JaMaTo_style 0 Posted June 23, 2014 Od kad sam vlasnik ovog Passata redovno pratim stanje ulja u motoru. U 4mj i predjenih cca 4500km potrosio je cca 1.5dl ulja. Radi se o 2004g. i 1.9TDI 74kw Kakva su Vasa iskustva?! Share this post Link to post Share on other sites
T o m a 3 Posted June 23, 2014 Na 15 tkm cca max pola litre Share this post Link to post Share on other sites
gangxxxta 0 Posted June 23, 2014 koliko je presao i koje ulje sipas Share this post Link to post Share on other sites
JaMaTo_style 0 Posted June 23, 2014 koliko je presao i koje ulje sipas Presao je 145t km. Sto je do sad ulijevano neznam jer je uvoz, ja sam ulio Castrol 5w40 kad je kupljen prije 4500km Share this post Link to post Share on other sites
gangxxxta 0 Posted June 23, 2014 svi ce ti reci da do 1l na 15k km je normalno i da tako nesto pise u servisnoj, i ako je tako to stvarno nije zabrinjavajuce Share this post Link to post Share on other sites
MarkoTDI 0 Posted June 24, 2014 Golf 5. Prešao oko 15 000 niti deci nisam ulio... Ulje 5w30 long life Share this post Link to post Share on other sites
JaMaTo_style 0 Posted June 24, 2014 Vidis...lome se koplja oko toga da li je 5w30 ili 5w40 bolji izbor za ovaj motor, recimo na Castrolovim stranicama mi izbaci da je 5w30 a svaki mehanicar s kojim sam pricao kaze 5w40 S obzirom da originalnu knjizicu vozila nemam pa da tamo procitam koja je tvornicka preporuka, ja necu kemijati nego nastaviti sa 5w40 i novi filter ulja svakih 10t km... Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted June 25, 2014 5w30 je za ll nacin servisiranja pa vjerovatno zato.... Svakako kvalitetnije neg 5w40 i naravno nemjenjat svako 20-30tkm.... Ima price o njegovim isparavanjima koje stete motoru al sve je to neprovjereno s obzirom da na trzistu ima svakakvih orginalnih i neorginalnih ulja... Share this post Link to post Share on other sites
Dottore 0 Posted July 3, 2014 Ovisi gdje prodaju ulja. Naime, na njuškalu i u nekim trgovinama znaju prodati sumnjive kvalitete i smiješne cijene. Share this post Link to post Share on other sites
JaMaTo_style 0 Posted July 4, 2014 Prije dok jos nisam vozio VW rekli su mi da je i suncokretovo ulje dobro za Das Auto... Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted July 4, 2014 (edited) ja sam na svom passatu koristio ELF 5w30, auto je prošao duplo više km nego tvoj i trošio je do 0,5l na 15 000km A pričao sam i sa jednim mehaničarem i rekao je da hoće bregasta ostat suha ako se u PD motor ulijeva 5w40 ulje ( tj ako se ne poštuje norma ulja koja piše na čepu motora ) a na čepu ulja na motoru ti piše norma koju ulje mora poštivati da bi bilo adekvatno za taj motor, po ovome kaj si ti rekao ti koristiš ulje koje zadovoljava VW 505.00 normu, a treba ti ulje za VW 505.01 Edited July 4, 2014 by wildD Share this post Link to post Share on other sites
Guest Laky Posted July 4, 2014 Da se ubacim. 203600km, 2.0 tdi BKP, na 10 000km popije do litru ulja. Sipa se Castrol Edge 5w40 Share this post Link to post Share on other sites
RAZZOR 1 Posted July 4, 2014 (edited) Golf V 1.9TDI+ (mapiran) sa 261tkm sukne oko 7 deci Castrol edge-a 5w-40P.S. na 15 tkm naravno Edited July 4, 2014 by RAZZOR Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted July 5, 2014 Prije dok jos nisam vozio VW rekli su mi da je i suncokretovo ulje dobro za Das Auto... da za stariju generaciju motora ulja sta se danas proizvode i prodaju nisu niti postojala nekad Share this post Link to post Share on other sites
VEDRAN_vw_bj 1 Posted July 5, 2014 AFN + varalica na pumpi + KN + otvoren ispuh. 300 tkm na satu, malo preko 0,5 litre na 10 tkm. Ulje Mobil1 10w-40. Share this post Link to post Share on other sites
JaMaTo_style 0 Posted July 6, 2014 Znaci litra ulja je obavezna oprema u gepeku svake folcike... Zato neki mjenjaju ulje na 20k km, ako svako malo nadolijevas nikad nije staro... Share this post Link to post Share on other sites
