vlaho 2901 1 Posted July 7, 2014 (edited) Svaka cast na objasnjenima! Mene sad zanima ovo sto si spomenu 5W30 i 10W40? Vecinu vremena kad nisam kuci i dok cura vozi auto, dok dodje do grada ni ne postigne radnu temperaturu.. Pa me zanima koje je onda ulje bolje koristit za tako ajmo rec kratke relacije s "hladnim" motorom.. Edited July 7, 2014 by vlaho 2901 Share this post Link to post Share on other sites
Tomislav Kt 5 Posted July 7, 2014 Svaka cast na objasnjenima! Mene sad zanima ovo sto si spomenu 5W30 i 10W40? Vecinu vremena kad nisam kuci i dok cura vozi auto, dok dodje do grada ni ne postigne radnu temperaturu.. Pa me zanima koje je onda ulje bolje koristit za tako ajmo rec kratke relacije s "hladnim" motorom.. 5w30 u svakom slucaju za tebe Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted July 8, 2014 5w30 u svakom slucaju za tebe Hvala! ?? Share this post Link to post Share on other sites
Divine 0 Posted July 8, 2014 (edited) Pa koristi ono koje se navodi u manualu da se poklapaš s normom, ali skrati intervale. Daljnje filozofiranje zašto ja 5W30 ne smatram uljem možemo uz litru rakije. Edited July 8, 2014 by Divine Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted July 8, 2014 golf 3 tdi Afn svakih 10 tisuća ulje i filter od 200 tisuća km 5 izmjena castrol txt 5-40 onda nije bilo txt-a pa je na 250 t uliveno castrol slx 5-40 potrošnja ulja na 10tisuća(od izmjene do izmjene 3-5 deca svakavke vožnje) onda mene nije bilo kod kuće i na 260t na izmjeni ćaći svi šta toliko daješ za ulje bla bla ulili shell 10-40 sljedeća izmjena opet shell 10-40 potrošnja 3-5 deca. meni je auto čudno radija s tim uljem a pogotovo zimi hladni start(nego prije s ovim castrolom) onda sam se opet vratija na castrol.ali sad opet nije bilo txt-slx i od tada koristim castrol edge turbo dizel 5-40 i njega troši 1-1.5litru na 10tisuća sad ima 335 tisuća i sad neznam jel do ulja da ga troši(jer svaštaa pičaju o tom ulju nakrcano aditivima,nije to ulje za taj motor itd) ili su godine i kilometri učinili svoje? tražena norma je 505 00 i ovo ulje zadovoljava tu normu ali kao više je za ove PD motore 505 01 norme meni se više neda kemijati s tima uljima tako da sam osta na njemu iako ga troši zanima me vaše mišljene u vezi korištenja tog ulja u ovom motoru ili imate neki prijedlog? sad sam vidio da ima i castrol magnatec 5-40 kakvo je to ulje za ovaj motor? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted July 12, 2014 Jamato... da.. isto ki bmw-u il audiu itd... spesli na ll interval od 30tkm Share this post Link to post Share on other sites