Guest Bosanac Posted February 3, 2014 (edited) ako tvrdiš da se kvalitetan dobija sa pojačalima a ne sa samim HU sa SVOJIM pojačalom (dakle NE TREBA dodatno pojačalo) i sa zvučnicima koji pašu na takav HU ( a NE na pojačalo) čime se dobija vrhunski zvuk koji NIJE GLASAN ( inače HU maximalno idu do 30 W po kanalu) u nekim kilovatima, onda pojma nemaš jesil kad čuo za vrhunske HU tipa Alpine koji koštaju koliko tvojih 10 pojačala zajedno sa zvučnicima dakle, poenta je PONOVO, što ti ne kontaš, ili NEČEŠ da kontaš, da se KVALITET ne dobija s kilovatima, pojačalima, kurcima-palcima, nego sa samim "brandom" HU i zvučnika, tipa Alpine ili Clarion, koji su top u HU Edited February 3, 2014 by Bosanac Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted February 3, 2014 sada u novom autu i ovaj fabrički HU mi je prejak, ne pada mi na pamet da dograđujem ni pojačalo ni woofer stavljat prednje zvučnike na pojačalo !?!?!?....to mi nije jasno nikako kao da idete na takmičenje za glasnoću gdje treba da nabijete preko 100 dB ja ne znam šta vi to slušate da bi bilo tako preglasno ponavljam, u autu imam fabrički HU RCD 310 sa 4x20 W, zvučnici (8 komada u vratima) su vjerovatno po 50W na nekih 80% jačine probija uši ?!?! tako da ne znam šta vi, što ugrađujete dodatno jače glavne zvučnike na pojačalo, uopšte slušate pa ja sam i pisao da je bolje uložit u kvalitetniji HU i zvučnike nakačene na njega, nego u pojačalo po meni dodatno pojačalo ima smisla samo za woofer gluposti obične imaš PRIRODNO ograničenje glasnoće koju čovjek moeže podnijeti, što veze s vezom nema sa jačinom auta, tu granica nema dakle, ne znam sad na prvu tačno, ali mislim da na oko 140 db (koliko na primjer iznosi buka prilikom polijetanja borbenogh mlaznog aviona na pisti) ti jednostavno PUCAJU bubne opne kvalitet zvuka veze nema sa snagom, a ti si se počeo razbacivat kilovatima i hvalit kako slušaš GLASNU a NE kvalitetnu muziku ako tvrdiš da se kvalitetan dobija sa pojačalima a ne sa samim HU sa SVOJIM pojačalom (dakle NE TREBA dodatno pojačalo) i sa zvučnicima koji pašu na takav HU ( a NE na pojačalo) čime se dobija vrhunski zvuk koji NIJE GLASAN ( inače HU maximalno idu do 30 W po kanalu) u nekim kilovatima, onda pojma nemaš jesil kad čuo za vrhunske HU tipa Alpine koji koštaju koliko tvojih 10 pojačala zajedno sa zvučnicima dakle, poenta je PONOVO, što ti ne kontaš, ili NEČEŠ da kontaš, da se KVALITET ne dobija s kilovatima, pojačalima, kurcima-palcima, nego sa samim "brandom" HU i zvučnika, tipa Alpine ili Clarion, koji su top u HU Ajde čitaj prije nego opet izvališ nešto treće, u svakom postu nešto deseto pričaš. Jel ti misliš da sam ja neki debil da se tako sprdaš bezveze? Ti i dalje mene želiš uvjeriti da kad ja metnem Alpine radio na Alpine zvučnike imam kvalitetan zvuk? pa ti ne vidiš dalje od svog nosa. moji kilovati su za moj gušt, tvoja 4 zvučnika na originalnom radiju koji probija uši na 80% je tvoj gušt. Mi smo 2 različita svijeta i nemoj meni soliti pamet o nečemu u što se ne razumiješ previše. A to kaj ja imam i koliko to moje vrijedi rađe nebi jer kao što rekoh, niti se hvalim sa tim niti se razbacujem sa nečim, nego pišem točno što imam i koje to nešto ima snage. Kad ću htjeti složiti SQ sistem u auto onda ću tebe prvo pitati savjet jer si ti to sve vidim imao, ugradio, slušao, ocjenjivao zvuk, podešavao i bio prvak ne emmi kolko se da razlučiti iz tvojih postova? Samo ponovno ponavljam, uvijek bi preporučio pojačalo na prednje sisteme jer bez toga ne možeš dobiti ni kvalitetu ni glasnoću ( ponavljam opet, sve ovisi o korisniku dal slaže za glasnoću ili SQ ) , sve ostalo nije ništa bolje od serijskog ozvučenja. