer je moja izgorila. unutra je i map senzor koji cita do 1,5 bari itditd.uglavnom po meni je potrebno stavit malo vece injektore,chip,i dosta se igrat s paljenjem jer to moze sprzit klipove kao sto se meni vec desilo heheheh. Imam isti taj turbo od lancie i vozimm se na 0,9 i namam vecih problema.jedini moj problem je taj sta na leru baca previse goriva pa ispire cilindre,svjestan sam tog pa cesce mjenjam ulje i vozi dalje hehe. G60 struja nije losa ali po mom misljenju spora naviknuta na G-lader koji puni konstantno a turbo odjednom na puni i ova nezna di ce s iskrom kolko goriva itd napiso sam ono sta sam probo.imam i jos par ideja na svom probat ali to je to ugl.svjestan sam da se da i bolje chip slozit kod majstora pa nebi bilo problema koje ja imam Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted December 8, 2013 Kada imaš velike injectore sa štelanjem Co potenciometra možeš napravit u priliku dobru smjesu tako da to zaljevanje bude minimalno. Ja se vozim na 360 ccm injectorima ima zaljevanja u nižim okretajima ali nije ništa strašno, naravno da i sama mapa igra veliku ulogu. Share this post Link to post Share on other sites
SlavenGTI 0 Posted December 8, 2013 probat cu se igrat malo.Jedan covjek koji je imo G60 turbo mi je nedavno dao ideju da taj co senzor stavim na usis prije turbine jer da je on na svom stavio tako i da je onda bilo u redu sta se tice smjese na leru i poslje.neznam kolko je tu istine ali vrijedi probat Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted December 8, 2013 probat cu se igrat malo.Jedan covjek koji je imo G60 turbo mi je nedavno dao ideju da taj co senzor stavim na usis prije turbine jer da je on na svom stavio tako i da je onda bilo u redu sta se tice smjese na leru i poslje.neznam kolko je tu istine ali vrijedi probat Dižeš otpor ohm-a na Co-poti i osiromašuješ smjesu a kad smanjuješ otpor smjesa je bogatija. Ostavi Co-poti gdje i stoji ( prije usisne grane ). Share this post Link to post Share on other sites
zotiss89 0 Posted December 8, 2013 oke probam pa javim rezultate kad složim sve pod projekt Share this post Link to post Share on other sites
SlavenGTI 0 Posted December 9, 2013 malo su stelat mislim da mi je sad smanjena smjesa do kraja hvala.a mislio te ja pitat jos u 9 mjesecu u zadru bio sam gledo tvoj auto i znam da imamo istu struju itd ali mi bilo neugodno hehe Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted December 10, 2013 Neugodno zasto ? Mozda si mislio da cu te kritizirati sto si skinuo G-lader a stavio turbo... he he .. salim se. Ako sta treba javi se, ceprko sam je svasta po tom motoru struji i narvno Ge-u. Share this post Link to post Share on other sites
SlavenGTI 0 Posted December 10, 2013 a prvi put se te vidio a i bio si u nekom poslu kraj auta hehe.G mi je jako zanimljiv ali iso ja i ovo malo probat prije nego slozim drugi motor. hvala Share this post Link to post Share on other sites
esso_sa 0 Posted December 26, 2013 (edited) Evo i jedan info od mene, onako iz prve ruke. Davno nekad, malo sam pomagao prijatelju koji je slozio isti setup... G60 motor sa turbom i fabrickom g60 elektronikom/mapom. Turbina je bila KKK K16 sa opelovog C20 LET motora. Auto se normalno vozio i isao super na boostu 0,7-0,8 bar-a... Tek na 1 bar, smjesa bi postajala opasnije siromasna ali se i tad moglo voziti ako ne pretjerujes i ne drzis ga dugo na punom gasu (street race utrke je sasvim normalno vozio) Motor je konacno popustio kad je boost dignut na 1.3 bar a jos uvijek bio na fabrickim g60 diznama... Pukao jedan klip na boku - utori karika i oko bolcna - tipicni znak jake detonacije. Ostala 3 su prezivila Poslije toga, motor je generalno uradjen, stavljene jace dizne (mislim da su bile od opelovog C20 LET motora), podesen