1 1
Tiho87

Pomoć radio

Recommended Posts

Kupio sam auto bez radija tvorničkog, koliko sam shvatio svi modeli Passat B6 bi ga trebali imati (RCD), no moj nema, a još je Highline oprema, očito je izvadjen i ubačen je valjda iz drugog auta ovaj dio:

1398103172-800-x-450px-20140410_120118.j

E sad, još imam neke stvari na njemu koje ne znam što su, mislim, znam da je za handsfree i da je GPS, ali ne znam koji model radija trebam kupiti da bi to spojio na njega, i da li se to uopće može spojiti na radio, ili je to prošli vlasnik koristio za nešto drugo. Evo slike toga, pa bih molio pomoć.

1398103172-800-x-450px-20140410_120149.j

ovo se nalazi u samom kutu suvozačevog dijela šajbe.

1398103172-800-x-450px-20140410_120030.j

I zanima me da li za moj model auta je potrebno ugraditi "gateway" koji sam vidjeo da se spominje ovdje. Totalni sam laik za ove stvari, pa ne zamjerite ;)

to sve sto si ti sliko: ja mislim da nije original. trebas kupit original radio koji je za taj auto i to je to. ili izbaci taj radio van i stavi neki bolji aftermarket. jer ocito ovaj nije za nis. u biti prvo radio promjeni pa ces vidit dalje. al nek neko ko bolje zna nek se javi

to sve sto si ti sliko: ja mislim da nije original.

Znam da nije, ali mislio sam da možda ima neki radio sa navigacijom i bluetooth da mogu pospajat to sve na njega, pošto sumnjam da tvornički ima. Koliko se kreću cijene? Vidjeo sam na njuškalu od 1800 do 3500. Ne znam koliko bi me izašlo da iz njemačke uzmem. Na ebayu sam gledao oko 170 dolara, al kad mi oplete carinu, ne isplati se.

to su ti ostaci nekog kineza.....

Štedi i kupi RNS510. sa svime drugime budeš nezadovoljan.

Jel mi treba gateway za RCD ili RNS? Ili je on potreban samo za starije modele auta?

Edited by Tiho87

Jel mi treba gateway za RCD ili RNS? Ili je on potreban samo za starije modele auta?

Ako imas passata b6 onda gateway imas vec ali pitanje je koji, ako je novije godiste passat onda mozda i ne moras mjenjati. Navodno se i starije verzije gateway-a mogu updatati preko VAS PC-a no to osobno nisam isprobao ja sam si svoj zamjenio.

Da ne otvaram novu temu, uzeo sam RCD 510USBRVC , i piše da ima opcija da pokazuje senzore parkiranja, stanje klimatronika i grijača sjedala ako to auto omogućuje.

Kod mene se ne dogadja ništa na radiju kad se upale senzori, niti kad upalim grijače sjedala, a ni klimu. U opcijama radija ne mogu naći ništa što bi "uključilo" te opcije. Da li je ta opcija rezervirana samo za novi Passat, ili je moj "star" po godini proizvodnje za tu opciju?

Jok, original kako je čovjek rekao, samo nema RDS jer je za američko tržište. Delphi, nije Bosch. Nisam valjda nasamaren? :gleda

Edited by Tiho87

Jok, original kako je čovjek rekao, samo nema RDS jer je za američko tržište. Delphi, nije Bosch. Nisam valjda nasamaren? :gleda

U tom slucaju vjerojatno trebas mjenjati CECM (Central Electronics Control Module) u neku od 30bitnih highline verzija i mozda programirati putem vcds-a

list modula:

http://www.my-gti.com/2269/volkswagen-central-electronics-control-module-cecm

Imas prestar auto. To moze samo noviji passat ili ako promjenis upravljacku plocu klime, a za prikaz senzora moras imati OPS jedinicu senzora

CECM nema veze s tim

ovo :http://data.motor-talk.de/data/galleries/73814/3545697/climatronic-13854.jpg

http://cms2.netnews.cz/files/shop-images/6495308/4872-DSCN4644.jpg

Istina, zaboravio da treba novi modul klime ali i treba 30bit highline CECM modul.

http://forums.vwvortex.com/showthread.php?4938269-OEM-MKVI-Climatronic-on-a-MKV-on-a-RNS-510-Screen-installed.&p=67042222

Konkretnijes spominje se tocno ovaj 30bit highline modul:

3C8 937 049 AB Power Electrical Module (For compressor to work)

1 1