<TDI> 585 Posted August 23, 2018 Pa eto, odradi onda ugradnju kod i njih i riješio si kameru. Share this post Link to post Share on other sites
Bora_2000 0 Posted April 18, 2019 Da ne otvaram novu temu, naime ja sam spojio kameru na vw bori na aftermarket alpine radio I ona radi, samo ne zeli automatski prebacit na kameru kada stavim auto u rikverc vec morao bi svaki put ručno Gledao sam vec postavke na radiju no ne pomaze nista.. Share this post Link to post Share on other sites
pajser 15 Posted September 15, 2019 Ono kad sastavljas novo auto pa ti ne ostane kuna za kameru...Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Share this post Link to post Share on other sites
pajser 15 Posted September 24, 2019 Nikakav problem... kolica ko kolica P: VW nove original parking kamere https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?share_fid=74212&share_tid=97344&url=https://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/97344-P%3A-VW-nove-original-parking-kamere&share_type=t&link_source=app Sent from my iPhone using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
oliver1968 4 Posted December 3 Pozdrav ljudi. Molim Vas za pomoć u spajanju stražnje NE ORIGINAL kamere na originalni MIB2 multimediju. Kupio sam stražnju kameru za VW sportsvan (Golf 7) za ugradnju u svjetlo tablice. https://www.aliexpress.com/item/1005005196284079.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.16.4c9a18020FoUQV Iz kamere izlazi: -video kabel sa žutim činčem i crvenom žicom koja izlazi sa strane činča i dugačka je 10 cm na oba kraja -kabel za napajanje sa crvenom i crnom žicom Za napon kamere i sliku kamere mislim da znam kuda spojiti 1. napon kamere (+ na rikverc svjetlo, - na masu (uzemljenje) 2. slika za kameru (na plavi blok konektor pin #6 i #12 koji je u sklopu quadlocka kod multimedije) ….. ali ne znam gdje spojiti crvene žice koje izlaze iz žutog činča na video kabelu 3. CRVENA ŽICA (onih 10-ak cm koji izlaze iz chincha na oba kraja kabela) Ako je netko uspio složiti molio bi za pomoć. Unaprijed hvala ! Share this post Link to post Share on other sites
MateV 38 Posted December 3 Pokušat ću ti odgovorit, ali znaj da nikad nisam ubacivao kameru. Koliko sam vidio na linku, taj kabel 6m koji dolazi s njom je samo činč produžetak, a na oba kraja ima tu crvenu žicu. Ona je samo dodatna žica koja je upakirana u taj činč kabel, znači za obični činč video nije potrebna, samo su u kabel ubacili ektra žicu za što bi ti moglo zatrebat. A to je najvjerojatnije jedna od mogućnosti za napajanje kamere, ako napajanje uzimaš negdje od naprijed, a ne od iza. Znači + napona kamere na jednu stranu tog kabela, a drugu na + signal od rikverca, ako ga misliš uzimat negdje iz unutrašnjosti, ispod volana, itd. Znači po tvome, ako si sve već spojio te crvene žice ti ne trebaju. Share this post Link to post Share on other sites
oliver1968 4 Posted December 4 (edited) 23 hours ago, MateV said: Hvala MateV na odgovoru U uputama od kamere je prikazano da se ta crvena žica koja striši, -- kod kamere spaja na "DC 12V reverse light power supply" a --- kod multimedije ( napisali su DVD unit) spaja na "DVD Reverse Trigger Wire". Moja logika je kad je napajanje spojeno na rikverc svjetlo "trigger" bi trebao biti mjenjač kada se ubaci u rikverc i onda kamera dobije napajanje. Video signal se spoji na predodređene pinove - tu nema zajeba. PAJSER je napisao da je crvena žica koja viri iz video činča ta kojom multimedija "zna" da ste ubacili u rikverc . E to me buni ! Edited December 4 by oliver1968 Share this post Link to post Share on other sites
goran sdi 6 Posted December 7 On 12/4/2024 at 10:56 PM, oliver1968 said: Tako je, ta crvena žica ti je signal koji multimediji daje naredbu da prebaci prikaz na ekranu. Share this post Link to post Share on other sites
oliver1968 4 Posted December 8 On 12/3/2024 at 11:50 PM, MateV said: Hvala goran sdi na odgovoru . ALI JOŠ NE ZNAM GDJE TOČNO SPOJITI TA DVA KRAJA JEB...CRVENE ŽICE. Ako može pojašnjenje molima Vas. Share this post Link to post Share on other sites