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Bosanac Posted February 3, 2014 bla, bla uprazno znači po tebi neko će kupit Alpine HU od nekoliko hiljada eura i onda kupit OPET pojačalo da bi spojio prednje zvučnike na njega , jel ?? oj pameti, svaka čast Share this post Link to post Share on other sites
Pantic 0 Posted February 3, 2014 bla, bla uprazno znači po tebi neko će kupit Alpine HU od nekoliko hiljada eura i onda kupit OPET pojačalo da bi spojio prednje zvučnike na njega , jel ?? oj pameti, svaka čast molim te objasni nam kako će nekakav alpine od 1000 eura pogonit neke bolje zvučnike koji imaju snagu recimo 80 rms-a? i računaj pri tome da ni jedan HU na svijetu (bio original ili aftermarket) nema snagu više od 30 rms-a. i nadam se da znaš razliku između max snage i rms snage... Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted February 3, 2014 (edited) bla, bla uprazno znači po tebi neko će kupit Alpine HU od nekoliko hiljada eura i onda kupit OPET pojačalo da bi spojio prednje zvučnike na njega , jel ?? oj pameti, svaka čast Vidim da se kolegina rasprava o sub-u i pojačalu prelila i prešla u tvoj monolog o "vrhunskim" HU i zvučnicima.. SQ scenu ne poznaješ? Kolega ti lijepo i kulturno odgovara ali vidim možda bi tebi bolje pasao njegov nick... Nego da te malo pokušam usmjeriti- tko kupi HU vrijedan par sto eura(ne tisuća) sigurno neće stati na tome.. Jer iako pričamo o autu- koji nije idealno mjesto za vrhunske reprodukcije zbog znanih ograničenja, originalni zvučnici koji dođu sa automobilom i neki originalni HU nisu po kvaliteti ni zvuka (a bome ni po cijeni) ni upola nekom ozbiljnijem zvučniku... Ali za znati išta o ovome treba malo čitati,informirati se itd... Zato ti lijepo uživaj u svom rns-u i 4 papirnate konusne 16-ice i ostavi se rasprave kojoj nisi dorastao... Edited February 3, 2014 by Roki Share this post Link to post Share on other sites
Guest Bosanac Posted February 3, 2014 OPET bla, bla molim konkretan odgovor, možda tako skontate šta želim reći, jer očigledno to do sada niste da li će neko ko kupi top-end Alpine ili Clarion od nekoliko HILJADA !!!!!!!!!!!!!!!!! eura kupiti naknadno pojačalo da bi spojio prednje zvučnike na njega p.s.što se tiče čitanja, ja sam čitao i informisao se kad neki od vas možda nisu imali pojma o ovoj problematici uskoro postavim članak auto-magazina starog 10tak godina s kojim bi završio ovu raspravu gluhih telefona Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted February 3, 2014 (edited) OPET bla, bla molim konkretan odgovor, možda tako skontate šta želim reći, jer očigledno to do sada niste da li će neko ko kupi top-end Alpine ili Clarion od nekoliko HILJADA !!!!!!!!!!!!!!!!! eura kupiti naknadno pojačalo da bi spojio prednje zvučnike na njega Vidim da se kolegina rasprava o sub-u i pojačalu prelila i prešla u tvoj monolog o "vrhunskim" HU i zvučnicima.. SQ scenu ne poznaješ? Kolega ti lijepo i