polo 5 Posted June 10, 2015 (edited) Ovlašteni servis- pregled 150kn.. Inače Hrastinski u baštijanovoj.. kako će mi pregled pomoći? u ovlaštenom je 450kn servis klime, isplati li se to? da odem odmah hrastinskom kaže 150 kn za OSNOVNI SERVIS AUTO KLIME Reciklaža (izmjena i filtriranje ulja i plina) Čišćenje aeroseptom (antibakterijsko sredstvo) + ako će dopunjavati još do max 150kn Što znači reciklaža/filtriranje, jel to normalno da se tak radi, ili se može i baš promijeniti ulje i plin a ne reciklirati/filtritrati, koja je razlika jel bolje novo a ne filtrirano? što je sa ovim ponudamadana isto tako 100-150kn ali sa duponjavanjem, ima li dobrih, ili to treba izbjegavati sve? http://www.klimamobil.hr/ ? Edited June 10, 2015 by polo Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted June 10, 2015 kako će mi pregled pomoći? u ovlaštenom je 450kn servis klime, isplati li se to? da odem odmah hrastinskom kaže 150 kn za OSNOVNI SERVIS AUTO KLIME Reciklaža (izmjena i filtriranje ulja i plina) Čišćenje aeroseptom (antibakterijsko sredstvo) + ako će dopunjavati još do max 150kn Što znači reciklaža/filtriranje, jel to normalno da se tak radi, ili se može i baš promijeniti ulje i plin a ne reciklirati/filtritrati, koja je razlika jel bolje novo a ne filtrirano? što je sa ovim ponudamadana isto tako 100-150kn ali sa duponjavanjem, ima li dobrih, ili to treba izbjegavati sve? http://www.klimamobil.hr/ ? Neznam odakle ti cifra od 450kn u ovlaštenom, ali provjereno ti mogu reć da je trenutno 150kn u ovlaštenom servis klime. To odradiš pa ćeš vijdet na čemu si, ako sve radi kako treba, nemaš brige onda dalje. Share this post Link to post Share on other sites
duj0 0 Posted June 10, 2015 @ polo Ne diraj nista ako ti klima radi i dobro hladi!! Usput nedavno kupljen passat b5+ 2002g. climatronik i na dan kupovine prije mjesec dana vrel dan ali oblacno vrijeme isprobao sam klimu i vozio pod njom koja je zadovoljavajuce hladila.. Nije trebalo na minimun 18 vec na 23-24 je dovoljno bilo hladno u autu da se ne znojim.. Vozeci 3 tjedna po Dalmaciji klima radi non stop, pocinje hladiti brzo ali nije to hladjenje koje se spominje u postu da ledi, da se nemoze drzati ruka na najmanjoj temp i nakon 15min.rada. Odem prije tjedan servisirati klimu, izvadili su 300g.plina, ocistili, valumirali sistem, stavili novi plin (kazu da ide 600g.toliko je i stroj utisnuo plina), proces cca.30min. Sada ne znam citam po stranim forumima da ide 750-800g. Zna li tko tu tocnu informaciju? Lik mi rece i da pise ispod haube, ali ja taj podatak nisam uspio naci! Klima radi, malo, malo bolje hladi jer sada osjetim hladno da puse na ruci kada je na mjenjacu, ali opet to nije TO!! Passat 1.8 96g.(crveni) ledio nasprem ovoga.. Golf 3 1.6. 96g.(srebreni) ledio napprem ovoga.. Druge marke da ne spominjem.. Sada passat karavan V5 2.3 2002g. (sivi) hladi ali to mi je klimu ima ali je "nema".. Ako ce puhat na minimum i ventilator na max. do Trogir-Split necu se znojit.. Prijasnja auta na 23-24 stuppnja nakon 5km.su odrzavla temp.da mi bilo cah hladno a ne ugodno u autu.. Hoces novije a dobijes losije... Sada dali je to u svih ili nas nekoliko to zeka ja ne znam.. Sestra vozi/la 5icu i sada 6icu crnu kod nje klima ledi kao i mojim "starim" autima.. Lud-zbunjen-normalan... Share this post Link to post Share on other sites
polo 5 Posted June 10, 2015 (edited) Neznam odakle ti cifra od 450kn u ovlaštenom, ali provjereno ti mogu reć da je trenutno 150kn u ovlaštenom servis klime. To odradiš pa ćeš vijdet na čemu si, ako sve radi kako treba, nemaš brige onda dalje. citiram djelatnika ovlaštenog VW servisa nakon upita o tom servisu za 150kn, i upit o punjenju i servisu klime, odgovara da se tih 150kn odnosi na dezinfekciju samo, kao što je već utvrđeno negdje na forumu: Poštovani, radi se o posebnoj akciji „Grinja“, znači dezinfekcija ventilacijskog sustava , servis klime tj. cijena punjenja klime bi koštalo otprilike 450,00 kn, Lijepi pozdrav @ polo Ne diraj nista ako ti klima radi i dobro hladi!! najrađe ne bih dirao jer je to najbolje za moj novčanik trenutačno, ali gledajmo logički i dugoročno, ne sa strane hlađenja, nego preventivnog servisa radi očuvanja kompresora, u tom kompresoru je ulje, to ulje je staro već 9 godina, zamisli kako se osjeća taj kompresor koji se mora bućkati u prastarom ulju, s obzirom da kažeš da ne bi mjenjao ulje u kompresoru klime, zanima me baš kakvo je tvoje mišljenje o promjeni ulja u getribi ili servu kao što ne bi pustio motor da radi na istom ulju 5 godina ili 50 000km ne vjerujem da želiš to zlo i kompresoru klime, getribi servo pumpi ili bilo čemu drugome što se podmazuje kažem nisam tehnički obrazovan niti imam iskustva ali to je moje mišljenje, češće čujem da je problem u nestručnom servisu klime nego da zbilja ne treba to raditi Edited June 10, 2015 by polo Share this post Link to post Share on other sites
duj0 0 Posted June 11, 2015 @ polo Rekao bih ti da si u pravu a i nisi.. Ulje u mjenjacima, kocnicama, diferencijalima, servu itd. Gledam to s profesionalne strane a ne s mehanicke a i na neku ruku "logicne" sto si napisao..Iako sam i hobi mehanicar.. Kad kazem profesionalne, vozio sam kamion/tegljac 17g. i pravio po stotine tisuca, znaci stotine tisuca km.i nikada nije mjenjalo se ulje u mjenjacima, diffovima i servisirala klima ako radi normalnoi takvim stvarima (jesu se redovno podmazivali zglobovi kardana) ali ulja nikada ili rijetkost zbog curenja pa se servisiralo.. Niti jedan nije stao, zapeo, slomio se itd.jer se vozilo po pravilima.. Tako isto i u autima znam i imam primjera nikada mjenjano ulje po servima, kocnicama, mjenjacima, diffovima i nikad nista.. Neki idu mjenjat mjenjacu ulje pa ga "UNISTE", osobito automaticima.. Napominjem neki! Ista prica i sa klimama koje rade po 16h.dnevno na autocestama u kamionu pa nisu dirane dok rade niti bilo kakve preventive.. Kada nekomu toliko dugo radi klima u autu?? Nama po kamionima od starta do cilja radi, oba vozaca dok se izmjenjaju i do 18h.a u malom autu kada vozis na more ili pos.put i sl. po par sati u komadu i?? Znaci, nije pravilo da nesko servisira, mjenja, preventivno i takve stvari.. Ako nema/s problema, bilo kakvih indikacija sto slute na nevaljala desavanja, pali i vozi.. Pazi da ti se ne dogodi ista stvar kao nekomu s mjenjacem (citaj forum neces biti prvi) ide mjenjati ulje pa sve upropasti, nece da mjenja, zapinje, cuju se zvukovi, pusta na semerinzima/dihtunzima itd.Govorim o mjenjacima a i klima uredjajima. Jedino ulje u motoru/makini se preporucuje mijenjati u propisanim intervalima i to je dobro, to podmazuje, hladi, stiti i puno funkcija ima te najvecu temperaturu trpi od svih spomenutih.. Svatko ima pravo na izbor.. Sam odluci sto je pravilno ali kod mene dok klima stima, nikada je nisam dirao, u Pugu jednom od prvog do zadnjeg dana 9g. Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted June 11, 2015 Imaš pravo duj0 Ne diraj ono što je ispravno. To je zlatno pravilo. Vozio sam nekad passat međuliniju. Klima nikad nije dirana, auto je bio iz 1996. g. i sa 300.000 km, a hladila ko luda. I takvog sam ga i prodao Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted June 12, 2015 Sve uredno radi dok ne krepa jednom a onda je popravak kukulele. Pitanje je da li u slucaju klime, redovito odrzavanje pomaze da se interval do slijedeceg kvara produzi i ako dodje do njega, da li je trosak manji.... Share this post Link to post Share on other sites
duj0 0 Posted June 25, 2015 Nasao sam tu nalju ispod haube, tako da se zna da u Pasat B5+ ide tocno 600g.plina u sistem klime.. To sto slabije hladi, sada sam primjetio da bolje hladi npr na 22C nego na minimalno, low stavim na klimatroniku.. Lud-zbunjen-nenormalan.. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted June 25, 2015 Ide tocno 600 +- 25g plina Share this post Link to post Share on other sites
duj0 0 Posted June 25, 2015 @ projektilski Je, imas pravo.. Share this post Link to post Share on other sites
B5Ivan 0 Posted June 25, 2015 Imam problem na Passat 01 sa klimom, znaci dosta slabo hladi, ispod necuri voda I svako malo pocne drndat kompresor. Jedan covjek mi je rekal da fali plina, I da je neki tlak trenutno dosta manji nego sta treba bit. Jel mi mozete rec neke normalne parameter kad uđem u onaj meni u climatornicu? Koliko bara mora bit pritisak u kompresoru ? Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted June 26, 2015 Mene zanima ako netko zna na koliko C mora biti evaporator odnosno na izlazu klime? Meni je VCDS pokazivao, doduse u leru, nakon cca 5-10min, 7C kad sam stavio na najjace hladjenje. Mislim da bi trebalo biti 4C? Share this post Link to post Share on other sites
Luka_DSG 1 Posted June 26, 2015 ja moram svoju dat pregledat, slabije hladi, na LO nema vise onog osjecaja da smrzava ili fali plina (negdje ga gubi) ili je ventil kompresora poceo probleme radit Share this post Link to post Share on other sites
Luka_DSG 1 Posted August 7, 2015 Klima ispraznjena, vakumirana i napunjena sa plinom i bojom...izvađeno 355 grama a ide 600 +/-25grama Share this post Link to post Share on other sites
duj0 0 Posted August 13, 2015 @Luka_DSG Tako je i meni bilo, isto 300tinjak a stavljeno 600g. medjutim, hladi isto kao i prije, t.j.hladi kada je noc, i hlad onda osjetim klimu i hladi moram je gasit a kada vozim po suncu kao da je i nema... Jeli tebi bolje sada kada si to napravio? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted August 13, 2015 (edited) Provjeri tlak kompresora... djaba plin kad ga nemoze tlacit... usput se mjenja i suilo.. U 10dana promjenili bar 4-5 kompressora na mk5 i vrsnjacima iz vag koncerna... nisu ventili neg nizak tlak... Edited August 13, 2015 by AUTOFREAK Share this post Link to post Share on other sites
Luka_DSG 1 Posted August 14, 2015 (edited) @Luka_DSG Tako je i meni bilo, isto 300tinjak a stavljeno 600g. medjutim, hladi isto kao i prije, t.j.hladi kada je noc, i hlad onda osjetim klimu i hladi moram je gasit a kada vozim po suncu kao da je i nema... Jeli tebi bolje sada kada si to napravio? zasad hladi bolje da, vidjet cu koliko dugo Provjeri tlak kompresora... djaba plin kad ga nemoze tlacit... usput se mjenja i suilo.. U 10dana promjenili bar 4-5 kompressora na mk5 i vrsnjacima iz vag koncerna... nisu ventili neg nizak tlak... zanimljivo da se zasad nevidi nigdje boja iz plina...tako da neznam gdje je toliko plina otišlo Edited August 14, 2015 by Luka_DSG Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted August 14, 2015 Kad je zadnji put punjeno? U 3-4god da ode toliko tesko da ce se i vidit... a smatra se pod normalno da sistem s godinama gubi plin...zato i jest propisano odrzavanje klima uredjaja... Moj odg je bio najmjenjen postu povise... tj duj0 Share this post Link to post Share on other sites
Luka_DSG 1 Posted August 14, 2015 2009 je kontroliran plin hahaha Share this post Link to post Share on other sites
duj0 0 Posted August 20, 2015 @AUTOFREAK Kako da to provjerim, mislim tko to moze prvjerit ima neki uredjaj ili na dijagnostiku vw? Sto se tice klime, tu sam B.O.nemam pojma sto i kako.. Znam samo da mi je decko koji napunio klimu rekao kao mora sada hladit, vidi cijevi koja ulazi u kabinu, bila je hladna stvarno kao led i orosena na dijelu bez izolacije.. Medjutim, meni ne hladi kako bi trabalo, na dr.autu drzim prozor par cm. otvoren na 23C i nema kapi znoja, dok u pasata na min.i max ventilator i ako sunce pece znoj lije kao kondez sa cijevi od klime.. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted August 21, 2015 Stanica za punj/praznj klime ima manometre i da se vidit tlak.... a na novijim vagenima se preko diagnostike moze provjerit ucinak hladjenja.. tad se gledaju bari i temperature iza evaporatora i na jos nekoliko mjesta.... Ugl izmedju tih 4-5 tocaka nakon 10min kao nesmje bit razlike vise od 3c Najniza temp meni zasad je bila 2c po diagnostici... (znaci vent nije na full-u) Da te mozda nemuce klapne pa ti zrak neide gdje bi trebao i mjesa se s toplim? Share this post Link to post Share on other sites
gorup 0 Posted April 11, 2018 Na polu karavanu 2000.god mi danas prestala hladiti klima. Samo me zanima jel moguce ak fali plina da ne pali uopce ventilator na kileru klime? Ili se tu nesto pokvarilo pa zato ne hladi Share this post Link to post Share on other sites
gorup 0 Posted May 5, 2018 Evo me opet. Sad klima radi i ne gasi se. Dok upalim auto odmah se pali i kompresor a oba ventilatora vrte i kad je ugasen auto. Sve dok ne izvadim osigurac. Presostat odstekam i isto sve Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted May 5, 2018 ako je manualna vidi prekidač klime možda su žice negdi načete miš i to Share this post Link to post Share on other sites
gorup 0 Posted May 5, 2018 Modul klime posljednji osumnjičeni. Sutra idem po drugi pa probam jel bude ok Share this post Link to post Share on other sites