Ivan1987 0 Posted February 26, 2014 E pitanje za prave znalce Planiram očistit turbinu jer ju baca u safe mode i gledajući postupke po internetu naletio sam na to da ljudi čiste turbinu sa onim mr musculom za čišćenje pećnica. e sad prije nego svi popizdite treba najprije pogledati. čini se da stvarno djeluje.ušprica se u onaj ulaz od egr-a, ostavi da djeluje 2 sata, vrati egr nazad i pali... jeli imao tko od vas iskustva s ovim? ja razmišljam da probam? hoće se zapalit štogod? evo stranica i video pa pogledajte http://www.briskoda.net/forums/topic/243533-the-mr-muscle-vnt-turbo-treatment-thought-we-needed-a-guide-of-sorts/ http://www.youtube.com/watch?v=PbUAfzi5BdM Share this post Link to post Share on other sites
daniels 1 Posted February 27, 2014 Pa ako se nije njima zapalilo zakaj bi se tebi, svakako zanimljiva metoda čiščenja, ja svoju očistim jednom tjedno na relaciji V.Gorica-Makarska. Share this post Link to post Share on other sites
Cotovd 0 Posted February 27, 2014 Permetal je zakon! Ja sam preko 10 litara potrošio na čiščenje dijelova i motornog prostora. Share this post Link to post Share on other sites
MarkoTDI 0 Posted February 27, 2014 Ivasol ili mafrasol Share this post Link to post Share on other sites
Ivan1987 0 Posted February 27, 2014 sve je to sigurno za nekakva površinska čišćenja. ali ovdje se radi da bi se to nasulo u turbinu...ostavilo da djeluje, sastavilo sve nazad, pali i vozi? i kao da bi se to sve izbacilo kroz auspuh u par sekundi nakon što se auto upali... Share this post Link to post Share on other sites
116-TDI 0 Posted February 27, 2014 permetal je tekucina pa bi usipanjem samo dio mozda bio ociscen ovaj "gdin mišić" je pjena koja ocito popuni sve dijelove u turbini i grani iako...ja to nebi radio na taj nacin danielsova metoda mi bolje odgovara Share this post Link to post Share on other sites
daniels 1 Posted February 27, 2014 ovo ti je 100% provjerena metoda čiščenja, eto ja jučer očistil, sljedeči tjedan budem opet. ovo lokalna nateravanja ili ZG obilaznicom od tog niš. Ovo mi je pitaj boga koji TDI svaki je uredno odvrtel oko 300kkm sa svojom turbinom, nikad u safe modu radi turba. ovak ti izgleda moja vožnja da se turbina očisti i tako jednom tjedno naprviš,, pogledaj dnevni brojač Share this post Link to post Share on other sites
Ivan1987 0 Posted February 27, 2014 jesi radio na isti način kao što je prikazano u ovom video što sam gore postavio? Share this post Link to post Share on other sites
prky18 0 Posted February 27, 2014 ja sam permetalom cistio ali sam skinuo turbinu i rastavio....cisti brutalno Share this post Link to post Share on other sites
daniels 1 Posted February 27, 2014 jesi radio na isti način kao što je prikazano u ovom video što sam gore postavio? nisi ti mene shvatio, ja jednom tjedno nekad i 2-3 put radim cca 1000km od toga cca 800km autoceste sve izbaci i nema gareži. Gledal sam video i vidim da je njemu egr blokiran vodi računa o tome, jel ako nije blokiran da ti nebi te pjene ugural u cilindre. kaj je sa katalizatorom ako ga imaš, da se garež ne razmočii pa ga zaštopa, ako ga nema ne vidim ništa loše da se tako proba očistit. Share this post Link to post Share on other sites
Cotovd 0 Posted February 27, 2014 permetal je tekucina Permetal je pjena koja fino nabubri i sve popuni i otapa. Ivasol je prednost za masno i nauljeno, permetal je za tvrdokorne stvari a tu je turbina. Sigurno ima neko specijalnije sretstvo ali pitanje po kojoj cijeni. Permetal običan oko 22kn a gold oko 30kn. Share this post Link to post Share on other sites
Ivan1987 0 Posted February 27, 2014 nisam uvjeren dok se ne javi netko tko je probao... Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted February 27, 2014 Mislim da samo špricanjem permetala nebi puno očistili turbinu, jer sam ja svoju usisnu 2 dana četkao i otapljao i permetalom i svakakvim noname omaščivačima pa je još uvijek nešto prljavštine ostalo na nedostupnim mjestima. U više navrata sam permetal ostavljao po par sati i ribao svakakvim četkama pa nije previše skidalo odjednom. Zato najbolje ako se već misli čistiti onda turbina dolje i na taj način. Share this post Link to post Share on other sites
mirac 0 Posted February 27, 2014 Mislim da samo špricanjem permetala nebi puno očistili turbinu, jer sam ja svoju usisnu 2 dana četkao i otapljao i permetalom i svakakvim noname omaščivačima pa je još uvijek nešto prljavštine ostalo na nedostupnim mjestima. U više navrata sam permetal ostavljao po par sati i ribao svakakvim četkama pa nije previše skidalo odjednom. Zato najbolje ako se već misli čistiti onda turbina dolje i na taj način. Ma kaj ti je, moja usisna na tdi-u je bila kaos. nije bilo cetimetar dijametarno mjesta, ocistio sve sa permetalom da se nije prepoznalo... za te pizdarije oko usisa itd preporucam permetal... namoci, odi pit kavu, operi, namoci, odi spat i da vidis... boga skine s neba ak treba... Share this post Link to post Share on other sites
116-TDI 0 Posted February 27, 2014 ovo ti je 100% provjerena metoda čiščenja, eto ja jučer očistil, sljedeči tjedan budem opet. ovo lokalna nateravanja ili ZG obilaznicom od tog niš. Ovo mi je pitaj boga koji TDI svaki je uredno odvrtel oko 300kkm sa svojom turbinom, nikad u safe modu radi turba. ovak ti izgleda moja vožnja da se turbina očisti i tako jednom tjedno naprviš,, pogledaj dnevni brojač nije nuzno tiskanje do max brzine mozes vozit i u ogranicenju, samo brzinu nize ljevi cager "cisti" turbinu, a desni donosi tiket za brzinu hehehe Share this post Link to post Share on other sites
daniels 1 Posted February 27, 2014 nije nuzno tiskanje do max brzine mozes vozit i u ogranicenju, samo brzinu nize ljevi cager "cisti" turbinu, a desni donosi tiket za brzinu hehehe A telefonski poziv čini čuda, Ili vozi ili se parkiraj sa strane. Ali vozi pametno, nije problem brzina več budala za volanom, kad mi ide preticat kamion a jedva da vozi par km brže, i ne pogleda u hebeni retrevizor. Share this post Link to post Share on other sites
vwgolf3 0 Posted February 28, 2014 Mozes tako cistiti turbinu, kolega vec par godina tako cisti. Problem je samo sto ta gares iz varijable mora izaci iz turbine a da bi izasla mora proci osovinu. Znaci sve to ide do jednom, dok se neodlomi dovoljno velik komad garezi da osteti osovinu. Kod mene je recimo 200kn ciscenje varijable, vjerujem da je i u drugim turbo servisima tako, pa sad dali se isplati riskirati... Share this post Link to post Share on other sites
Ivan1987 0 Posted March 1, 2014 ok ok...uvjerio si me. odustajem od te ideje Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted March 1, 2014 (edited) Mr Muscolo radi +5,samo ko što Mladen kaže to je na vlastitu odgovornost,on jednostavno topi garež i jebeno je zapaljiv tako da šta god nagrize to postepeno izgori kad se stisne motor pošteno,namakao sam i klipove u njemu da mogu iskopat karike kod jednog groba gdje je spašavanje klipa bilo nužno zbog nemogućnosti nabavke drugih.Turbina mi ima luftova u vnt mehanizmu i tu se nakuplja,meni se neda i neisplati skidat turbinu non stop a imam ultra kratke relacije s autom pa nakon mjesec dva počinje mehanizam štekat,trenutno rješenje je vilasti ključ 14 za štangicu aktuatora i autoput a tek kad stvarno zašteka Mr. Muscolo,a ove bajke iz raznih videa o 2 sata namakanja nisu potrebne,nekad ni neskidam downpipe...Bitna stvar je nakon namakanja otić negdje na sigurno i "izvadit mu mast",isprobana metoda je ubost ga u 4-u i ubzavat do maximalne uz stiskanje i odpuštanje gasa tako da aktuator šalta mehanizam i krilca od default položaja do stop šarafa... Edited March 1, 2014 by mrki Share this post Link to post Share on other sites
IVAN_VXR 0 Posted March 1, 2014 Pa jel vi vozite te aute uopće ili je 60-70 km/h max? Share this post Link to post Share on other sites
daniels 1 Posted March 1, 2014 Pa jel vi vozite te aute uopće ili je 60-70 km/h max? Ja se vozim penzionerski i ne štek mi turbina , ja ču dijelove svoje tražit u auspuhu i po cesti Share this post Link to post Share on other sites
audicabrio 0 Posted March 2, 2014 Ja sam skidao usisnu i turbinu cistio, definitivno najjace sredstvo, dimmer (detergent za ciscenje kamionskih cerada), razrijedjuje se 1:100 ja sam ga samo cistoga nasuo... Samo nositi rukavice i ne previse udisati.... Share this post Link to post Share on other sites
mirac 0 Posted March 2, 2014 Ja sam skidao usisnu i turbinu cistio, definitivno najjace sredstvo, dimmer (detergent za ciscenje kamionskih cerada), razrijedjuje se 1:100 ja sam ga samo cistoga nasuo... Samo nositi rukavice i ne previse udisati.... Ali malo mozes :D Share this post Link to post Share on other sites
Ivan1987 0 Posted March 2, 2014 Ja sam skidao usisnu i turbinu cistio, definitivno najjace sredstvo, dimmer (detergent za ciscenje kamionskih cerada), razrijedjuje se 1:100 ja sam ga samo cistoga nasuo... Samo nositi rukavice i ne previse udisati.... jesi rastavljao turbinu? Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted March 3, 2014 znaci spricate mr.muscolo i gas na obilaznicu ili autoput?? Share this post Link to post Share on other sites