0
Mirage

Golf 6 1.6 TDI prvih 10-20 sekundi rada motora

Recommended Posts

Primjetio sam zadnji par tisuća kilometara kad upalim auto i odmah krenem da prvih 10-20-30 sec ima određenu slabost u kretanju, kao da ne prima dobro gas. Pored toga, u tih 10-20-30 sec se čuje baš kao traktor. Odmah da napomenem isto se događa nema veze jeli hladan ili ugrijan motor. Nakon toga sve ok, Ne ronda i normalno ide...
Ne sjećam se nešto da je tako prije bilo. Jel to ok i bezveze brinem ili ne?

Ma to ti je normalno, tako je i moj bivsi auto samo 1.6 tdci isto je tako, prvih nekoliko sekundi je lijen pa se onda razbudi

Ma ništa strašno, ali eto...ne sjećam se da se to prije događalo pa sam zato pitao...vjerojatno nije ništa. Uskoro imam servis pa će ga oni prekontrolirat kako treba.

Jel si bio na servisu? Ako da, što su rekli? Meni moj isto u zadnje vrijeme radi prvih par minuta kao traktor, onda se primiri... Jedino je moj 90KS

Slican problem imam na kombinirki jcb 3cx promjena zvuka uz veliki gubitak snage, u pocetku samo ujutro poslije je sve duze tako radio tako da je sad konstantno slab. Nakon sto smo sve pregledali i izmjenili filter i separator zakljucili da je bosch pumpa u komi sad cekamo majstora da je skine i odnese na reparaciju.

2 Grga: Nisam, imam još 1000km do redovnog

2 zokaGTI: Pod bosch pumpom se misli na pumpu goriva ili?

Update: bio na redovnom servisu, misle da je problem s diznama...naručene sve 4 nove

Slican problem imam na kombinirki jcb 3cx promjena zvuka uz veliki gubitak snage, u pocetku samo ujutro poslije je sve duze tako radio tako da je sad konstantno slab. Nakon sto smo sve pregledali i izmjenili filter i separator zakljucili da je bosch pumpa u komi sad cekamo majstora da je skine i odnese na reparaciju.

Ako je delphi DP200 ili DP210 pumpa, potrošio se poklopac na pumpi, i pretače pritisak, i ne "pomiče" dovoljno dozirni.

Edited by Marko D14

Update: bio na redovnom servisu, misle da je problem s diznama...naručene sve 4 nove

Reci kolega, ako se ne varam, imaš Siemens sustav ubrizgavanja ?

Bilo je vec akcija prilagodjavanja postojecih dizni (stvar je u visefaznom ubrizgavanju)....

Bilo je vec akcija prilagodjavanja postojecih dizni (stvar je u visefaznom ubrizgavanju)....

upravo to, njegove dizne imaju 2 predubrizgavanja, glavno ubrizgavanje i po potrebi naknadno ubrizgavanje koje sluzi za ciscenje dpf.

jako cest problem na tim autima/bez obzira sta su novi su dizne.

Danas promijenjene sve 4 dizne, simptoma više nema. Čini mi se da auto tiše radi, ljepše i uglađenije ide na nižim okretajima.

AUTOFREAK i Mexx: koji su još poznati problemi na ovom modelu/motoru? Znam za klapnu gasa i egr ventil...

EGR ventil i hladnjak povrata ispušnih plinova su skupa integrirani, jel tako? Popravak od nekih 5000kn u ovlaštenom?

Edited by Cane

Cifra je tako nekako... (neradim s ciframa neg s ključevima samo) a ima posla za izmjenit ga....

Postoji reprogram al djaba ako pusti malo antifriza u komore i onda se zaljepi sve iznutra i klapna neodradjuje svoj posao.... Egr je na usisnoj a doli je klapna na vakum koja otvara il zatvara tj mjenja brzinu protoka isp plinova. Kad bi to netko mogao izgasit ki i dpf... ehh

Mijenjano je to i kod mene na garanciju, zato pitam...tako su meni u servisu objasnili da je to skupa integrirano, da nije baš jednostavno za promijenit i da bi inače to došlo nekih 5000kn

čim dalje ideš tim bolje ekologija uništava motore....

na mojem budućem autu bit će EGR i DPF OFF!

Nakon prijeđenih 5-6000 km, problem se vratio :bam: ...skoro isti simptomi kao i prije...sad primjećujem da ujutro kad je skroz hladan radi ok, a nagore je kad kad se zagrije negdje na pola (ulje oko 70c), ugasim ga i onda opet upalim nakon nekog vremena, a motor se još nije do kraja ohladio...

Natrag u servis dok još ima garanciju...

Guest Laky

Idi cim prije u servis

Btw dobar smajlic :bam:

:D

Edited by Laky

Hehe :D

Ići ću samo da uhvatim vremena...

Moram još istestirati malo neke stvari...čini mi se da kad padne gorivo blizu rezerve/na rezervu onda više nema simptoma...a kad gorivo padne ispod neke razine ne može se upalit regeneracija DPF-a i naknadno ubrizgavanje zbog bržeg postizanja radne temperature, tako da bi tu nešto moglo biti...

Izgleda da me ipak jebe dizna ili koji qrac.

Znači auto kada je hladan skroz ujutro nekako nemirno radi, čak sam 2-3 puta (ali ne uvijek) skuzio da kazaljka obrtomjera mrvicu skače, tipa za 50 ako i toliko. Šta sad da radim? Otić kod nekog bošiste? Purića? Ovlašteni iako oni

jedino što znaju je uvalit novo.

Auto čim se malo ugrije, znači za 2-3 min vožnje radi sasvim normalno. Šta ne bi onda uvijek trebao raditi tako krivo ako je dizna u pitanju?

Ako okretaji tako skaču, vjerojatno je do dizni...tako je i meni bilo...

Javi se članu Mexx ako živiš u Splitu ili okolici, mislim da on popravlja takve stvari, pisao je tu u temi...

Nisam u splitu a nije mi bas ni blizu.. Mexx koji je tvoj savjet? Jel moguce popraviti te dizne, ako je uopce to? Mozda update softwarea motora? Zadnji puta kada sam bio u ovlastenom na dijagnostici nije nista pokazalo.

Zasto ne svijetli lampica motora ako motor krivo radi? Mnogo pitanja imam.

Edited by Y0le

Bio kod Purića na ispitivanju dizni, kaze da su sve 4 na nekoj gornjoj granici, ali ostat ce auto ujutro kod njih da ga proba na skroz hladno... Ne postoji reparacija nego idu samo nove..

Jel moguce da ikako VW sudjelujue u tim troskovima kao sto su sudjelovali sa starim PD 2.0 tdi motorima u pasatu? auto ima 3.5god

0