1 1
plesa274

Xenon kit Passat

Recommended Posts

Pozdrav ekipa

Novi sam na forumu pa evo moja prva tema i prvo pitanje

Razmišljao sam staviti na svog Passata 3c B6 2007 godina xenon kit (u normalni halogeni far sa lećom).

Raspitivajući se malo,od jednog malo poznatijeg električara i još jednog mehaničara sam čuo da

na tom modelu passata odlazi motor brisača kada se stave ti "aftermarket" xenon kitevi.

S druge strane na cesti sam viđao dosta passata da imaju te xenon kiteve.pa sam kontaktirao jednog prodavača xenon kiteva i postavio sam mu isto pitanje.

Njegov odgovor je bio da taj motor brisača ne odlazi na passatu nego na golfu i još nekim autima.

I rekao je da

"Ako se stavi hyluxtek canbus set (jako kvalitetan xenon kit) sansa da ode motoric je skoro nikakva, cak i na autima na kojima inace odlazi, ja jos nemam registriran takav slucaj niti sam cuo od kolega koji rade s hyluxtek"

dali vi možda imate kakva iskustva i preporuke?

Svaka pomoć je dobrodošla

hvala svima

Kada se stavi can bus poprilicno si siguran po pitanju motorica,ali to ti je najmanji problem ;)
Najveci problem ti je sto nemas perace farova i auto nivelaciju koju po zakonu MORAS imati ako imas xenon,i zbog toga te svaki policajac moze zezati a da ne govorim da neces proci tehnicki ako se na tehnicko radi po ps-u :)

na istoj centrali su i kad je ekipa stavlja low shit čajna ksenone ,znalo se dogodit da pregori

Kada se stavi can bus poprilicno si siguran po pitanju motorica,ali to ti je najmanji problem ;)

Najveci problem ti je sto nemas perace farova i auto nivelaciju koju po zakonu MORAS imati ako imas xenon,i zbog toga te svaki policajac moze zezati a da ne govorim da neces proci tehnicki ako se na tehnicko radi po ps-u :)

Da,svjestan sam toga da bi trebao to sve ali ajmo reć da mi to trenutno nije tolki problem

Dali možda još netko ima kakva saznanja ili iskustva?

Ili ako zna nekoga člana sa foruma da ima xenonkit na navedenom passatu ?

Ja imam passata b6 iz 2005 godine i isto sam stavio can bus xenon kit i na prvu kod davanja kontakta je sve normalno radilo, kada sam isao upalit auto na kontrolnoj tabli mi je javilo gresku i xenoni su poceli titrat tako da sam ih morao skinuti i moram potrazit malo kvalitetnije.A to sto se tice da odlazi motor brisaca mi je prvi glas.Koliko ja znam kompjuter ti samo javi gresku na kontrolnoj tabli i xenoni nece da rade, tako da probas pronaci sto kvalitetnije sto cu morati i ja.

Guest Laky

Ja imam set bez canbusa i preko VCDS-a prijavljene xenone

Radi bez problema

@Laky

Meni danas stize set xenona od forumasa sto sam kupio :)

Imam isto Halogen H7, i Balasti su digitalni bez Canbusa. Jesi ti sebi stavio one decodere da neizbaciju gresku ili bilo dovoljno na VCDSu prijavit Xenone?

@Laky

Meni danas stize set xenona od forumasa sto sam kupio :)

Imam isto Halogen H7, i Balasti su digitalni bez Canbusa. Jesi ti sebi stavio one decodere da neizbaciju gresku ili bilo dovoljno na VCDSu prijavit Xenone?

Guest Laky

ja sam sebi prijavio ''Xenon without shutter installed''

i rade bez ponistivaca greske, znaci samo je balast spojen

Edited by Laky

Imam bas te čajna shit xenone h7 6000k 55w. rade ko metak! platio ih 230 kn :D

Imam bas te čajna shit xenone h7 6000k 55w. rade ko metak! platio ih 230 kn :D

S ebay-a?

Nabaci link ako imas di slucajno :)

Nemoj uzimat te od 6000k, jer ce ti svijetlit plavo... ako vec uzimas nađi od 5000k

S ebay-a?

Nabaci link ako imas di slucajno :)

Sori na cekanju iskopo link nekako u historiju. krenili mi poslovi pa me nema bas na kompu.

http://www.ebay.com/itm/NEW-Xenon-Light-55W-12V-DC-HID-H7-6000K-Headlight-Kit-Slim-Ballast-Single-Beam-t-/231126619873?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item35d03856e1

Uglavnom nisam siguran dal je to tocno takav kakv sam ja uzeo (mislim da nisu slim balasti moji) al sam uzo od tog lika. stiglo jako brzo i to je to.

I da ja sam bio platio 39 dolara sad je jos jeftinije :D

I 6k mi je taman fino da je preko toga biloo bi plavo ovako je bijelo i lagano navlaci na plavkaasto. u biti tamo imas razne pa si biraj

s policijom nemam problema. zaustavili me desetak puta i nisu uopce ni pitali za xenone

Edited by RAZZOR

Hvala na linku i pomoci.

A s njima uvijek problemi sa radarom, xenon im ne pada na pamet. :)

Cemo narucit pa isprobat.. Baci sliku na PM da vidim odsjaj iz farova kad stignes. Tnx

Da ne zapocinjen novi topic..zanima me kakva su vam iskustva s dugim xenon svitlima? Nebi tila da kad upalim duga da pocnu tek za 5min svitlit kako triba, neki kazu da im triba dugo da se zagriju..tj pocnu normalno svitlit..

izgleda da 6k nije isto od marke do marke. osim oem vjerojatno. moje nije uopce tako plavo. budem usmjerio jednom u zid svjetla pa usliko

Moze bit, al zato ja kazem da bi mozda najbolje bilo kupit 5000k jer je između tako da nebi trebalo bit problema...

3000k - Golden (Yellow)

4300k - OEM White (Amber)
5000k - Extreme white (Closest to OEM/4300K)
6000k - Diamond White (Pure White)
8000k - Iceberg Blue (Blue/White)
10000k- Blue White (Close to 8000K)
12000k- Brilliant Blue
15000k- Deep Blue
30000k- Purple (Pink)

Edited by sauhea

Imam 5000K od Osrama D2s i ipak je to ledeno plavo (koliko god tupili o tome kako nije)..

Imam obične ubodne philips bluevision i one su bijele(recimo 4300K).

Imam duga H1 Vision plus i to je baš žućaksto prema kratkim xenon svjetlima..

Možda na novijim generacijama auta koji imaju bixenon,drl i tako preko 4300K ima smisla..

Na ovoj mojoj generaciji meni osobno to ne izgleda dobro..

Edited by Roki

A mislim da bolje od toga ledeno plavog 5000k i nemoze bit kad nisu orginal xenoni nego žarulje

A mislim da bolje od toga ledeno plavog 5000k i nemoze bit kad nisu orginal xenoni nego žarulje

Ja govorim o original xenonu..D2s osram xenarc cool blue 5000K..I plavkasto je to..

Edited by Roki

Pa za te zarulje i pise da bacaju na plavkasto, a one osram night breaker 20% vise bijelije svijetlo iako to nije orginal.

Edited by sauhea

1 1