<TDI> 585 Posted May 12, 2015 Stavljanje kabela od zvučnika u konektor (1J0 937 743) B stup i provlačenje kabela do multimedije Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted May 14, 2015 (edited) Ugradnja Bluetooth mikrofona u svijetlo na stropuNekoliko fotki od ugradnje koja je po meni dobro prošla. Prvo sam htio provući kabel i mikrofon staviti u lijevi kut iznad vozača, ali Tomaš mi je pokazao da ga je moguće ugraditi i u interijer svijetlo, što je i sven ako se ne varam predložio pa sam htio isprobati. Najteže mi je bilo skidanje PVC držača od sjenila za sunce ali kolega Šime mi je dao ideju oko izrade alata jer sam sve pokušao i nije išlo. Napravio sam ga od starog odvijača i tek tada sam ga uspio skinuti bez oštećenja. Elegantno rješenje jer se nigdje ne vidi, zarezi od mikrofona su dobro došli jer se uglavio u one kukice, u blizini je glave što bi se trebalo biti dovoljno a kablovi sakriveni, bolje ne može.Prva verzija ugradnje mikrofona u lijevi kutAlat za skidanje držača od sjenilaSkidanje PVC držača od sjenilaSkidanje dijelovaBluetooth mikrofon ugrađen u interijer svijetloSpremanje kablovaFiniš Edited May 14, 2015 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted May 18, 2015 Ugradnja GPS +5V antene GPS antenu sam ugradio ispod volana, gdje je nosač zavaren na poprečnu cijev. Teško je napraviti neku bolju fotku ali nalazi se sa desne strane, između volana i glavne konzole. Odlično je jer ima dovoljno ravne površine za magnet a na tom mjestu je lim perforiran pa se vezicom može još dodatno uhvatiti kabel od antene i time biti siguran da će dobro stajati. Kabel sam izolirao termobužirom pa preko njega krpenom trakom da na mjestima gdje prelazi preko metala ima dovoljnu zaštitu. 01_DIY: How to install MFD into Golf/Bora with Double-Din radio 02_DIY: How to install MFD into Passat with Double-Din (DD) Radio Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted May 23, 2015 Ugradnja stražnjeg lijevog zvučnikaNakon što sam završio desnu stranu prešao sam na lijevu koja mi je išla puno brže jer sam se već uhodao oko redosljeda skidanja, a imao sam i pomoć od starog, pa smo u sat vremena poskidali sve što sam na desnoj strani potrošio sate pa i dane jer sam radio u etapama.Skidanje lijeve oplate od stražnjih vrataSkinuti PVC dijeloviUvlačenje kablova od zvučnikaIzoliranje žica od zvučnikaSpajanje žica od lijevog zvučnika sa konektorom (1J0 937 733), PIN 1+ / PIN 5 - Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted May 25, 2015 Ugradnja stražnjeg visokotonca u lijevu oplatu od vrataPVC lemljenje zarezaStavljanje žica sa ISO stopicama u konektore i spajanje u B stupuKabel od stražnjeg lijevog zvučnikaIzoliranje kablova, stavljanje releja u armafleks i pričvršćivanje za konzolu sa vezicom Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted May 26, 2015 (edited) Ugradnja stražnjeg lijevog zvučnikaStavljena slijepa matica na 5mm imbus vijakOEM gumeni prsten na zvučnik (1J0 035 217 A)Stavljanje oplateKablovi od L/D stražnjeg zvučnika u OEM ISO konektoru od GolfaSvi kablovi provedeni do središnje konzoleLink za komentare Edited July 5, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted May 29, 2015 (edited) Ugradnja 2DIN kaveza i multimedijeNakon što sam ugradio i isprobao stražnje zvučnike, doveo sve kablove do središnje konzole, krenuo sam na ugradnju 2DIN kaveza i multimedije. Mislio sam da sam obavio najteži dio posla i da je ovo samo "Plag and play" ali i ovdje sam morao kemijati sa DIY da bi ispalo kako treba.Stavljanje nosača