kulturno odgovara ali vidim možda bi tebi bolje pasao njegov nick... Nego da te malo pokušam usmjeriti- tko kupi HU vrijedan par sto eura(ne tisuća) sigurno neće stati na tome.. Jer iako pričamo o autu- koji nije idealno mjesto za vrhunske reprodukcije zbog znanih ograničenja, originalni zvučnici koji dođu sa automobilom i neki originalni HU nisu po kvaliteti ni zvuka (a bome ni po cijeni) ni upola nekom ozbiljnijem zvučniku... Ali za znati išta o ovome treba malo čitati,informirati se itd... Zato ti lijepo uživaj u svom rns-u i 4 papirnate konusne 16-ice i ostavi se rasprave kojoj nisi dorastao... Osim što neznaš komunicirati- ni čitanje ne ide kako vidim... I da ti pojasnim jer to trebaš očito: Tko krene ulagati u glazbu u autu -to ulaganje se ne zaustavlja nakon kupnje HU-a.. Jer kvalitetan zvuk ne čini samo HU.. Edited February 3, 2014 by Roki Share this post Link to post Share on other sites
Pantic 0 Posted February 3, 2014 (edited) da, kupit će! i zbog toga što mu top model radija nije u stanju isporučit svu snagu nekome potrošaču (zvučniku) kojemu je potrebna veća snaga nego što mu daje sami izvor (radio) on topic: za provlačenje kablova http://filebox.vt.edu/users/mkuck/gauge/K.jpg http://filebox.vt.edu/users/mkuck/gauge/L.jpg Edited February 3, 2014 by Pantic Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted February 3, 2014 i za muziku postoje "valjci" gdje se mjeri kvaliteta ili glasnoća, svatko prema svojem kaj ima u autu Ja volim glasnije trenutno zato i imam takav setup, netko voli kvalitetu pa složi setup za 4-5 000 eur , slušao i takvih autiju, razlika enormna no velim, trenutno volim glasnije Kako se mjeri kvaliteta? Znam za glasnocu u db, ali za kvalitetu nisam cuo jos... Share this post Link to post Share on other sites
Pantic 0 Posted February 3, 2014 sudac to ocjenjuje evo i pravila: http://www.tuning-istra.com/download/Pravilnik_SQ_Competition.pdf http://www.emma-uk.com/what-is-sq/ Share this post Link to post Share on other sites
marin04 0 Posted February 3, 2014 da, kupit će! i zbog toga što mu top model radija nije u stanju isporučit svu snagu nekome potrošaču (zvučniku) kojemu je potrebna veća snaga nego što mu daje sami izvor (radio) on topic: za provlačenje kablova http://filebox.vt.edu/users/mkuck/gauge/K.jpg http://filebox.vt.edu/users/mkuck/gauge/L.jpg Hvala za video i slike, korisno će bit Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted February 3, 2014 (edited) @projektilski, sve se da izmjeriti te za sq složiti preko uređaja jer se i sq sastoji ne samo od kvalitetnih komponenti nego i od vrste, načina i položaja ugradnje hvala kolegi Panticu na dodatnim objašnjenjima, a kaj se tiče radija od par iljada nečega...Bosanac shvati da takav radio nema niti izlaze za zvučnike već samo izlaze za spojit pojačalo, valjda ti to dovoljno govori? link 1 http://www.ehow.com/info_8777291_spl-sq-audio.html link2 http://www.emma-uk.com/what-is-sq/ link3 http://www.emma-ph.com/sound-quality-league/what-is-sound-quality-league/ Edited February 3, 2014 by wildD Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted February 4, 2014 (edited) @projektilski, sve se da izmjeriti te za sq složiti preko uređaja jer se i sq sastoji ne samo od kvalitetnih komponenti nego i od vrste, načina i položaja ugradnje Ako pricamo o distorziji zvuka i frekvencijskom rasponu da, ali ne postoji pravilo sto je kvalitetnije, hladan zvuk, topao zvuk, izrazeniji visoki tonovi, nizi, bas, ovo ono. To je sve stvar ukusa i kao sto rekoh, svako svoga konja hvali. Edited February 4, 2014 by projektilski Share this post Link to post Share on other sites
