<TDI> 585 Posted November 17, 2014 (edited) TDI prednja gril oznakaJedna sitnica meni oku lijepa, stigao mi je još prošli mjesec ali nikako vremena za ugradnju. Vijke koje sam dobio uz znak zamjenio sam duljima za cca. 2 cm jer su ovi prekratki a ugradnja baš nije išla glatko kako lik tvrdi "Easy Installation" hehe malo sutra. Ne dobije se neka shema kako i gdje se znak stavlja pa zato slijedi niz pokušaja. Isprobao sam par položaja, sa original pločicom i jednom drugom koju sam napravio ali sam se ponovno vratio na original pločicu. No dobro ... kvalitetan je, meni lijep i za sada sam zadovoljan kako stoji. Ako nekoga zanima dolje je link gdje se može nabaviti jer poslije bezuspješne potrage bespučima interneta obratih se kolegi Tomaš za link, hvala kolega na linku. TDI Grill Badge Emblem Decal Sticker Logo VW TDI znakNa Golfu Edited July 3, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted November 30, 2014 VW OEM stražnji visokotonci (1J0035411H) Nešto što mi je stiglo još prije dva mjeseca ali nikako da napravim nekoliko fotki. Ima dosta ponuda na ebayu ali uglavnom su to sve prednji visokotonci pod brojem 1J0035411F ili nekim drugim brojevima jer ih ima dosta. Ovdje se radi o stražnjem kojeg je dosta teško nabaviti. Samo na dva primjerka sam našao na ebayu ali pošto mi lik koji je prodavao nije mogao dati točan podatak o mogućoj ugradnji odustao sam od te kupovine i uzeo ovaj komplet koji mi više odgovara a ujedno su već namješteni u ručke pa mi je i ugradnja lakša. Radi se o paru L/D ručki za stražnja vrata sa uprešanim VW OEM zvučnicima i mikroprekidačem, tako da ću vjerojatno zamjeniti samo ručke. Razlika između prednjih i stražnjih je u muško/ženskom ulazu, tako da prednji imaju muški a stražnji ženski što je vidljivo po priloženim fotkama. Dosta mi je trebalo da skužim razliku između prednjih i stražnjih ali bez obzira na razliku ugradnja i prednjih a i ostalih zvučnika koji se nude na ebayu su mogući bez nekog problema, no ovo su baš originalni pa je ugradnja lakša a i draže je kada je nešto originalno i rijetko. Prednji visokotonci (1J0035411F) Stražnji visokotonci (1J0035411H) Kod mene samo nedostaje pločica sa natpisom i karakteristikama koja je vidljiva na gore prethodnoj fotki. Te sam htio uzeti ali mi je lik rekao da su to prednji od R32 a onda još nisam imao dosta informacija pa sam odustao od njih. Zvučnike sam već isprobao kod kolege koji ima servis i ispitan je na uređaju i sve radi besprijekorno kako mi je lik i obećao. Sada imam sve spremno jedino još nedostaje multimedija/navigacija koja je u planu već idući mjesec. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 2, 2014 Stražnji lijevi blatobranUpravo prije pet dana završen je i treći kotač, odnosno kompletan stražnji dio. Moram priznati da me je to dosta iscrpilo. Bilo je dosta posla a pošto sam se odlučio na bojanje cijelog stražnjeg trapa to se sve pomalo rasteglo ali ipak dovršilo. Imam nešto fotki pa ću ih stavljati nakon obrade i smanjivanja u Photoshopu..Prije skidanja Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 2, 2014 Skidanje stražnjeg lijevog kotačaNešto više fotki jer sam kod stavljanja oplate kod stražnjeg desnog blatobrana mislio da ju nisam baš najbolje stavio pa sam za svaki slučaj napravio nešto više da mogu usporediti ako mi zatreba. Ujedno je detaljno prikazano kako je bilo prije čišćenja i bojanja. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 3, 2014 Skidanje oplate stražnjeg lijevog blatobranaOvdje se lijepo vidi kako su se dva gumena čepa (N10226601) potpuno raspala. Drago mi je da sam na to naišao i da sam se odlučio na čišćenje. Da nisam krenuo u ovaj poduhvat za godinu dana bi još više propali a ovako sam na vrijeme spriječio raspad čepova. Srećom da nije ništa ušlo u pragove što mi je bilo bitno tako da sam ih skinuo i preventivno usisao kroz otvore. Stavio sam tanko crijevo u uski nastavak od usisavača i sa njim ušao koliko sam mogao. Čepove sam naručio u ovlaštenom servisu ali sam dobio zamjenske (1K0899185) koji su nešto manji u promjeru i tanji u debljini. Nisu me baš oduševili a pošto nisam htio miješati jer je gornji u dobrom stanju, skinuo sam originalne u odličnom stanju sa jednog Golfa na otpadu. Kao na prednjem i stražnjem blatobranu i ovdje nije bilo puno smeća. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 3, 2014 Oplata stražnjeg lijevog blatobranaPrljava kao i sve prethodne nakon skidanja a poslije je slijedilo čišćenje sa vodom i Čarlijem. Na kraju sve to začinimo sa sprejom da se malo osvježi plastika. PrijePoslije Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 3, 2014 (edited) Vijci od oplate i alu felgeObojao sam ih kao i prethodne jer ih nisam htio ostaviti kakvi su bili. Iako se radi o tankom nanosu ljepše izgledaju. Vidio sam da se može kupiti metalni ili PVC prsteni za centriranje od Bimecca pa ako netko ima iskustva sa njima da li to vrijedi stavljati ili je to samo za zamjenske alu felge neka napiše redak.PrijePoslije bojanja Edited July 3, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 3, 2014 Stražnja lijeva alu felga (SL 1750 SPEEDLINE) - 195/65 R15Pranje, priprema za bojanje, bojanje ... sve već poznato. Nisam spomenuo da kada smo pokušali skidati prvi kotač, odustali smo na tren jer je bio toliko stegnut da sam ga poslije toga probao malo sa WD-40, samo toliko da konusni rub vijka dobije namaz. Ipak smo morali uzeti cijev od metra i tek tada smo uspjeli jedan po jedan. Koristim križasti ključ tako da imam ipak dobar prihvat ali nije išao bez produžetka. Gume su mjenjane prije četiri godine pa mislim da je tada zadnji put kotač skidan i dobro zakucan pneumatskim ključem kao da se radi o TAM-iću. Jačina zatezanja vijaka po knjizi vozila je 120Nm ali nisam siguran da se netko toga drži. Dotezao sam ih ručno križastim ključem koliko sam mogao bez produžetka i nakon toga samo provjerio moment ključem da li je sve u redu. Ključem mogu do 150Nm dotezati tako da još imam malu rezervu. Na njega sam stavio 17mm gedoru sa produžetkom i nije problem ako je malo jače dotegnut ali ovo je bilo previše, pogotovo kada ti se dogodi da moraš mijenjati kotač na cesti a sa onim malim ključem koji je u originalnom priboru mislim da nema šanse.Poslije skidanjaPoslije pranjaPoslije bojanja Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 3, 2014 Zamjena gumenih čepova (N10226601) na stražnjem lijevom blatobranu Na red su došli i čepovi koje sam već spomenuo u prethodnom postu. Bili su katastrofa i na sam dodir su se mrvili. Krugove koji su ostali nakon skidanja sam ipak obojio jer se radi o limu premazanom tvorničkom temeljnom bojom. Pošto sam na rubovima uočio da nema boje a kako ne bih htio da ispod toga počne korodirat ipak sam ih preventivno obojio. Ne škodi da ima još jedan sloj viška. Dok su čepovi bili skinuti malo sam zavirio unutar koliko se moglo i pregledao prostor unutar pragova. Sve uredno bez naznake hrđe, dobro premazano tvorničkim voskom koji je šprican unutar praga. Srećom da sam našao originalne gumene