0
Mirage

Golf 6 keder vrata voda zadržavanje

Recommended Posts

Kad auto stoji, nekad nakon duge i jake kiše kad otvorim vozačeva vrata iscuri malo vode s ovog "gornjeg" praga i ostanu lokvice na tom mjestu (crvena linija) i bude kapljica po kederu

cpavj5h1xqx9m5qgpmux.jpg

Na ovoj izobočini od vrata koja naliježe na keder i po dnu plastike isto bude kapljica

m6wbe48b6wxac35wifg.jpg

Unutar kedera isto zna bit malo vode na prednjem dijelu kod spoja ove dvije plastike
cw1setiogfygs5i7gov.jpg

Moje mišljenje je da možda vrata ne naliježu dobro te da se voda slijeva niz ovaj označeni dio i onda podlijeva pod vratima
bttvtkyjmw91mznxzk7b.jpg

Šta Vi mislite? Jel do toga ili negdje drugo prođe?

Guest Laky

Meni se isto kondenzacija zadrzava na pragovima ali to pripisujem tome sto nemoze izaci posto se nade izmedu vanjske i unutarnje gume

Necu napamet govorit je neznam jer nam ima slicnosti ispod tapacirunga vrata ali imao sam isti problem pa ti nebi skodilo pogledat.

Ispod tapacirunga je alu ploca s nosacima podizaca stakla i tu je zadihtano jer se tu sljeva voda,meni je to strunilo i voda je prolazila isto dolje kod sarafa,na gumu i unutra.

http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/76568-smrad-od-vlage/?view=findpost&p=755752

Hvala Mrki! Pogledat ću kad mognem. Ovako izgledaju vrata na 6ici kad se makne oplata.

gegejube.jpg

Čini mi se slično kao i kod tebe.

Baci oko,zadihtuj i miran ako je u tome problem

Nastavak...
Na zadnjem redovnom servisu u 7mj. reklamiram punjenje kedera vodom i oni su napravili ovo šta je Mrki savjetovao, ali to nije riješilo problem...nema druge nego da opet rastavim vrata sam i zalijevam vodom dok ne utvrdim gdje pušta...otišao na samoposlužnu i deri..pušta kod zvučnika...spoj nosača zvučnika i ploče...sneaky bastard

88072642696438850082.jpg

66391250173950323284.jpg

82453274535016307764.jpg

...eto...ako netko bude u budućnosti imao sličan problem, svakako neka pogleda i tu...

Pitanje...kako da skinem zvučnik? Drže ga 4 ovakva "šarafa", ne znam kako drugačije da ih nazovem...nisam se još susreo s ovim...kako se to skida?

86184633565462679383.jpg

To je zakovica, nju probušiš i onda staviš drugu kada to pobrtviš ili stavi vide s maticama.

Probušim kroz sredinu i to je to? Za ponovo stavit trebam vjerojatno neki pištolj?

Ako želiš da ponovno bude oem kupiš par takvih zakovica u ovlaštenom, a pištolj za to ti košta valjda kojih pedasetak kuna u pevecu i sličnim dućanima.

Ili odeš u ovlašteni i reklamiraš loše napravljen posao, bilo to po garanciji ili plačeno...

S tim da plate troškove tvoje dijagnoze problema kad oni ne znaju...ili znaju al vjerovatno treba promijenit cijela kompletna vrata..

Edited by vr-turbo

Kako je napravljeno, morat ću izgleda skidat i ovu ploču cijelu da to napravim...zna netko kako se skida ploča? Nisam jučer uspio vidjet ulovio me već mrak. Ne znam kakva je ta zakovica s druge strane? Ako ju izbušim ima li dio s druge strane koji će mi onda upast između vrata i ploče ili je ta zakovica jednostrana?

@ DejanM: možda čak i imam pištolj za to doma, ako nemam,50kn nije puno za kupit

@ vr-turbo: da...mogu ja ovlašteni otić, ali šta da im kažem kako znam da pušta baš tu gdje pušta kad je još auto pod garancijom i ja nebi tu trebao ništa dirat? A dok se ne skine tapecirung nema šanse da se utvrdi otkud voda dolazi...

Ma kakvo mijenjanje cijelih vrata, treba samo zadihtat na mjestu gdje nije tvornički dobro napravljeno i gas :)

Ma daj, tko ce ti odbit garanciju jer si skinuo oplatu s vrata? Jel sto potrgano? Nije, garancija vrijedi...

