1 1
goc1808

Molim vas za savjet, servis 5-ice GTI

Recommended Posts

Poštovane kolege, molim vas za pomoć, naime odnedavno sam vlasnik Golfa 5 2.0 tfsi GTI-a pa bih napravio veliki servis i zanima me na što točno obratiti pažnju, što se inače mijenja na velikim servisima i čitao sam malo na ovom forumu koliko ima sitnica koje ti mogu zagorčati život...pa mislim da je bolje spriječiti nego liječiti.

Ukoliko ima i koji pouzdan majstor koji bi to mogao sve obaviti i koji se razumije u problematiku tih automobila, molim da se javi na PM,

Edited by goc1808

odes u VW ovlasteni kupis sve orginal dijelove koji nisu skupi i nek ti neki majstor dobar to napravi zato sto ovlasteni ubija s cijenama rada...

To je najmanji problem.... ali trebalo bi auto pregledat, napravit popis šta sve treba...

a da se ja ušetam u Zubak i velim da bi kupio dijelove... mislim da bi mi kombi trebao kaj bi mi sve utrpali

Ja redovno idem kod svoga mehaničara.. Dobar mi je i pouzdan.. I radi samo VAG grupacije..

Adresa: Saljska ulica 30, 10020, Zagreb (Potez Sv. Klara - Remetinec)
Telefon:01 6571 419
Auto servis DADO

a sta se radi na velikom?! remenja,spaneri,vodena,ulje u mjenjacu,filteri svi.. provjeriti na dijagnostici parametre.. ako vec radis sve kako sam ja na svome kad sam kupio.. skine se sve dolje i pregleda.. provjeri se lanac na bregastoj.. to sve napravi ako zelis biti miran sam sa sobom.. btw koliko km ima ?!

Pa kolko su tebi lupili sat rada u ovlaštenom? :)

Goc-kolko km trenutno ima Golf?

odes u VW ovlasteni kupis sve orginal dijelove koji nisu skupi i nek ti neki majstor dobar to napravi zato sto ovlasteni ubija s cijenama rada...

nemam pojma.. al znam da sam radio jesenas malo servis i da su djelovi bili jako jeftini ali da je za ruke otislo oko 750kn.. jbg.. ipak je ovlasteni ali je pretjerano.. malo bolji auto servis ce ti izmjenu ulja i filters naplatiti max 300-400kn

A čuj imaju normu za određeni dio posla za koji treba x vremena, tako je u svakom ovlaštenom:)
Ako u normi stoji 4 sata za neki posao, oni ga možda odrade za 3 al ti naplate 4 . :grrr

Kod mene je 120kn sat ako ulaziš u +4 g.

nemam pojma.. al znam da sam radio jesenas malo servis i da su djelovi bili jako jeftini ali da je za ruke otislo oko 750kn.. jbg.. ipak je ovlasteni ali je pretjerano.. malo bolji auto servis ce ti izmjenu ulja i filters naplatiti max 300-400kn

ma znam... sve to stoji ipak je to ovlasteni... ja od sam poceo kupovat dijelove kod njih a imam svog starog majstora koji radi desetljecima i on sve napravi osim ako je neki veci problem sa dijagnostikom itd onda ipak ovlasteni..

Nece ti Zubak uvalit

To je najmanji problem.... ali trebalo bi auto pregledat, napravit popis šta sve treba...

a da se ja ušetam u Zubak i velim da bi kupio dijelove... mislim da bi mi kombi trebao kaj bi mi sve utrpali

Nemaju ti oni sto uvalit, zna se sto se mjenja kod njih na velikom servisu. Nazoves lijepo i trazis ponudu za taj i taj auto za veliki servis, dobijes je na mail i onda odes kod svog mehanicara ili koga vec da vidis jeli to sve. Bilo je tu na vise mjesta govora o tome. I vjerujem da ti auto ide u akciju 4+, tako da ces dobit orginal djelove dosta povoljno. A za par sto kuna razlike, ja se nebi zejebavo kad je u pitanju veliki servis, oso bi u ovlasteni da mi to naprave i usput dobijes garanciju od 2 godine na sve. Eto, to je moje misljenje.

Ulje filtere i to mijenjam kod svog mehanicara, a veliki servis sam na bivsem GTI-u radio u ovlastenom. Sve me izaslo oko 2200kn!

