0
Sterpa1337

mk 4 1,4T

Recommended Posts

Nači,zanima me dali je isplativo i moguće na 4orci 2000ito godište 1,4benzinac ugradit turbo? ili da rađe odem potražiti jači motor(imam ograničen budžet tako da šta jeftinije tim bolje ali opt da ne bude fuš)? pod motor mislim samo na blok ne i na getribu,ali isto nebi škodilo da ako netko zna dali bi trenutačni mjenjač moga izdržati okretni moment od novog/pojačanog motora?

kratko i jasno .......

zaboravi ;-)

neisplativo, a pogotovo kada si napomenuo da imaš ograničeni buđet.

Pošto ti je buđet ograničen najisplativije ti je uzeti stranog donora za dijelove,Slovenija i Italija su ti relativno blizu i da se naći neki takav auto. Ako želiš turbo onda je logičan izbor 1.8T jer ti to sve odgovara bez kemijanja,naravno pod uvjetom da donor bude A3 ili Golf 4 kao tvoj.

Ne znam koji mjenjač imaš gore,trebaš pogledati pa napisati (pretpostavljam 02K) no ako uzmeš kompletan auto onda ti mjenjač ni ne treba.

Ugrađivati turbo na postojeći 1.4 je moguće no financijski neisplativo u odnosu na gore spomenuti motor. A ako nećeš turbo motor kupiš si V6 i uživaš u 204 ks ;-)

šta se može na groblju automobila po italiji i sloveniji nači neš vrijedno kupnje ?

a ma vr6icu bi ja odma al jebiga 20god napunio prije par dana :/

prodat i kupit 1.6 ili 1.9 tdi dok se da nes dobit za vozilo, jer ak ima kilometara i taj ograniceni budzet ce otic a da se neces ni okrenut
pricam ti iz prve ruke, a vjerujem da nisam jedini

ma auto ima 93k kilometara tako da nie puno napravio,motor ne slini i sve je ok osim karoserije koja je patila zbog mjesta stanovanja(uska ulica i neposredna blizina nebodera koji bacaju sumpor i auto je na haubi i na krovu izgubio sjaj laka i pokoja ogrebotina),sad,dal bi se to dalo prodat na temelju okej unutrašnjosti i motora ili da ga prefarbam nanovo i prodam?

Ja bi prodao i našao nekog TDI-a.

s tim da je teško dns nač dobrog TDI-a po realnoj cjeni, a za ovaj1.4 neš dobit Bog zna kake pare iako je auto bez ulaganja (valjd) :/

je je ,auto je tip top,što se motora i unutrašnjosti tiče ,ali jebena boja je izgubila sjaj na haubi i krovu radi mjesta stanovanja-.-

i sad,nznm ša da radim,pare ću skupit do ljeta/tokom ljeta,i želio bi si nešto ozbiljnije uzet a nebi obični look tuning,rađe bi sleepera neg neš ša ko avion izgleda a neide ništa

i još da vas pitam,općenito na VWova vozila,dal ima neko pravilo ša se tiče kraćih opruga u odnosu na gewinde i to? niš previše standardna 3cm me zanimaju

Pa prevuci krov i haubu u mat ili karbon foliju ak vec nisi pri lovi da se polakira.
Skrati si posao i kupi odmah gevinde, i tak ce ti za mjesec dana dosaditi nize opruge.

trenutacno nisam pri lovi ali do ljeta će bit! i voljan sam uložit u to al onda bi ga i prodao tako ljepo nanovo ofarbanog i kupio si neš malo jače.A ako ne ofarbam onda fino to ljepo gevinde felgice i laganini,al najvj da cu ga stavit na prodaju pa vidjet sa mogu dobit zauzvrat

al vidiš,mat il karbon folije jebemu stvarno nije loše,al bokte izgledat ču ko neki mulac koj tunira auto po uzoru F&F xD

al nije losa podloga,karbonska imitacija,malo spustit auto ovo ono,i kasnije motor ubacit jači kad skupim para i napunim 24 godine

Ovaj forum je pun topica kak ce neko nesto radit....di su oni kaj rade ????

