Mrgud 0 Posted February 20, 2014 (edited) Molio bih znalce za pomoć !!Passat 2002 godina, prešao 200500 km, redovno mijenjam ulje i filtere (ulja, zraka, filter peludi), svakih 10t km (Aral, Hightronic 505.01, 5W40). Prošle godine prvi puta jednostavno nije primao gas, max brzina 100 - 120 km/h. Odvezao ga meh,, vele prljava turbina. Očistili je, bila čađava kao dimnjak ...Auto išao 2 dana normalno, pa opet ista brzina. Odvezao ga ponovno, promijenili neko tanko crijevo za vakum koje je navodno puklo i od tada OA ide normalno,,,Sada opet problemi, dali zbog turbine ili... neznam. Ler varira od, 900 do 1000, 1100 obrtaja na momente, zatrza motor. Počeo je previše dimiti bijeli dim koji već duže vrijeme dimi, i što je najgore, neznam na koji način, kada auto radi na mjestu u leru, maximalno se u njemu može biti bez otvorenih prozora cca 10-tak minuta i manje jer prosto udavi CO2 koji ulazi u prostor vozila neznam odakle ... Auspuh nije nigdeje probušen, 100% je čitav, pregledan, no kako velim čisti CO2 ulazi u kabinu vozila, smrad izgorenog ulja.U garaži se već vidi crni krug, gareži i kapljica crnih koje izlete iz auspuha pri paljenju OA, tada najviše i dimi kada je hladan.Odakle velika koncetracija CO2 koja se stvara u kabini, jednostavno neznam.P.S; Auto ne troši ulja, ide super, vuče, max brzina 220, sve 5 osim navedena 3 problema. Zahvaljujem se unaprijed svima na mogućoj pomoći !! Edited February 21, 2014 by Mrgud Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted February 21, 2014 Meni se na golfu osjetio dim u kabini kad sam stajao na mjestu jer je bila izgorena ona flexibilna cijev na auspuhu...neznam dal ima to kod tebe, ako ima provjeri Share this post Link to post Share on other sites
Sarajlic 0 Posted February 21, 2014 A mozda ti nisu promijeniti dihtung ispusne kada su ti skidali turbinu i zbog toga uvlaci co2,po pitanju bijelog dima,da li je striktno bijel ili kao kondenzacija jer je hladno vrijeme pa i dizeli hoce da paru izbacuju AKo nije do hladnog vremena onda moze biti ili dizna/e ili rashladna tekucina-da li si primjetio da ti gubi rashladnu tekucinu ili je nivo konstantan i normalan? Share this post Link to post Share on other sites
Mrgud 0 Posted February 21, 2014 (edited) A mozda ti nisu promijeniti dihtung ispusne kada su ti skidali turbinu i zbog toga uvlaci co2,po pitanju bijelog dima,da li je striktno bijel ili kao kondenzacija jer je hladno vrijeme pa i dizeli hoce da paru izbacuju AKo nije do hladnog vremena onda moze biti ili dizna/e ili rashladna tekucina-da li si primjetio da ti gubi rashladnu tekucinu ili je nivo konstantan i normalan? Ne gubi rashladeu tekućinu kao niti ulje, možda na 10t km da nedostne 1-2 dcl ulja, ali po meni to je više nego odlično. Po zimi mi s sva 4 neispravna grijača palio kao mina, pa je majstor rekao da mi je motor više nego dobar. Promijenio sam i stavio nove grijače. Hm što se tiče dima, i ja mislim da je kondenzacija, bijelo sivi, više bijeli dim, ali kada je hladan, tada dosta više dimi. Vidim npr kada stojim u redu na zatvorenoj rampi moj dimi, ostali tu i tamo, dosta manje, ali taj vražji CO2 me ubi. Inače sam u Sl. Brodu i svaki dan čekam ili ja ili supruga na rampi po pola sata u odlasku u grad i nazad. Nema, auto se mora ugasiti ili glava boli, otvaraju se prozori a u autu se doslovno od smrada, kao