PereV 0 Posted March 4, 2014 Pozz naime blizi se vrime mjenjanja ulja i filtera pa auto uredno upozorava a poslije toga dok jos stoji samo kontakt pojavi se drugi simbol neka oznaka sata i br 267 pa ako netko moze ukratko objasniti o cemu se radi. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 7, 2014 Ovisno na koliko ti je nastelan servisni interval.... Prvo su kilometri drugo su dani..... pa sta prije dodje..... Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted May 16, 2016 Pozdrav! da ne otvaram novi post pitat ću ovdje... Golf 6 1.6 tdi 77 kw 2012 godina bio sam u ovlaštenom servisu kod Zubaka u Velikoj Gorici na izmjeni ulja u servisnoj akciji 4+ problem je slijedeći- majstori kao spojili auto na komp i sve provjerili i sve je uredu nema grešaka na vozilu te plati i vozi... Skužim putem da mi nije poništen servisni interval tj stoje mi samo crtice na Vehicle Status i zovem u servis i ispričavaju se te me zovu da navratim kada sam u prolazu da to odrade, i dojdem ja kod njih i majstor sjedne u vozilo i ručno odradi (samo je u meniu isao na reset ) sto sam mogao i sam ali Ok i kao to je to- krenem doma i opet stoje samo crtice te se odmah vraćam u servis i uvjeravaju me da trebam napraviti 100 km da bi komp poceo odbrojavati... Evo 250 km napravio ali crtice i dalje stoje ..... tko je tu lud..... Ja ili Ovlašteni servis..... Hvala unaprijed! Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted May 17, 2016 Po meni to sto ti oni kazu je glupost. Ja sam neki dan odradio izmjenu ulja i svih filtera, moj majstor mi preko dijagnostike resetiro servisni interval i odma je pocelo odbrojavati do sljedećeg servisa. Tako da mi ta njihova prica ne drzi vodu. Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted May 17, 2016 Ja jednostavno neznam sto bi im rekao i napravio toliko sam bjesan da neznam uff... A jo se tjeim ipak ovlateni servis... Ekipa savjet molim sto napraviti... Kome se žaliti .... Share this post Link to post Share on other sites
romano010 18 Posted May 17, 2016 Nemas razloga za brigu, meni je poceo odbrojavat tek nakon 3 dana, strpi se malo i vidit ces Poslano sa mog HTC One M8s koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted May 17, 2016 Ma sve super ali cemu sluzi taj servisni savjetnik? Nezna osnovne informacije bolje bi me informirala kumica s placa... Ako mu je posao rad u servisu odmah mi je mogao reći da treba proći nekoliko dana ili km a ne me vući nazad u servis,to je žalosno jer danas nitko nezna svoj posao... Nadam se da ce proraditi mislim nije mi to sad toliko bitno ali 1500 kn platiti izmjenu ulja i svih filtera i da me jos natezu sa svojim neznanjem da dolazim natrag u servis..... Share this post Link to post Share on other sites
Xman 29 Posted May 17, 2016 Auto ti vise nije pod garancijom jel tako? Pa suludo je ici u ovlasteni i platit to 1500 kn. A ima panjeva svakakvih po servisima, to stoji. Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted May 17, 2016 Da znam da je glupo ali kola kota... Servisna je uredno rađena do sada u De pa rekoh sam sebi idem to napravit u ovlastenom ipak nekakva sigurnost bi trebala biti a i dobio sam ? mobilno jamstvo ? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted May 17, 2016 Rucno il diagnostika je ista stvar... ovisno o godini imas npr i inspection da se pali i to je svako 30tkm i to ide samo diagnostikom... Naravno to je pocelo u novijim vw-ima... Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted May 17, 2016 Sve je to Ok dogodi se kiks ali da 3 puta moram u servis i neznaju zasto nije ponisteno e to mi je ono KATASTROFA.... Kako onda servisiraju novog Passata ili koji god model automobila ovo je 2012 godina nije da je zadnji krik tehnike... Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted May 17, 2016 (edited) Nažalost, u nekim ovlaštenim ( iskusio iz prve ruke ) rade ti ''fosili'' što se tiče novijih auta. Vrh tehnologije im je Golf 3, gdje se bosch pumpa popravlja sa čekićem,a zadnji put su bili na ''doškolovanju'' kad je Tito plovio našim morem. Edited May 17, 2016 by kostolomac_cro Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted May 17, 2016 Mislim dali je to normalno da napravim 120km zbog greske servisa i svoje dragocjeno vrjeme ne provodim s dijetetom i suprugom nego sluam njihova 'stručna' opravdanja a ne naprave nita.... I sad opet spika dođite otkrit ćemo u čemu je problem, pa jo jedno subotnje dopodne ode na educirane strucnjake ovlatenih servisa.... ? Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted May 17, 2016 Kolega, pa samo citajuci forum se lako moze doci do zakljucka da u ovlastenom u vecini slucajeva rade cudni ljudi, a s druge strane te jos i financijski oderu. A da je tesko pronaci postenog i pravog majstora danas - je. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted May 18, 2016 (edited) Mislima da se zamara previse.... Odbrojavanje nije bitno... bitno je da je resetiran i ecu dalje zna sto mu je radit. Rucnim resetiranjem nemoze se totalno isklj. upozorenje koje ce ti ponovo za 15tkm dat upozorenje za servis il inspekcijski interval. Moguce da nije ponisten vremenski dio a ne samo kilometri.. Uzivaj ti u zivotu pusti displej... bitno da nepise service Edited May 18, 2016 by AUTOFREAK Share this post Link to post Share on other sites