U garaži nemaju vremena za mastanje :)

Edited by cukytdi

pa cuj,s obzirom da iam 20godina,studiram,radim(iz tog razloga da bi neš mogao radit ubuduće s autima),i da mi nitko iz familije(uže i šire) nije u autima il neš slično sa vlastitim radionama i alatom....nemogu puno raditi jelda? neg čekat da skupim pare i imati već razrađeni plan ,ili bar nešto u uvidu do tada

meni nitko u familiji ne radi s autima, pa čak niti izmjenu ulja i niti ih to zanima

a samostalno kompletan projekt slažem, od mehanike do elektrike-elektronike, programiranja, diagnostike itd..

a prije ću ja složiti Rallye TFSI nego se na vwcc-u nešto složi...

a da negovorim da sam si garažu sam napravio, alat i opremu sam kupio itd... nije mi palo s neba niti sam je dobio od staraca...

stoga, kad otvorite topic, mrdnite se jer inače ništa od svega..

uvjek sam spreman pomoći i to mogu potvrditi mnogi sa vwcc-a, ali dajte ljudi, ne tražite opravdanja kako maštu ne možete pretvoriti u stvarnost, već nađite si razlog da maštu i želje pretvorite u stvarnost

pa cuj,s obzirom da iam 20godina,studiram,radim(iz tog razloga da bi ne mogao radit ubuduće s autima),i da mi nitko iz familije(uže i ire) nije u autima il ne slično sa vlastitim radionama i alatom....nemogu puno raditi jelda? neg čekat da skupim pare i imati već razrađeni plan ,ili bar neto u uvidu do tada

Eeee vidis ja imam 19 godina i kreno sam u projekt s 15 jer sam nakon 8 poco radit limariju i htio sam golfa 2 tdi i krenuo sam radit skupio nesto novaca i kupio ga i uz malu pomoc starog i strica ga napravio d auto solidno izgleda a izjebali su me svi kod koga sam radio koliko se puta smrzno dok su moji frendovi isli po festama i zajebavali se ja sam bio u garaži sam i radio i nezalim ni trenutka zato sada imam nesto sto oni sanjaju a ja to imam al da jos bude gore stučem ga neki dan na probi kada sam stavio tdi.a zablokira mi kotač ljevi i izokrićeme i okrenem ga na krov Al član obitelji se ne naputa kada je najteže pa tako ću ga radit jer zbilja volim taj auto i nisam od oni sto imaju para za sve platit drugome 85% auta sam sam napravio eto neka ti to bude neki pokazatelj ako zbilja volis to ;)

Edited by cukytdi

Volim i zato studiram strojarstvo i radim i trudim se.Upravo zato sam se ovdje i prijavio nakon šta sam na fejsu komentiro neš pa mi je neki čovijek preporučio ovaj forum! Ali ugl,nisam došo ovdje govorit zaš mogu nemogu i to,nego da ljudi daju savjete šta mogu konkretno sa autom i onda ću ja sam vidjeti od prilika koje si stvorim ša ću napravit a šta ne

.Cukytdi respekt definitivno al eto iskreno stvarno da ne pisem bzvz tek sad sam krenuo neš radit jer prije nit auto nisam imo,a pogotovo pare i živim skoro pa u centru Rijeke tako da o garaži i ne pričam .samo zasmetaju ljudi koji su isfrustrirani ljudima ša pričaju ša bi radili a ša ne....ljepo nek dođu daju mi svoj savjet ja se zahvalim jer svaki savjet jer vise neg dobrodošao i to je to!

Sterpa i ja se znamo inace, i sada mi je komplicirano reci sta da radi. idealno bi bilo da je boja jos ok pa da stavis fegle i to je to, odrzavanje i prodaja kada navrsis 24. moramo smislit nes hehe :)

0