Guest Bosanac Posted February 4, 2014 (edited) a kaj se tiče radija od par iljada nečega...Bosanac shvati da takav radio nema niti izlaze za zvučnike već samo izlaze za spojit pojačalo, valjda ti to dovoljno govori? nemaš pojma bolan best of the best head unit for all time, cijena....stinica 5000 eura + procesor zvuka cca 5000 eura, sve skupa je bilo 10.000 eura !!!! uz zvučnike koji su takođe top end, ne treba praktički ništa više Edited February 4, 2014 by Bosanac Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted February 4, 2014 Bez uvrede ali ovo gore je cisti porez na budale. Takve cifre se koriste u profi studijima gdje su prostorije odlicno izolirane. U autu, cija buka okoline (bez da je motor) upaljen je tolika da ubija sve te ekstra frekvencije, a kamoli dok je upaljen? Jedan obican grad proizvodi buku od 40-50db po noci, a po danu je preko 70db. Kad upalis motor koji drnda na 50cm od zvucnika, kaliko je to db buke kaj ometa zvuk iz tih zvucnika? Preko 70db. Ako je uopce moguce osjetiti te neke razlike u tako skupim zvucnicima, treba ti jebeno dobro izolirana soba a ne nekakav auto, koji je sam po sebi generator buke i zvukova. Na obicnom blind testu, gdje su u autu zvucnici na normalnoj jacini (i bez onih kaj krce da ih i gluh moze prepoznati) da vidis kako ce ljudi tesko raspoznati jeftinije od skupljih, lose od dobrih. Svakome ce pasati nekaj drugacije. Share this post Link to post Share on other sites
Pantic 0 Posted February 4, 2014 očito nisi bio u jednom žutom lupu složen za sq (tzv. 'gluha komora') zbog toga i postoje razno-razne zvučne izolacije poput najpoznatijih stp (gold, bomb, silver), dynamat, brax a ima ih još... a pravi SQ je jakooo skupi sport... Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted February 4, 2014 očito nisi bio u jednom žutom lupu složen za sq (tzv. 'gluha komora') zbog toga i postoje razno-razne zvučne izolacije poput najpoznatijih stp (gold, bomb, silver), dynamat, brax a ima ih još... a pravi SQ je jakooo skupi sport... To je druga stvar kad se tako slaze. No svejedno, uz stakla i sve, buku vanjsku mozes samo ublaziti i ako ti je auto za koristenje i voznju a ne za auto show, takve igrarije nemaju nikakvog smisla. Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted February 4, 2014 (edited) nemaš pojma bolan best of the best head unit for all time, cijena....stinica 5000 eura + procesor zvuka cca 5000 eura, sve skupa je bilo 10.000 eura !!!! uz zvučnike koji su takođe top end, ne treba praktički ništa više JESI TI JEBENO SPORTSKI RIBOLOVNI DEBIL ILI SAMO PROVOCIRAŠ LJUDE SVOJIM TUPAVIM TUMAČENJEM SVOJE GLUPOSTI? AJDE NE BUD LIJEN I KLIKNI NA JEBENI LINK http://www.crutchfield.com/S-Apb3jcfQjmj/p_500CDA7998/Alpine-CDA-7998.html#details-tab JESI? e sad ponovi isto to nekoliko puta i potraži ono polje gdje piše da ima izlaze za zvučnike? JESI? Sad reci na glas kaj si pročitao??? i sad napiši da si ispao kreten jer tumačiš jedno, pišeš drugo, a ne razumiješ se ni u osnovnu skupinu čuvara ovaca očito po svojim inteligentnim istupima A da ne pričamo da za ove nisi ni čuo Eclipse CD8455 Nakamichi CD700 Clarion HXD2 McIntosh MX406 Edited February 4, 2014 by wildD Share this post Link to post Share on other sites
