1 1
saleOs

Polo 86 c 1.3 diesel paljenje

Recommended Posts

Pozdrav ekipa ! Kupio sam ovo smeće iako sam sam sebi rekao da diesel neće nika kod mene u graržu! Dakle auto sam kupio s preskočenim zupčastim i nije mi se to dalo popravljat pa sam kupio drugi motor i eto ti problema! Motoru je bila sredjena glava i sve sastavljeno i lik mi se kune da je ko nov! Ubacili mi motor i jedva ga nekako odzračili i upalili!Motor radi ,iza lagano plavičasti dim ali nije to problem nego paljenje!

Kad ga ujutro palim prvo alnasovanje nekih 7s ništa ni da se javi, drugi put malo dodajem gas i javi se i krepa ,treće alnasovanje uz dodavanje gasa auto upali ali se sav trese (koda radi na 3 cilindra par sekundi) i ja još mal dam gas i onda proradi i radi ok! Grijači su ispravni promjenjene su 3 bosch pumpe i sa svima se auto isto ponaša ,sad sam i druge dizne stavio i opet se isto ponaša! Mjerio sam neki dan kompresiju u prvom 25, drugi 24,treči 24, četvrti 22,5!

Kad upali pomjerao sam pumpu i kad je bliže bloku auto dimi crno (jako) a kad je pomjeram prema šajbi ne dimi crno( mislim zadim ali onak ok kako bi trebalo) i tako sam ostavio sad ! U leru na 1000okretaja lagano plavičasto dim!

Na mjeraču ulja nema nikakve naznake dima niti piri! To me je... već neka 2 mjeseca auto mi stoji regan i najvjerojatnije ču ga zapalit kad ppoludim!

Svi mi kažu da je to govno od motora ali ja mu hoću otkrit šta se dešava pa makar ga i zapalio poslije toga !

Jel ima ko iskustva sa tim 1,3 dieselom je čovjek koji je vozio auto kaže da ga nikad nije ostavio na cesti do preskakanja tog zupčastog?

Nema stelanja na oko/uho. Boschista ce komparaterom nastelat ;)

Usput metni i nepovratni ventil nek se nadje ;)

Reko si nikad dizel i sad kad si ga uzeo pa bas ko prstom u gomno na tog 1.3

P.s paljenje neide ki 1.6d motoru ;)

Ma nepovratni je gore a bosch pumpe su skinute s motora koji radi ok kao i dizne kolega mi Boschista i ne konta šta bi moglo bit!

Jučer sam ponovo vadio diznu na 4 -tom cilindru (s malo slabijom kompresiom) i sva j e začađena iako sam novu stavio a star aje isto na tom cilindru bila zabetonirana!Ne kužim odakle začađena dizna pa to je usis i nema šanse da se to desi koda ispušni plinovi dolaze u usis ili usisni ventil nezatvara dobro ili je glava pukla! Znači problem je to što se začađi dizna ostale 3 su ok i nema naznake čađi na njima!

I za k-jet kažu da je govno a radi ko mina kad skontaš šta treba napravit !Hoću reći nije problem vrsta motora nego pravi majstor a ne monter!

Dakle,molim ideje zašto bi se nakupljala i odakle čađa na dizni (napominjem dizna 100% ispravana)?

Niko nema ideju? Da neostane topic nedovršen : Motor vadim van i lik će mi vratit novac a ja sastavljam stari motor i vidjet ćemo koliko je kanta taj 1.3 diesel!Bu to sve radilo ko curica kad to električar složi !

složio sam moj motor ,ubačen je u auto i radi lijepo jedino malo plavičastog dima ima onak dok radi u leru!Morat ću kod leg ena komparater da vidim oće se to smanjit! Auto sad pali bez čoka i radi mirno!

Na onom motoru što sam bio kupio je brtva glave ošla (nije bila stegnuta ) likovi to stavrno fuš odradili!

Taj plavicasti dim na leru ti mogu biti ili gumice ventila ali najprije ce ti biti faza pumpe.

Ocito imate greske u koracima

U vas bas ima fusera koliko se da primjetit :)

Ma njajače mi kad mi mehaničari dizu drame oko stavljanja motora u fazu pa staviš ga na oznakle za 2 sekunde i to je to! Šta bi da struju moraju raditi izgubili bi se! Tako jednostavan poso kao zamjena brtve glave pa još sve zajebu svasta!

Znači motor je na oznakama ali budući da je bila propalila brtva glave likovi su sigurno drkali po pumpi kad auto nije htio palit !

Jebote nemoš vjerovat šta sve razdrkaju na jebenom običnom dieselu !

Lako je sriktat radilicu s bregastom...al pumpu stelaju na uho :)

1 1