izgorijelo ulje doslovno možeš udaviti. Stavljao sam dva puta adjetiv u gorivo za čiščenje sistema Liqui Moly (Super Diesel Additiv), bio kod mehaničara, sve 4 dizne na testu veli izvrsne. Jednostavno neznam. Ne daj Bože da nas netko natjera u autu biti više od 10 -15 min a da vozilo stoji na mjestu u radu,, siguran the end. Neznam kome se obratiti, bio sam kod dva mehaničara u radioni,, je vele smrdi na CO2 i to dobro, otvaraju vrata,, ali nitko da odgonetne gdje kako i zašto se osjeti u kabini vozila. I prije te vražje turbine se to osjetilo, ali čini mi se da se sada osjeti još više, I ler gas nije jednoličan. Zato Vas i molim za pomoć !! Meni se na golfu osjetio dim u kabini kad sam stajao na mjestu jer je bila izgorena ona flexibilna cijev na auspuhu...neznam dal ima to kod tebe, ako ima provjeri U garaži sam provjerio cijeli auspuh, supruga je čak začepila rukom izlaze auspuha, ne vidi se nigdje da probija, tj da je izgorio auspuh, no za 5 min puna garaža dima i onaj smrad izgorenog ulja, ne nafte,, CO2, ma nije normalno. Edited February 21, 2014 by Mrgud Share this post Link to post Share on other sites
sale6666 1 Posted February 21, 2014 a da li ti se povecala potrosnja, meni je tako bio otisao senzor temoerature pa je ajmo rec radio cok, i ubijao je smrad, nisi mogao zivjeti, ali je potrosnja skocila skoro 2 litre. Ako ti sta pomaze seat ibiza 97 tdi 90 konja Share this post Link to post Share on other sites
Mrgud 0 Posted February 21, 2014 a da li ti se povecala potrosnja, meni je tako bio otisao senzor temoerature pa je ajmo rec radio cok, i ubijao je smrad, nisi mogao zivjeti, ali je potrosnja skocila skoro 2 litre. Ako ti sta pomaze seat ibiza 97 tdi 90 konja Ne, ni potrošnja se nije povečala, temperatura je OK kao i uvijek. Što se tiče ćoka, neznam, zar nebi na ćoku trebao imati nešto povišen broj obrtaja ili ne,, neznam, no da skače ler s 900 na 1000, 1100 pa nazad kad kad,, tom prilikom se zatrese motor, ali to je u sekundama, naročito kada je hladan.. dimi, smrdi CO2.. Share this post Link to post Share on other sites
sale6666 1 Posted February 21, 2014 Pa i meni je temp pokazivalo normalno. Nisu ni okretaji skakali. Samo je smrdio i vise trosio. Na kompu nihe bilo niti jedne greske. Nadam se da ces rjesiti problen Share this post Link to post Share on other sites
Mrgud 0 Posted February 21, 2014 Pa i meni je temp pokazivalo normalno. Nisu ni okretaji skakali. Samo je smrdio i vise trosio. Na kompu nihe bilo niti jedne greske. Nadam se da ces rjesiti problen Zahvaljujem ti se na odgovoru i možebitnoj pomoći,, u ponedjeljak idem do meh,, reći ću mu za narečeno, možda je to TO.. Hvala !! Share this post Link to post Share on other sites
Mrgud 0 Posted February 22, 2014 (edited) Evo sada bio u garaži,, nije to smrad iz auspuha, zabio sam nos i na izlaz auspuha i oko motora. Osjeti se smrad izgorjelog ulja CO2 negdje kod motora, jednostavno udavi, nije normalno (pran je i motor). Sada .. gdje, vrag če ga znati, ali doslovno nije isti smrad iz auspuha - dim i kada se zavuče nos negdje pored motora,, nema dima, ali taj smrad CO2 se osjeti i to odmah nakon što se upali motor, nakon cca 30-tak sek, minuta max. Boli glava od njega. Našao sam gje motor i zašto ne radi jednolićno, no neznam što je to, na zadnjem dijelu motora do kabine s lijeve strane izlazi neka cijevčica na koju je nabijeno crijevo koje ide negdje u kabinu vozila. E ta cijevčica kao da je otpala, klima se. Ako je stisnem unutra kako treba, motor radi savršeno, ako je odvojim, on se trese kao munjen. Samo da nađem sliku, jer neznam za čega je to i od čega. Edited February 22, 2014 by Mrgud Share this post Link to post Share on other sites
