1 1
vwpiston

Pomoc, ABF glava na EG mot 1.6

Recommended Posts

Dakle cilj, vw engine 1.6 16v golf mk1 (slallom i brdo ). ABF glavu imam, EG motor isto, i 1.8 8v.kako od ovih mogu slloziti motor da ne prelazi 1600cmm 16v sa pobolsanim performance. Dali ici sa dopel carb 45 SOLEX ili G60 set injection

Znam da su trkači koristili isti blok a mjenjali zapreminu cakama s klipnjačama....

Tvoje pitanje najbolje poslat nekome tko je slagao dotične za utrke... a lako se moze doci do nekih koji su cak i bili prvaci ;)

Vjerujem da bi Kimi znao odgovor al bojim se da on nedolazi na forum :(

Za bolje perfomanse svakako itb-ji i struja...nista g60 abf ovo ono neg standalone i sl... problem karbova je teze stelanje a i zaljevanje benge na kočenjima i slicno... ne nuzno al ima slucajeva.

Svakako ako ides na karbove koji su jeftina opcija od itb-a onda vise manje gotov si za sat vremena i vozis... pa ti ostaje igra s njihovim nagibom a i s trubicama... medjutim sve su to sitnice....

Si razmisljao o 6gang mjenjacu naravno motorsport?

kako klipnjačama promijenit zapremninu??

uzmi dihtunge glave od jednog i drugog motora i odnesi čovjeku koji ti slaže glave motora, da ti začepi viškove na glavi...

stavi gore metalni dihtung glave, stegni kako se spada, nakemijaj neke ITB-gore, složi neku struju i tjeraj!

razmisli o tome da daš nekome da ti nakopa glavu tu koju imaš i ugradi bolcne u lančanike na bregastama!

Edited by LamaMk1

Nisam imao kad ulazit u detalje al eto po priči jednog majstora sto sarafi takve stvari rekao je par caka na kojima bi se znalo varati na zapremini... ito bas za vw-ov motor... :gleda

kako klipnjačama promijenit zapremninu??

uzmi dihtunge glave od jednog i drugog motora i odnesi čovjeku koji ti slaže glave motora, da ti začepi viškove na glavi...

stavi gore metalni dihtung glave, stegni kako se spada, nakemijaj neke ITB-gore, složi neku struju i tjeraj!

razmisli o tome da daš nekome da ti nakopa glavu tu koju imaš i ugradi bolcne u lančanike na bregastama!

Valjda su mislili na hod radilice.

Najbolje mu je da se javi Andreasu Marku pa ga pita za poneki detalj,možda će mu reći poneku informaciju pošto više ne vozi Golfa nego Audi :grrr

http://www.marko-racingteam.at/Kontakt.13.0.html

Koliko vidim on nije išao na veće klipove,možda bi trebalo pogledati da li odgovaraju neki drugi klipovi iz koncerna pa njih ugraditi da ne mora raditi upuštanja za ventile.

http://www.marko-racingteam.at/Ledinegg-Golf-GTI-16V.57.0.html

Edited by Kenny

i ugradi bolcne u lančanike na bregastama!

ono sto sam ti pricao neki dan, potvrdili smo 100%, bas u tome je bio problem. na jednom ABF motoru, dva puta odmah po paljenju krivi se ventil. dva puta sastavljan motor da bi se ispostavilo to kao problem, i tek rijeseno treci put kada su zamjenjene bregaste radi sumlje da zubcanik ta lanac hoda na bregastoj.

zubcanik ima rupu na sebi gdje kajla moze upasti, i na ABF bregastim. ali ABF bregaste nemaju kajlu. KR bregaste je imaju :)

eto stvarno je moguce da si i to desi, i preventivno je bolje napraviti i upresati neku kajlu ili uraditi bolcne ako je moguce. bilo sta sto ce osigurati da nece hodati i okretnuti.

tvornicki bukvalno nikakvo osiguranje nije ostavljeno, osim presovanja, smjesno.

dakle motor slazem za

http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/73394-mk1-13-20-abf/

nesme prelaziti 1600cm da bi ostao u klasi lll.

ako mi neko moze pomoci sledece;

-zapremina kompresionog prostora EG motore ?

------------------ll-------------------------ABF---ll---- ?

-zapremina u glavi mot.ABF jednog cilindara ?

-zapremina samo u odnosu na blok kad je klip na GMT na EG mot. postetio bi vreme merajucu tecnim materijalom i idem odmah na calculisanje koliko rezati bllok i klipove posto u glavi EG noma gotovo nista prostora u odnosi na glavi ABF.

kad motor bude na stolu bice i foto pa mozda i bice konkretnije kako tece rad.

da vidimo sta ima u njega, pa ako vrene dozvoli bice kombinacije, u suprotno ostace fabricki za pocetak

effbrb.jpg

65qwx1.jpg

2r219bq.jpg

24yxqhk.jpg

37ml po meni

280m98w.jpg

29qnlau.jpg

19ml samo klip

2s0hbvd.jpg

w0l79d.jpg

ako je tacno, pa da vidim jos u glavi. po netu nisam mogo nista naci.

