squizl 0 Posted December 22, 2013 Jednostavno, gdje tog ima za kupiti po nekoj normalnoj cijeni? Pričam naravno o 3" aftermarket varijanti. Kod amera se to sranje bez katalizatora da nabaviti za stotinjak dolara, a kod nas nemam kaj gledat ispod 400 eura. Nemoguće da je razlika u cijeni tolika, pa nije valjda da nitko u europi ne zna proizvesti ta sranja za neku normalnu lovu? Pitam jer razmišljam o nekavom stage2 remapu, a za to mi treba DP. Cat-back bi ostavio serijski. Share this post Link to post Share on other sites
dean 1 Posted December 22, 2013 Pa nek ti netko napravi jednostavno, kakvih 400 eura za komad cijevi...za te pare sam cijeli ispuh napravio custom. Imate vi u ZG Lastovčića koji se bavi time... Share this post Link to post Share on other sites
squizl 0 Posted December 22, 2013 Ha ne znam, treba složit pol centimetra debelu flanđu, pa savit te cijevi kvalitetno, pa na jednom djelu bude ono flexi crijevo koje je skupasto navodno, i još ak hoćeš da to bude od nekog solidnog inoxa sa kvalitetnim varovima ne vjerujem da može ispast baš skroz jeftino. Ali 400 eura mi je smiješno opet Za Lastovčića ne znam, ja sam stekao dojam da on radi jeftine cat-backove za ekipu kojima je Remus kraj svijeta - moguće da sam u krivu. Sole i Shacal mi se motaju po glavi kao kvalitetniji, ali nekako sam pretpostavio da bi izrada toga po mjeri bila još skuplja... Share this post Link to post Share on other sites
Cotovd 0 Posted December 22, 2013 Pogledaj koliko dođe metar inox cijevi 3" širine i bar 2.5mm debljine stijenke pogodnog za visoke temperature. Flanđa se reže plazmom treba ja bi bar 7-8mm debelu. Pogledaj di ima fleksi nastavaka koja ima je cijena. Nakon toga dobiješ neku sliku kolo bi te moglo izači. Na cijenu materijala drugi uzmu najmanje još toliko za ruke. Ima tu zafrkancije ali da se napraviti tko ima volje i živaca. Ja se toplo nadam napraviti ispušnu za passat jer mi se ne daje 500€ koliko traže, ako budem imao kupit ču ako ne budem imao na bacanje para napraviti ču. Posao mi je s fleksericom pa mi nebi bio problem sve upasati, največi bi mi problem bio kvalitetno zavariti, to električnim ne ide a samo to znam. Al polako, naredne pola godine ne ulažem ni lipe više u auto nadam se. Share this post Link to post Share on other sites
IVAN_VXR 0 Posted December 22, 2013 Malo se bavio odavno tom tematikom i zaključio: -Flandža za turbo 50 eura -redukcija sa fi 89mm na fi 76mm -30 eura -gibljiva cijev fi 76 mm-45 eura -1 metar cijevi kvalitete 314, 76 mm(debljina stijenke 2.6) 290 kn + pdv (2 mm stjenka kosta 234+pdv) -napraviti 2 nosača za downpipe cca 10 eura -majstor koji će to sve povariti i saviti cijev(iako neznam tko ima alat za saviti 76 mm) kosta cca 70 eura Na kraju dolazimo do cifre oko 255 eura,a ako se kupi dodatno još jedno koljeno umjesto savijanja cijevi ta cifra se penje na 270 eura. Ne zaboravimo također prihvat za lambda sondu i katalizator koji također po ebayu košta nekih 140 eura. I na kraju moje pitanje glasi,jel ima tko tu da bi to napravio za duplo manju cifru kao sto velika vecina ocekuje? NEMA Nema džabe ni u stare babe Share this post Link to post Share on other sites
dean 1 Posted December 22, 2013 Ponavljam, za cca 400 eura mi je tip napravio cijeli-kompletan ispuh fi 60, sad koliko su skuplje šire cijevi to ne znam... stari downpipe vs novi i ostatak, tu se ne vidi zadnji lonac sa nastavcima fi 70 koji je isto uračunat u cijenu Share this post Link to post Share on other sites