od 2DIN kavezaStavljena stopica na "Parking Brake" žicu i na kučište radi maseOvim načinom može se gledati video u pokretu i ne treba kupovati nikakve adaptere ili slično. Istina, neki uređaji ne podržavaju ali većina bez problema radi, a nije naodmet isprobati najjednostavniju metodu.Izolirani i spremljeni kablovi od multimedije koji se ne koristeStavljanje 2DIN kaveza u središnju konzolu How to do an In Dash DVD GPS stereo Parking Brake Bypasshttps://www.youtube.com/watch?v=FPz7FBW-b4I Edited May 29, 2015 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted May 30, 2015 (edited) Nakon što sam stavio 2DIN kavez u konzolu, vidio sam da ne stoji najbolje a ona donja perca koja bi trebala služiti kao distanca ne drže baš ništa, pa sam morao nešto smisliti. Od tvrde gume izrezao sam par komadića 5x4mm i stavio ih u one zareze i tako dobio distancu da mi ne propada radio prema dolje jer ga se treba centrirati da bi se ramica mogla staviti, a nakon toga od nešto tanje ali iste gume izrezao sam podlogu da dobijem na ravnini jer visina kaveza je 5mm pa sam podlogom to riješio. Osim toga dobio sam da nakon toga gumeni odbojnik odozada točno paše u gornju rupu od konzole i time dobio na stabilnosti uređaja.Izrada gumenih distanci i podloge2DIN kavez sa distancama i podlogom od gumeUsput sam obojao držač za napitke "Cup Holder" (1J0 858 601)PrijeBez soft touch bojeNakon bojanja sa Dupli Colorom sprejom za plastikuSada kada su svi kablovi na jednom mjestu vidio sam da guranje neće biti rješenje, pa sam se ipak odlučio za skidanje PVC dijelova da bih mogao doći do pretinca za rukavice i do famoznog sedmog vijka koji je sakriven u tunelu i nalazi se na središnjoj konzoli od radija. Kada ga skinem imam bolji pregled ugradnje i manipulaciju sa kablovima a usput sam sve usisao i očistio pa mi je to bila utjeha. Mogu samo reći da nije lako i da je na kraju najteže skinuti pepeljaru jer je vezana vezicom pa ju je već u početku teško vaditi a taj detalj, odnosno vezica nije bila prikazana na donjem videu uratku.Sedmi vijakSkinuti dijeloviVW Golf Mk4 Glove Box Compartment Removal 96-06 (Quick Easy Steps) 01_Removing Your Glove Box02_Glove box door and handle03_Handschuhfach-die verflixte 7.Schraube Edited July 4, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted May 31, 2015 Poslije skinutih dijelova od tunela i pretinca imao sam bolji pregled kablova a mogao sam rukom sve odozdo i sa strane popraviti i provjeriti da li leži kako treba. Pošto nisam imao informaciju na kojem zarezu treba biti, počeo sam sa trećim pa ću vidjeti kako izgleda. Kada sam stavio vidio sam da je previše vani, rama je dobro sjela ali to nije bilo ono što sam htio a već i sada je bilo knap sa prostorom iza njega.Prva proba i nosač na trećem zarezuNakon ugradnjeNosač od 2DIN kaveza na petom zarezu (to je to)Brušenje ramice ili okvira sa 10mm na 7.5mmSvi okviri dolaze sa startnom debljinom od 9-10mm što je kod mene bio problem, jer kada sam stavio multimediju na peti zarez, okvir je ostao vani jer utor konzole cca.7mm, pa je jedino rješenje bilo brušenje da bi se dobila željena debljna i da odgovara ovom položaju. Brusio sam na stolcu sa naljepljenim brusnim papirom jer nisam imao onu malu brusilicu sa kojom bi išlo možda brže ali ovo mi se čini preciznije jer lovi veću površinu i imaš pregled ravnine.Nakon brušenja ramice i desetaka pokušaja da se dobije najbolja debljina i da sve odgovara kako treba uspio sam dobiti ono što sam htio. Ramica sada odgovara, napravljeni su dodatni zarezi na kvačice jer je sada tanja a dodatno sam stavio tanku samovulkanizirajuću traku na njih i time dobio da se ne trese pri dodiru. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted June 3, 2015 (edited) VARTA Silver Dynamic 12V 77Ah (780A)Ipak sam se odlučio za kupovinu Varta akumulatora, mada ni Exide 77Ah ne bi bio ništa lošiji odabir jer su mogli bi reći u istoj kategoriji ali pošto sam nešto morao odabrati prevagnula je Varta. Radi se o klasičnom akumulatoru sa kiselinom, zatvorenog tipa bez održavanja što znači nema čepova i ne treba nadolijevati mineraliziranu vodu. Pošto me je zanimao datum proizvodnje, kontaktirao sam generalnog uvoznika za Hrvatsku, CIAK.hr i ugodno iznenađen povratnom informacijom u kojoj sam dobio sve što me je zanimalo oko načina održavanja i datuma proizvodnje.-C0C5170811928 536073*Akumulator je proizveden u 1 mjesecu 2015 godine.(Godinu označuje četvrti broj u šifri C0C “5“ a mjesec proizvodnje peti broj „1“)Kupljen je u Ribnjaku u Zagrebu, pristojna trgovina sa svježom robom što potvrđuje i datum proizvodnje. Što se održavanja ti će i ja sam prije kao i većina samo stavio i koristio akumulator do zamjene novog pa sam htio malo promjeniti način, rečeno mi je da je najvažnije pratiti ispražnjenost odnosno napunjenost akumulatora i da napon ne bi smio pasti ispod 12.5V, što znači staviti ga odmah na punjenje, pogotovo da se ne isprazni potpuno jer nakon toga akumulator je nepovratno oštećen i gubi svoju deklariranu snagu. Kleme sam prešpricao WD-40 što mi je potvrdio da je dobra stvar, prebrisao ih nakon toga a dobro ih je namazati vazelinom što je "Old school" metoda ili ABRO BC675 sprej za zaštitu polnih izvoda i ABRO BC575 čistač klema. Ja sam se ipak odlučio za metodu sa vazelinom pošto ga imam i samo lagano namazao vrh klema nakon stavljanja na akumulator.Pročitao sam dosta tema oko akumulatora, vrsti i načinu održavanja pa sam se odlučio da ovome ipak dam ono što proizvođač savjetuje. Neki serviseri akumulatora savjetuju da se poslije kupovine i prije stavljanja u vozilo dobro napuni jer stajanjem u trgovini dolazi do samopražnjenja, pa sam primjenio tu metodu i napunio ga. Kada sam ga kupio izmjerio sam napon od 12,65V i napunio ga do 13,45V a sutradan mu je napon sam pao na 12,8V što je normalno.Datum proizvodnje akumulatoraNapunjenost nakon kupovine 12,65VPunjenje akumulatora sa CTEK MXS 5.0 punjačem Edited June 3, 2015 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted June 5, 2015 (edited) Ugradnja CTEK indikatora M8Ovo mi se čini kao dobar dodatak uz CTEK MXS 5.0 punjač kojeg sam kupio. Pomoću ledica koje signaliziraju vidi se trenutna napunjenost akumulatora pa ako zatreba odmah ga se može staviti na punjenje bez skidanja kleme na akumulatoru. Comfort Connect Eyelet M8Priprema za ugradnjuCTEK indikatora na polovimaStavljanje bužira na kabloveNamještanje kablova od CTEK indikatoraStavljen PVC klip za kabel CTEK Comfort Indicator Eyelet Edited July 4, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted June 7, 2015 (edited) Nekoliko fotki sa uključenom multimedijomU komentarima sam spomenuo da mi je prijam radio stanica ostao isti kao što sam imao sa originalnim pa čak i nešto bolji jer primam Otvoreni koji se emitira na području zagrebačke županije na 105.60MHz a ja ga inače slušam na 104.40MHz. Zadovoljan sam ugradnjom OEM adaptera za radio antenu pa se muka oko spremanja kablova i skidanje PVC dijelova ipak isplatila. Edited June 20, 2015 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted June 22, 2015 (edited) Nešto sitno se radilo na plastifikatima.Poznato je da je to jedna od boljki Golfova koji se nakon nekoliko godina korištenja pretvori u pravi užas pa ako nemaš za novi dio onada slijedi DIY koji se pokazao kao dobro rješenje. Nešto sam bojao sa DupliColorom a nešto ostavljao oguljeno ako je PVC mat i odgovara u interijeru.Stražnja pepeljara (1J0 857 962 H) i poklopac priključka sa servis.Priprema za bojanje stražnje pepeljare i L/D poklopaca (1J0 863 359 E)FinišRamica od CLIMAtronica (1J0 907 047 E)Poslije oguljenog slojaPoklopac prednje pepeljare (1J1 857 351 C)Lijevi poklopac rukohvata (3B 186 7171E A94)Taster za prozore (1J4 959 857 D)Skinut gumirani slojPriprema i bojanjeFinišDoor card (panel) removal on a mk4 Jetta or Volkswagen Golf Demontage der Verkleidung Und der FahrerseiteVW Golf MK4 Door Panel Removal (Simple Easy Steps) Volkswagen Jetta Driver's Door Panel How To Remove 99 to 05 Edited July 4, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted June 28, 2015 (edited) Radile se neke sitnice... Nakon što sam oprao pragove i skinuo nešto zemlje koja je bila na rubovima, vidio sam da se tekući vosak kojeg je bilo na samom falcu, vjerojatno je iscurio iz pragova, počeo ljuštiti i da se nakon njega pojavila tvornička boja. Pošto je sada čist odlučio sam da stavim zaštitu ali samo na taj unutarnji dio i da ga dodatno zaštitim, a sve ostalo je više nego dobro tvornički zaštićeno pa nema potrebe za bilo čim. Ujedno sam primijetio da se taj rub oštećuje kada se vozilo podiže prilikom servisa pa sam i ta oštećenja ovim putem malo sanirao. Prije pranja Stavljanje zaštite sa Motip bitumenom Finiš Edited June 28, 2015 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted June 28, 2015 Auspuh u crnoj mat boji Nakon što sam završio sa zaštitom unutarnjeg ruba praga, odlučio sam se i za bojanje auspuha. Iako se nastavci izvana ne vide, htio sam ga obojati crnom mat bojom koja mi se više sviđa nego da bude u originalu a ujedno je to i zaštita od korozije. Čišćenje, brušenje i odmaščivanje Premazan antikorozinom Crna mat termoboja Finiš Izvana Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted June 29, 2015 (edited) ATE Power diskovi sa ATE keramičkim oblogama Ipak sam se odlučio za ovu kombinaciju za koju neki možda nisu pristalice ali nakon što sam vidio da za iste novce mogu dobiti ovaj set, nisam se više htio zezati sa drugim puno skupljim ponudama ali lošijim kombinacijama ili OEM. Tek nakon što ih isprobam i vidim u praksi mogu dati neku ocjenu. Što se keramike tiće na YouTubeu postoji video uradak kojeg je radio neki njemački Automagazin, pa se iz njega može otprilike zaključiti da li je keramika dobra ili nije a po njima keramika ipak ima svoje dobre strane, pogotovo u kombinaciji sa Power diskovima koje ovdje nisu koristili nego su stavljene na obične diskove. Kako god bilo ja sam prezadovoljan sa ovim setom a vrijeme će pokazati da li je odluka bila dobra ili ne.Hvala kolegi Anđelku iz Lagerosa koji mi je omogučio set po stvarno povoljnoj cijeni, koji ni u Njemačkoj nije puno jeftiniji jer znam koliko je bratić platio istu kombinaciju za svog Passata iz 2008. S tim da on nije dobio stražnje Power diskove jer za njega ne proizvode ili nemaju u toj veličini, nego obične, pa mi je još više drago zbog toga. Cijela kupovina je prošla fer, korektno i u najboljem redu, jednom riječju za pohvalu.Cijena kompleta:- Kočioni diskovi, prednji, 288mm, 5x100, ventilirajući, OE broj 1J0615301S:ATE POWER 24.0325-0113.1 = 450,00 Kn x 2 = 900,00 Kn/2komada (uvoz)- Kočione disk pločice, prednje, OE broj 1J0698151M:ATE CERAMIC 13.0470-7122.2 = 590,00 Kn/set (uvoz)- Kočioni diskovi, stražnji, 232mm, 5x100, puni, OE broj 1J0615601P:ATE POWER 24.0309-0123.1 = 210,00 Kn x 2 = 420,00 Kn/2komada (uvoz)- Kočione disk pločice, stražnje, OE broj 1J0698451P:ATE CERAMIC 13.0470-2894.2 = 370,00 Kn/set (uvoz)Ukupno: 2280,00 kn (gotovina)Ugradnja slijedi već u srijedu 01.07., kada imam dogovoren servis jer imam nekih gumenih dijelova koje treba promjeniti i naravno ugradnja diskova pa onda na registraciju. Postoji otvorena tema pa ako nekoga zanima neka ju prelista. ATE powe disc & ATE caremicPaketATE CERAMIC Bremsbeläge bei PROFITEILE ATE PowerDiscATE Ceramic Bremsbelege Edited July 4, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted July 1, 2015 Došao je i taj dan. Jutros je predan u Štasni servis i sutra oko 12h je gotov. Ipak nije poslić od par sati kao što sam mislio ali nije ni toliko hitno, jer mi je važnije da se posao napravi kako treba nego na brzaka. Susjed ga radi pa se nadam da će sve biti u redu oko zamjene dotrajalih dijelova i ugradnje novih ATE Power diskova. Mislio sam napraviti nekoliko fotki od ugradnje u radioni ali ništa od toga pa stavljam svoje koje sam napravio ispred servisa.Popis:1.Izmjena prednjih i stražnjih diskova sa kočionim oblogama,2.Izmjena prednjeg lijevog zaštitnog lima od kočnice,3.Izmjena kočionog ulja,4.Izmjena lijeve i desne unutarnje manžete,5.izmjena lijevih i desnih krajnika,6.Izmjena lijeve i desne kugleŠtasni d.o.o., ViroviticaCijena servisa sa dijelovima i ugradnjom Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted July 1, 2015 (edited) Ipak sam dobio nekoliko fotki a usput i odahnuo jer svi diskovi odgovaraju i nije bilo problema oko ugradnje. Jedno veliko hvala susjedu i savjetniku Davoru koji ih je napravio nekoliko za uspomenu. Servis gotovStari izmijenjeni dijelovi Edited July 4, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted July 4, 2015 (edited) Agroservis STP Virovitica (tehnički pregled vozila)Nekoliko podataka od prijašnjeg OEM seta diskova i kočionih Textar obloga i sadašnjih ATE Power diskova sa keramikom. Pošto su nove treba im do 200 km uhodavanja pa će se tek nagodinu vidjeti razlika sa nešto boljim rezultatima. Trenutno mogu napisati da neku poveću buku od tih kočnica uopće ne osjetim, dobro primaju a konkretno će se pokazati kada budu isprobane na autocesti. Nema cviljenja pri lagonom kočenju kao kod nekih ATE standardnih setova i za sada mogu napisati da sam zadovoljan sa odabirom. Ujedno su se poboljšali ostali rezultati na EKO testu u odnosu na prošlu godinu, tako da je ulog u novo ulje i zamjenu svih filtera svakako pomoglo.18.08.2014.CVH STP "ENCO", SESVETEOEM set kočnica Lijevo Desno Razlika1.osovina-radna kočnica...............3340 N...............3210 N................4%2.osovina-radna kočnica...............1980 N...............1660 N...............16%3.osovina-pomoćna kočnica..........2020 N...............1780 N...............12%02.07.2015.AGROSERVIS STP, VIROVITICAATE PowerDisk sa keramikom Lijevo Desno Razlika1.osovina-radna kočnica...............3100 N...............3300 N................6%2.osovina-radna kočnica...............1700 N...............1800 N................6%3.osovina-pomoćna kočnica.........1600 N...............1500 N.................6%Tehnički pregledPreuzimanje registarskih pločica Edited July 4, 2015 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted July 10, 2015 Servis zupčastog i klinastog remenaZa vrijeme