Ok, nisam ruke platio :) imo sam nekih primjedbi iz proslosti na njih, pa su se s tim kao iskupili :)

Golf ima na satu 109000 a u stvarnosti cca 160000, imam ispis kilometara. Volio bih sve pregledati pa ne zvuči loše ovo sa ovlaštenim ak nije neka navlakuša.. jer dok sam bio sa passatom nadrobili su dijelova za cca 20000 kn, zahvalio se i otišao.

A cuj, ti ne mozes ocekivati original robu za cijenu zamjenske

svi bi dobro a jeftino

nitko nece skupo a lose

Ja sam doduse na tdi isto u vw uradio veliki servis i ispalo je jeftinije nego kod majstora sa zamjenskim dijelovima.

U Zubaku imaš posebne cijene za vozila starija od četiri godine odnosno imaju servisne pakete po 50 % popusta. Tako da te set zubčastog remena i vodena pumpa sa rukama i dvije godine garancije na dijelove izađe 2.225 kuna.

ako ima 160tkm znaci zupcasti je mjenjan a to moze vidit u povjesti popravaka..

Veliki servis je sirok pojam i definirat cjenu i popis nemos bez povjesti popravaka il serv.knjizice u kojoj valjda pise sve sta je radjeno. Iako se to moze provjerit u ovlastenom jer svaki kupljen dio i rad ulaze automatski u povjest popravaka kao moze se vidit dal je imao servisnu akciju i jel odradjena..

Sve to uz predpostavku da je auto odrzavano u ovl servisu ;)

Ako neznas povjest onda ides temeljito..... izmjenis sve i miran... u to sve spada i cam folower.. ;)

U Zubaku imaš posebne cijene za vozila starija od četiri godine odnosno imaju servisne pakete po 50 % popusta. Tako da te set zubčastog remena i vodena pumpa sa rukama i dvije godine garancije na dijelove izađe 2.225 kuna.

Ma nabijem ja njihovu akciju 4+, jednom sam samo pitao ovako informativno cijene servisa u Buriću (današnji Burić Auto Zubak), pa su mi rekli cca 1400 kn svi filteri i ulje za moj A3, komedija.

Pitam se kolike su redovne cijene onda...

Ja inače šta god mijenjam, uzimam dijelove preko nekoga tko ima popust bar 25% i ako ne mogu sam ili kod prijatelja promijenit, s mehaničarom većinom dogovaram samo ruke, tako da te priče da ćeš jeftnije proći u ovlaštenom su glupost, pogotovo ako možeš dijelove nabavit na popustu i ako ti ne igra ulogu što filter nema VW znak, ali je Bosch svejedno.

Edited by dean

ja neznam di vi servisirate aute :D

ali ovlasteni 1200 servis kompl

2500 veliki

i sad dao 400 kn za 4+ akciju za ulje i filt

Kako da ne... za dizela je 596kn gdje idu 4l ulja i gdje je filter jeftiniji neg kod gti-a.

Znaci da il imas dobru stelu il tu nesto nestima.. 5l ulja iu filter koji je u redovnoj cjeni 100kn a ulje 5w30 u prosjeku preko 200kn čisto bajka za 400kn da dobijes 5l ulja i filter. NHF

Sto se tice velikog servisa (zupčasti + filteri) na 4+ cijena je prije oko 3400kn....

Nije jeftino al kad se gleda samo zupčasti za izmjenit u ovl i npr doma u nekoga.. razlika moze biti 500-700kn sto ja osobno radije bih dao servisu i imao pečat i upisane radove u s. knjižicu.

A jos bih vam dodao da dijelovi koji idu u 4+ akciju (neki filteri,neke sviječice neke metlice brisača i neke disk pločice) su pretezno economy ili ti ga nesto niza klasa od "normalnih" konkretno disk pločice na kojim pise made in indija i nigdje znaka ate-trw i sl... ;)

Program 4+ se provodi u cijeloj Vw ovlastenoj mrezi ne samo kod Zubaka

Trenutno je u tijeku i proljetna akcija detaljnog pregleda vozila za 1kn, sto je isto prilika za ljude koji inace ne posjecuju ovlastene servise da dobiju uvid u stvarno stanje svog vozila

http://www.porschecroatia.com.hr/akcije/2014/proljece/VW.pdf

Aral High Tronic 4L ( VW specifikacije 502.00, 505.00, 505.01 , Made in Germany ) max 180kn, Castrol edge W-30 5l ( isto VW specifikacija, made in Germany ) 250kn

Tako da je itekako moguće Dariovih 400kn.

