0
Sarajlic

Razlicite sirine felgi i guma na 4Motion-a,Passat b5

Recommended Posts

Pitao sam vec nekoliko clanova ali zeli bih jos koje misljenje jer neki su rekli da a neki ne.
Imam felge od BMW-a X5,prednje 19x9 sa gumom 215/35 19 i zadnje 19x10 sa gumom 225/35 19.
Htio bi to staviti na Passat-a b5 sa 4Motion pogonom,imao sam i prije ali nisam se ovoliko igrao haha
Znaci pitanje je smijem li ja ovo staviti na auto i jesam li u mjerama tolerancije,tj hoce li biti sta pogonu?
Jer malo me muci sto sam nedavno kupio sve 4 nove gume dok mi je jos setup bio na mk4 i ne baca mi se lova o5 na gume jer su dosta skupe i rijetke u ovoj dimenziji :)
Evo i slika sa tire calculatora?

razlika.png
take screen shot
Znaci smijem li i jesam li u granicama tolerancije da nece biti nista pogonu? Po meni razlika od 1,1% nije velika ali ipak nisam toliki znalac koliko tolerise 4Motion na Passat-u?
Hvwala kolege :care:slika

B5 - to je još torsen diferencijal... Možeš stavit bez problema, ide provjereno s različitim dimenzijama guma bez problema....

Da je haldex bilo bi malo škakljivije jer on pali zadnji pogon odnosno "blokira srednji diff" na neku sitnu razliku u okretajima kotača pa bi ti puno brže ukapčao zadni pogon...

Ps to je odgovor internetskog teoretičara, netko kompetentniji će ti možda dat bolji odgovor....

Da to je torsen diff
Hvala kolega puno,jos neko?
Pitao sam ja vec neke clanove i bili su veoma ljubazni te su odgovorili na pm-ove ali malo me buni sto su neki rekli ne a neki da pa sam htio da cujem jos neko misljenje :/

0