Tomislav Kt 5 Posted July 6, 2014 Bas me zanima kak tebe vec netko nije izbacio s foruma posto ocito ne volis bas vw i seres gdje god stignes. Share this post Link to post Share on other sites
JaMaTo_style 0 Posted July 6, 2014 Sto sam sad napisao a da ti nije po volji dijete drago?! Da je car gol...??! Jebo takav forum gdje sve sto napises ne valja.Mozda je onda problem u tebi i tebi slicnim pikzibnerima. Razmisli malo. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted July 6, 2014 (edited) Bas me zanima kak tebe vec netko nije izbacio s foruma posto ocito ne volis bas vw i seres gdje god stignes. Potpis. Fakat je iritantan. Edited July 6, 2014 by projektilski Share this post Link to post Share on other sites
Tomislav Kt 5 Posted July 6, 2014 Sto sam sad napisao a da ti nije po volji dijete drago?! Da je car gol...??! Jebo takav forum gdje sve sto napises ne valja.Mozda je onda problem u tebi i tebi slicnim pikzibnerima. Razmisli malo. Svaka druga tema imas neki glupi komentar, uzivaj u svom malom svijetu Share this post Link to post Share on other sites
JaMaTo_style 0 Posted July 6, 2014 Osim toga, nadam se da ce mi zivot podariti neki uzbudljiviji auto poput BMW-a ili Alfe, no eto... trenutno se moram druziti sa vama dragi moji Share this post Link to post Share on other sites
Divine 0 Posted July 6, 2014 (edited) Znaci litra ulja je obavezna oprema u gepeku svake folcike... Zato neki mjenjaju ulje na 20k km, ako svako malo nadolijevas nikad nije staro... Pomiri se s tim da si kupio kantu iz uvoza i da tome nije VW kriv. Moj passat je imao 301 000 na satu, od izmjene do izmjene nisam imao potrebu gledat ulje - a auto je kupljen sa 200 000 star 11 godina. Sadašnji PD u mk4 je prevalio 210 000, pred izmjenu mi ostane malo manje od pola pete kantice. Osim toga, nadam se da ce mi zivot podariti neki uzbudljiviji auto poput BMW-a ili Alfe, no eto... trenutno se moram druziti sa vama dragi moji Ako si tražio uzbuđenje u passatu, onda si odabrao krivi model. Taj auto je napravljen da ti bude dosadno za vrijeme vožnje. Edited July 6, 2014 by Divine Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted July 6, 2014 (edited) BOŽo care! ????? Moras se druzit s nama,ha?!?! Pa i ne moras bas, nije da si prisiljen.. I to sto mislis da su bmw ili alfa uzbudljiviji, mozda i jesu dok su novi..ali s alfom ces bit vise parkiran pored ceste nego sto ces se uzbudjivat u njoj.. Nego reci ti meni jel bilo sto sinoc ili nije? Opet si mi nekako nadrndan jutros? ? Edited July 6, 2014 by vlaho 2901 Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted July 6, 2014 Potpis. Fakat je iritantan. definitivno. Share this post Link to post Share on other sites
JaMaTo_style 0 Posted July 6, 2014 BOŽo care! Moras se druzit s nama,ha?!?! Pa i ne moras bas, nije da si prisiljen.. I to sto mislis da su bmw ili alfa uzbudljiviji, mozda i jesu dok su novi..ali s alfom ces bit vise parkiran pored ceste nego sto ces se uzbudjivat u njoj.. Nego reci ti meni jel bilo sto sinoc ili nije? Opet si mi nekako nadrndan jutro I ti si vec tu svileni?! Samo sam cekao tvoj osvrt na aktualna zbivanja.Zanimljivo kako nitko tebi ne veli da si svakom loncu poklopac... Vec sam ti rekao da taticu zovi Bozo a mamicu Bozica, bit ce odusevljeni i odmah ti kupiti novog Tiguana. Slabo ima akcije u VW-u. Svaka koja vidi sto vozim odmahne rukom...kaze...takvog krampa imam i doma... A rumunjke, albanke, i ukrajinke me ne privlace bas previse samo zato jer imaju picku. definitivno. Mene iritiraju debili koji misle da sam ja iritantan. Pretpostavljam da valjda prvo moramo definirati pojam iritantan... Sta se vi svi uopce izdrkavate u mom topicu?! Vrlo jasno je postavljena tema, ako nemate sto pametno recu u vezi toga odite si popiti pokoji xnanax Balafci Share this post Link to post Share on other sites