<TDI> 585 Posted April 15, 2017 (edited) Specifikacija materijala i dimenzije za izradu stalaka za lakiranje felgiAko se netko odluči za izradu dolje sam stavio specifikaciju materijala sa dimenzijama.Specifikacija materijala:-Pravokutne cijevi 40x20..........................................................................4M-Šavne konstrukcijske cijevi 27x2............................................................3M-Šavne crne cijevi 1"................................................................................1M-Betonsko željezo 8-7 2kg.................................................................cca.3M-PVC čepovi 3/4".....................................................................................4kom-PVC čepovi 40x20................................................................................16kom-PVC crijevo prozirno 8x12......................................................................3MLežajevi-Transp. kotač pomični 50mm................................................................1kom-Ležaj aksijalni 539.................................................................................1komFiksni stalak za odlaganje felgi nakon lakiranjaRotirajući stalak za lakiranje felgi sa podešavanjem visine Edited April 15, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted April 18, 2017 Ove godine nosi se MANN kolekcija. Uzeo preko Anđelka Castrol Edge (5W-40) ulje i filtere a kod zamjene filtera kabine vidio sam da ona plastika koja naliježe struže lak pa sam odlučio da na PVC plastiku stavim samovulkanizirajuću guma i zalijepim sa obostranom ljepljivom trakom. Nema vibracija, ne oštećuje lak i bolje prijanja. Na slici je sa folijom koja se kasnije samo skine i ostane gumena traka, uvijek se nađe nešto za doraditi. Ujedno prošli tjedan odradio mali servis u ovlaštenom, zamjena ulja, filtera goriva i vodilice šipke za mjerenje ulja koji je puštao na spoju a filter zraka motora i kabine sam promijenio.Vodilica od šipke ulja (038103663) Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted April 26, 2017 (edited) Treće stražnje stop svijetlo Napokon i to odradio jer nikako se natjerat da ga zamijenim. Imao sam ponudu iz ovlaštenog samo led kućište (1J6945131C) košta 440,11 Kn pa sam uzeo cijeli komplet preko ebaya za 14 eura koji je skinut sa Golfa iz 2003. što mi je dobro došlo da ne razmišljam ima li kakvih razlika kod starijih modela. Kod skidanja dovoljno je malo jače povući da limene žabice popuste pa onda još dvije koje su na krajevima da se dobije dovoljno mjesta za zamjenu. Isprobao sam staru i nije do kontakta niti korozije nego su ledice otišle pa mi jedino preostaje zamjena ako ju mislim osposobiti. Donji tutorijal koji mi je kolega bruiser poslao dobro mi je došao jer sam točno znao gdje su pozicionirane žabice što mi je olakšalo skidanje. Nakon toga mi je otišao grijač na prvom cilindru i prekidač baš za stop svijetlo pa je malo radilo, malo ne a pošto dobijem garanciju prepustio sam ugradnju ovlaštenom. Treće svijetlo sada radi, ledice svijetle jednakom jačinom, ma prezadovoljan. Third Brake Light replacement Treće stražnje stop svijetlo Golf 4 Zamjena prekidača (1C0945511A RDW) i grijača (N10579202) Treće stražnje stop svijetlo Edited April 26, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted May 1, 2017 (edited) Bora instalacijaMalo se lemilo ... nekoliko fotki od izrade instalacije koju sam nedavno završio a koristio sam žice koje sam izvadio iz G4 pa su istih debljina i boja kao što su na ventilacijama. Prvotno sam mislio sve napraviti sa M/Ž stopicama ali kada sam vidio da je nemoguće pronaći mikro stopice zbog debljine žice odlučio sam sve odraditi lemilicom i ispalo je bolje nego što sam mislio. U instalaciju sam dodao i dva para žice koje će služiti samo za osvjetljenje prekidača za grijanje sjedala, iako ih nemam bitno mi je bilo osvjetljenje pa sam to dodao standardnoj instalaciji. Stavio sam i skicu pa ako se netko odluči može se poslužiti, ista je kao što je jedan lik iz Engleske napravio samo sam obrnuo stranu i stavio dužinu instalacije. Stavljanje ventilacije slijedi kasnije jer imam u planu još nešto ugraditi pa bi onda sve zajedno odradio. Heated Seats Question (1J0963563C/1J0963564C)_Prekidači za grijanje sjedalaPIN 1 (Iluminacija).........