@ vr-turbo: da...mogu ja ovlašteni otić, ali šta da im kažem kako znam da pušta baš tu gdje pušta kad je još auto pod garancijom i ja nebi tu trebao ništa dirat? A dok se ne skine tapecirung nema šanse da se utvrdi otkud voda dolazi...

Ma kakvo mijenjanje cijelih vrata, treba samo zadihtat na mjestu gdje nije tvornički dobro napravljeno i gas :)

Onda im nemoj ni reć da si skidao, samo im reci da i dalje curi...

A cijela vrata? to sam napisao jer je to njihova politika...

Ma riješit ću već nešto...napravit će se...sam ili u servisu...

Ok su dečki u servisu mislim da nebi trebalo biti problema ako budem išao na to rješenje

Mislim da nisam imao sreće...nisam nigdje naišao da je nekome preko zvučnika pustilo...

Poznato mi je samo da 5ice i 6ice s 2 vrata imaju problema s dihtanjem...to sam saznao na stranim forumima dok sam istraživao za ovo svoje...znaju pustit vodu preko kedera...dugačka vrata itd. itd., meni malo nevjerojatno za takav auto da ima tako glup problem, ali eto...

Čini mi se da dosta novijih auta ima problema sa dihtanjem između vrata i ove ploče...naišao sam na više foruma da ljudi imaju problema...npr. BMW e90...

Nije to neki problem ali je opet sramota da auto koji masno naplate ima takve gluposti.

Budući da tražim auto gledam šestice, ali vidim da i ovi 1.6tdi isto imaju problem sa diznama i zamajcima, možda i griješim ali tako sam pročitao.

Brat mi ima 1.6 tdi,(3 vrata) chipan, sad negdje oko 140tkm, do sad nije ništa mjenjao, tj. nema za sad nikakve takve boljke, samo redovni servisi i vozi ;-)

Ovo što gore Željko ima probleme je već za iznervirat se :grrr

Edited by kostolomac_cro

2 sarmaguru: sramota da, za VW, kupiš GTI-a od 35-40.000€ i onda ti na takvom autu curi voda preko kedera jer nije dobro konstruirano...

1.6 TDI imaju problema s diznama, hladnjakom ispušnih plinova i klapnom gasa...to je ovo što je meni poznato...za zamašnjake nisam čuo? U čemu bude problem?

Svako uzmi u obzir 2.0 TDI 110/140ks umjesto ovog 1.6...koliko znam puno su solidniji i nemaju problema kao stari 2.0 TDI u 5ici

2 kostolomac: koja je godina bratov auto?

Da, ja volim da mi je na autu sve 1/1 pa me znaju živcirati ove gluposti, ali ako ništa bar me nikad nije ostavio na cesti :)

Rođaka je Passat 2.0 TDI ostavio 4-5x kraj ceste zbog dozni/pumpe goriva/ne znam čega...auto bio tip top prve 2-3g dok je garanciju imao, čim izašla garancija počeli problemi...

Nije to neki problem ali je opet sramota da auto koji masno naplate ima takve gluposti.

Budući da tražim auto gledam šestice, ali vidim da i ovi 1.6tdi isto imaju problem sa diznama i zamajcima, možda i griješim ali tako sam pročitao.

Gdje si to pročitao?

2 sarmaguru: sramota da, za VW, kupiš GTI-a od 35-40.000€ i onda ti na takvom autu curi voda preko kedera jer nije dobro konstruirano...

1.6 TDI imaju problema s diznama, hladnjakom ispušnih plinova i klapnom gasa...to je ovo što je meni poznato...za zamašnjake nisam čuo? U čemu bude problem?

Svako uzmi u obzir 2.0 TDI 110/140ks umjesto ovog 1.6...koliko znam puno su solidniji i nemaju problema kao stari 2.0 TDI u 5ici

2 kostolomac: koja je godina bratov auto?

Da, ja volim da mi je na autu sve 1/1 pa me znaju živcirati ove gluposti, ali ako ništa bar me nikad nije ostavio na cesti :)

Rođaka je Passat 2.0 TDI ostavio 4-5x kraj ceste zbog dozni/pumpe goriva/ne znam čega...auto bio tip top prve 2-3g dok je garanciju imao, čim izašla garancija počeli problemi...

Baš površno znanje, 2.0 TDI nisu ni pošteđeni sa klapnom gasa (uglavnom krepa im elektronika VDO) . Problemi klapne gasa ima od Mk5 i također s zamašnjakom.

0