stjepan1 0 Posted April 8, 2014 Čital sam neke teme na forumu u vezi klima, ali nisam našao na odgovor koji bi me zadovoljavao, a moje pitanje je dakle, passat 07 godina. Upalim klimu stavim na minimu i na 3 ili 4 stupnja puhanje, prvo joj dugo treba da krene hladiti, i onda još opće ne čujem kompresor da radi. Jedino po čemu primjetim da se nešto događa je da mi potrošnja (u stanju mirovanja) skoči sa 0,4 na 0,6 ili 0,7 l/h. Ventilator vrti. Imal sam passata 02 godina, i tam se lijepo čuo kompresor kad se upali, a ovdje niš. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Laky Posted April 8, 2014 Kompresor se stalno vrti jer ima promjenjivi obujam. Nije el. spojka kao na proslim linijama. Moj na AUTO kad stavim temperaturu 16 pocne hladiti nakon 3 minute rada sto mi je ok jer je kompletna ventilacija zagrijana od stajanja na suncu. Samo sto mi fali plina jer na LO nema onaj osjecaj ledenog puhanja. To cu rijesiti uskoro kod kolega Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted April 8, 2014 Kompresor se stalno vrti jer ima promjenjivi obujam. Nije el. spojka kao na proslim linijama. Moj na AUTO kad stavim temperaturu 16 pocne hladiti nakon 3 minute rada sto mi je ok jer je kompletna ventilacija zagrijana od stajanja na suncu. Samo sto mi fali plina jer na LO nema onaj osjecaj ledenog puhanja. To cu rijesiti uskoro kod kolega ja imam plina ali nekak mi ne smrzava na low kak brijem da bi trebao... mozda passati ne hlade tako jako? Share this post Link to post Share on other sites
squizl 0 Posted April 9, 2014 Elektromagnetski ventil na kompresoru je djelomično začepljen vjerojatno. Jako čest problem na na Golfovima i Leonima iz tih godina. Ovlašteni će ti htjet zamijeniti cijeli kompresor, ali može se zamijeniti i samo taj ventil. Treba pustiti plin iz sustava i jako dobro očistiti kompresor i sva crijeva od ikakvog smeća. Možeš pouzdano provjeriti je li riječ o tome tak da spojiš VCDS i u bloku od klime negdje provjeriš tlakove prije i poslije ventila, kao i struju ventila. Sad pričam malo na pamet, ali ako ti ta struja na ventilu nikad ne padne ispod 70ma (ili 700ma?) onda ti je gotovo sigurno problem u tom ventilu. Ima dobrih tutoriala za to na američkim forumima. Meni isto ne gine mjenjanje tog čuda. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted April 9, 2014 RCV valve? Da to google-am? Share this post Link to post Share on other sites
IVAN_VXR 0 Posted April 9, 2014 AUTO KLIMA HRASTINSKI RJEŠAVA SVE PROBLEME-provjereno iz prve ruke. Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted April 9, 2014 AUTO KLIMA HRASTINSKI RJEŠAVA SVE PROBLEME-provjereno iz prve ruke. Yep...Izmjena ventila cca 600injak kuna u mene bila.. Share this post Link to post Share on other sites
stjepan1 0 Posted April 9, 2014 Jel bil ko kod šimuna u dubravi? Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted April 9, 2014 (edited) Nisam siguran da li on uopće više radi tj. da li je to onaj isti Šimun od prije koji je to radio godinama.. I Hrastinskom šalju ljude iz ovlaštenog za popravke koje oni nemogu odraditi. Edited April 9, 2014 by Roki Share this post Link to post Share on other sites
stjepan1 0 Posted April 10, 2014 Šimun u štefanovečkom zavoju 1, on još uvijek radi. E sad, ja neznam jel to taj šimun o kojem se govorilo i da je na dobrom glasu. Share this post Link to post Share on other sites
josip24 0 Posted June 2, 2014 Imam jedan problem sa klimom na golfu mk4. Dakle, nigdje ne pušta, ima plina ali kompresor se ne uključuje pa sam dobio u servisu odgovor da nema kuplunga na kompresoru i da moram kupiti kuplung ili cijeli kompresor. Molim pomoć oko ovoga. Share this post Link to post Share on other sites
jura_TDI 0 Posted June 2, 2014 da li ti se pale ventilatori kad upalis klimu, jesi provjerio modul, instalaciju, kompresor da je ispravan 100 % ja imam isti problem dakle ne pali kompresor, mijenjao vec modul, isparivač, ispitan kompresor (ispravan), ustanovljeno da je crko veliki ventilator (sad tražim njega). Instalacija je ispitana, još mi jedino ostaje preostat ispitati Share this post Link to post Share on other sites
marin-82 0 Posted June 4, 2014 ja imam plina ali nekak mi ne smrzava na low kak brijem da bi trebao... mozda passati ne hlade tako jako? Ista stvar i kod mene. prije passata imao sam octaviu1 koja se sva stresla kad se upalila klima i nekon duže vožnje neovisno o vanjskoj temperaturi ldoslovno je zaledila otvore ventilacije. Po tome sam i ja zaključil da mi klima u passatu ne radi dobro tj radi preslabo pa sam napravil servis na njoj, provjeraval sve klapne itd ali nije pomoglo. Stariji modeli imali su drugačiju klimu, puno jednostavniju - praktički čista mehanika s par senzora. Ova ima hrpu senzora, svoje računalo koje joj sve živo kontrolira od venrilatora naprijed koji su prije imali 2 stupnja a sad se pale po postotku točno onoliko koliko treba, kompresora provmjenjive geometrije, itd.... Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted June 4, 2014 Ista stvar i kod mene. prije passata imao sam octaviu1 koja se sva stresla kad se upalila klima i nekon duže vožnje neovisno o vanjskoj temperaturi ldoslovno je zaledila otvore ventilacije. Po tome sam i ja zaključil da mi klima u passatu ne radi dobro tj radi preslabo pa sam napravil servis na njoj, provjeraval sve klapne itd ali nije pomoglo. Stariji modeli imali su drugačiju klimu, puno jednostavniju - praktički čista mehanika s par senzora. Ova ima hrpu senzora, svoje računalo koje joj sve živo kontrolira od venrilatora naprijed koji su prije imali 2 stupnja a sad se pale po postotku točno onoliko koliko treba, kompresora provmjenjive geometrije, itd.... Hmm, citao sam da bi mozda mogao biti na kompresoru neki ventil koji ne radi dobro. Mnogi su tako rijesili problem. Makar, moguce je da jednostavno tako klima radi na passatima jer nije da ne radi i da ne hladi, hladi ona ok ali ja bi htio da kad stavim na low da mi smrzne jaja a to se ne desava Share this post Link to post Share on other sites
Guest Laky Posted June 5, 2014 projektilski najdemo se jedan dan da usporedimo ako hoces Share this post Link to post Share on other sites
ZEUS 0 Posted June 6, 2014 (edited) Imam jedan problem sa klimom na golfu mk4. Dakle, nigdje ne pušta, ima plina ali kompresor se ne uključuje pa sam dobio u servisu odgovor da nema kuplunga na kompresoru i da moram kupiti kuplung ili cijeli kompresor. Molim pomoć oko ovoga. Imam isti problem. Izgubio kuplung koji kada je izletio oštetio je osovinu. Točnije osovina više nema navoj ni "ricne" na koje kuplung sjeda. Baš danas idem tu klimu riješiti. Drugi kompresor mi isto treba. Ako ti je sve u redu, točnije, ako nije kao kod mene, kuplung imaš i na nekom otpadu, ili ebayu. cca oko 200 kn je tamo. Edited June 6, 2014 by ZEUS Share this post Link to post Share on other sites
marin-82 0 Posted June 9, 2014 Hmm, citao sam da bi mozda mogao biti na kompresoru neki ventil koji ne radi dobro. Mnogi su tako rijesili problem. Makar, moguce je da jednostavno tako klima radi na passatima jer nije da ne radi i da ne hladi, hladi ona ok ali ja bi htio da kad stavim na low da mi smrzne jaja a to se ne desava Ista stvar i kod mene, htio bi da smrzava na low ali kita... Razgovarao sam s jednim majstorom za vikend, veli da bi dobilo nešto s promjenom ventila, da se u njemu zna nakupit smeća i špene pa ne radi dobro. Da li ti čim upališ klimu odmah počne hladit? Meni ako je auto duže stajal na suncu ne počne odmah, tek nakon par min i to me živcira(ne zbog toga da je ugrijan pa nemože ohladit armaturu, već po zraku se jednostavno osjeti da ne hladi odmah)... Share this post Link to post Share on other sites
sale6666 1 Posted June 9, 2014 ja dok sam imao ibizu 97 klima je bila doslovno frizider, A sad imam novi auto i nije to vise to, hladi i sve ali treba malo proci, bio na cca 5 testiranja sto kod ovlastenog sto kod drugih majstora i svi kazu sve ok, nema propustanja, sve ispravno, i nabije sondu unutra onu dugu cca 50cm i tamo je led, a objasnjenje je kao vrela armatura koja je hvala bogu na svim novijim autima sve veca pa dok se to rashladi, tako da cca 10-15 min da bi to opet bio frizider, a jos uz to imam i panoramski krov Share this post Link to post Share on other sites
vwgolf3 0 Posted June 9, 2014 Ocito svi imamo iste probleme. Na a4 iz 95.mi je klima ledila, sad na 2003.onak, hladi ali mogu ruku drzat na ventilaciji, ne ledi iako je na low. Frend imo passata iz 98.isto ledio i uzeo iz 2003.i isto kaze da mu slabije hladi. Plin provjeren i kod mene i kod njega, sve ok. Jos moj crni karavan zagrije se full i pocne on hladiti dosta brzo, ugodno je u autu ali nije ko u frizideru. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted June 9, 2014 Taj ventil na kompresoru kod mk5, passata 3b octavie 2-3 i tih generacija nazalost u ovl servisu ga nema kao zaseban dio i zato vam ni nemogu pomoci. Vw il budala koji je dizajnirao taj kompresor je vjesto to slozio da svaki manji udar odmah ostecuje ventil tj jack i onda zbog njega ide kompl kompressor. Ugl vidim pisete o špeni... e kako to nitko nespominje sušilo koje je u hladnjaku klime... ono se mjenja kad se kompresor il razleti il jednostavno nema tlaka... a cim je spena na tom ventilu onda je ima i u cjelom sistemu. Sistem se cisti s spojkama koje eliminiraju kompresor i naravno ide novo sušilo obavezno.... Malo tko ga mjenja jer kod vecine za izgradit ga treba skidat pola prednjeg kraja... al negdje se moze rjesit s krunom i busilicom pa se napravi provrt na veznom kud se onda moze izvuc susilo... Share this post Link to post Share on other sites
blazcelik 0 Posted July 14, 2014 (edited) Ljudi molim pomoć! Vlasnik sam Golfa V, 1.9 TDI, 2007. god. i kad sam auto kupio klima nije radila. Otišao sam u servis i tamo su utvrdili da je kompresor riknuo. Ja sam nabavio drugi kompresor (rabljeni) i u tom servisu su izvršili zamjenu i punjenje sistema. To je bilo u petak prije 10 dana. Klima je od petka do srijede radila normalo. Onda nisam vozio auto 2 dana i sad u subotu ga upalim i klima više ne radi.... Odvezao sam auto opet u isti servis da vide u čemu je problem, ne nadam se sretnim vijestima... Inače, prodavač kompresora me upozorio da serviser obavezno mora očistiti sistem od špene jer u protivnom kompresor neće raditi... To sam rekao serviseru prije montaže, a on je odgovorio da se ne brinem jer zna što radi i da će sistem sigurno očistiti... Sad me zanima, da li je to do rabljenog dijela ili pogreška u montaži ili možda ipak nešto treće (mada sumnjam)? Edited July 14, 2014 by blazcelik Share this post Link to post Share on other sites
josip24 0 Posted July 14, 2014 Negdje ti puta plin. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted July 14, 2014 Tu je trebalo izmjenit i susilo jer tu ostane spena i sistem se tek onda cisti... Share this post Link to post Share on other sites
blazcelik 0 Posted July 14, 2014 (edited) Zvao me serviser, kaze da mi je zastekao ventil kompresora klime. Sad navodno opet kima radi kad su ga odstekali, ali to ce vjerovatno opet crknuti kroz par dana. Zanima me da li promjeniti opet cijeli kompresor ili samo taj ventil pošto mi prodavač kompresora nudi u zamjenu drugi kopresor odnosno ventil (naravno, opet sve rabljeno). Po njegovim riječima navodno postoji više vrsta ventila i ne zna koji paše na moj kompresor. Da li se za izmjenu ventila mora isprazniti cijeli sistem i ići na punjenje kao kod zamjene kompresora? @autofreak: pliz napiši mi postupak koji smatraš najboljim da ovu agoniju okončam? Unaprijed hvala Edited July 14, 2014 by blazcelik Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted July 14, 2014 (edited) Ako vec ima spene.onda bi trebalo ispraznit sistem..promjenit ventil ako je do njega i ocistit cjeli sistem.uz izmjenu suila... Tako se radi npr kad se pod garancijom.mjenja kompresor Edited July 15, 2014 by AUTOFREAK Share this post Link to post Share on other sites