1 1
Passat TDI

1.9 TDI "sova" ispuh

Recommended Posts

Imam samo pitanje ako tko zna ili je mozda vidio ili cuo svojih uhom iz prve ruke gdje passat 1.9 TDI ima huktanje sove na auspuh kao sto vec serijski imaju 2.0 TDI i noviji 1.9 TDI sa 105ks (golf5)

Vidio i cuo sam da se moze izvesti na G4 s istim motorom. Da li je u pitanju mozda samo veci fi cijevi da to dodje do izrazaja. Probao sam i sa ravnom cijevi do kraja jednakog promjera kao i oem i sad imam samo zadnji lonac

Ugl kod svog tog kemijanja u mene cuje se samo piskutav zvuk, ni traga simfoniji :D

evo o cemu se radi : na 1:25

EDIT:

jel mozda poanta fi na 7,62 do 7,65 mm ? tako malo gledam po netu

Edited by Passat TDI

ak mislis na golf v ja sam stavio gti zadnji lonac i cuje onak fino. ko sto se cuje na original samo jos bolje

ovo na golf 4 mi nekak pre sirovo zvuci

Piše:

Golf TDI, custom chip, Decat, muffler w/o db-killer

prepostavljam da je maknuo katalizator

željko jesi mozda vidio kod mene :D moja sova kad hukne cuje se 3 ulice dalje :D

cijev od turba do kraja,ili cijev do kraja i na kraju protocni lonac

Mrki je to imo a i ja cu stavit u biti fora je upraznoj vecoj cijevi od turba pa do kraja a ako hoces zvizdanje najbolje rosfraj stavi on posebno rezonira i zvizdi. Za probu stavi samo nastavke od rosfraja vec ces razliku cut

Da, golf 5 i ostali kao octavia, leon vec se serijski cuje. Pogotovo 2.0 tdi

Ali kod g4 i passata ne. Zato me sad bas zanima kako to stvoriti? Pretpostavljam da je stvar samo u vece protoku od oem ali da li je stvarno to to da nebi opet u coravu investiciju.

Prvo sam na svom skidao cat pa vidio da nema bas razlike i onda reko skidaj sve pa se cuo ko ferarri. 2 dana bilo dosta pa vratio zadnji lonac. Uglavnom se cuje samo zvidanje, nema sovice.

@jopa - nisam, imas kaki yt video ? :)

Evo passata

http://youtu.be/h2YErA2oUXE

meni se tako čuje samo kad na oko 2500 okretaja pustim gas na višim okretajima mi se nečuje......imam samo zadnju protočni lonac

Ma zapravo se najbolje cuje u najvecem momentu. Tako sam isprobavao s skodilacom 2.0 tdi :)

ono sto pise u opisu videa to sam i napravio... fi55 original promjer cijevi i sm power mapa

Edited by Gođo

1. cuje se kod vagenasa koji imaju varijabilni turbo

2. alf 110 bez zadnjeg lonca jako glasno i sexy

3. 1z sa varijabilnim turbom, fi60, zadnji protocni malo manje se cuje, ali isto sexy...

4. samo maknut zadnji lonac i uzivat, ako nije dovoljno, onda i katalizator :D

Ima na ebayu za kupit neki propeler sto se stavlja na zadnji lonac i onda se tako čuje. Imao kolega na svom autu.

nemam...al za vikend sam u zg.pa mos cut uzivo :D

ok, ajd zovni me onda da poslusam :D

ono sto pise u opisu videa to sam i napravio... fi55 original promjer cijevi i sm power mapa

i sad se na tvom passatu cuje sova kako treba ?

evo kod mene se cuje identicno

e jbg, kod G5 se u originalu cuje. Ja moram smisljat kemije :zid

to je bio moj golf ;)

na passatu moram rastavit auspuh na sredini sad nakon remapa pa cu znat dal se cuje ili ne. nije se cula prije remapa.

stvarno lip zvuk za dizela.. . :palacg

to je bio moj golf ;)

na passatu moram rastavit auspuh na sredini sad nakon remapa pa cu znat dal se cuje ili ne. nije se cula prije remapa.

ajde ako to vec planiras raditi i ako uspijes da mi javis odmah prvom prilikom da se ne bacam opet u trosak bzvz :D

e ovako jos ... jel moguce da je sad takva razlika izmedju ravne cijevi do zadnjeg lonca i ravne cijevi sa katalizatorom ?

Da se sova ne cuje, odnosno cuje kao u tom yt videu s passatom

Mozda da se napravi samo ovako iz opisa bi dalo pravi rezultat ako preko kat fucka ?

btw ... meni je i egr software-ski zatvoren

I ja bi sovu iz turbine. A koje to turbine opce stvaraju taj zvuk .... jer ima opce veze koja je turbina

ajde ako to vec planiras raditi i ako uspijes da mi javis odmah prvom prilikom da se ne bacam opet u trosak bzvz :D

hebiga kad kisa vec dva dana kenja

hebiga kad kisa vec dva dana kenja

sad stvarno nikako da stane ta kisa i da sove izadju napolje :lol2

evo napokon uhvacen lijep dan... no bez uspjeha. od sove ima samo s. jako se slabo cuje i to bas moram pogodit okretaje koji joj pasu.

pokusao sam izmjenit i boost target mapu i boost limit mapu i n75 mapu no bez ikakvog pomaka :/

nije mi jasno zasto se necuje a na golfu je urlala.

ja sam imao audi b6 tdi PD 130ks chipana na stage1.. cijev od turba do kraja i ni s od sove sto kazes.. a na mk4 hukće ko luda :D

evo napokon uhvacen lijep dan... no bez uspjeha. od sove ima samo s. jako se slabo cuje i to bas moram pogodit okretaje koji joj pasu.

pokusao sam izmjenit i boost target mapu i boost limit mapu i n75 mapu no bez ikakvog pomaka :/

nije mi jasno zasto se necuje a na golfu je urlala.

Ajde super da imas neke info. Steta da nije dalo rezultata. Ali i super da ne pada kisa vise :)

Nego kako tebi grana auspuha sad trenutno ide ? Da li je onda mozda stvarno rjesenje samo kat i ravna cijev do kraja kao u videu s passatom ? Da li vrijedi probat ?

ja sam imao audi b6 tdi PD 130ks chipana na stage1.. cijev od turba do kraja i ni s od sove sto kazes.. a na mk4 hukće ko luda :D

Meni se cuje malo ali full malo. Treba se to moc samo je pitanje koji je recept :) kod mene je stage1 grana ravna do zadnjeg lonca i egr zatvoren. Mislim da je stvarno rijesenje ovo kako sam gore napisao :)

1 1