prky18 0 Posted February 22, 2014 to se i kod mene klima kao da je odsarafljeno Share this post Link to post Share on other sites
Mrgud 0 Posted February 22, 2014 (edited) Da ali kada ja to klimam, npr savijeg ga lijevo ili desno, dolje gore ili ga izvučem, odvojim, motor se trese kao lud, čak se i ugasi, ali odmah upali na prvi zub. I koji je to vrag, za čega je to, koju finkciju ima ?? Edited February 22, 2014 by Mrgud Share this post Link to post Share on other sites
prky18 0 Posted February 22, 2014 to ti je vakum od kocnica, bez tog nema kocnice...to ti ide na onaj bubanj od glavnog kocionog cilindra Share this post Link to post Share on other sites
Mrgud 0 Posted February 22, 2014 (edited) to ti je vakum od kocnica, bez tog nema kocnice...to ti ide na onaj bubanj od glavnog kocionog cilindra Puno ti se zahvaljujem na odgovoru, ali zašto se motor trese kada to klimam i čak se ugasi,, po meni izgubi nekakav vakum, pritisak ili neznam što ?? Edited February 22, 2014 by Mrgud Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted February 22, 2014 ak dobro gledam, to je glavno crijevo od vakuum pumpe Share this post Link to post Share on other sites
Mrgud 0 Posted February 22, 2014 (edited) ak dobro gledam, to je glavno crijevo od vakuum pumpe Može li zbog toga smrad CO2 u kabinu vozila i nepravilan rad u leru ... ili kako je sale gore naveo zbog senzora temoerature, ili jbm ?? Edited February 22, 2014 by Mrgud Share this post Link to post Share on other sites
116-TDI 0 Posted February 24, 2014 kod mene na golfu na tom mjestu stoji tandem pumpa (tamo gdje si napisao da se vrag klima ) Share this post Link to post Share on other sites
marin-82 0 Posted February 24, 2014 to i je tandem pumpa..... Share this post Link to post Share on other sites
sapko 0 Posted February 24, 2014 "iberlauf" negdje ti na crijevima pušta jer kada su ti čistili turbinu nešto nije dobro vraćeno na mjesto. Pregledaj to još jednom, a najbolje ćeš vidjeti u totalnom mraku, upali auto i baterijom svijetli i vidjet ćeš otkuda smrad izlazi, ja sam to imao na Audiu A4, doduše bio je benzinac, probaj ne košta te ništa. Share this post Link to post Share on other sites
Mrgud 0 Posted February 25, 2014 (edited) "iberlauf" negdje ti na crijevima pušta jer kada su ti čistili turbinu nešto nije dobro vraćeno na mjesto. Pregledaj to još jednom, a najbolje ćeš vidjeti u totalnom mraku, upali auto i baterijom svijetli i vidjet ćeš otkuda smrad izlazi, ja sam to imao na Audiu A4, doduše bio je benzinac, probaj ne košta te ništa. Pogledat ću danas... bio kod mehaničara jučer.. da vele osjeti se JAKO co2, ali nisu ustanovili odakle. Pitao sam ih dali negdje pušta na auspuhu, jesu li dobro stregnuli vijeke oko turbine - auspuha,, vele sve su provjerili stegnuto je a ono smrdi za ne izdržati. Kad sam došao doma, vidio sam da ispod EGR ventila ima dosta ulja po grani, dali to može biti od tog ventila. Gledao sam na netu i pročitao da se on mora čistiti, ili u