čepove koji mi se više sviđaju pa sam sve dovršio i sanirao. Zaštitio sam ih bitumenom a nakon toga premazao bojom da se prljavština ne lijepi na njih. Priprema Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 3, 2014 Stavljanje čepova (N 102.266.01) Bojanje kuta sa crnom bojom Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 4, 2014 Čišćenje stražnjih lijevih kočionih kliješta Nakon saniranja gumenih čepova krenuo sam na čišćenje kočionih kliješta da ih pripremim za bojanje. Za grubo čišćenje koristio sam ručnu mesinganu žičanu četku a potom sam sa bruslicom i mekom žičanom rotirajućom četkom skinuo sve do čistog aluminija. Nevjerojatno kako se sve lijepo može sa njom očistiti, skoro 90% ako se malo pripazi. Sve ostalo sam radio sa setom nastavka za brusilicu 12/1 koja mi je očistila mjesta gdje ne mogu sa velikom rotirajućom. Na žalost nemam fotke nakon čišćenja sa malim setom jer sam zaboravio fotkati. Nije jednostavno kada kreneš raditi svaki korak dokumentirati ali mogu spomenuti da sam skoro sve skinuo sa tim malim setom. I ovaj set 3/1 ručnih četki su mi dobro došli tamo gdje ne možeš sa velikom četkom. Set alata za čiščenje Čiščenje kočionih kliješta Priprema za bojanje i bojanje zaštitnog lima Poslije bojanja Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 4, 2014 (edited) ATE Power diskovi i keramičke oblogeNakon čišćenja svih tih felgi i kočnica bilo bi dobro da nema sve te prašine i prljavštine od pločica. Ona se svugdje zavuče i teško ju je skinuti te nam ujedno zacrni alu felgu i kočiona kliješta koja bi mi uvijek htjeli da budu koliko toliko čista i da se boja vidi. Naišao sam na ATE Power diskove u kombinaciji sa keramičkim pločicama. Nešto sam pročitao da bi se sa tom kombinacijom smanjila prašina. Dobro zvuči pa ako netko ima iskustva sa tim diskovima u kombinaciji sa keramičkim pločicama molim za malu sugestiju, koliko koštaju, kakve su u dnevnom korištenju i da li se isplati prelaziti na keramičke obloge.ATE Power diskoviKonačan izgledATE PowerDiscATE CERAMIC Bremsbeläge bei PROFITEILE Edited July 3, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 5, 2014 Bojanje dosjeda na stražnjem disku Prije nekoliko tjedana kupio sam temperaturnu crnu mat boju od RenCo 400-500°C i Dupli-Color do 800°C. Pošto će auto još jedno vrijeme stajati a slijedeće godine ih namjeravam promjeniti odlučio sam da obojim taj dio da ne oksidira spoj diska sa felgom a ujedno i da isprobam kako se i da li može potrajati ta boja na tom dijelu. Na prednjoj strani diska gdje naliježe felga bila je nanesena tvornički srebrna boja koja je izdržala do danas pa rekoh da probam. Išao sam tankim slojem u dva namaza samo toliko da pokrije hrđu. Ako se RenCo ovdje pokaže dobrim, onda ću na novim diskovima obojati sa Dupli-Colorom koji je još više temperaturno otporan. Ako je tvornički namaz izdržao tako dugo onda bi mogao i taj dio izdržati a ujedno i ljepše izgleda. Nakon što sam rotirajućom četkom i nešto grubljim brusnim papirom otklonio hrđu i odmastio, nanio sam kistom crnu temperaturnu mat RenCo 400-500°C boju da mi taj spoj ne zahrđa a ujedno da isprobam da li može ta boja izdržati na tom dijelu. Bojanje stražnjeg nosača (lijeva/desna strana) Ovdje sam koristio crni sjajni sprej jer na ravne površine nije lijepo nanositi kistom, dobiješ one valove. Nakon što sam prešao finim brusnim papirom P600 i odmastio prešao sam u tri do četiri sloja da dobijem jači i glatki namaz. Bojanje stražnjeg lijevog dijela trapa Prije bojanja skinuo sam i te kuglice koje su ostale od varenja na nosaču a zatim prešao finim brusnim papirom P600 te nakon toga cijelu površinu prešao sa Seles odmaščivaćem. Boja koju sam kupio pokazala se stvarno dobra. Jako dugo se suši tako da cijelo vrijeme nakon namaza ima vremena da se jednoliko razlije pa se na kraju dobiva odličan i dosta debel nanos. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 5, 2014 Ispušni lonacDok sam čekao da se boja sasvim osuši kako bih mogao nastaviti radove ili mi je bilo dosadno, ne sjećam se više rekoh da malo taj lonac obrišem. Spužva i voda a nakon toga obrisao sa krpom. Dosta se skinulo a kada sam već krenuo ne bi mu škodilo da ga malo i ispoliram pa sam malo prešao sa polir pastom da mu vratim prijašnji izgled koliko se dalo, još se može dotjerati ali za sada je sasvim OK.PrijePoslije Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 5, 2014 (edited) Završno bojanje stražnjeg trapaNakon što sam riješio vanjsko bojanje odlučio sam se i za unutarnje. Original boja je još u sasvim pristojnom stanju ali ima nešto točkica pa mu neće škoditi par slojeva koliko sam prešao sa sprejem. Dosta nezgodno mjesto, pogotovo donji dio. Nakon što sam prebrusio i prešao odmašćivačem nanio sam četiri do pet a možda i više slojeva, odnosno sve dok površina nije postala sjajna i glatka.PrijePripremaNajveći posao je bila priprema da se kod nanošenja sprejem ne oboja i ono što ne treba.Poslije bojanjaKonačani izgledKomentari Edited July 5, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 6, 2014 Bojanje stražnjih lijevih kočionih kliješta Meni najdraži posao jer puno nosi kada se stavi alu felga ali ni sve ove sitnice nisu loše jer one čine cjelinu i na kraju sve lijepo izgleda. Postupak je isti kao i za prethodne tako da nema potrebe za ponavljanjem. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 6, 2014 Stražnji lijevi blatobran prije stavljanja oplateStavljanje oplate Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 7, 2014 Konačni izgled stražnjeg lijevog kotačaNakon dosta truda i vremena završio sam stražnjicu Golfa. Ostaje mi još sređivanje prednjeg lijevog kotača i blatobrana. Nadam se da će to uskoro uslijediti jer mi vrijeme ne ide na ruku ali srećom da na prednjem dijelu nema toliko zezancija sa bojanjem kao što sam imao na stražnjem pa vjerujem da će ići nešto brže. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 12, 2014 Nekoliko sitnica koje sam naručio kod AutoZubaka u Sesvetama i podigao neki dan a uz to sam dobio simpa vrećicu. Pošto naš lokalni više od dva mjeseca ne prima narudžbe niti servisira kako mi je rečeno, naručio sam onda kod Zubaka i nekako mi je lakše s njima jer su ljubazniji i voljni za sitnice potegnuti dok je sa našim lokalnim malo teže. Problem su mi bili ovi mali gumeni čepovi jer ih je teško naručiti kada se na skici ne vidi pod kojim se brojem vode a na tom mjestu ih ima tri pa je enigma koji je. Sada imam sve čepove tako da je donji dio potpuno zamijenjen novim. Uz to mi je nedostajao vijak od rezervnog kotača što sam naknadno vidio i ono najvažnije brtvo za krovnu antenu koju ću zamijeniti čim prije.Brojevi za narudžbu ako nekome zatreba:1. Gumeni čepovi............. (N90436101)...................................................3,16 kn2. Brtvo za antenu.............(1J0035350)..................................................44,77 kn3. Vijak od rez.kotača........