1 1
dacerovs

Cvrčci u autu

Recommended Posts

Ovako rijec je o novom golfu 7.

Evo nakon 13 tisuca kilometara auto je sav poceo skripat unutra, nesto u gepeku pa u armaturi na suvozackoj strani pogotovo kad idem po rupama, iritira me da to nisu istine i sada zadnje, cvrci lak plastika na vozackim vratima sa vanjske strane i kaj je najgore cuje se unutra i to odma pored uha.

El se mogu ja zalit na takve stvari i oce mi jos vise razmrdat auto ako idu prckat oko toga.

Probam probno vozilo u zubaku isti ko moj za 25 tisuca kilometara i ni trunke ikakvom skripanju.

Pa zar sam toliki sretnik u pm!

Ja bi reklamirao,kako sam citao neki su na polu 6r imali npr problem lupkanja cijevi za gorivo ako se ne varam te su im rijesili u garanciji,te nesto oko pojasa i sl,ugl ja bi reklamirao,nemas sto izgubiti :)

I budem boga mi, neko mi kaze da ovo u armaturi cvrci airbag tj nekr kopce oko njega pojma nemam.

Sad ce mi servis uskoro pa cu sve reklamirat.

E da zanimljivo je da kada je vani toplije onda ne, a cim padne noc pocinje ludilo :)

Nije tu sreca u pitanju :). Pitanje je kuda ga vozis i koliko pazis

mada, iskreno

u hrvatskoj pazit, stvarno ne znam kako. Kad se vozis po gradu , mozes samo izbjegavat sahtove i vozit preko 150 puta iskrpane ceste

tu bi i komad celika dobio cvrcke

Komad celika dobio cvrcke hahahahh kralju :D
Istina,vozam opel astru 2009 godiste na poslu,vozao je 2 godine stalno po Njemackoj,nikad nista,dosao u BiH na 4 mjeseca te Astru aktivno vozao,procvrcala sva :)

Istina, 50% voznje mi je po rupama prokletim, zakrpama i neznam ceg sve ne ali zbilja pazim, ne ganjam ga preko rupa i zaobilazim kolko mogu.

Al mozes ti zaobilazit i ne znam kaj sve radit kada potepem jos vecu rupu.

A mozda prestane cvrcat, jebemu sva mekana i fina plastika a procvrci majku mu.

Evo u gepeku vise ne cvrci, podnicu sam prodrmo i vise ne.

Istina, 50% voznje mi je po rupama prokletim, zakrpama i neznam ceg sve ne ali zbilja pazim, ne ganjam ga preko rupa i zaobilazim kolko mogu.

Al mozes ti zaobilazit i ne znam kaj sve radit kada potepem jos vecu rupu.

A mozda prestane cvrcat, jebemu sva mekana i fina plastika a procvrci majku mu.

Evo u gepeku vise ne cvrci, podnicu sam prodrmo i vise ne.

Ma samo ti to vozi reklamirat, grbava cesta nije opravdanje da auto počne cvrčat nakon 13 000km

Ma evo izdrzat cu jos te 2 tisuce kilometara do servisa i neka to slazu kako god znaju, inace sve ostalo je odlicno ali zasto cvrci plastika to mi neide u glavu, ajd da je tvrda il neka jeftina obrada, nego sve izgleda ko bombon a i mekana je na dodir i sve.

Jbt auto jos mirisi na novo a on vec procvrci.

Al ne brinem se sredit ce oni to al opet nije to Dacia da bi ti to bilo normalno.

Nikako nije normalno da tako nov auto ima cvrcek, moja petica sa 170.000 km ima jedan cvrcak odnosno zna cviliti desna kapa amortizera....

Inace znam da je na audi a3 bilo cvrcaka oko centralne armature i mjenjano u garnaciji neke gumice, naravno da su nasi sutjeli o akciji dok ih nisi stisnuo pa bi priznali da postoji priznata greska, uglavnom smeca svi redom...

Otkrio sam cvrcka :) sunce mu zarko.

Uglavnom cvrcka je stvarala brava koja ukljucuje i iskljucuje suvozacki airbag, nalazi se sa desne strane armature, onaj dio koji se ne vidi, vrata ga prekrivaju.

Uglavnom podmetnuo sam mali papiric i ni traga cvrcku, al svejedno ide na reklamaciju

Golf 6 i 7 su lošije napravljeni od 5 ice...

Na 7ici mi je već na 10.000 km kod malo jačeg dodavanja gasa vibriralo nešto u armaturi...

Na 6ici škripaju plastike od ventilacije (pogotovo zimi), lajsne znaju zujat/vibrirat itd...

Ak na 13 000km cvrči kaj bude tek na 130 000km,

Al to je mana na skoro svim VWima, danas baš vozio passata b6 07.g. i isto ima pun k.... cvrčaka,

dok na mojem audiu 04.g. ništa!

To je valjda mana VW-ima, dosta ljudi se žali na to.

Valjda su spojevi plastika loše napravljeni a onda još na to dodaš naše ceste i eto crvčaka ko u prići.

I kod mene na A3 ništa, jedino je polica iza malo lupala al to sam riješio nekim spužvicama i to je to.

Sad mrtva tišina, baš dosadan auto ;)

guma je 225/40/18, serijski amortizeri i eibach sportline opruge i za sad je super ;)

btw. čula mi se i ona guma oko vrata kod "savijanja" auta i guma oko prozora prozora pri zatvaranju prozora, sve rješeno s glicerinom.

