kiky17 0 Posted January 14, 2014 Lijep pozdrav svima. u posljednje vrijeme, kad auto stoji 2 dana bez da ga upalim, nesto mi u potpunosti isprazni akumulator. mjerio sam multimetrom potrosnju kad je auto ugasen i zakljucan, izmjerio sam dvije razlicite vrijednosti, 0.02 i 0.04. Altenator mi puni na 14.38 v. mozda bi trebao spomenuti, kad se aku isprazni, i auto upalim preko kablova, prvo mi se cuje kao da woofer napravi lagani "bup". dal mogu ikako znat dal on vuce struju posto multimetrom nisam izmjerio nis konkretno? Hvala svima unaprijed, i svako dobro u Novoj godini. Share this post Link to post Share on other sites
vwgolf3 0 Posted January 14, 2014 Centralno/daljinsko kinesko zna praviti problem, pojacalo za sub...? Ili je akumulator umoran vec... Sent from my GT-I9195 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Bruce_2005 0 Posted January 14, 2014 Lijep pozdrav svima. u posljednje vrijeme, kad auto stoji 2 dana bez da ga upalim, nesto mi u potpunosti isprazni akumulator. mjerio sam multimetrom potrosnju kad je auto ugasen i zakljucan, izmjerio sam dvije razlicite vrijednosti, 0.02 i 0.04. Altenator mi puni na 14.38 v. mozda bi trebao spomenuti, kad se aku isprazni, i auto upalim preko kablova, prvo mi se cuje kao da woofer napravi lagani "bup". dal mogu ikako znat dal on vuce struju posto multimetrom nisam izmjerio nis konkretno? Hvala svima unaprijed, i svako dobro u Novoj godini. isti problem i ja imam al skroz isti doduse nisam mjerio napon multimetrom al kod mene je novi akumulator i on radi savrseno ja cu kroz ovaj tjedan pregledat osigurace da vidim na njima di sta vuce predlazem i tebi isto Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted January 14, 2014 Izmjerio si cega 0.02??? Ampera ili volti? Spoji multimetar pa iskljucuj moguce potrosace pa ces znat sta ti vuce Share this post Link to post Share on other sites
kiky17 0 Posted January 14, 2014 0.02 Ampera. mislim da nebi smjelo bit do centralnog daljinskog, iako je naknadno ugradeno, uzimao sam iz ovlastenog servisa, doticni su i ugradili, garancija mi vrijedi jos god dana. prvi akumulator koji se ispraznio bio je star mj dana, sad sam stavio malo stariji aku, al nakon sto auto 2 dana miruje, scenarij je jednaki. lud sam vise, svi elektricari koje sam pitao su rekli da ova struja koju auto vuce dok je zakljucan, da je zanemariva i u granicama, kazu da altenator puni odlicno, i da se nebi smjelo nista dogadati.. sad, tko tu koga?? Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted January 14, 2014 0.02 ampera je ok i ne bi trebalo izvlacit aku, jedino probaj pojacalo odspojit pa ces vidjet dal ono vuce, izmjeri posebno za pojacalo, jer ako ti pokazuje 0.02 mislim da je sve ok s ostalim stvarima I napon je ok 14.38 dok auto radi Probaj vidjet onda to pojacalo nista mi drugo ne pada na pamet Share this post Link to post Share on other sites
kiky17 0 Posted January 15, 2014 Nisam tocno upucen u te stvari, kak mogu izmjerit struju koju vuce samo pojacalo? Probao sam izmjerit ukupnu potrosnju dok je auto ugasen i zakljucan, alii kao sto se vidi nije dalo bas konkretne rezultate, tj izgleda kao da je sve normalno.. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted January 15, 2014 odspoji kabal od pojacala i ubacis ampermetar izmedju plus kleme i plusa od pojacala(isto kao kad si mjerio onih 0,02A), i znat ces tocno dal i koliko vuce pojacalo kad je ugaseno ili upaljeno Share this post Link to post Share on other sites
corry 0 Posted January 15, 2014 Pojacalo mu nemoze nikako vuci preko tih 0.02 ako je sve ukupno 0.02. Nemas se potrebe zajebavat s pojacalom. Probaj odspojit akumulator tih 2 dana pa vidi kad vratis kleme hoce li upalit bez problema. Je li anlaser vrti uopce a nece upali, ili samo skljoca Share this post Link to post Share on other sites
kiky17 0 Posted January 15, 2014 Nisam tocno upucen u te stvari, kak mogu izmjerit struju koju vuce samo pojacalo? Probao sam izmjerit ukupnu potrosnju dok je auto ugasen i zakljucan, alii kao sto se vidi nije dalo bas konkretne rezultate, tj izgleda kao da je sve normalno.. Share this post Link to post Share on other sites
