3 3
Mrgud

Passat 1,9TDI 96 kW, dimi, davi co2 u kabini

Recommended Posts

Daj pogledaj malo pa razmisli, da zapečatiš taj EGR ventil, jer je mene na golfu 4 krepao jednom stavio sam drugi ali su u ovlaštenom servisu rekli da ga idući put zapečatim. Dok sam čekao da stigne drugi bio je zapečačen auto je bolje išao i manje juhe trošio. Jest da se radi od pitomijem motoru od jadnih 74 kW.

Daj pogledaj malo pa razmisli, da zapečatiš taj EGR ventil, jer je mene na golfu 4 krepao jednom stavio sam drugi ali su u ovlaštenom servisu rekli da ga idući put zapečatim. Dok sam čekao da stigne drugi bio je zapečačen auto je bolje išao i manje juhe trošio. Jest da se radi od pitomijem motoru od jadnih 74 kW.

Ma ja ne mogu doći na red da očistim to s....e od ventila. Supruga mi radi, a onda glad, pa dok se to sve izdogađa, noć. Nema mi druge no subota. E sada mene interesira još jedna stvar, VRLO VAŽNA. Što ako se taj EGR začepi, blindira,, gdje ga je i kako najbolje blinditrati s čime i dali je to OK, mislim što se tiče po motor,, bolje ili gore za njega. Ovo što sada puši, vrag će ga znati, svi vele da je od tog ventila prljavoga, i kada se to očisti da više neće toliko pušiti na spuh. Smrad ću riješiti 100% sam uvjeren s pranjem onoga ulja na kompenzatoru iza turbine i s grane EGR ventila. Sada mi recite je bolje blindirati ili čistiti. Što je bolje za OA i koje su poslijedice možebitne u blindiranju. On je ako se ne varam spojen s Interculerom,, ako se blindira,, što se događa.. radi li taj IC išta, treba li on onda,, ne kontam kao ni Dino ništa !!

Hvala unaprijed svima !!

Edited by Mrgud

Taj egr se da elektronski isključit, i onda radi normalno.

nemožeš ga kao na starjim generacijam TDI-ja da mu samo podbaciš pločicu i mir.

da ga ti na svom tak blokiraš velika je vjerojatnost da če ti se dogodit da ostaneš bez gasa i parkiran uz cestu.

tak da ti to ne petljaj na svome.

neki su to radili i nije bilo problema a neki su parkirali sa strane.

bila rasprava ovdje na forumu oko tog EGR-a na PD motoru,

IC naravno da radi, inače se on izvadi ali se stavlja puuuuunnnooo veči,

njegova funkcija je da rashladi usisni zrak.

tako da samo ti to skini i očisti ne kemijaj dalje.

Edited by daniels

tako je, ako ga zablindiras bacat ce ti gresku i nece valjat, ja sam izbusio rupu 4 mm ili tak nest i sad je ok.

al bolje je radio kad smo ga zablokirali.

softverski nisam nist, kad nemam sposobnog covjeka tu nigdje

Taj egr se da elektronski isključit, i onda radi normalno.

nemožeš ga kao na starjim generacijam TDI-ja da mu samo podbaciš pločicu i mir.

da ga ti na svom tak blokiraš velika je vjerojatnost da če ti se dogodit da ostaneš bez gasa i parkiran uz cestu.

tak da ti to ne petljaj na svome.

neki su to radili i nije bilo problema a neki su parkirali sa strane.

bila rasprava ovdje na forumu oko tog EGR-a na PD motoru,

IC naravno da radi, inače se on izvadi ali se stavlja puuuuunnnooo veči,

njegova funkcija je da rashladi usisni zrak.

tako da samo ti to skini i očisti ne kemijaj dalje.