(+)PIN 6 (Dash ground)......(-)DIY tutorijali01_Wiring loom for bora vents and W8 light02_Removing Golf vents & installing Bora vents03_Anleitung zum Ausbau von Lüftungsdüsen04_Bora Lüftungsdüsen im Golf IV einbauen05_Einbau_bel._Boralueftungsduesen06_Volkswagen Golf V6 4motionPrekidač svijetla (6R0941531FAPV)PIN 58d...............(+)PIN 31.................(-) ili uzeti masu sa šasijeInstalacija iz G4ShemeŽiceLemljenjeIsprobavanja ledicaTERMOBUŽIRDodatno je kupljen termobužir CGPT 2.4/1 pa sam ga stavio te ponovno omotao sa Tesa platnenom trakom, mislim da je sada napravljeno kako treba iako sam vidio gotove instalacije koju rade poneki shopovi i nigdje termobužira nego se samo koristi Tesa platnena traka s kojom se i OEM instalacija omotava. Usput sam dodao i jednu žicu (+) za W8 iluminaciju na koju sam zaboravio i koju isto planiram ugraditi. Instalaciju sam isprobao sa 9V baterijom, sve šljaka pa je sada spremna za ugradnju. Primjeri izrade Bora instalacije od strane nekih shopova na ebayu.VW GOLF BORA VENT LOOM RETROFIT BORA VENTS OEM LOOM Edited July 4, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted May 9, 2017 (edited) Bojanje i kitanje dekor rukohvata Došli su i oni na red, onako ostaviti nisam htio pa sam se odlučio na bojanje. Lak nisam dirao pa sam ga ostavio u originalu. Svaki je bio malo oštećen pa sam morao uzeti kit za plastiku i popuniti oštećenje jer boja to nikako ne bi prekrila. Skidanje sloja Kitanje i priprema za bojanje Bojanje rukohvata Bojanje unutarnjih rukohvata (1J0867180A), (1J4867180A2) Edited May 9, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted May 10, 2017 Ugradnja dekor rukohvataNekoliko fotki za usporedbu PVC rukohvata kako su prije izgledali i sada nakon bojanja i ugradnje dekor rukohvata. Jedini dio na autu koji me dugo smetao, pogotovo taj mekani i ljepljivi sloj.PrijePoslije Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted May 11, 2017 Ručica mjenjačaZamijenio sam i nju za ovu sa drvenim dekorom koja je skinuta iz G4 4Motion V6 modela, odnosno sav drveni dekor je izvađen iz njega. Sviđa mi se rama oko ručice iako je fejk krom ali zato je prava koža umjesto one umjetne i plastične. Ovo je ono što sam htio od interijera i mogu samo reći, prezadovoljan. Upravo onako kako sam gledao neke fotke koje sam našao kao ogledni primjerak tako je ovo ispalo. Iako nisam znao da će sve ići glatko ali odigralo se kako sam zamislio, sasvim drugi osjećaj kada je pod rukom lakirano drvo umjesto plastike.PrijePoslije Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted May 21, 2017 (edited) Malo se provozao u Porscheu ... Porsche 911 Turbo (2008), 480 PS Edited May 22, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted June 10, 2017 (edited) Ugradnja Bora dekor ventilacijeDodatno sam kupio PVC rame za lijevu i srednju ventilaciju dok se desna strana hvata za samu ploču i stvarno dobro sjedne, pogotovo srednja koja ulazi točno u dimenziju otvora dok spužva zabrtvi prijelaz jer kod nje su otvori manji nego kod standardne ventilacije. Zadovoljan sam kako je sve odrađeno i sjelo u interijer a 2DIN kavez sa dekorom slijedi uskoro jer sam i konzolu odlučio obojati, oguljena je na nekoliko mjesta pa će potrajat dok sve složim. Hvala kolegi Ivanu (raxivan94) oko potvrde pinova i spajanja instalacije, konzultacija uvijek dobro dođe kada je struja u pitanju, mada sam se i sam dobro informirao oko svega. (1J1819185A) - Lijeva rama..............(22,21 kn)(1J0819197A) - Srednja rama...........(43,81 kn)PVC Bora rameRastavljeni dijeloviSkidanje ventilacijeWiring Diagram No: 17/4 Golf/Jetta on page 97-157.Shema konektora (1J0972999)Prekidač svijetlaKonektor (1J0972999)Provlačenje instalacije i spajanje sa prekidačemFiniš Edited June 10, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted June 25, 2017 Bojanje središnje konzole i PVC dijelova od interijeraKrenulo je sa središnjom konzolom ispod ručne i nakon što sam ju obrisao vlažnom krpom počeo se skidati sloj a taman sam sve dijelove htio montirati nazad. Puko mi je film pa sam se odlučio da sav taj ljigavi sloj skinem i da konačno mogu normalno održavati plastiku kako treba.Središnja konzola.....................................