0
rale

problem sa serafom

Recommended Posts

Ima li neko savjet kako ovo odvrnut? Seraf sa poklopca kutije filtera zraka audi a4 b5.

mhvknp.jpg

Zarezati brusilicom na sarafu i onda ravnim odvijacem skinut. Tako bi ja. Sretno

Treba znati, varilo se i na "kritičnijim" mjestima :)

Nek bude kompresor pored i nema brige.

brusilicom kako je vec napisano-ako se uopce moze pristupit, varenjem koje je rizicno ili jednostavno izbusit glavu sarafa da se ta plastika makne, kasnije nebi trebao bit problem opustit ostatak sarafa s navojem...osim ako je zapekao ali ako nista bar ce bit pristupacnije za varenje i brusilicu

Postoji i mali alat, nezz tocan naziv, mi smo ga zvali svinjski repic i nezz ni gdje ga ima kupit-jednom davno sam na to naletio-uglavom- ima "kontra narezni navoj" koji pocnes sarafit u "rupicu" tog sarafa i kad dode do kraja, tvoj osteceni saraf se pocne odvijat

Bio jednom u sličnoj situaciji ... bušilicom zabušit kao šta je gore rečeno, zatim odvijač čekićem zabiti u rupicu i okreči :D

Bio jednom u sličnoj situaciji ... bušilicom zabušit kao šta je gore rečeno, zatim odvijač čekićem zabiti u rupicu i okreči :D

Torx neki unutra cekicem i ide :)

mozes probat, ako imas toliko mjesta, kombinirkama obuhvatit kompletnu vidu pa ju probat odvidat...

Postoji borel koji busi u kontra stranu i tako usput mozda i odvijes :)

Ipak sam bormasinom i borerom za zeljezo izbusio glavu serafa i skinuo kutiju al sad je ostao seraf u kucistu plasticnom i ne viri nista da ga izvrnem...

Trebao si busit samo minimalno, tj samo da skines glavu sarafa (borer veceg promjera nego je navoj sarafa) i onda bi ti ostalo virit navoja koliko je debela ta polastika koju si skinuo.

Ako izbusis cijeli saraf-imas li mesa za urezat novi navoj?

Mozes li pristupit brusilicom pa napravit rez tako da mozes odsarafit ravnim sarafcigerom?

Napravit malu rupicu u sarafu pa probat nabit neki torx i s njim odsarafit-saraf nebi trebao bit stegnut vise

Nabavit borer koi busi u kontra stanu-on ce ga vjerojatno i odvit kad krenes bušit

Borer koji ide u kontra stranuti je jedino rijesenje kojim ces rijesit problem najlakse i najbrze, i bez zurbe..

Znali su pucat i sarafi u glavi motora, desava se. :-)

0