pritisak na nekih 1.1 bar-a i tako se godinama vozio svakodnevno a i na SR utrkama, nikad nije bilo problema. Inace, motor je bio u Golfu 1 i vrijeme auta na SR-u je bilo 14,2 sec (na obicnim gumama), sto je po meni prilicno dobro. Snaga nije nikada zvanicno izmjerena ali onako po SR vremenima koja je pravio, pretpostavljam da je imao negdje oko 220-230 ks Edited December 26, 2013 by esso_sa Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted December 26, 2013 (edited) Moj mk2 ed1 sa Rs2 laderom 0.9-0.95 bar i sa toyo r888 13.722 predpostavljam da bi u jedinici iao 13.4xx-13.5xx. snaga cca 230-240 ks. dok sam se vozio sa seriskom bregasom i seriskom glavom imao sam boost 1.1-1.2 bar na 68 mm remenici.vrijeme auta bilo 14.2xx Edited December 26, 2013 by G-Unit Share this post Link to post Share on other sites
16v.turbo 0 Posted December 27, 2013 (edited) realno, to je sve nabadanje od oka. raditi moze na G60 struju i OK je za turbo, davno sam i ja tako vozio (2E blok, 16V glava, K27 turbo). ali nemozemo se usuditi to nazvati podesenom mapom, samo zato jer ide i ne puca nista. pa niti tvornicke mape nisu idealno ispeglane, a kamoli kada ides stavljati vece injektore, pa turbo umjesto G-ladera (nije tu samo stvar pritiska, turbo ce imati mnogo veci EGT od sistema ispuha kojeg ima G60) i slicno. na nekim okretajima ti mozda fali onda 6 stepeni paljenja da bi se dobilo pravilno sagorjevanje i snaga (vise paljenja = manji EGT), na nekima ga vec imas previse i motor blago knocka (znaci vec ulazimo u opasnu zonu rizika). isto tako mozemo na nekim okretajima imati AFR (air fuel ratio) 13.7, a na nekim 10.5, na oboje ce auto ici. samo na 13.7 se je prilicno opasno igrati kada imas imalo veci boost, onda je svako dugotrajnije stiskanje gasa opasno. na 10.5 snaga bespotrebno pada i trosimo nepotrebno gorivo. samo navodim primjere. ne znam o kakvim je projektima rijec, G60 struja moze sluziti, no ako netko zeli bas to dobro ispeglano, propisno uradjeno (koja god namjena bila) onda treba se spremiti vise platiti za standalone + remap ili custom remap serijske struje. Edited December 27, 2013 by 16v.turbo Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted December 27, 2013 Svi mi znamo da je to naj idealnije ali za prvu ruku digifant je ok, pogotovo mape za 8vG60, njih su poznate njemacke tuning kuce ispraksirale tako da tu ima u priliku dobrih mapa jer auta izbacuju jako dobre snage na valjcima . Npr. Imas dosta 8vG60 sa 300 ks na digifant, cisto sumljm da sa custom elrktronikom mozes izvuc vise iz tog motora. Opet kazem da je custom el. Daleko bolja pogotovo za konverziju ds turbom. Share this post Link to post Share on other sites
esso_sa 0 Posted December 28, 2013 (edited) Ja sam samo naveo praktican primjer gdje je isprobana kombinacija koju je postavljac teme zamislio. Dakle, stock g60 motor sa stock g60 elektronikom i mapom i jedina razlika je sto je g-lader zamijenjen turbom ! Pomenuti primjer je potvrda da se moze voziti na pomenutoj kombinaciji i ko ne zeli trositi pare na mapiranja, SA elektronike itd... Ali slazem se da je remap najbolja opcija ako hoces da izvuces sav potencijal iz motora I Romane, ne treba sada porediti 16v motore sa g60 motorima koji su 8v... To su 2 potpuno razlicita svijeta...Velika je razlika izmedju g60 elektronike na standardnom g60 motoru (za koji je i napravljena) sa turbom umjesto G-ladera i te iste elektronike na 2.0 16v turbo motoru, sa kojim nema nikakve veze niti je pravljena za njega.... Ovdje primarno mislim na mape I ako se ne varam, ti si vozio na elektronici/mapi od 16v g60 a ne od "obicnog" g60 8v motora. Sama koncepcija 8v g60 motora je takva da podnose i imaju dosta agresivnije mape paljenja u odnosu na 16v turbo motore. Razlika i nije