Edited by Bagzy

Poznata pojava, mislim da sam naišao na više threadova na stranim forumima o tome. Navodno novi keder rješava problem...nekima je mijenjano u garanciji...

Rjeseno u servisu, ne znam sta su radili, ali glavno da ne skripi.

Btw. prijavili su VW-u u njemacku taj problem, na njih 5 koji su isto bili na servisu su bile primjedbe na to cvrkutanje :) .

Meni su u servisu objasnili da je najveca greska sta u VW-u kombiniraju tvrdi i ful mekanu plastiku i na spojevima nastanu problemi.

Evo meni na sedmici sredisnji greben ima skroz tvrdu plastiku i onda malo vise kod radija i armatura sva mekana.Kazu da kod passata to nije slucaj.

Najveća greška je što se iz generacije u generaciju sve više režu troškovi, koriste jeftiniji materijali, smanjuje vrijeme razvoja pa su auti samim tim i sve nekvalitetniji...

Nije to slučaj samo kod VW-a, nego manje više kod svih proizvođača...

Evo doslo hladnije vrijeme, auto je opet na slicnom mjestu cvrcio i ispijao zivce al ono, da ti dode da sve gumenim cekicom pretumpam od armature na dalje.

Pa tako idemo redom.

1. Najavim se za rjesavanje tog problema u Auto Remetinec i ekipa mi skine plastiku koja uopce nije skripala, mislim ja sam mislio da je tu, ali njihovo je da utvrde od kuda skripi i kaj stvara cvrcke.

Uglavnom popodne sve uredu, ujutro sinfonija u autu, onda sam opet bio tamo i ekipa odma zivcana sva, i opet!!! su tu plastiku skidali i ispod lijepili neki ku..c koji se jako brzo odlijepio.

2. Prije dva dana zavrsim kod Dojkica i decki me lijepo najave za pregled i oni su utvrdili da skripa uopce ne dolazi od te plastike nego ili iz vrata ili ispod armature, dolje di su otvori za ventilaciju da puse po nogama.

I krenuli su od vratiju ali auto je i dalje stvarao cvrcke unutra i posto su potrosili pola dana najavili su me da dodem ponovno.

3. Jucer uzeo stvar u svojr ruke i rijesio problem, poslusao sam tamo jednog decka i rekao je da cvrci negdje di se dodiruje tvrda i tvrda plastika i da mora biti kod pretinca za rukavice.

I naravno imao je pravo.

Nasao sam di je skripalo i sada je auto unutra ko dusa, nema ni najmanjeg zvuka skripanja ili slicnog.

Evo i slika ako se nekome javi problem sa skripanjem.

0ccca113ce0845fd5ff7c46fdecd01e1.jpg

Da malo osvježim temu. Jučer ostao ugašen radio, i tako se ja vozam i čujem cvrčak kojeg ne mogu točno locirati. A da ne spominjem koliko iritira. Vidio sam ovu temu i nadao se da će nešto mekano riješiti kao ovo na slici, ali uopće nije tamo.

Dakle, na točno određenim okretajima i preko blagih neravnina kad se prelazi, čuje se nešto na suvozačevom dijelu. Probao sam zavezat pojas, ne pomaže. Probao ovo sa slike, ne pomaže. Imam dojam kao da je u vratima, ali onda sam posjeo ženu u auto (na suvozačevo mjesto) i nakon toga se čulo puno rijeđe, jedva se moglo čuti. Što bi moglo upućivati da je nešto u/na sjedalu. Onda sam je posjeo iza, i probala je osluškivati i njoj se čini isto da je ili u vratima ili kod pretinca za rukavice (no zbunjuje što se rijeđe čuje kad netko sjedi naprijed).

E sad, što mi je činiti? Htio sam raskopati vrata i unutra nešto natrpati nekih podloški pa me zanima koliko je teško skinuti oplatu vrata iznutra i jel to riskantno, tj. mogu li to sam?

Ajmo savjeti, jer poludit ću. :)

Kad raskopas vrata bi će jos gore. Plus ako pokidas nesto u procesu, eto veselja.

Upali radio i to je to. Najbezbolnije rijesenje.

Ja sam razbijao glavu na polu sta se cuje,cule su se filcane gume na vrhu vrata,cuju se i kod golfa samo puno manje(bar na zamjenskom kojeg sam vozio)

Izvana probaj stiskat vrata na samom vrhu ili nek zena stiska a ti sjedni unutra i prati jel to taj zvuk?

Meni je na polu djelovalo prije nego sam otkrio kaj je da se cuje iz predjela plastika B stupa ili iz pojasa...

Skripi ti kopca od pojasa i plastika kod suvozaca dolje di je kao footrest, provjereno.

Poslano sa mog Lenovo P70-A koristeći Tapatalk

Jutro,

nije ni filcana guma, ni pretinac rukavica, niti kopča od pojasa a niti plastika kod footresta. Ali uhvatio sam ga jučer - ručica na sjedalu za vertikalno dizanje i spuštanje, s bočne unutarnje strane ručice ima pola mm ili mm razmaka do plastike sjedala, stavio sitnicu neku između i blažena tišina.

Baš sam bio sretan kad sam našao.... :D

1 1