Nema druge, supruga ne radi u petak i subotu,,, javim kad napravim, a radim - čistim 100%. Kad završim idem u mehaničare. Svima se puno zahvaljujem na pomoći. Ako ima još nešto za dodati prije moga rada,, slobodno upišite do petka. Mogu li npr. ostati stare brtve ili idu nove, i sve što mislite da treba pošto se rastavlja,, svaka riječ je dobro došla. Treba li paziti na struju isključenje čega da ne dođe kada se sastavi da auto ne upali radi errora... pomozite neznalici da postane meštar za EGR ventile. Kasnije čistim po kućama gratis !!

P.S: nabavio gedore i nastavke :care

Edited by Mrgud

Ako prvi put krećeš u rastavljanje usisne i cijelog tog kruga, onda se dobro naoružaj strpljenjem i ostavi mogućnost da posao dovršiš idući dan. A prije svega dobro pogledaj gdje se nalaze srednji imbus vijci na usisnoj i razmisli dal imaš dovoljno dobrih i različitih imbusa s kojima možeš doći do tih vijaka i odpustiti ih. Jer ja nikako nisam mogao otpustiti taj srednji vijak dok nisam uzeo drugi imbus koji je različite duljine.

Inače nije neka mudrost ali čišćenje same usisne može jaaakooo odužiti cijeli posao jer se garež dosta teško skida s nedostupnih mjesta.

I još pitanje za iskusnije, jel moguće u kućnoj radinosti očistiti te kanale koji ulaze u blok? Pretpostavljam da se previše mašina mora rastaviti da se dođe do ventila i tako spriječi ulazak te čađe pod ventile.

I kakva je situacija s rastavljanjem i čišćenjem ovog ispušnog dijela turbine na starom AHU motoru 90ks. To predpostavljam da nije varijabilna turbina.

Edited by DejanM

Mogu li npr. ostati stare brtve ili idu nove,

Treba li paziti na struju isključenje čega da ne dođe kada se sastavi da auto ne upali radi errora...

ti dihtunzi i gumica je nekih 80kn, ja sam stavljal nove.

izvadi samo ključ iz brave i nebi smjelo bit nikakvih grešaka.

ajd neboj se nije da ideš mjenjat zupčasti ili mjenjat hidropodizače.

pomalo smireno, bilježi si ako treba.

dejan nemožeš a da ti bar malo ne upadne gareži, ali lagano i igrat se, jedino neznam jel to mogu motorvacom očistit.

ako ti i upadne malo te gareži niš mu nebude, možda če se bunit koju sekundu.

inače da to ideš čistit po PS-u glava ide dolje i rastavlja se.

ti dihtunzi i gumica je nekih 80kn, ja sam stavljal nove.

izvadi samo ključ iz brave i nebi smjelo bit nikakvih grešaka.

ajd neboj se nije da ideš mjenjat zupčasti ili mjenjat hidropodizače.

pomalo smireno, bilježi si ako treba.

dejan nemožeš a da ti bar malo ne upadne gareži, ali lagano i igrat se, jedino neznam jel to mogu motorvacom očistit.

ako ti i upadne malo te gareži niš mu nebude, možda če se bunit koju sekundu.

inače da to ideš čistit po PS-u glava ide dolje i rastavlja se.

Zvao sam danas dvije vodeće trgovine u Sl. Brodu, Auto Tokić i Auto Deltu, niti jedna nema brtve za EGR ventil, niti onu granu ispod njega,, vele samo ovlašteni servisi. Sutra ću zvati i njih jbt, brtve. Već mi pomalo ide sve to na živce. Ma napravit ću ja to sigurno,, ako nešto ne z---m !!

Zvao sam danas dvije vodeće trgovine u Sl. Brodu, Auto Tokić i Auto Deltu, niti jedna nema brtve za EGR ventil, niti onu granu ispod njega,, vele samo ovlašteni servisi. Sutra ću zvati i njih jbt, brtve. Već mi pomalo ide sve to na živce. Ma napravit ću ja to sigurno,, ako nešto ne z---m !!

Ja mislim da imam sličan problem i da ću morat i ja sve to skidat i baš me zanima ova tematika, ugl. radi se o golfu 4 66 kw tdi, prilikom upaljene ventilacije unutar kabine mi se osijeti vonj nalik na nešto kao da se voziš iza starog autobusa i nešto poput plina...nemogu definirat mislio sam da je do iberlaufa al ne puše ni ne dimi na čep, provjerio sam crijeva od iberlaufa isto su čitava, pa savitljivu cijev od auspuha te je ona isto čitava, dal itko zna dal bi to moglo biti zbog dizni koje imaju već puno km ili do loše kompresije pa da zbog tog dvoje nema sagorjevanje kako treba, zahvaljujem

Evo čisto da se malo javim...

Skinuo sam ic, bio je malo masan od uljnih para ali nije ništa curilo iz njega kada sam ga okrenuo naopako. Natopio ga carb cleanerom, isprao vodom i tako 3 puta, izašlo je malo masne vode, sve dobro posušio i to je to. Promijenio gumice od cijevi i one prstene što ih drže.

Dakle taj dio sam obavio i sve je bilo ok i nije teško. Slijedeće napadam egr i usisnu. Samo ja imam hladnjak ispušnih plinova još na usisnoj pa neznam će biti problema oko toga skinut?

Sve u svemu, ne vidim neko poboljšanje jer i nije bio ic zaprljan al ok sada je čisto i na miru sam. Auto ima oko 300 000km i nije ic prljav, je to moguće?

A poslije svega za kraj moram i turbinu dati čistiti, mislim da je varijabila malo prljava...

Ekipa čujemo se... :)

Nije čudno da nema ulja baš, kod nekih ima ulja na 150kkm na satu a u stvarnosti auto blizu 400 :D
A razliku baš i nemožeš osjetiti samo čišćenjem IC-a, eventualno kad očistiš usisnu i egr. No i onda nije neka razlika, pogotovo ako nije jako začepljeno, eventualno eko test.
Ali ja sam to radio više zbog psiholoških razloga pa da bude baš čisto, čisto :D

Moje iskustvo sa egerom je ovakvo ,sve radilo ok i reko idem ga ocistiti .Ocistio granu i egr i savjetovali me da ga blokiram .Sve ocistio i sastavio te na ispušnoj grani stavio zatvorenu brtvu znaci blokirao egr. Pet dana je radilo sve ok jedino kazaljka od temperature nije išla do 90 vec dva mm prije. Sinoc krenem vozit i neide kako treba (nevuce) u svakoj brzini kao da ima blokadu između 2 i 3 tisuce obrtaja max brzina 140kmh auto u leru i vožnji radi normalno nikakve lampice se nisu palile. Vratio sam otvorenu brtvu ali se ništa nije promijenilo osim što temp ide do 90. procitao sam dosta toga po forumima i u 80% slucajeva savjetuju blindu egera baš na passatima b5.5 PDi oni koji su to napravili su jako zadovoljni .Sad mi preostaje prvo provjeriti katalizator pa mjerac protoka zraka pa turbinu . Ako ima neko još kakav prijedlog što bi još moglo biti bio bih zahvalan .

vakuum crijevo hoće puknut dolje lijevo kad stojiš ispred auta, između filtera zraka i motora

wildD hvala na brzom odgovoru ,citam vec dva sata po forumima i svi ste rekli da bi moglo biti vakum crijevo i napokon odem poslije tvog posta pogledati i to crijevo i imam što vidjeti ...kad sam skidao eger valjda sam malo zakacio rukom po vakumima te je jedna cijevcica vakuma ispala vjerojatno u vožnji sa onog pletenog dijela i vratim je na mjesto i radi sve aaaaa vec sam bio lud..taj mali vakum je na eznom limu ispod šajbe odmah iznad egra ima ih više pa se nije vidjelo .Bit je da sve radi još jednom HVALA za forume i ljude dobre volje da nama laicima svojim savjetima pomognu

3 3