squizl 0 Posted December 23, 2013 Ne vjerujem da bi veci promjer cijevi bio drasticno skuplji, ali da, kao sto sam pretpostavio izrada toga po mjeri bi bila skupa. Ipak, sigurno postoje proizvodjaci koji to rade na veliko pa se cijena moze spustiti. Vidim da se na ebayu ovi na aukcijama prodaju po 150 ojra pa cu probati pokupiti jedan takav i dat nekome tu kod nas da mi navari moj katalizator na to... Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted December 24, 2013 frend je kupio kina DP pa je potrosio jos 100 eura na flandu i flexi te preradivo nosace cca 250€ igra ,a 300 je bio rabljeni supersprint Share this post Link to post Share on other sites
squizl 0 Posted December 24, 2013 Ovi su iz njemačke i lik daje garanciju. A ak dođe do sranja uvijek ću lakše ostvarit garanciju u Njemačkoj nego u Kini. http://www.ebay.co.uk/itm/331089408822?ssPageName=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p3984.m1426.l2649 Ak ispadne sranje, bar ću biti pouka za ostatak ekipe Share this post Link to post Share on other sites
exfreerider 1 Posted December 24, 2013 Evo http://www.tatechnix.de/tatechnix/gx/product_info.php/info/p9116_ta-technix-downpipe-audi-a3-tt-seat-altea-leon-toledo-vw-eos-golf-v-vi-jetta-iii-scirocco.html Share this post Link to post Share on other sites
squizl 0 Posted December 25, 2013 Izgleda identično ko ova gore s eBaya. Valja li to išta? Share this post Link to post Share on other sites
josip_gtitdi 0 Posted December 27, 2013 Ne vjerujem da bi veci promjer cijevi bio drasticno skuplji, ali da, kao sto sam pretpostavio izrada toga po mjeri bi bila skupa. Ipak, sigurno postoje proizvodjaci koji to rade na veliko pa se cijena moze spustiti. Vidim da se na ebayu ovi na aukcijama prodaju po 150 ojra pa cu probati pokupiti jedan takav i dat nekome tu kod nas da mi navari moj katalizator na to... i šta dobijes kad začepiš taj downpipe satvorničkim katalizatorom od 600 ili više ćelija? sve ovo što se prodaje od 150-250€ ti je sve isto, samo ti ovi za 250 malo bolje zamažu oči... samo svakako nemoj zaboraviti staviti umetak u nosač getribe, to ti čuva fleksibilnu pošto ovi motori dobro trzaju pri davanju/puštanju gasa Share this post Link to post Share on other sites
fakefucker 0 Posted April 6, 2014 Da ne otvaram novu temu postavit cu tu pitanje, dali se vama koji imate downpipe bez kata osijeti dosta benzin, frend neki dan uzeo mk5 gti bez kata I dosta se osjeti benzin cak mu je na diagnostici izbacivalo gresku da mu smijesa nije dobra, dali je to zbog tog sto neman kat ilimnest drugo Share this post Link to post Share on other sites
DeMit 0906M 0 Posted April 6, 2014 dali je netko na orginal downpipeu skidao katalizator?! sta se da napraviti za jos dublji zvuk?! Share this post Link to post Share on other sites
josip_gtitdi 0 Posted April 7, 2014 Da ne otvaram novu temu postavit cu tu pitanje, dali se vama koji imate downpipe bez kata osijeti dosta benzin, frend neki dan uzeo mk5 gti bez kata I dosta se osjeti benzin cak mu je na diagnostici izbacivalo gresku da mu smijesa nije dobra, dali je to zbog tog sto neman kat ilimnest drugo ne mozes skinuti tek tako DP, to je sve zbog toga dali je netko na orginal downpipeu skidao katalizator?! sta se da napraviti za jos dublji zvuk?! prvi kod turba skini to nije problem, niti se pali greska niti ces imati bilo kakvi drugi problema, samo glavni ne diraj. za dublji zvuk stavi cijev umjesto srednjeg lonca. ako ces izbijati pre-cat, pazi da sve lijepo odradis da ti ne upadne koji komad u DP jer se tako odmah uništi glavni kat Share this post Link to post Share on other sites