(1J0803899AC).............................................50,02 kn Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 14, 2014 (edited) PHILIPS CED-1800BT (WITH NAV)Evo što mi je Djed Božićnjak donio ove godine. Još jedna sitnica ali za mene "Creme de la creme" koja je bila u planu ali se nisam nadao da će se i ostvariti. Radi se o 2DIN multimediji koja je kupljena neki dan u Zagrebu kada sam pokupio i prethodne sitne dijelove u Zubaku. Nešto sam spomenuo u komentarima ali bih i ovdje volio staviti nešto materijala zbog onih koji nisu registrirani da mogu pogledati temu jer su komentari rezervirani za regane članove.Kao što sam spomenuo prvo sam bio u potrazi za originalnim VW MFD koji mi se sviđa jer se uklapa u interijer, dobrog radija a sve što je original je original. Međutim odustao sam jer mi je nabavka dosta komplicirana i ne bih imao MP3 koji mi je bitan pa do ostalih sitnica koje sam planirao. TEAC TE-268 mi je bio u planu poslije MFD-a, dobar i cjenovno i po mogućnostima ali je ubrzo sve prodano. Nakon toga sam vidio akciju za Philips CED-1800BT (WITH NAV) koji je bio puno skuplji prije par mjeseci 3999,00 kn tako da ga tada nisam ni gledao a sada mi je bio povoljan pa ga nisam htio propustiti pogotovo što podržava i navigaciju. Sa lijeve i desne strane ramice su mu jednake debljine pa me malo podsjeća na originalni MFD što mi se sviđa. Zgodno mi je da nije od neke glossy plastike nego je više mat tako da se sve uklopilo u sam interijer. Za gotovinu 1900,00 a na obroke 2199,00 kn što mi je i odgovaralo jer drugačije ne bih mogao ni pomisliti o kupovini. Vidjet ćemo kako će sve izgledati kada ga ugradim i počnem koristiti.Uz njega kupljen je i 2-din kavez CONNECTS CT23UNO2 110mm (na kutiji je greška jer piše 100mm) sa PVC okvirom i univerzalni adapter za antenu CONNECTS CT27AA01.1. PHILIPS CED-1800BT (WITH NAV)........................................................2199,002. 2-DIN KAVEZ CONNECTS CT23UNO2 110mm.......................................299,003. UNIVERZALNI ADAPTER CONNECTS CT27AA01...................................15,00UKUPNO:.....................................................................................................2513,00YouTube Fotka sa webaPHILIPS CED-1800BET (WITH NAV)2-DIN KAVEZ CONNECTS CT23UNO2 110mmPVC okvir za 2-DIN kavez CT24UV24 Universal Double DIN Trim 113mm Edited July 3, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted January 2, 2015 Prednji lijevi blatobranPrije nekoliko tjedana počeo sam sa čišćenjem prednjeg lijevog blatobrana koji mi je još ostao. Nakon njega biti će riješeni svi kotači pa bih poslije toga krenuo na neke sitnice koje već imam u planu a sav materijal je već nabavljen i čeka ugradnju.Prednji lijevi kotač prije skidanja Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted January 2, 2015 Dizanje prednje lijeve straneSkidanje prednjeg lijevog kotača Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted January 2, 2015 Prednja lijeva kočiona kliješta i disk nakon skidanja Oplata prednjeg lijevog blatobrana Vijci od prednje lijeve oplate Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted January 2, 2015 (edited) Prednji lijevi blatobran nakon skidanja oplate Ovdje bih zamolio nekoga od kolega da mi savjetuju koju sirenu da kupim jer originalna je koma. Uzeo bih nešto što imam na duji, neku sa dvije horne ali pošto ju nisam kupovao niti montirao ne znam što odabrati, pa eto mala zamolba za savjet oko kupovine sirene. Prednja lijeva alu felga (SL 1750 SPEEDLINE)-195/65 R15 nakon skidanja Vijci od alu felge Edited July 4, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites