marko ri 0 Posted January 7, 2014 Pozdrav svima, ovih dana sam naisao na jedan oglas na internetu,prodavale su se BBS RS 4×100 15" od pola gti-a i uzeo sam ih,trebale bi mi sutra doc u rijeku na kucnu adresu. Znaci,felge treba dovesti u red i te felge idu na Golfa III. Felge su na grupo ispjeskarene kao sta vidite na slici Sva cetiri su u takvim stanju. Ugl.felge su ravne,nigdje udarene,samo im je potrebno da je dovedem u red. i htio bi plastificirati srediste felge (srce) i ispolirati rub,kao na ovoj slici Kojim postupkom da krenem? Molio bi vase iskrene,pametne ideje i savjete. Share this post Link to post Share on other sites
VZ2001CB 0 Posted January 7, 2014 (edited) vidim, lose su pjeskarene.... mozda i dobro da jesu... jer inace ce biti puno posla s rubovima... srca nisu problem. detaljno pjeskarenje, kvarcni pijesak, fini. i plastificiraj... a rubove kreni smirglat... dok ne izgubis volju... ima tu posla.... Edited January 7, 2014 by VZ2001CB Share this post Link to post Share on other sites
srki 0 Posted January 7, 2014 imam ti ja stelu za jeftino pjeskarenje i plastificiranje u boju pa se javi ako te zanima Share this post Link to post Share on other sites
marko ri 0 Posted January 7, 2014 srki: dogovorit cemo se,cujemo se.. Share this post Link to post Share on other sites
marko ri 0 Posted January 8, 2014 I ti sale imas stroj? Share this post Link to post Share on other sites
sale6666 1 Posted January 8, 2014 091 50 60 259 nazovi me Sent from my GT-I9305 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
slatki 0 Posted January 8, 2014 Sa poliranjem ruba ces se dosta na jeb... Bilo bi bolje da nisu pjeskarene al sta sad Trebas krenut sa 60 ili 80 smirglom i trebace ti dosta da poravnas rupice od pjeskarenja... I kad poravnas rupe od pjeskarenja dalje samo ides sve finiji i finiji papir Npr: 60, 80, 150, 240, 360, 500, 800, 1200, 1500, 2000, 2500, 3000, 5000 nakon toga kemipol, smedja i plava kreda i to ti je to cas posla Share this post Link to post Share on other sites
Kazaam 0 Posted January 8, 2014 Gdje ima za nabaviti ove papire iznad 2000? To je već egzotika Share this post Link to post Share on other sites
marko ri 0 Posted January 8, 2014 To sam i mislio,od grubog papira pa do vodobrusnog..popodne idem po felge pa cemo vidjeti kako to izgleda Share this post Link to post Share on other sites
VZ2001CB 0 Posted January 8, 2014 Fuckas egzotiku... To je najmanji problem... Veci problem bude 60.80.120,240 izd... Jos pogotovo ak misli radit to na ruke... Dobru zabavu zelim Share this post Link to post Share on other sites
corry 0 Posted January 8, 2014 Malo su pregrubo pjeskarene koliko se vidi po slikama.... namucit ces se i pripremi se na bolne prste, izlizane jagodice itd ako ces rucno sve radit-no ako ti je to zelja i gust...onda sve to vrijedi svakog sata provedenog smirglajuci...a sve mi se cini da ces ih provesti podosta za tim felgicama. Share this post Link to post Share on other sites
marko ri 0 Posted January 8, 2014 Rekao sam si da cu ih napraviti,makar se izmucio,vkdjet cemo,danas posaljem slike jer idem po njih Share this post Link to post Share on other sites
Coha 0 Posted January 8, 2014 Fuckas egzotiku... To je najmanji problem... Veci problem bude 60.80.120,240 izd... Jos pogotovo ak misli radit to na ruke... Dobru zabavu zelim hahaha kizo dobro si ga utjesio Share this post Link to post Share on other sites
slatki 0 Posted January 8, 2014 Papire imas kupit u skoro svakom preduzecu koje se bavi bojama i lakovima Imas i 40 a taj skida i crte od tokarenja samo sto treba stisnut i bit uporan A ako ti se neda imas moj broj, kontakt ili pm pa se sve dogovorimo Rekao sam si da cu ih napraviti,makar se izmucio,vkdjet cemo,danas posaljem slike jer idem po njih Sto se tice rucnog rada gines vjerujmi Ja sam svoje bbs 16" bbs dvodjelne rucno poliro prije cca 3 godine Trebalo mi je 4 tjedna za 4 felge stim da nisu bile pjeakarene (svaki dan od 17-22sata i tako 4 tjedna) Ali kad napravis prvu felgu neces odustat barem ja nisam mogo Ugodnu zabavu Share this post Link to post Share on other sites