tako velika u visokim obrtajima i punom boostu koliko je izrazena u "opasnoj zoni" odnosno, dijelovima mapa paljenja gdje ova 2 motora postizu max obrtne momente (puni boost i raspon obrtaja 3000-5000 rpm) Cak stavise, fabricka G60 8v mapa moze biti prilicno opasna da ne kazem, ubitacna za 16v turbo motor. Naravno da ne tvrdim da se 16v turbo ne moze voziti na 8v g60 mapi naprotiv, ima par ovakvih setupa koji se voze ali jedini razlog sto do sada nisu poizgarali je knock detekcija koju g60 elektronika ima i koja ih koliko toliko spasava od pre-agresivnog ugla paljenja Edited December 28, 2013 by esso_sa Share this post Link to post Share on other sites
16v.turbo 0 Posted December 28, 2013 Svi mi znamo da je to naj idealnije ali za prvu ruku digifant je ok, pogotovo mape za 8vG60, njih su poznate njemacke tuning kuce ispraksirale tako da tu ima u priliku dobrih mapa jer auta izbacuju jako dobre snage na valjcima . Npr. Imas dosta 8vG60 sa 300 ks na digifant, cisto sumljm da sa custom elrktronikom mozes izvuc vise iz tog motora. Opet kazem da je custom el. Daleko bolja pogotovo za konverziju ds turbom. za prvu ruku da, ali nikad kao standalone ili custom detaljno uradjen remap. ne gleda se samo vrh snage. moze se desiti da je recimo 300ks krajnji potencijal iz te mehanicke postave, i da ga se zaista i dobije na serijskoj struju koja nije reprogramirana naknadno (to je opet, ako se potrefi). ali komplet kriva snage, kroz sve pozicije gasa, za svaki moguci pritisak i pod-pritisak u usisnoj, i za sve okretaje, nema sanse da potrefi isto. ukratko, kriva snage nikad nece biti jednako dobra. a to je jako bitno. da ne govorim o onom dijelu voznje bez boosta. I Romane, ne treba sada porediti 16v motore sa g60 motorima koji su 8v... To su 2 potpuno razlicita svijeta...Velika je razlika izmedju g60 elektronike na standardnom g60 motoru (za koji je i napravljena) sa turbom umjesto G-ladera i te iste elektronike na 2.0 16v turbo motoru, sa kojim nema nikakve veze niti je pravljena za njega.... Ovdje primarno mislim na mape I ako se ne varam, ti si vozio na elektronici/mapi od 16v g60 a ne od "obicnog" g60 8v motora. nije bila nikakva mapa za G60 16V. bilo je od obicnog G60 8V. i zaista je radilo ok. Share this post Link to post Share on other sites
zotiss89 0 Posted May 7, 2014 oke opet pitanja imam pa cu u isti topic znaci ovako ispitao sam dizne prije sklapanja motora i slozio motor napravio 250 km i rastopio se klip, na kraju je u kompu chip bar tek za 16v turbo, i u voznji zna treptati lampica od ulja, e sad dali mijenjati pumpu ulja ili je moguce da je tabla u banani (sa proslim motorom to nije radio) ,sutra opet nosim dizne na ciscenje i ispitivanje i razmisljam o 380cc injektorima i odlasku na custom remap Share this post Link to post Share on other sites
Kenny 0 Posted May 8, 2014 1. Utvrditi zašto je rastopljen klip (mapa,iskra,injektori) 2. Izmjeriti pritisak ulja a još bolje je kupiti sat za pritisak ulja sa pripadajućim adapterima i spojiti ga pa promatrati pritisak u vožnji. 3. Promjenom injektora nećeš nužno riješiti problem,možda je u mapi ili ti svječice nisu adekvatne. 4. Nemoj kupovati svakakve mape sa neta ili oglasnika nego daj da ti se napravi mapa prema onome što imaš na autu tj motoru. 5. Provjeri sve spojeve instalacije,možda te zeza samo klemica na senzoru pritiska ulja a možda je i senzor,ovo naravno ide nakon provjere pritiska ulja. Ako ne znaš vrijednosti pritiska javi se pa ću ti napisati. Koliko se sjećam na 2 000 o/min treba biti minimum 2 bara no to još treba provjeriti. Share this post Link to post Share on other sites
docg60 0 Posted May 8, 2014 Rastopljeni klip znaci da dizna pisa... Share this post Link to post Share on other sites