tehničkog na EKO testu primijetio sam neke šumove u području klinastog remena i nekako mi se činilo da su to ležajevi na generatoru a ujedno i temperatura na njemu je bila previsoka. Već nam se to dogodilo na G2 pa imam iskustva sa tim. Pošto nisam bio siguran da li su ležajevi ili možda nešto drugo, dogovorio sam ponovno termin za servis s tim da mi se zamjene ležajevi na generatoru, što je i bio slučaj a kada je auto već tamo da se napravi kompletan servis zamjene zupčastog, klinastog remena, vodene pumpe, svih napinjača od zupčastog i klinastog remena a u toku servisa prekontrolirana je i klima u kojoj je bilo svega 205 od 750g plina R134A tako da je i to napravljeno, zajedno sa nadopunjavanjem ulja u kompresoru klime.Što se prvog i drugog servisa kod Auto kuće Štasni Virovitica ti će, mogu reći da sam prezadovoljan sa uslugom i kako se odnose prema autu. Susjed je sve korektno odradio tako da sam za sada neko vrijeme miran. Slijedi još kupovina ljetnih guma ako se nešto novaca prikupi jer su ukupni troškovi za ovaj mjesec bili podosta veliki. Novi dijelovi u skladištu prije ugradnjeUgradnja zupčastog remenaIzmjena oba ležaja na generatoruStari dijeloviRačuni od servisa Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted July 17, 2015 Prvo tankiranje do vrha na BP INA sa Eurodizelom BS Class.Parkiranje kod Plodina u hladu pokraj Audia A5 i odmah krene spika oko auta. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted July 25, 2015 Čišćenje krovnog prozoraNešto sitno se radilo ... Ovo je drugi puta da sam ga čistio a prvi put je bilo dosta površno. Nakon čišćenja prebrisao sam klizače i svu plastiku sa silikonskim uljem, a pošto sam na nekim mjestima vidio bijelu mast ponovno sam ju nanio. Nakon isprobavanja višak masti sam obrisao. Žao mi je što nisam rub prozora prešao sa nekim blagim sredstvom da izvučem i onu prljavštinu između rubova ali to ću drugi put, jer dosta je nezgodan položaj kod čišćenja.PrijePoslijeKrovni prozor uvučenOdlične Upute za obnovu cijevi od krovnog odvoda[ANLEITUNG]: Schiebedachabläufe vorne erneuern! Ohne VW Teile ewig haltbarGolf mk4 rear sunroof drain clearance Volkswagen Jetta Leaky Sunroof Wet Floors Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted September 21, 2015 Nešto sitno se radilo na autu. Kupio nekoliko PVC sitnica pa većinu odmah ugradio. PVC čep i kapu stražnjeg brisača sam stavio, ostala je samo blazinica ležaja koja uskoro slijedi. Ovaj čep mi je bio dosta važan jer nisam znao da tu išta dolazi pa sam na internetu slučajno naišao na fotku a preko ovlaštenog naručio. Evo i nekoliko fotki kako je prije izgledalo podvozje i nakon čišćenja a i sada je još ispod dosta uredno. 01_PVC čep podvozja......................................(4D0803583G) 02_Blazinica ležaja............................................(1K0 711 699) 03_PVC kapa brisača................................(7M3 955 435 01C) Sitni PVC dijelovi PVC čep podvozja (4D0803583G) Brojevi za narudžbu raznih čepova na podvozju Podvozje prije čišćenja PVC zaštita ispod motora Poslije Nekoliko linkova na tu temu: 01_VAG Auto 02_zaślepka w podłodze 03_Din Bil hittar inte gummipluggen jag söker Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted September 27, 2015 (edited) Ugradnja nove blazinice od ručke mjenjačaPozabavio se sa ugradnjom nakon što sam riješio podne čepove i kapu od stražnjeg brisača. Prije ugradnje provjerio sam prazan hod i kod stare je bilo nešto minimalno. Ugradnjom nove dobio sam još manje hoda, lakše se ubacuje u brzine jer je cijeli