joke 0 Posted February 4, 2014 WildD ne isplati se... Kupiš HU bez integrinanog pojačala i spojiš na na procesor koji ima samo preout za pojačalo koje ne spoajaš, na to alpine zvučnike i glavni si. I ovo ti nije top model HU od alpine-a. A što se tiče glasnoće. Ja sam bio u autu na 160db, preko 150db preko 2 sata u danu. I nemam problema sa sluhom.... Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted February 4, 2014 to je to od mene, imaš pravo ne isplati se, samo sam alergičan kad se netko ide radit pametan i solit pamet nekome o čemu pojma ovome drugome kaj mu je "struka" Share this post Link to post Share on other sites
Guest Bosanac Posted February 4, 2014 (edited) JESI TI JEBENO SPORTSKI RIBOLOVNI DEBIL ILI SAMO PROVOCIRAŠ LJUDE SVOJIM TUPAVIM TUMAČENJEM SVOJE GLUPOSTI? AJDE NE BUD LIJEN I KLIKNI NA JEBENI LINK http://www.crutchfield.com/S-Apb3jcfQjmj/p_500CDA7998/Alpine-CDA-7998.html#details-tab JESI? e sad ponovi isto to nekoliko puta i potraži ono polje gdje piše da ima izlaze za zvučnike? JESI? Sad reci na glas kaj si pročitao??? i sad napiši da si ispao kreten jer tumačiš jedno, pišeš drugo, a ne razumiješ se ni u osnovnu skupinu čuvara ovaca očito po svojim inteligentnim istupima A da ne pričamo da za ove nisi ni čuo Eclipse CD8455 Nakamichi CD700 Clarion HXD2 McIntosh MX406 SMRDO A DA TI JA JEBEM MALO MAMICU RETARDIRANO-KRETENSKU jebem ti pleme, familiju i mater smrdljivu Edited February 4, 2014 by Bosanac Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted February 4, 2014 SMRDO A DA TI JA JEBEM MALO MAMICU RETARDIRANO-KRETENSKU jebem ti pleme, familiju i mater smrdljivu Možeš, dam ti adresu pa dođi, uzet ću si i slobodan dan :-* pleme kažeš? hahahhaha, po to ćeš u Indiju Share this post Link to post Share on other sites
Tomislav Kt 5 Posted February 4, 2014 Ovakvih rijeci/uvreda ima samo na ovom forumu. Sramota. Share this post Link to post Share on other sites
Ronaldo 16V 0 Posted February 4, 2014 Žalosno je koliko kretena/debila ima na ovom svijetu! Još se ovako upuštati u raspravu, a nema ni "z" od znanja niti kulture/poštovanja prema dečkima koji se apsolutno kuže u neku granu auto tuninga i voljni su pomoći autoru teme koji je postavio pitanje da mu se pomogne jer očito ne zna kako da riješi svoj problem.. Mislim da ADMINI trebaju hitno banirati ovog PRIMITIVCA i nadasve velikog znalca u SQ(procesore, hedjunite, optičke kablove i top of class zvučnike..)! Dario, i ti se ideš upuštati u raspravu s takvima.. Nije vrijedno!! Share this post Link to post Share on other sites
Pantic 0 Posted February 4, 2014 (edited) najgore od svega je da ovakve osobe mogu gadno zaj*** nekoga tko se stvarno se ne kuži u muziku, a želi nešto napravit... i ovakvih uvreda nema samo na ovom forumu, nego na svim gdje 'borave' pametni 'balkanci' kad se sjeb*** ne priznaju to, nego i prijete i pokušavaju saznat sve o tebi da te jednog dana 'biju' jer su kao javno osramoćeni... Edited February 4, 2014 by Pantic Share this post Link to post Share on other sites