1 1
mile1989

6n2 1.4TDI zaglavio mjenjač

Recommended Posts

Pozdrav raja, imam problem, večeras mi je mjenjač zaglavio u četvrtoj i ne da se izbacit, ulje je mjenjato prije par tjedana, šaltao se normalno, ručica mjenjača nema lufta.... Kad stisnem kvačilo i pokušam izbaciti čujem se blago "brušenje" (puno puno blaže nego kad se ne ubaci brzina do kraja) , uspio sam ga dokotrljat nekako do frenda, mehaničar je pa će sutra rastaviti, da li je netko imao takav problem da skratimo muke oko kopanja, probali smo čak i ručno na biraču izbacit ali ne da se tako da nisu sajle u pitanju, kvačilo normalno funkcionira...

Prijedlog jedan koji nisam siguran dal radi na autima al na traktorima radi. uzmi digni prednji most u zrak i jedan nek sjedi i gura mjenjac iz brzine a drugi covjek nek cima tocak naprijed nazad. trebalo bi pustit ako se nes zaglavilo.

ocito birac se raspao ili mozda nesto vise

Edited by sale6666

Zupcanik 4br je mozda riknuo, odnosno graničnici na zupcaniku su popucali.

Na korpi koja salta 3 i 4 brzinu

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Ispao je jedan od ona 3 osiguraca i zaglavio da se neda izbaciti iz 4 brzine,mjenjac treba rastaviti

Na korpi koja salta 3 i 4 brzinu

Ispao je jedan od ona 3 osiguraca i zaglavio da se neda izbaciti iz 4 brzine,mjenjac treba rastaviti

Danas nekako izvađen birač, nisam zapamtio što mi je frend rekao da je točno al uglavnom nešto s birača se odvojilo i blokiralo zupčanik, već je dolje sutra vozim na remont, dogovori s čovjekom danas, radi samo s mjenjačima i kaže da već zna o čeme se radi da je imao takvih slučajeva baš kod pola i lupa te generacije....

Jebeno je skinuti birac ako nisu sve vilice od brzina u leru

problem rjesen, razletile se četvrta i treća brzina, kako je auto vozio meni nije jasno a isto tako ni njima, sliku imam od rasutog zupčanika, ostala mu samo 4 "zuba" :)... uglavnom složili su mi sve ponovno, košta poprilično al se zato i isplati.....

1 1