bozic.hrvoje 0 Posted December 29, 2013 (edited) molim znalce za pomoć oko brave na vw passat danas sam raskopao vrata kako bih popravio mikroprekidače jer kada sam otvorio vozačeva vrata nije mi se upalilo svijetlo u kabini niti na vozačevim vratima je radilo centralno zaključavanje problem 1 - kada sam rastavio bravu i došao do mikroprekidača zaduženog za paljenje svjetala u kabini nisam ga mogao uopće izvaditi van ( kao da je zalijepljen ili zalijan plastikom ) ----da li netko zna kako se to može ili da li se može odvojiti? problem 2 - na mikropekidačima zaduženim za otključavanje i zaklučavanje vrata nisam našao puknute lemove i oni su radili ( škljocaju ) pa smo išli zatvoriti bravu. kada smo ju zatvorili i namontirali na vrata u jednu sam stranu mogao okrenuti ključ ( otključati i radilo je i centralno ) ( na slici sam ovaj pipac zaokružen pod 1 stavio u utor zaokružen pod 2 ), ali u drugu stranu ( zaključavanje ) nisam mogao niti okrenuti ključ. opet sam rastavio bravu da vidim u čemu je stvar i onda sam ovo zaokruženo pod 1 stavili van utora zaokruženog pod 2, ali sada uopće ne mogu zaključati vrata ( probao sam zaključati na svim drugim vratima, i sva se zaključaju osim tih vozačevih ) kada okrenem ključ, zaključa vrata, ali ih odmah otključa, dok ostala ostanu zaključana Uploaded with ImageShack.us ako netko od čalnova zna kako sad to riješiti bio bih mu jako zahvalan da napiše pa da to riješim jer mi je auto raskopan u garaži Edited December 29, 2013 by bozic.hrvoje Share this post Link to post Share on other sites
mario_vg 0 Posted December 29, 2013 meni se to isto desilo na mom autu.ja se zezo s tim 2 i pol sata nakraju poludio i kupio drugu bravu.uglavnom covjek mi je govorio da brava preskoci i zablokira i navodno da nema pomoci osi druge.e sad toliko koliko je meni receno posto nisam bas neki strucnjak.i od tad se ne zezam sa tim bravama nego jednostavno kupim drugu i namontiram. Share this post Link to post Share on other sites
DumiG4 0 Posted December 29, 2013 kod mene na golfu mikroprekidac koji pokazuje da li su vrata otvorena ili zatvorena je bio ovaj di idu ove dvije zice (crvena i plava) i on je bio uhvacen metalnom kopcom. sad ne znam jel na passatu isto. evo imas video na youtube mozda ti pomogne: http://www.youtube.com/watch?v=z5dtdyDDgrw Share this post Link to post Share on other sites
bozic.hrvoje 0 Posted December 29, 2013 ja nema tu metalnu kopču več imam dva plastićna štifta koja kao da su zaljepljena a bojim se to nešto jače malo pritisnuti da ne polomim sve ali, sada mi je bitnije riešiti ovaj mehanički problem sa bravom, da se opet vrata mogu zatvoriti Share this post Link to post Share on other sites
toniBW 0 Posted December 29, 2013 (edited) ta dva pipca sta su ti zalivena lagano obradi skalperom da ti mikroprekidac izadje na unutarnju stranu, s njime popravka nema vec nadji alternativu i zamijeni ga ili je mozda on ispravan a onaj greben sta ga ''pali'' izlizan, sta se tice otkljucavanja i zakljucavanja jesi vratio sve u elektricnom dijelu brave kako je bilo jer se lako faliju polozaji elemenata i jesi li slozio sve kako spada jer ima dosta sexa za slozit elektricni i mehanicki dio brave, pogotovo ako radis prvi put, kasnije kad skuzis sistem ide lako, pretresi sve pazljivo opet jer ako je radilo prije nevidim razlog da neradi i sad Edited December 29, 2013 by toniBW Share this post Link to post Share on other sites
bozic.hrvoje 0 Posted December 29, 2013 (edited) da li mi moze netko reci i poslati neki link kako vidjeti kako to sve posloziti malo edit - kada okrenem bravu u polozaj zakljuvavanja potegne mi onaj pipac u unutrasnjosti vrata ( kojom se unutra mogu zakljucati vrata ) i cujem motoric da radi, ali mi vrata ostanu otkljucana, tako da mislim da je problem negdje u mehanici brave Edited December 29, 2013 by bozic.hrvoje Share this post Link to post Share on other sites
joke 0 Posted December 29, 2013 Onaj bijeli pipak koji se miče lijevi-desno kad motorić pomiče. Ili si ga u krivi položaj stavio, ili ga probaj podmazat da lakše klizi po kućištu brave. Daj stavi sliku brave pa ti zaokružim šta te 99% zeza. Jer ovak nema šanse da ti objasnim. Share this post Link to post Share on other sites
bozic.hrvoje 0 Posted December 30, 2013 (edited) na zadnjoj se sliki vidi kako je kod mene pričvršćeni taj mikroprekidač zadužen za svjetla u kabini Edited December 30, 2013 by bozic.hrvoje Share this post Link to post Share on other sites