protivnom ako je začepljen dimi na auspuh (nije nikada čišćen 200t km). Može li on stvarati taj smrad. P.S; Sigurno večeras u garaži pogledam pod baterijom i gore spomenuto. Ako netko ima još kakovih ideja.. zašto se u kabini osjeti smrad izgorjelog ulja-CO2, molim Vas da mi ukažete na to. Ako netko ima kakvog dobrog mehaničara frenda, molim Vas da ga pitate "Što je uzrok smradu CO2 u kabini OV passat" Svima veliko Hvala na mogućoj pomoći !! Edited February 25, 2014 by Mrgud Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted February 25, 2014 Pa jel ti pomaze kad ukljucis recirkulaciju na climatronicu, curi ti kod motora negdje i onda ti ventilacija to uvlaci u kabinu. Share this post Link to post Share on other sites
Tomislav Kt 5 Posted February 25, 2014 Vidio slucaj audi a4 b5 gdje je ulje od kocnica kapalo po ispusnoj grani, ali to se bas osjetilo da je od ulja smrad. Ne kosta te pogledat. Share this post Link to post Share on other sites
Mrgud 0 Posted February 25, 2014 Javim sutra, bio odsutan i nisam uspio ništa vidjeti niti isporobati... ovo recirkulacija,,, super proba. Ako se tada pokaže stop CO2,, javim Vam svima. Za kapanje ulja, hm, to mi je na prvom mjestu Tomislave, no zašto to nisu vrli mehaničari rekli. I osobno mislim da je to uzrok jer sam naveo da sam vidio ulje ispod EGR ventila na grani, no toliki smrad, grize oči, i boli glava, a da ne navodim bojazan za veće posljedice, stvarno ne bih vjerovao nikome da se to meni ne događa. Čak sam rekao i supruzi i sinu da im u ni kojem slučaju ne radi motor OA u mjestu a da im staklo nije spušteno. Ljudi moji ovo nije za vjerovati, ali imam osječaj kao da je diverzija, da se CO2 odvaja od dima i ulazi u kabinu,, jer dima nema. Svima puno hvala na odgovorima i pomoći... javim sutra popodne jer nemam OA do tada !!LP Share this post Link to post Share on other sites
Mrgud 0 Posted February 26, 2014 Ispitano i mjereno vrijeme. Auto upaljen u dvorištu. Rad od 3 minute s uključenom recilkulacijom zraka samo u kabini.....NIŠTA SE NE OSJETI CO2, niti malo. Nakon isključenja recirkulacije i dovoda zraka izvana, odmah smrad, a za samo 1 (jednu) minutu SMRAD izgorjelog ulja za neizdržati. Što mi je sada činiti. Skinuti EGR ventil i oprati ga, kao i granu na koju je spojen po kojemu se vidi trag curenja ulja, ili može biti još nešto. Neznam, nisam stručan a nemam mehaničara koji će mi to otkriti. Do sada sam bio kod dvojice. Prvi je rekao iz Auspuha,, dimi,, drugi mehaničar "Da osjeti se jako CO2 ali nezna odakle. Po njemu je sve OK, prem da je isto prvo rekao iz auspuha. Kada sam mu rekao da pomiriše dim na auspuhu kao što sam i ja, i onaj smrad u kabini. Da rekao je da nije iz auspuha, po njemu je sve OK ali da odnekud dolazi smrad IZGORENOG ULJA ali ne vidi odakle...." Da li bi bio problem meni neznalici skinuti EGR ventil, hoće li se nešto smrdati ako ga skinem i operem njega i granu na koju je spojen ",, Vidio sam na netu da se pere u benzinu ili nitro razređivaću. Ako nije ni to, tj, ako bude i dalje smrdilo, onda neznam kome da se obratim. Plaćam sate, pranje motora a rezultat na kraju isti. Share this post Link to post Share on other sites
Tomislav Kt 5 Posted February 26, 2014 Jesi pogledao ispusnu granu? Da ne curi po njoj neko ulje... Volan, kocnice, kvacilo... Share this post Link to post Share on other sites