Kenny 0 Posted May 9, 2014 A dizne ispitane. I opet idu na ispitivanje... Share this post Link to post Share on other sites
zotiss89 0 Posted May 11, 2014 Dizne su ispitane i opet sve super cak sam ih ostavio na stroju da rade na par tisuca okretaja i izvrtio ih od lera do velikih okretaja na stroju i u super stanju su spricaju koliko treba, sad dalje cekam brtvu glave jer su dobavljive samo ove upitne kvalitete,preporuka jace pumpe dok nisam karter stavio jos od kojega motora??? Share this post Link to post Share on other sites
Vexx 0 Posted June 9, 2014 realno, to je sve nabadanje od oka. raditi moze na G60 struju i OK je za turbo, davno sam i ja tako vozio (2E blok, 16V glava, K27 turbo). ali nemozemo se usuditi to nazvati podesenom mapom, samo zato jer ide i ne puca nista. pa niti tvornicke mape nisu idealno ispeglane, a kamoli kada ides stavljati vece injektore, pa turbo umjesto G-ladera (nije tu samo stvar pritiska, turbo ce imati mnogo veci EGT od sistema ispuha kojeg ima G60) i slicno. na nekim okretajima ti mozda fali onda 6 stepeni paljenja da bi se dobilo pravilno sagorjevanje i snaga (vise paljenja = manji EGT), na nekima ga vec imas previse i motor blago knocka (znaci vec ulazimo u opasnu zonu rizika). isto tako mozemo na nekim okretajima imati AFR (air fuel ratio) 13.7, a na nekim 10.5, na oboje ce auto ici. samo na 13.7 se je prilicno opasno igrati kada imas imalo veci boost, onda je svako dugotrajnije stiskanje gasa opasno. na 10.5 snaga bespotrebno pada i trosimo nepotrebno gorivo. samo navodim primjere. ne znam o kakvim je projektima rijec, G60 struja moze sluziti, no ako netko zeli bas to dobro ispeglano, propisno uradjeno (koja god namjena bila) onda treba se spremiti vise platiti za standalone + remap ili custom remap serijske struje. Gore navedeno je poprilično točno, uz nužnu napomenu da su tvorničke mape ipak mnogo bolje od bilo čega aftermarket i višestruko skupljih, slobodno cu reći sranja. Primjer ja sam davno tamo negdje 2000-e gladan brzine i momenta završio sa Bahn Brenner Motorsport RS2 kitom (57mm ležaj i chip, crveni injektori, Golf Rallye Intercooler) za G-Lader koji je po specifikaciji proizviđača dizao snagu na cca 215KS. Auto je fakat išao kao metak jer je moment spušten na 3000rpm i blokade nije bilo tako da je primao gas do punih 7.000 okretaja što u 5-oj tjera 260km/h a od 0-100 ide za manje od 6 sec. No isto tako je i prosječna potrošnja u gradskoj vožnji (Zagreb) skočila sa cca 12 na blizu 18L pa sam nakon 2-3 spaljena tanka goriva sve to lijepo poskidao i vratio auto na stock 160KS. Osim navedenog problema potrošnje javljali su se i slijedeći: - klinasti remen proklizava na 57mm remenici G-Ladera pa dodavanje gasa u tim trenutcima nema nikakvog smisla, - najveći je bio taj što se motor ponekad znao ugasiti u brzini i pri opretećenju. Nikad nisam ispitivao zbog čega se to događa ali znam da nije uopće ugodno ganjat se 120-130 niz Sljemensku cestu i ostat bez serva na volanu i hidraulike kočnica kad se motor iz neznam ti kojeg razloga zgasi. Valjda mu chip daje previše goriva a ležaj proklizava pa je smjesa prebogata i presauga cilindre. Zbog toga sam doviđenja s performance tuningom. Share this post Link to post Share on other sites
IVAN_VXR 0 Posted June 10, 2014 Tih godina voziti na remenici te veličine je bilo poprilično hrabro...pa ni danas neznam nikoga da vozi na toliko maloj.Postoji par dragstera sa 58 mm,neznam ima li ih 2 sveukupno. Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted June 10, 2014 Ja sam pomislio da je 67mm a ne 57mm, posto je deklarirana snaga cca 215 ks.. a nitko u svojim kit-ovima nenudi manje od 62mm i to je u zadnjim stage 270-290 ks.. 68mm je naj cesca i dobar kompromis trajnosti i perfomansa.. Share this post Link to post Share on other sites