zglob podmazan iznutra a nakon što sam na sajlama podmazao štiftove sa bijelom masti dobio sam da je ukupni dojam ipak nešto bolji nego što je prije bilo. PVC blazinica nije skupa, nešto posla ipak ima, odviju se dva toraks vijaka T20, nakon toga ručica mjenjača se podigne u zrak, stavi u lijevi položaj kao da ubacujete u prvu brzinu i polako izvadite staru i stavite novu blazinicu. Ujedno treba pripaziti malo kod vađenja da se kratka ručica na lijevoj strani mjenjačke kutije ne ubaci u gornji položaj, kako kod ugradnje nove ne bi bilo problema ali kada se gleda uloženo/dobiveno ipak se isplati.01_Blazinica ležaja (1K0 711 699) - 28,90 Kn02_Silikonska mast + teflon SMAR TF - 28,00 KnSkidanjeIzvađena stara blazinica i usporedbaZglobČišćenje zglobaNanošenje silikonske mastiZavršni radoviStavljena obujmica na ručicu mjenjačaPodmazivanje štiftova-(izvadio osigurač, očistio štiftove, podmazao bijelom masti i vratio nazad)PoslijeNekoliko zanimljivih linkova:01_Loose gearshifter? Easy fix!01_How To...Loose Gearstick/Gearshift Bush03_Drivetrain Bushing/Mount Compendium04_DIESELGEEKYouTubeDieselgeek Cable Saver: Diagnosing a bad cable end bushinghttps://www.youtube.com/watch?v=cBBgD0g-BGQDieselgeek Cable Saver: Installing the front to back bushinghttps://www.youtube.com/watch?v=2rlUlBxWF44&feature=youtu.beDieselgeek Cable Saver: Installing the side to side bushinghttps://www.youtube.com/watch?v=cMaHxJyuJ0c&feature=youtu.beVW Shifter How-To Videoshttps://www.youtube.com/playlist?list=PLlHii197wye46xkGAAV7_Jq7gi1p7kmbXVW 5 speed shifter adjustment for 02J and MQ250 transmissions DIY: How to replace your shifter bushings on your MK4 Golf/Jetta/GTI/GLI/R32 Dieselgeek short shifter installation and review DIY install on VW Jetta, Golf, (sportwagen similar) Edited July 4, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted October 10, 2015 (edited) Dvostruki davač temperatureOd registracije vozila zezala me kazaljka temperature koja je u vožnji znala pasti na nulu pa se ponovno nakon nekoliko sekundi vratila na 80-85/90°C. Mislio sam da je to možda što je auto stajao ali nakon što sam prelistao po internetu vidio sam da su i drugi imali slične probleme. Kod mene je bio djelomični kvar jer se znalo desiti da mi kazaljka cijelo vrijeme u vožnji pokazuje normalnu temperaturu ali mi je dosadilo da nakon svakog paljenja barem jednom padne. Nekih vidljiv problema sa radom motora nisam imao ali se nisam više htio zezati jer dio je dosta važan za normalan rad motora. Zamjena nije komplicirana pa ako netko ima viška G13 antifriza moguće je i sam zamijeniti. Ja sam uzeo elegantniju ali zato nešto skuplju verziju i otišao u servis.01.Temperature sensor...........(VW 059919501A).............................315,74 Kn02.Rubber O-ring.....................(VW N90316802)..................................7,90 Kn03.Spring clip...........................(VW 032121142)...................................7,74 Kn04.Antifirz G013A8JM1Mjesto gdje se nalazi termodavačPopis kompletaNovi zapakirani termodavač (059919501A)StariETKARačunNekoliko korisnih linkova:01_2.5TDi Coolant Temperature Sensor (G62) Replacement Guide02_Thermostat and coolant temperature sensor VW and Audi03_[TDI VP] Szalejąca temperatura, wymiana czujnika temperatury MkIV Golf 1.9 TDi temperature sender change VW Jetta TDI 1.9T Coolant Temperature Sensor Replacement DIY by Edge Motors How to Test and Replace an Engine Coolant Temperature Sensor P0115 / P0125 Edited July 4, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites