mile1989 0 Posted April 14, 2014 Pozdrav raja, imam problem, večeras mi je mjenjač zaglavio u četvrtoj i ne da se izbacit, ulje je mjenjato prije par tjedana, šaltao se normalno, ručica mjenjača nema lufta.... Kad stisnem kvačilo i pokušam izbaciti čujem se blago "brušenje" (puno puno blaže nego kad se ne ubaci brzina do kraja) , uspio sam ga dokotrljat nekako do frenda, mehaničar je pa će sutra rastaviti, da li je netko imao takav problem da skratimo muke oko kopanja, probali smo čak i ručno na biraču izbacit ali ne da se tako da nisu sajle u pitanju, kvačilo normalno funkcionira... Share this post Link to post Share on other sites
RAZZOR 1 Posted April 14, 2014 Prijedlog jedan koji nisam siguran dal radi na autima al na traktorima radi. uzmi digni prednji most u zrak i jedan nek sjedi i gura mjenjac iz brzine a drugi covjek nek cima tocak naprijed nazad. trebalo bi pustit ako se nes zaglavilo. Share this post Link to post Share on other sites
sale6666 1 Posted April 14, 2014 (edited) ocito birac se raspao ili mozda nesto vise Edited April 14, 2014 by sale6666 Share this post Link to post Share on other sites
Žac 0 Posted April 15, 2014 Zupcanik 4br je mozda riknuo, odnosno graničnici na zupcaniku su popucali. Share this post Link to post Share on other sites
Zagigti 1 Posted April 15, 2014 Na korpi koja salta 3 i 4 brzinu Sent from my GT-I8190 using Tapatalk Ispao je jedan od ona 3 osiguraca i zaglavio da se neda izbaciti iz 4 brzine,mjenjac treba rastaviti Sent from my GT-I8190 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
mile1989 0 Posted April 15, 2014 Na korpi koja salta 3 i 4 brzinu Sent from my GT-I8190 using Tapatalk Ispao je jedan od ona 3 osiguraca i zaglavio da se neda izbaciti iz 4 brzine,mjenjac treba rastaviti Sent from my GT-I8190 using Tapatalk Danas nekako izvađen birač, nisam zapamtio što mi je frend rekao da je točno al uglavnom nešto s birača se odvojilo i blokiralo zupčanik, već je dolje sutra vozim na remont, dogovori s čovjekom danas, radi samo s mjenjačima i kaže da već zna o čeme se radi da je imao takvih slučajeva baš kod pola i lupa te generacije.... Share this post Link to post Share on other sites
Zagigti 1 Posted April 15, 2014 Jebeno je skinuti birac ako nisu sve vilice od brzina u leru Sent from my GT-I8190 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
mile1989 0 Posted April 16, 2014 problem rjesen, razletile se četvrta i treća brzina, kako je auto vozio meni nije jasno a isto tako ni njima, sliku imam od rasutog zupčanika, ostala mu samo 4 "zuba" ... uglavnom složili su mi sve ponovno, košta poprilično al se zato i isplati..... Share this post Link to post Share on other sites