Tomislav Kt 5 Posted January 15, 2014 Nisam tocno upucen u te stvari, kak mogu izmjerit struju koju vuce samo pojacalo? Probao sam izmjerit ukupnu potrosnju dok je auto ugasen i zakljucan, alii kao sto se vidi nije dalo bas konkretne rezultate, tj izgleda kao da je sve normalno..Mozda nisi dobro spojio multimer ni tad. Sent from my Xperia S using Tapatalk 2 Share this post Link to post Share on other sites
corry 0 Posted January 15, 2014 Pokazat ce ti i da je sve normalno i ako ides samo mjerit struju na pojacalu-nemas se potrebe zajeb****t s tim. Nesto drugo ti je tu problem. A ako bas zelis...onda se radi isto kao i na akumulatoru, tj. odspojis + ili - s pojacala i ubacis multimetar izmedu koji je podesen da mjeru A. Share this post Link to post Share on other sites
kiky17 0 Posted January 15, 2014 Anlaser okrece, al nema dovoljno struje da pokrene. Bio sam danas kod neznam kojeg elektricara po redu, i on je rekao kad smo mjerili ukupnu potrosnju struje, da sam mjerio na ispravan nacin i da je ok. pa zar je moguce da onaj novi i taj uvjetno receno stari aku ne valjaju? Kolka je vjerojatnost za to? Share this post Link to post Share on other sites
corry 0 Posted January 16, 2014 Da anlaser nije u banani mozda? A mozda su i obje bat. vec "umorne"... Odnesi je na provjeru u neki servis pa ce ti reci u kakvom je stanju tocno akumulator jer ovo sto si ti izmjerio je nemoze ispraznit ni za par mjeseci a ne par dana. Share this post Link to post Share on other sites
kiky17 0 Posted January 16, 2014 Hvala svima na pomoci, nema druge nego da reklamiram akumulator. kad dode povratna inf javim u cemu je bio problem. nadam se da je.stvar u aku, tak da rijesim taj problem. i da, mjerili smo potrosnju pojacala dok je auto bio ugasen, iznosila je 0.01 A. Share this post Link to post Share on other sites
Sarajlic 0 Posted January 16, 2014 Cesto zna zadavati probleme i aftermarket player,iskopcaj dzekove sa playera i ostavi auto 2 dana i vidi ima li praznjenja Share this post Link to post Share on other sites
corry 0 Posted January 17, 2014 Praznjenje je 0.02A sto je neznatno. Pojacalo papa 0.01A i ocito jos neka glupost-mozda sat, memorija playera ili sl. jos 0.01. Nije mu problem u tome. Share this post Link to post Share on other sites
Matej28 0 Posted January 17, 2014 Jesi pojacalo spojio da ti se pali kad i radio? jer mozes dovest 12v do pojacala uredno, ono nece radit ako na remote zici nema +ako ti stalno radi pojacalo, nije ni cudo da ti trosi akumulator... Share this post Link to post Share on other sites
kiky17 0 Posted January 19, 2014 Nisam sam spajao, tak da nazalost neznam. al pretpostavljam da ako pojacalo stalno radi, da bi se taj novi akumulator ispraznio relativno brzo, nebi kojih 2 mj bio u redu, ili se varam? Kako mogu provjerit dal pojacalo stalno radi? Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted January 19, 2014 Ma ne vjerujem da stalno radi, svijetli lampica na njemu ako radi, al da radi stalno pokazivalo bi vise od 0,02 ili 0,01 A Share this post Link to post Share on other sites
volja 0 Posted January 19, 2014 probaj otpojit daljinsko,kao što je Mladen reko,,meni isti slučaj al ne u dva dana isprazni aku,,sad je več skoro mj dana otpojeno daljinsko i za sad je sve u redu Share this post Link to post Share on other sites
Bruce_2005 0 Posted January 22, 2014 Evo ja sam problem kod sebe rijesio kod mene je bilo to da je alnaser banana sto je prva stvar i druga mozda vaznija kad sam podigo onaj lim na kojem stoji aku imo sam sta vidit,zica sa + kleme ona kae zalemljena za klemu i ide ispod tog lima je bas ispod njega(znaci dok nedignes nemres vidit to) bila ostecena u na tom djelu vjerojatno strugala o lim eto dok covjek sve nepogleda nezna. kad dode alnaser sa popravka cu isprobat kakvo ce bit stanje pa se javim Share this post Link to post Share on other sites
kiky17 0 Posted February 3, 2014 Puno hvala svima na pomoci, bez vas tesko da bi znali kud dalje krenuti. bez obziira kaj je daljinsko ugradeno u ovlastenom servisu, i ima pripadajucu garanciju, kvar je bio u njemu. naime neka žica je bila ostecena i dolazila je u kontakt s karoserijom, pa je zbog tog trosila struju iz akumulatora. jos jednom hvala svima na pomoci. kolko se mene pita, moze lock na ovu temu. Share this post Link to post Share on other sites