Vexx 0 Posted May 17, 2014 Dakle spužvasta izolacija kojom je obložen unutarnji dio poklopca motora se zbog starosti počela raspadati tj mrviti tako da su mrvice počele padati po motoru, crijevima, hladnjaku itd. Najradije bih ju kompletno skinuo ali ce nedostatak istih davati laznu sliku da je poklopac motora ili neorginalan ili farban ili bio razbijen... Da li je itko ikad imao sličnih iskustava kako spriječiti ili zaustaviti daljnje propadanje spomenute izolacije. Vozilo je VW-Corrado tako da čisto sumnjam da se bilo gdje u HR mogu nabaviti nove spužve, mislim da ih više nema ni u OSnabruckeu...ili sam u krivu? Share this post Link to post Share on other sites
sale6666 1 Posted May 18, 2014 Pitaj roccada, mozda ti on ima nesto za ponuditi Share this post Link to post Share on other sites
MarinoL 0 Posted May 18, 2014 Mislim da ih imaš još u ovlaštenome servisu i dođu nekih 900 kn, Share this post Link to post Share on other sites
Vexx 0 Posted May 25, 2014 Kojem ovlaštenom, u PIA Jankomir (ZG) su mi se nasmijali na upit a dobri smo si... Share this post Link to post Share on other sites
Jankkec 0 Posted September 1, 2014 Meni se tak na passatu pocelo mrvit neka spuzva koja je okolo poklopca glave, a preko nje ide plasticni poklopac preko cijelog motora. Izvadio sam to jer nije nesto bitno i nevidi se da fali ali bi svejedno volio nabavit tu spuzvu jer zvucno izolira motor. Di toga ima i kolko to cijene ??? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted September 1, 2014 Puno novaca su te spuzve a koliko je bolje s njima il bez njih... ja bogme necujem tako dobro... Share this post Link to post Share on other sites
Jankkec 0 Posted September 1, 2014 To si i mislim da je preskupo cim treba u ovlasteni servis po to. Share this post Link to post Share on other sites
sale6666 1 Posted September 1, 2014 Pa umjesto spuzve ako bas zelis tu spuzvu kupi samoljepljivi armaflex Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted September 1, 2014 Izolacija od haube motora za VW Golf IV TDI u trgovinama košta od 485 do 520 kn ovisno gdje kupuješ. Kod Tokića košta 485 kn. To je OEM dio i naručujuju ga preko ovlaštenog zastupnika. Nisam pitao koliko košta u ovlaštenom ali sigurno nije manje. Nedavno sam pitao jer sam se i ja zainteresirao za mjenjanje jer je moju netko kod pranja malo zakinuo ništa strašno ali rekoh da pitam. Share this post Link to post Share on other sites
sale6666 1 Posted September 1, 2014 E ali on ne trazi poklopac haube nego spuzvu koja je na glavi motora. Ispod one plastike Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted September 2, 2014 G4 pd motor izolacija 353kn ovl servis... G5 passati pd motori 635kn... veca je a ima razlike 1.9 i 2.0 Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted September 2, 2014 Ne kuzite vi. To je spuzva koja je nalijepljena sa unutarnje strane haube. Spuzva je bila oko 900kn za vr6 haubu. Sta go da stavis , a nije original, izgleda jadno. A ako ides cistiti lijepilo , treba ti 2 dana Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted September 2, 2014 Meni je hauba hauba a poklopac motora poklopac motora a da je corrado imao kakve spuzvice znam da ih nikad nisam vidio U ovlastenom je 1200kn (set) al otpalo bez zamjene 2011 godine... Nema ni u clasic partsu.... RAREEEEE Share this post Link to post Share on other sites
Jankkec 0 Posted September 3, 2014 Doslo je do zbunjivanja vex trazi izolaciju pod haubom, a ja pod plasticnim poklopcom motora. Dvije razlicite stvari. Share this post Link to post Share on other sites
