nide 0 Posted December 22, 2013 Pozdrav ekipa. Trazi sam malo po forumu ali nemogu, a ako je ova tema vec otvorena molio bih vas da mi posaljete link. Imam u mk1 motor od mk 3 1.9TD i cini mi se da je mjenjac originalan. Zelim staviti neki kraci pa me zanima dali pase bilo koji mjenjac od mk1 i mk2 sa 5 brzina ( benzinac, diesela) na motor od mk31.9TD. Ako ima netko iskustva bio bih zahvalan ako bi ga podijelio da ne trosim novce bezveze. Unaprijed hvala!!! Share this post Link to post Share on other sites
Kenny 0 Posted December 22, 2013 Zašto bi stavljao kraći mjenjač? Ako su ti brzine predugačke to samo znači da ti je motor preslab... Što se tiče svih mjenjača sa Golfa 1 i 2 sa 5 brzina oni pašu bez problema na motor no ne pašu ti na većini rukavci poluosovina (tzv šalice),imaš ih 2 tipa,90 i 100 mm. Ako ti je orginal mjenjač onda bi trebao imati 100 mm unutarnje zglobove i rukavce na mjenjaču. 4S je istih prijenosnih omjera no diff mu je kraći pa bi ti taj mjenjač nekako bio otprilike to što tražiš,to je od G2 1.6D. Od benzinca će ti biti prekratak mjenjač i to si nemoj ni stavljati Share this post Link to post Share on other sites
razor335 0 Posted December 22, 2013 benzin 1,6 u dvojci ima isti mjenjac kao i 1,9td samo prirubnice poluosovina manje tj 90mm Share this post Link to post Share on other sites
nitrous-oxygen 0 Posted December 22, 2013 Sine moj pa gdje češ kraći mjenjać od originala, meni osobno je i ovaj prekratak, auto uopce nije za autocestu, na 3000 rpm-a voziš se 115-120 km/h, ako staviš krači, morat češ kretat iz druge Share this post Link to post Share on other sites
nide 0 Posted December 23, 2013 Hvala vam na savijetima. Nitrous-oxygen dali mozda znas koje su ti oznake na mjenjacu. Vlasnik ok kojeg sam kupio govori da nije siguran ako je originalan... E zaboravio sam pitati dali mk1 caddy ima prirubnice od 90 mm ?? Share this post Link to post Share on other sites
Ivan Pandža 0 Posted December 23, 2013 Pogledaj ti koja je u tebe oznaka, pa će ti netko reći jeli original ili nije, jer sigurno ima više tipa mjenjača što su išle na taj motor, obično ti se nalazi na donjoj strani s lijeve strane mjenjača kod sa tri znamenke, ako ti auto nije spušteno, možeš pogledati i sam, bez da ga dižeš na dizalicu Evo ti jedan primjer kako to obično izgleda, ma da ne mora biti tako i u tebe slučaj, ali eto čisto da se orijentiraš http://www.rabbitgtipage.com/transmission.html Share this post Link to post Share on other sites
nitrous-oxygen 0 Posted December 23, 2013 Nitrous-oxygen dali mozda znas koje su ti oznake na mjenjacu. Vlasnik ok kojeg sam kupio govori da nije siguran ako je originalan... Joj nemam pojma na pamet, ajd probat ću pogledat pa ti javim, baš nedavno sam bio pod autom ali nisam zagledao :S Share this post Link to post Share on other sites
Kenny 0 Posted December 23, 2013 benzin 1,6 u dvojci ima isti mjenjac kao i 1,9td samo prirubnice poluosovina manje tj 90mm Orginal mjenjač nema iste omjere brzina,za benzinca su kraći omjeri. A orginal mjenjač za Golf 3 1.9TD je CHD,DFP i ATH. Ili da budemo konkretni : Diff 3.67 1. 3.45 2. 1.94 3. 1.28 4. 0.91 5. 0.75 Share this post Link to post Share on other sites
razor335 0 Posted December 24, 2013 ovaj koji je bio na tas 1,6b iz 91. ima isti omjer brzina i zavrsni, osim ako ga netko nije mjenjao iz nekog razloga, al po stanju nije odudarao od ocuvanosti ostatka auta, na trojci ima jos chc i jos jedan ch(?) Share this post Link to post Share on other sites
Kenny 0 Posted December 24, 2013 ovaj koji je bio na tas 1,6b iz 91. ima isti omjer brzina i zavrsni, osim ako ga netko nije mjenjao iz nekog razloga, al po stanju nije odudarao od ocuvanosti ostatka auta, na trojci ima jos chc i jos jedan ch(?) CHD-Turbo Diesel CHB- Benzin Share this post Link to post Share on other sites
razor335 0 Posted December 24, 2013 (edited) 4T ATH CDJ CHC CHD DFP (htio sam s omjerima al zbrkano je pokazao kad sam postao) eo svi mjenjaci sa istim omjerom zupcanika, osim prirubnica za poluosovine koje se lako zamjene.. 4t mi je bio na golfu 1,6b, po ovome nije od njega no sasvim normalno je auto isao i da nema kako sam mislio jos jedan ch mjenjac Edited December 24, 2013 by razor335 Share this post Link to post Share on other sites
ToZa 0 Posted February 20, 2014 Pozz svima,znam da nije isti motor,ali je isti auto,pa da ne otvaram topic za par pitanja Ovako,koju bi getribu s 5 brzina bilo najbolje staviti da se smanji buka? S nijm sam dosta cesto na autocesti,i sve iznad 110km je prava igra za zivce,pogotovo na duze vrijeme Auto je Golf 1 1.6d a mjenjač(getriba) je njegova original sa 4 brzine Hvala Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted February 21, 2014 Pozz svima,znam da nije isti motor,ali je isti auto,pa da ne otvaram topic za par pitanja Ovako,koju bi getribu s 5 brzina bilo najbolje staviti da se smanji buka? S nijm sam dosta cesto na autocesti,i sve iznad 110km je prava igra za zivce,pogotovo na duze vrijeme Auto je Golf 1 1.6d a mjenjač(getriba) je njegova original sa 4 brzine Hvala Imao sam na Jetti MK I 1.6d mjenjač iz Golfa keca turbodiesela sa 5 brzina. Je da je bila mrvicu tromija al kad bi navukao stotku i stavio u 5 to je bila milina za cut koliko je motor utihnuo. Ne znam koliko točno je ta getriba duža od ove sa 4 brzine, ali se poprilično smanjili okretaji. Buraz mi na B4 TDI isto ima duži mjenjač i kad se zalaufaš je prva liga. Golf sa 4 brzine se već na 90 dere da me prođe svaka volja za bržom vožnjom. Share this post Link to post Share on other sites
ToZa 0 Posted February 22, 2014 a sto bi sve trebalo mjenjati? pretpostavljam da nije samo skinuti staru i ubaciti novu getribu? dali se trebaju mjenjati poluosovine,ona "štanga" kod rucice mjenjaca...? Dali je bolje uzeti getribu od Golfa 2 1.6d ili Golfa 3 1.9d/td? Koji bi imao "duzu" 4. i 5. brzinu? Share this post Link to post Share on other sites