VZ2001CB 0 Posted January 8, 2014 (edited) e sad, ja malo razmisljam na glas... hoces plastificirano, i polirano... a vec je nesto pjeskareno.... ja bi iso ovim redosljedom... 1. ispjeskarit sve komplet kako treba... 2. plastificirat srce u boju po zelji 3. hoces da i bubanj bude u istoj boji, ili nekoj drugoj? plastificiran? onda i to plastificiraj.. 4. e sad nadji nekog old school tokara, koji ce uz pljugu i pivu nabacit felgu na masinu, uhvatit je u amerikaner, ausrihtat po X i po Z osi mjernom uricom, da mu ne plese pola milimetra simo-tamo, napred-natrag... i sad ce opet zapalit pljugu, uzet "stiriju" ili tokaraki "noz" i na njemu izbrusit radijus skoro identican radijusu ruba kojeg ti zelis polirat... i sad lagano skine plastifikat sa ruba... nek skine 0.1 ili 0,15mm.. i povrsina ce bit ko suza a nece utjecat na bilo kakve karakteristike felge i tako 4 puta i imas super pripremljenu felgu. a kad si vec kod tokara, uzmi 1000,1500 i 2000 vodobrusni s asobom i na masini i to rjesis "na prst" i sad ih odfuraj doma, polirfilc na busilicu i udri brate... vjeruj mi, i da tutnes tokaru 50ojra u đep, nece ti biti zao... (vrijedi svakog centa) probaj samo 10cm ruba(pjeskarenog) smirglom na ruke pripremit za poliranje.... ko nije probao, nezna kaj prica. Edited January 8, 2014 by VZ2001CB Share this post Link to post Share on other sites
VZ2001CB 0 Posted January 8, 2014 just a hint... ako izgubis volju za rucnim smirglanjem... http://www.ebay.de/sch/crazy-rims/m.html?item=201014480381&pt=Auto_Felgen&hash=item2ecd658dfd&rt=nc&_trksid=p2047675.l2562 poceli ljudi svakojake boje furat... Share this post Link to post Share on other sites
marko ri 0 Posted January 8, 2014 (edited) Evo danas pokupio felge,felge su ok,nisu udarene ni neravne,kao sta je receno kao da su nove felge ispjeskarene! evo par slika o felgi: ova slika je dobra pa se moze vidjeti koliko je gruba Planovi su: kupit ce se brusni papiri,pocevsi od 60 pa nadalje,felge su dvodjelne pa ce se rastaviti,pošmiglat ce se srediste (srce) do najfinije koliko ce se moci,dok se ne pokrije rupice,sta je povrsina glatkija to ce za plastificiranje biti veliki + naravno za to cu se namuciti!! Kad to postignem felge idu na plastificiranje i to u mat crnu! pocinje se rub obrađivati,smiglanje itd itd,kad dodem do finijeg dijela onda ce se staviti kreda,pa pasta i opet poliranje..i poliranje i poliranje..hhhah! Ako mi ne bude islo po planu poliranje onda cu barem rub uredit da ne bude hrapav,da bude glatkiji pa da bude lakse majstoru kojem bi dao da dovrši posao..al cemo vidjet do kada cu izdrzati..! I naravno kad se to sve napravi kupuje se nove gume 195/50/15,guma ce malo prelaziti rub sta znaci da ce je stitit.. Morat cu kupi neke distance 4¸×100,felge su uske, 6j et 43,pa bi felga bila uvucena,pa bi stavio distancu! Potrudit cu se da to ispadne kako spada,da bude kvalitetno napravljeno i da napravim po svom guštu! Sta vi mislite? Edited January 8, 2014 by marko ri Share this post Link to post Share on other sites
sale6666 1 Posted January 8, 2014 Samo naprijed Sent from my GT-I9305 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
AllenTDI 0 Posted January 8, 2014 ja mislim da bi to moglo bit sasvim u redu Share this post Link to post Share on other sites
sever 0 Posted January 8, 2014 imam jedno pitanje pa da ne otvaram novu temu s cim se moze najlakse skinut plastifikat a da aluminij ne osteti ima neka kemija ili se bas mora rucno ? Share this post Link to post Share on other sites
VZ2001CB 0 Posted January 8, 2014 ja mislim da ako se namucis toliko da ih mozes dat majstoru na poliranje, e onda si 85% muka prosao, onda ih mozes i sam ispolirat... cim cujem smirglanje na ruke, mrak mi pada na oci... rubovi su dosta masivni.... masivniji nego Od klasicnih dvodjelnih felgi... tako da nemas beda ako tokar skine i 0,2mm da zaravna rupe i dobije glatku povrsinu... a ti si onda "na konju" onda bude gust malo finim smirglom i polirat pastama... ovo sve prije bude muka, muka isusova, koju ni svom neprijatelju nebi pozelio... Share this post Link to post Share on other sites
marko ri 0 Posted January 8, 2014 sve mi je jasno...vidjet cemo jos za rub.smislit ce se nesto! u svakom slucaju imam iskusne tokare u 3,maju..:)samo me cekaju..haha Share this post Link to post Share on other sites
AllenTDI 0 Posted January 8, 2014 severu, ja u trgovini lakova trazio desol, dali mi nes sticno, neka kemija, kistom namazo felgu, to nabubri i obrises.. Preporucam vrecu od krumpira za brisanje Share this post Link to post Share on other sites
VZ2001CB 0 Posted January 8, 2014 sve mi je jasno...vidjet cemo jos za rub.smislit ce se nesto! u svakom slucaju imam iskusne tokare u 3,maju..:)samo me cekaju..haha pozdrav iskusnim tokarima u 3. maju od glodača iz zagoRRja http://upload.slike.com/slika?image=1389127904-1216-x-1332px-image.jpg Share this post Link to post Share on other sites