polo 5 Posted October 28, 2014 (edited) meni se isto strusila posvuda ta spužva i poečla otpadat pa sam skinuo skroz, i ne znam jel ima veze s tim ali počela mi je temperatura vode padat u vožnji na cca 80, a događalo se to još i za toplijeg vremena, ne znam mogu li to povezati sa tom spužvom ili s čim, inače je zakucana uvjek kazaljka bila na 90 polo sdi 9n3 ima li neka alternativa za tu spužvu u zg jeftino za nabavit? treba li me brinut to osciliranje temperature, kolko niska temperatura je loša za vožnju? može li bit to do termostata da je otvoren zašteko ili tako nešto? Edited October 28, 2014 by polo Share this post Link to post Share on other sites
Cotovd 0 Posted October 29, 2014 Zar nije ta "spužva" primarno zvučna izolacija a ne termo izolacija? Share this post Link to post Share on other sites
polo 5 Posted October 29, 2014 još bolje ako je tako ne moram ju kupovat, al onda me još više buni zašto ta tempetatura vode oscilira odjednom, nikad prije nije Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted October 29, 2014 (edited) Da ne bi došlo do zbunjivanja kao u prethodnim postovima trebao bih savjet oko izolacije ali na poklopcu motora ne na haubi. Znači na onom PVC poklopcu gdje je oznaka VW i TDI. Na tom poklopcu mi se sva spužva raspala pa me zanima da li je nju moguće posebno kupiti ili se mora cijeli poklopac nabaviti. Ako netko ima savjet za DIY pretvorio sam se u uho. Broj za narudžbu cijelog poklopca: (038 103 925GE) - Pokrov za usisnu cijev Košta cca.1.100,00 kn u ovlaštenom servisu ako mi je točno naveo a u ponudi je bez PDV-a 901,33 kn što mi je malo previše pogotovo ako se samo izolacija može naručiti i ako je prihvatljivo a ne da kupujem novi. Edited October 29, 2014 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
vwgolf3 0 Posted October 30, 2014 e a meni treba ta plastika preko motora za fabiu mk2 1.4 tdi ako netko zna dali uopce postoji? auto mi dosao golog motora. Share this post Link to post Share on other sites
sale6666 1 Posted October 30, 2014 Ja aam umjesto te izolacije kupio ljepljivi armaflex debljine 20mm i mislim da kvadrat dode oko 70-80kn Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted October 30, 2014 Malo sam pretražio internet putem tražilice da li ima nekih DIY uradaka i našao sam nešto zanimljivo na Njemačkom forumu. Na žalost izolacija se ne može kupiti posebno pa ako netko želi mora za novi poklopac izdvojiti cca.1200 kn.LINK: http://www.motor-talk.de/forum/tdi-obere-motorabdeckung-neu-polstern-schaumstoff-broeselt-t4528220.html#post37119184Evo kako je to jedan kolega napravio od spužve, sasvim je dobro ispalo i služi svrsi. I njemu je bilo skupo izdvojiti 160 EUR-a za novi poklopac koji je još u dobrom stanju ali mu nedostaje izolacija koja se sa vremenom raspadne. sale6666,ako te mogu zamoliti gdje si kupio ljepljivi armafleks i da li ih ima i u većoj debljini npr.od 3cm? Da li se radi o običnoj spužvi ili malo gušćem materijalu? Spužva nije loša ako nemaš drugog materijala ali mi se čini da bi ovdje trebalo biti nešto gušći sustav i po mogućnosti otporan na temperaturu. Share this post Link to post Share on other sites
sale6666 1 Posted October 30, 2014 Armaflex je gusci materijal i puno bolji i kvalitetniji od spuzve. Ja sam ga u zeo u termagu. Toga imas gdje god ima nesto veze sa centralnim. Ima raznih od 0,5 - 5 cm Share this post Link to post Share on other sites
Zagigti 1 Posted November 1, 2014 Meni je hauba hauba a poklopac motora poklopac motora a da je corrado imao kakve spuzvice znam da ih nikad nisam vidio U ovlastenom je 1200kn (set) al otpalo bez zamjene 2011 godine... Nema ni u clasic partsu.... RAREEEEE ovo su spuzve na coradu vr6 sa unutarnje strane haube Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted November 2, 2014 Hvala sale6666 na infu oko armaflexa. Ovo mi se čini dobra ideja a pošto je gušći materijal biti će dobra zvučna izolacija. Uzeo bih onda malo deblji 25 ili 32mm jer ionako će se podati kada se poklopac stavi na motor. Ne znam od čega je bio original ali po onim ostacima koje sam imao rekao bih da se radi o običnoj spužvi tako da ovo neće biti tako loše a možda bude i bolje. Share this post Link to post Share on other sites