1 1
Ivan1987

Problemi sa bravicom za paljenje

Recommended Posts

Radi se o Passatu 1.9. tdi 98. god. Tražio sam po internetu ali nisam ništa pametno našao.

Evo prije par dana mi se dogodilo nešto, vozim se i kad sam htio ugasit auto ključ mi zablokirao u bravici tako da par min nisam mogao ugasit auto. I borim se ja tako s tim i uspijem ga nekako ugasit.

Problem je što sad kad upalim auto, kad pustim ključ on mi se odmah vrati nazad na onaj prvi zub i ugasi mi auto. I tako već par dana.

Šta sad s tim? Nova bravica? Polovna bravica? Repariranje nekakvo?

Unaprijed zahvaljujem :gleda

Ja bih za pocetak natocio sa špricom ulja u bravu, i sto puta ugurao i izvukao i okrenuo kljuc u bravi pa vidio dali se sto mijenja..

Ja sam wd naspricao nakon sto sam kapnuo par kapi ulja i mogao sam dati kontakt mislim dozivio sam to a nije da je bio zakljucan volan....

Za prvu ruku probaj kao sto i DAMARKO kaže....

Ja sam wd naspricao nakon sto sam kapnuo par kapi ulja i mogao sam dati kontakt mislim dozivio sam to a nije da je bio zakljucan volan....

Za prvu ruku probaj kao sto i DAMARKO kaže....

Ali nemoj wd ako bas ne moras, uzmi u ljekarni spricu i debelu igllu za isto, navuci malo ulja u nju i uspricaj u bravicu.

Mogu ja dat kontakt i otkljucat volan i upalit auto ali cim pustim kljuc on se vrati na onaj prvi zub i ugasi auto.

Vise mi se cini kao da se nesto potrgalo u samom mehanizmu nego da je zastekalo. Al budem bacio kap-dvi ulja uu nju pa cu vidjet kako reagira

Nalij bez straha ulja, možda je samo zub zaštekao pa se oslobodi nakon toga, ali obavezno guraj ključ unutra-van tako da se cijeli mehanizam podmaže.

Ako nece sa odmazivanjem imas gospodina u staroj vleskoj koji ti to moze popraviti..pukne stift u bravi pa ga neda izvaditi van

Podmazivanje nije pomoglo. I dalje isti problem. Mozda trebam promijenit ulozak?!

U ulosku je feder... kad on crkne onda il nemas otpora il nevrace kljuc nakon anlasovanja...

Mazao si bravu al ulozak je problem.

Uzmi valeov cca 150kn i miran.

Ne ne, krivo. feder radi dobro. znači ja palim auto bez greške, problem je da kad pustim ključ nakon paljenja on ne ostane kako bi trebao nego se vrati na onaj prvi zub koji pali radio i time mi ugasi auto. h

nemam pojma na što misliš ali bi rado to kupio ako će riješiti problem. ;-);-)

Edited by Ivan1987

Nema potrebe a jos gdje razlika u.kljucu pa kodiranje novog pa vadjenje bravice... ovako za 150kn rjesi stvar

budem probao negdje posudit taj el uložak na otpadu da vidim jel do njega jer koliko sam vidio nije ga teško zamijenit samo se skine ona plastika oko volana ali kao što sam rekao sumnjam da je stvar u njemu...probat ću

Skida se komplet komad gdje je brava...tamo su sarafi s otkinutom glavom...tako da ima tu posla pa se neisplati stavljat polovnu.

Izvadi sami uložak brave i sve će ti biti jasno,obično pukne feder u samom ulošku i raspara kućište na djelu koji ulazi u cilindar...

Ako je pak do samog cilindra,daj nekom ko popravlja brave da to sredi jer ga nije bas tako lako izvaditi kao na npr.Golfu dvojki ili trojki...

1 1