.

KR glava to je 42 ml/ a od ABF.a ti je 45 ml .Naravno govorim o ne obrađivanim glavama,spuštanin,ravnanim.Inace super stvar za živost..

prema tome kako ste naveli da samo u glavi je toliki prostor, skuzio sam da EG motor tesko je pretvoriti u 16v. i resio sam da ostane fabricki za oltimer

2r4lj7a.jpg

2cp6n1h.jpg

1112tqb.jpg

precnik cilindara EG 79.5 ne sjeda kako treba na 81 KR glavi ili 82.5 ABF, zato nabavio sam 1.6 od mk2 sa precnikom 81 pa da vidimo kako ce to stati. isto nabavio glavu 027103373E mislim da je 1.8.

ako ima neki podataka :care

027103373E = 1.8 16v KR glava sa većim usisom od 051 glave.

027 su prve serije glava a 051 su novije verzije glava,nisam siguran koja je godina prelazna,mislim da je 1989.

https://www.facebook.com/photo.php?v=703120699726180&set=vb.145060925532163&type=2&theater

1.6 PN blok. KR piston i glava

1ftf5v.jpg

Hladan startuje ok, kad se zagreje na radnu tem. tesko startuje gas do poda posle nekoliko trenutka pocne postepena expanzija pa dok upali. ako neko ima ideju uzroka :gleda

Na prvo merenje compresija je izasla 12/1

To je taj s snimke?

Da nema viska benzine i kad je vruc ugasen benga ode u cilindre i tako treba cise zraka da pocme sagorjevat...?

Il probaj s medicinskom špricom dok verglas spricnut bengu u pojednini karb.. tako znaci ako mu fali benge pa ce prije upalit.

Reci mi jos taj radvodnik dolika.. kud ide vakum i sto on ima s razvodnikom kad nema svrhe zakretat paljenje kad imas drugi razvodnik na glavi kojem bi dobro dosao vakum i zakretanje paljenja...

Gdje si spojio vakum za servo kocnicu?

čini mi se da je problem sa viškom goriva kako je Ivo rekao, ista stvar se dešava na original motorima kad dizne propišaju...

Taj sa snimke je!

Treba da si u pravu, moj prvo je u pitanju viska gorivi, samo sumnjam da nema ikakve veze sa uglom paljenja mozda nije na tacku ili mozda compresija visoka.

Razvodnik dole sluzi za centrifugalno prepalenje i vakumsko podesavanje ugla palenja, posto gornji razvodnik je fiksni, a i ako nabavim gornjeg odgovarajucim neka ostane i taj nesmeta nista samo sam remenicu menjao zbog kordiniranje obrtaja jer je ot 16v neodgovarajuca, a je i dobro rastegla remen posto je blok skracen.

Halloo...taj doli razvodnik ti nema svrhu jer djaba vakum poteze i zakrece paljenje kad iskra stize s gornjeg razvodnika... a iskra nezna kad ce prema svijecici sve dok joj rotor/ruka neprenese... Tebi treba gore od fijata (fire mislim) koji ima vakum i tek onda ces imat bolji odziv na gas.

Kad ugasish vruc motor dali ti je u grlu pojedinog karba maglica ?

Karbove si reparirao...ustelao? Usisna je home.made il?

Recimo karbovi bi trebali stat pod kutom od 7stupnjeva da bi u voznji na kocenjima izbjegao moguce preljevanje...

Paljenje stelano na stroboskop il na uho?

Ima tu caka da te zaboli glava :)

Electrika je povezana na donji raz. tako da on komanduje trenutak iskre, a gornji samo raspodelije na cilindre, u pravu si da od fiata moze ali dok se nabavi.

Maglu u karbu trebam proveriti.

Karbove sam reparirao novim setom dihtuna. al nisu stelane.

Palenje gledao stroboskopom kako se pomera ne razlicite rezima rada samo neznam kut paljenja recimo na 800 rpm koliko stepena prije tacke treba biti.

Usisna je home made i to celicna nije AL.

https://www.facebook.com/photo.php?v=726949410676642&set=vb.145060925532163&type=2&theater

https://www.facebook.com/photo.php?v=727383037299946&set=vb.145060925532163&type=2&theater

Edited by vwpiston

Dobro provjeri to s stelanjem predpaljenja s tim sistemom... meni to nema logike al nisam naj pametniji pa eto bas.me.zanima sta drugi znaju o tome.

iskreno nisam 100% siguran, ja mislim da je meni na kr-u sa karbovima bilo 10 stupnjeva paljenje i nisam imao nikakvih problema sa preljevanjem iako su karbovi bili dosta nagnuti

Neznam...trkaci vele 7stupnjeva nagib karbova je ki idealan... Neda mi se istrazivat daleko sam ja jos od tog :/

Istina. Tako treba biti.

Ja sam imao homemade granu

1 1