1 1
JaMaTo_style

Potrosnja motornog ulja

Recommended Posts

Svaka cast na objasnjenima! Mene sad zanima ovo sto si spomenu 5W30 i 10W40?

Vecinu vremena kad nisam kuci i dok cura vozi auto, dok dodje do grada ni ne postigne radnu temperaturu.. Pa me zanima koje je onda ulje bolje koristit za tako ajmo rec kratke relacije s "hladnim" motorom..

Edited by vlaho 2901

Svaka cast na objasnjenima! Mene sad zanima ovo sto si spomenu 5W30 i 10W40?

Vecinu vremena kad nisam kuci i dok cura vozi auto, dok dodje do grada ni ne postigne radnu temperaturu.. Pa me zanima koje je onda ulje bolje koristit za tako ajmo rec kratke relacije s "hladnim" motorom..

5w30 u svakom slucaju za tebe ;)

Pa koristi ono koje se navodi u manualu da se poklapaš s normom, ali skrati intervale. Daljnje filozofiranje zašto ja 5W30 ne smatram uljem možemo uz litru rakije.

Edited by Divine

golf 3 tdi Afn svakih 10 tisuća ulje i filter

od 200 tisuća km 5 izmjena castrol txt 5-40 onda nije bilo txt-a pa je na 250 t uliveno castrol slx 5-40 potrošnja ulja na 10tisuća(od izmjene do izmjene 3-5 deca svakavke vožnje) onda mene nije bilo kod kuće i na 260t na izmjeni ćaći svi šta toliko daješ za ulje bla bla ulili shell 10-40 sljedeća izmjena opet shell 10-40 potrošnja 3-5 deca. meni je auto čudno radija s tim uljem a pogotovo zimi hladni start(nego prije s ovim castrolom) onda sam se opet vratija na castrol.ali sad opet nije bilo txt-slx i od tada koristim castrol edge turbo dizel 5-40 i njega troši 1-1.5litru na 10tisuća sad ima 335 tisuća i sad neznam jel do ulja da ga troši(jer svaštaa pičaju o tom ulju nakrcano aditivima,nije to ulje za taj motor itd) ili su godine i kilometri učinili svoje?

tražena norma je 505 00 i ovo ulje zadovoljava tu normu ali kao više je za ove PD motore 505 01 norme

meni se više neda kemijati s tima uljima tako da sam osta na njemu iako ga troši

zanima me vaše mišljene u vezi korištenja tog ulja u ovom motoru ili imate neki prijedlog?

sad sam vidio da ima i castrol magnatec 5-40 kakvo je to ulje za ovaj motor?

Jamato... da.. isto ki bmw-u il audiu itd... spesli na ll interval od 30tkm

1 1