DeMit 0906M 0 Posted April 7, 2014 ne mozes skinuti tek tako DP, to je sve zbog toga prvi kod turba skini to nije problem, niti se pali greska niti ces imati bilo kakvi drugi problema, samo glavni ne diraj. za dublji zvuk stavi cijev umjesto srednjeg lonca. ako ces izbijati pre-cat, pazi da sve lijepo odradis da ti ne upadne koji komad u DP jer se tako odmah uništi glavni kat imam ja vec solidan uvuk.. abt ispuh je dolje.. al bi jos dublji ako se to da srediti.. ima li nekakv link sa slikama ili youtube npr.. pa da vidim kako i sta treba ... Share this post Link to post Share on other sites
josip_gtitdi 0 Posted April 7, 2014 pa ako zelis jos zvuka skini srednji lonac. a ostalo katalizator, nije nista komplicirano, skines downpipe, i izbijes taj prvi kat, samo ga dobro istresi da ne ostane nista unutra i to je to. Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted April 7, 2014 Kod nas u firmu su dovozili katalizatore i onda mi to isačmarimo tako da unutra ostaje cisto Share this post Link to post Share on other sites
fakefucker 0 Posted April 7, 2014 ne mozes skinuti tek tako DP, to je sve zbog toga Njemu je na seriskom dp skinut kat neznam tocno koji, kako onda da rijesi problem ? Auto kad se u garazi upali I radi 5 min sve smrdi po benzinu da nemos tam biti, dali bi ista pomoglo da se kupi neki s neta dp ili cak orginal s katom. Share this post Link to post Share on other sites
josip_gtitdi 0 Posted April 8, 2014 Njemu je na seriskom dp skinut kat neznam tocno koji, kako onda da rijesi problem ? Auto kad se u garazi upali I radi 5 min sve smrdi po benzinu da nemos tam biti, dali bi ista pomoglo da se kupi neki s neta dp ili cak orginal s katom. vjerovatno su oba skinuta, jer kod mene je prvi skinut a nista ne smrdi. aftermarket dp ti ne pomaze nista, jer ih vecina dode bez kat-a tako da ti je to isto ko sada - a ako stavis original, valjda ti ne treba odgovarat na pitanje, trebalo bi biti jasno Share this post Link to post Share on other sites
fakefucker 0 Posted April 16, 2014 dali bi odgovarale ove varalice za mk 5 gti http://www.ebay.com/itm/SIMULATORE-SONDA-LAMBDA-FIX-DECAT-CEL-FIX-BLOX-HONDA-EP3-EP2-FN2-AP1-AP2-CIVIC-/160981195748?pt=Ricambi_automobili&hash=item257b3a1be4 http://www.ebay.com/itm/REGOLABILE-CEL-FIX-LAMBDA-SONDA-OXYGEN-SENSOR-O2-ENGINE-LICHT-LIGHT-EXHAUST-/151030933275?pt=Ricambi_automobili&hash=item232a25271b ako ima netko za prodat nek se javi na pm Share this post Link to post Share on other sites
josip_gtitdi 0 Posted May 7, 2014 Odmah na pocetku downpipea... Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted May 7, 2014 jedina varalica s kojom nisam imao problema Wayne angle block spaethschmidt@yahoo.com - sav info na mail ili ako je neko regan na VWortexu neka ga PMa tamo ,placanje paypalom ,covjek posalje i dode kroz par dana Share this post Link to post Share on other sites
IVAN_VXR 0 Posted May 10, 2014 @Dario ,citao sam o njoj i dosta je ljudi hvale i kazu da im se lampica nikad nije palila..Ja sam mislio staviti bratu 100 zeller cisto da odvodi toplinu sa glave i turba. Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted May 10, 2014 nikakav KAT ,operacija dajmo mu da diše i angle block Share this post Link to post Share on other sites