MarkoTDI 0 Posted May 18, 2016 Da se nadovežem na komentare za servisne savjetnike. Par puta sam bio na razgovorima za posao za servisnog savjetnika i dosta čudnih ljudi ima koji se prijave. Zasigurno je bilo tu i par ekonomista.. Žalosno je što takvu vrstu posla znaju i ekonomisti raditi pod objašnjenjem "oni bolje i više prodaju". Da ne ulazim u detalje... Prije bih rekao da nije servisni savjetnik kriv za propust tvoj nego sam automehaničar koji bi trebao biti školovan i doškolovan u VW-u. Upute kako raditi neki postupak ima na računalu. Možda mu je pisalo da preko dijagnostike treba izbrisati servisni interval ali znaš "meštre požuri se imamo još auta vani", pa to malo na dijagnostiku potraje pa misli da može ovako pješice.. I onda dođeš drugi put kod drugog mehaničara pa ne kuži u čem je problem. Zaključak: nemoj voditi auto u ovlašteni ako nisi obvezan to činiti (bar tako ja radim). Ima puno boljih mehaničara koji će to kvalitetno odraditi Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted May 18, 2016 Sve je meni jasno ali isti taj savjetnik dnevno primi dosta vozila i neke osnove bi morao znati tj barem bi trebao znati... Mislim uz priču s ekipom u servisu jo se i sažalim jer im je tesko na poslu djele se otkazi i tako.... zbog ovakvih stvari bi ja i djelio jer pristup krajnje neozbiljan.... Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted May 21, 2016 Danas auto 1h 35min na dijagnostici 3 majstora proucavaju i jos uvjek servisni interval odbrojava _ _ _ _ _ _ samo crtice auto nema ni jedne greske sve uredu i čude se ko pura glisti.... Po njima je rješenje izmjena instrument table... Vozim sad 10 000km i idem na izmjenu kod Dojkića pa bumo vidjeli... Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted May 21, 2016 Prije koji mjesec sam na jednom audiju imao slican problem i nije funcioniralo niti preko rucice niti preko vcdsa ali sam nakon par petljanja sa vcdsom i par gasenja i paljenja uspio resetirati Sent from my SM-G900F using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted May 22, 2016 Vozi deset a u medju vremenu vidi s vcds vrjeme od zadnjeg servisa i vrjeme do slj servisa. Dali ce ti pokazat . Nekad znaju zabrljat kad prebace na flexibilni serv interval... Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted May 22, 2016 Kazem vozit cu do slijedeceg servisa te otići kod Drugog servisa jer majstor mi je odmah u tom servisu rekao da moze biti problem zbog toga sto su mi skratili servisni interval s 30 na 15 tskm te s 2 godine na 1 godinu... Glavno da auto ide i da je sve Ok... Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Zagigti 1 Posted May 22, 2016 Nije dobro kodiran servisni interval jer je do sad vjerojatno bio na fleksibilnim intervalima a sad ga treba kodirati na fiksne imao sam taav slucaj Poslano sa mog SM-G531F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted May 22, 2016 Neznam sto bih rekao nego samo jedna velika SRAMOTA! Naljepnicu su mi naljepili za slijedeći servis kod vozačevih vrata a naljepnica Škoda... 3 puta su se čudili i vukli me nazad u servis da riješe taj problemčić ono čas posla a sad u subotu mi je otvorio i radni nalog jer vozilo ima kvar pa mora na dijagnostiku ja sam odmah u startu naglasio da mi ne pada na pamet plaćati išta jer na radnom nalogu kada sam radio kod njih veliki servis (ulje i svi filteri oni to nazvali kao veliki neznam zašto) uredno piše da je vozilo bilo na dijagnostici te po meni nisu odradili posao koji sam platio. Bio sam uznemiren i još sam ali vidim da jednostavno ne vrijedi jer u Hrvatskoj to očito MORA ovako funkcionirati.... Rješenje je po njima mjenjati instrument tablu što ono nemogu vjerovati da su izjavili.... Bit će bolje drugi put što drugo reći.... Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted June 6, 2016 Nije dobro kodiran servisni interval jer je do sad vjerojatno bio na fleksibilnim intervalima a sad ga treba kodirati na fiksne imao sam taav slucaj Poslano sa mog SM-G531F koristeći Tapatalk Evo proradio sam od sebe a ja se živcirao... Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted June 7, 2016 Super! Koliko mu je to trebalo, 10 dana? I zasto ti digitalnu brzinu pokazuje u "mph"? Share this post Link to post Share on other sites