0
kiky17

vibracije u voznji

Recommended Posts

Pozdrav svima. Pretrazio sam forum u nadi da cu pronac odgovor na svoj problem,ali nisam uspio u potpunosti nac odgovor. Naime, u posljednjih mj dana, sam nakon prelaska preko poprecnih neravnina primjetio da mi auto vibrira jos 2-3 sec nakon prelaska preko iste. Danas, prilikom voznje mi se auto poceo trest, ali ovaj put bez prelaska preko bilo cega, i od tada stalno vibrira. Na autu sam nedavno promijenio selene, napravljena je geometrija ovjesa, svi kotaci su nanovo balansirani. Mehanicar mi kaze da mu se cini da motor malo "radi" prilikom gasenja ali da nekako misli da nisu nosaci motora u pitanju. Ako netko ima bilo kakav prijedlog, iskustvo ili slicno, i vise je nego dobrodosao. Radi se o vw Polo, 1.9 diesel iz 2000-te godine. Hvala svima unaprijed.

Posto izgleda nitko nije imao slicnih problema, dali mi barem moze netko reci, kad se promijene svi nosaci motora, dali je normalno da auto prilikom rada na ler gasu ima pojacano unutrasnje trenje (citaj: armatura vibrira ko sasava)? Sad sam promijenio sve nosace, i prilikom voznje se ne cuje ni ne osjeti nista, al cim su okretaji na leru auto pocne vibrirati cak i vise nego prije promjene nosaca. Kolko vremena bi trebalo da se to sve razradi, sjedne na mjesto? Hvala svima unaprijed.

jesu org ili zamjenski nosaci ?

treba ima par dana ,a zamjenskima nekad i nikada :D

Nazalost, nisu originalni iz financijskih razloga, al sam uzeo kolko sam upucen vrh ponude zamjenskih (Bilstein).. Ako ima netko jos kakvih iskustva, i vise je nego pozeljno da podijeli to sa svima nama

Stavio SWAG nosače, ni nakon godinu i pol se vibracije na leru nisu smanjile, najgore je preko zime.

I sad, 2 dana nakon izmjene, vibracije su prisutne u istoj mjeri. Cak se i tablica trese.. Za vrijeme voznje, nemam nikakvih primjedbi, al lud sam vise od ovog vibriranja na leru..

Neznam kak je na tom polu, ali bi trebalo bit slično ko i kod mene. Za vibracije je najzaslužniji prednji nosać, onaj kod alnasera. Ja sam sebi prek zime stavio stari razvaljeni jer vibracije su bile skroz neugodne.

Čak sam i fazu motora gledao, tražio da motor možda negdje ne dira šasiju ali vibracije su uvjek tu.

Ja sam mislio da je do onog nosaca na getribi. Hvala ti, ako se nece kroz neko vrijeme popraviti, morat cu poduzet nekaj po tom pitanju. Nego, koje marke su tvoji nosaci?

Napisao ti je da su SWAG, ponekad je skuplje kad se kupuje jeftinije,,,,,

Ja bi se dao okladit da sam motor tolko ne vibrira kad je na original nosaćima nego kad je na zamjenskim. Sad jel ti nosači upiju vibracije pa na oko to drugačije izgleda, al sad se baš vidi da se trese.

Tražio sam po stranim forumima, navodno zamjenski nisu istih dimenzija pa se motor izbaci iz balansa pa vibrira. Drugi vele da je do zamašnjaka koji je kod mene jednomaseni pa je to slabo vjerojatno. Neki mjenjaju španer kanalnog remena al to ugl. ne pomaže.

Idu topliji dani i sad kad ga isteram iz garaže bruji sve unutra, pol sata na suncu i drukčije je, al opet nije ko šta je bilo.

0