Guest Laky Posted August 6, 2014 nemogu naci temu koja bi mi odgovorila na pitanje... znaci neke stvari koje me muce su: - ubacim u D, pustim kocnicu, auto krene, zastane na sekundu i krene dalje - u S kod prebacivanja iz 3 u 2 brzinu zacukne - povremeno u D kao da oteze sa promjenom brzine u Porscheu sam pitao za update softvera i kalibraciju lamela pa su poceli bacati pricu da zamijenim lamele itd jer tu nema druge opcije posto su ocito lamele ili mehatronik u racku... zahvaljujuci Google-u vidim da ljudi rade kalibraciju i vecina ih je zadovoljna jer auto/mekse ubrzava itd... da li je tko od Vas radio kalibraciju pa da moze iz osobne procjene reci kakvo je iskustvo? ili da ja to obavim ovaj vikend pa napisem vlastito iskustvo? getriba je: Address 02: Auto Trans Labels: 02E-300-0xx.lbl Part No SW: 02E 300 044 F HW: 02E 927 770 AE Component: GSG DSG 081 1404 Revision: 04608010 Serial number: 00000705050960 Coding: 0000020 Shop #: WSC 44551 111 44551 VCID: 1835B9C42B88B4E Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted August 6, 2014 Moze biti da je mehatronik ili los zamasnjak Share this post Link to post Share on other sites
Guest Laky Posted August 6, 2014 da je po ovima iz servisa stavljao bi se novi zamasnjak, mehatronik i lamele... Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 220 Posted August 6, 2014 Samo u servisu... kod slicnih problema se gleda tip tj tvornicko rjesenje za pojedine simptome. Lamele tj kalibracija se moze napravit bas i zbog tih stvari s saltanjem... Ulje je redovno mjenjano svako 60tkm? Da ces rjesit nemora znacit... moze mehatronik zezat il same lamele... Share this post Link to post Share on other sites
nikola24 0 Posted August 6, 2014 Nebi se ja sam igrao s takvim stvarima, iz iskustva, radje plati malo vise pa da se napravi kako spada Share this post Link to post Share on other sites
Guest Laky Posted August 7, 2014 ulje je redovno mijenjano Share this post Link to post Share on other sites
Zagigti 1 Posted August 7, 2014 Ima softwer za mjenjac kada cuka kod kretanja ali koliko sam skuzio nije dugotrajno rjesenje Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 220 Posted August 7, 2014 Poznanstvo i fer odnos u servisu dobro dođe dosta puta Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted August 7, 2014 jel itko u HR popravlja DSG? U Njemackoj ima servis za mehatronik. 800 eura. Ima li kod nas? Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted August 7, 2014 Ja mislim da Sopkov popravlja.. neću 100% tvrdit ali ba ću provjerit Share this post Link to post Share on other sites
kreza 0 Posted August 7, 2014 Kad ti se to pojavilo? Koliko cesto se dogada? Jel auto slucajno chipano? Share this post Link to post Share on other sites
Guest Laky Posted August 7, 2014 Mapiran je kod Gubica (ali su simpomi jos otprije prisutni), drugi put je trebao ugasiti EGR pa je pocela stekat dizna ali je dizna kasnije se pokazala ispravnom tako da vise nemam namjeru tamo ici zbog bahatog nastupa doticnog gospodina Share this post Link to post Share on other sites
kreza 0 Posted August 7, 2014 Inace zna se to dogadat kad je chipan tj kad ima malo vecu snagu u niskim okretajima A koliko cesto se to dogada? Svaki put ili povremeno? Po meni ovdi nije ric o DSG-u Share this post Link to post Share on other sites
Guest Laky Posted August 7, 2014 znaci ubacim u D, pustim kocnicu, on krene, zastane na sekundu i onda krene dalje...svaki put... iz 3. u 2. u Sportu svaki put cukne... Share this post Link to post Share on other sites
kreza 0 Posted August 7, 2014 Kod ovog prvog: u S modu i rucnom ti se ne dogada? Po meni prva 2 sumljica bi bila: dizna pa pupma goriva Share this post Link to post Share on other sites
Guest Laky Posted August 7, 2014 pumpa u rezervaru je mijenjana prosle godine (stavljena je zamjenska i onda me servis guzi da stvara spenu) to je tako otkad ga vozim...samo jednom sam ga provozao u Sportu a ovo kod kretanja nisam ni obratio paznju dok mi covjek iz servisa nije ukazao na to... Share this post Link to post Share on other sites
Zagigti 1 Posted August 7, 2014 On 07. 08. 2014. at 14:55, MarioIV said: jel itko u HR popravlja DSG? U Njemackoj ima servis za mehatronik. 800 eura. Ima li kod nas?Dosao sam do covjeka u samoboru koji popravlja dsg tj.ima dijelove novi mehatronik 900 €sa montazom a rabljeni 600 sa montazom,laky mislim da tebe ne zeza mjenjac nego motor Share this post Link to post Share on other sites
Guest Laky Posted August 7, 2014 (edited) znas kaj je zanimljivo, na poslu ih malo malo vozim...sad bas pratim kretanje...nije moj jedini koje krene, zastane, krene... Edited August 7, 2014 by Laky Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted August 12, 2014 On 07. 08. 2014. at 20:10, Laky said: znas kaj je zanimljivo, na poslu ih malo malo vozim...sad bas pratim kretanje...nije moj jedini koje krene, zastane, krene... Dosta njih tak kreće... A kaj se tiče mehatronika, popravljao sam, točnije, bio je problem do same elektronike tj povremenog prekida jednog ventila. Nakon kaj sam skužio u čem je problem riješio nam je elektroničar koji je več upoznat s tim.. Ostalo oprali sastavili i sve 5. A naslušao sam se priča iz dva ovlaštena da lamele treba obavezno i mehatronik kompletni itd.. Cijena popravka s naravno novim uljem i filterom je bila oko 3500kn... Napomena: radi se o dsg u mk5 Share this post Link to post Share on other sites
Leic 2 Posted August 12, 2014 nek ti naprave u servisu kalibraciju, to ti je najjednostavnije. Ili netko sa vag-com tko zna sta radi Share this post Link to post Share on other sites
Guest Laky Posted August 12, 2014 Leic pitao sam u servisu pa su rekli da se nemoze niti update niti kalibracija radit, da treba druge lamele, zamasnjak i eventualno mehatronik Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 220 Posted August 13, 2014 Hm.odpilili.su te nabrzaka .. Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted August 14, 2014 PIA servis jankomir treba zatvorit za opce dobro ljudi ,pa tam nis ne rade i fusare grdo Share this post Link to post Share on other sites
toom01 4 Posted April 2, 2018 (edited) Pozz, golf 5 2009god. dsg 7 DQ200. 2014 u porshe jankomir napravljena besplatna izmjena ulja u mehatronici. Osjeti se trzanje u 1 i zacvili iz 3 u 4. Zamanjak promjenjen, set spojke ostao stari. Preao 300tkm. Prvo bi probao sa kalibracijom. Nekako ne vjerujem ovima u ovlatenom. Gledao na netu kako za 80 Eur rade kalibraciu u DE koja se odnosi ba na moje simptome. Ima li netko kod nas, a da je provjeren. Hvala. Edited April 2, 2018 by toom01 Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 220 Posted April 5, 2018 Odi u dsg s-tronic ovl servis tu u Samobor. Opisi problem i sto je sve radjeno i covjek ce ti rec sve sta i kako. P.s ima puno posla pa strpljen spasen Share this post Link to post Share on other sites