Ja za svoj u ovlaštenom dajem ( aralovo ulje ) +4 cca 300kn

Ovlašteni dere na uljima duplo ako ne i više.

A jos bih vam dodao da dijelovi koji idu u 4+ akciju (neki filteri,neke sviječice neke metlice brisača i neke disk pločice) su pretezno economy ili ti ga nesto niza klasa od "normalnih" konkretno disk pločice na kojim pise made in indija i nigdje znaka ate-trw i sl... ;)

E ovo nisam znao mamicu im lopovsku

Edited by exfreerider

A sad pitanje koja je razlika između tih economy dijelova i običnih? Neznam za diskove, ali bio sam razočaran kad je na kutiji od metlica uzetih na akciji pisalo economy. Mislio sam da bude u rangu nekih kaufland metlica, ali nakon dvije godine i kojih 45tkm još uvijek savršeno brišu, ne ostavljaju tragove ili maglu nekakvu.

A za servise mislim da se ispalti ići u ovlašteni, platiti tu sitnu razliku pa imati pečat u servisnoj s kojim možda lakše kasnije prodaš auto jer ima ljudi koji bi platili auto skuplje, ali ne gledaju one koji nemaju knjižicu iz ovlaštenog iako ovaj izvan ovlaštenog može biti puno bolje održavan.

A i da ne govorim o kulanci koju možeš izvuči u ovlaštenom ako si stalna mušterija.

Danas tu knjizicu mozes ovjerit bez problema i da nisi nikad bio u ovlastenom..to bar nije problem. Meni taj pecat nista nije znacio niti sam se sekiro oko toga kad sam prodavo GTIa. Bio sam siguran da je sve ok i mogo ga je ko god je htio vozit na pregled gdje god hoce. Imo sam ja ovjereno sve do 4-te godine, a nakon toga sam male servise radio kod mog mehanicara, Sopkova..i on mi je pecatiro dalje.

A nagledo sam se auta s ispecacenom knjizicom a ubijen Boze sacuvaj. Tako da nema pravila.. Neke te veznije poslove i dijelove sam uzimo i radio u ovlastenom..ali ulje i filtere, oko toga mi se nije dalo zejebavat s njima. Sam bi uzeo sve sto treba kod nekoga uz dobar popust i odnio majstoru da zamjeni i to je to. Jer to sto vise platis u ovlastenom ne znaci da si dobio nesto bolje..platio si samo onog segrta sa VW znakom koji ti je sarafio po autu i to je to..

Ne znam di ti servisiras pa imas toliki popust? Kod onih u VK i nema bas popusta, cak su ukinuli i nas klubski popust. U Remixu sam imo svakakvih iskustava..od pretjerane cijene za popizdit do 0 kn za ruke.. Tako da eto..ima tu i dobrih i losih stvari, ali jbg kad danas ljudi gledaju kako jeftinije proc.. Hrvatska realnost..

Program 4+ se provodi u cijeloj Vw ovlastenoj mrezi ne samo kod Zubaka

Trenutno je u tijeku i proljetna akcija detaljnog pregleda vozila za 1kn, sto je isto prilika za ljude koji inace ne posjecuju ovlastene servise da dobiju uvid u stvarno stanje svog vozila

http://www.porschecroatia.com.hr/akcije/2014/proljece/VW.pdf

Zubak nema program 4+, oni imaju svoje pakete servisa za vozila starija od četiri godine. na njihovoj stranici možeš pogledat i sve izračunat, cijene su u lipu točne.

Eto.... riknula bobina... uspio za 180 kn nabavit u Tokiću (Beru) vele ista kao i originalna, i zamjenjen regulator tlaka povrata uljnih para... 330 kn na ler gasu kad sam ga palio nemirno je radio... pregledan auto i trebalo bi mijenjet zupčasti, onaj lanac na bregastima (čuje se) i veli majstor da baca grešku pa se pali lampica motora, ulje, filteri, disk pločice i vrlo vjerovatno diskovi.

Edited by goc1808

Tebi ne gine 1000 eura sad za sve to sredit.. A mozda i vise ako usput otkrijes jos kakvu pizdariju. Jesi zamijenio cam folower? I to zamijeni kad sve vec mijenjas..

Kad si kupio taj auto i ako nije tajna koliko si para dao za njega? Cisto da usporedim, jer sam ja prodo svoga sa svim ovim sto si ti nabrojo u super stanju.

1 1