(1JO863323N)Poklopac rukonaslona..............................(1JO864279Li)Poklopac rukonaslona..............................(1J0864280re)Oplata volana donja.................................(1J1858366A)Oplata volana donja.................................(1J1858367C)Prednja središnja konzola........................(1J1863201D)Poklopac D...............................................(1J1858247B)Središnja konzola (1JO863323N)Prednja središnja konzola (1J1863201D)Skidanje soft touchaBojanjeOstali PVC dijelovi interijera (prije)Skidanje slojaBojanje Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted June 25, 2017 Pretinac za rukaviceNakon gornjih dijelova odlučio sam se i na njega jer nije bilo izbora a na njemu se također površina ljepila na sami dodir. Donji video mi je dobro došao ali samo da skužim kako se rastavlja poklopac pretinca a ostalo sam radio po svom i nije potrebno rastavljati jer može se potrgati pa bolje mir. Permetal zakon za skidanje souft touch boje i bez njega teško da bih uspio ovoliko posla napraviti, hvala Dado na savjetu. Pretinac (1J1817101A)RastavljanjeSkidanje slojaBojanjeSastavljanje pretincaPojačanje sedmog vijkaDodatna izolacija iza pretinca sa armafleksom 9mmTutorial: Soft Touch Lack entfernen & Verkleidungsteile lackieren || Interieur VW Golf IVhttps://www.youtube.com/watch?v=UMscWCNOyD0 Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted June 29, 2017 Ugradnja 2DIN dekor kavezaOstatak radova koje sam imao kod ugradnje dekor kaveza pa sam usput očistio Climatronic panel, koji na lijevoj strani ima mali ventilator pa sam ga ispuhao i očistio, skinuo sam kutiju koja se nalazi ispod akumulatora i očistio sve, napravio zaštitu oko akumulatora sa armafleksom od 9mm koja je sada kako sam zamislio.2DIN dekor kavez (1J1858069G01C)Usporedba dekor i fiksnog kavezaVađenje fiksnog 2DIN kavezaČišćenje ClimatronicaSkidanje kutije ispod akumulatoraZaštita za akumulator Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted July 1, 2017 Dekor interijer i Bora ventilacijaEvo kako to sada na kraju izgleda sa obojanom plastikom interijera i ugrađenim dekor kavezom, zajedno sa Bora ventilacijom. Tako sam i zamislio gledajući fotografije od nekoliko V6 4Motion Golfova na koje sam naišao, dekor je kompletno iz njega izvađen a Bora dekor ventilacija je dodatak koji je vrlo rijedak a meni neopisivo drag, tako da sam prezadovoljan urađenim poslom. Konačno sam se riješio soft touch boje i njegove ljigave površine oko konzole, ispod volana a pogotovo pretinca što je bila strašno za vidjeti, ujedno skoro svaki ima izgrebane lajsne oko radija pa to jadno izgleda a sada sam sa ovim dekorom dobio elegantan i pristojan izgled unutrašnjosti. Bilo je dosta posla ali se isplatio svaki tren koji sam proveo u garaži znojeći se danima da bih došao do ovog konačnog rezultata.Zatvorene Bora ventilacijeOtvorene Bora ventilacijeSa upaljenim ledicamaNoćna Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted July 7, 2017 Okviri za tablicuNeki dan stigao i ugradio da se riješim one jeftine i natpisa na rami. Prvo sam bio zagrijan za originalnu ali sve sa crvenom crtom okolo okvira imaju dolje natpis GTI a za dizele GTD i to sivom crtom tako da mi to nije nešto a inoks ne volim pa je odluka pala na ove. Kod montaže sam prvo stavio na dva vijka pa onda na četiri da pojačam jer je rupa bilo, no sviđa mi se to da se tablica prvo najmjesti unutra i ona sama stoji u okviru a donja perca ju guraju gore, tako da se samo poklopi i tvori jednu cjelinu bez prekida.2 x Schwarz Rot Kennzeichenhalter NummernschildhalterPaketPrednja stranaStražnja stranaUsporedba Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted July 8, 2017 (edited) Trokraki drveno kožni volan (1J0419091 BT)Nisam mogao izdržati a da se ne pohvalim jer mi je u dolasku. Nešto što sam planirao ali ni zamisliti mogao da će se ostvariti, pogotovo ne ove godine. Ovdje bih se zahvalio kolegi Srđanu (VWTDI) što je stavio link, iako je prvotno možda ispala kao šala krenulo je zaozbiljno i kolegi Marku (markol5) koji je cijelu logistiku obavio, od dogovaranja i pregovaranja do prijevoza, što nije bilo lako i bez njega neostvarivo, tako da se obojci od srca zahvaljujem, dečki pravi ste, to je forum i kolegijalnost. Nekoliko slika iz oglasa i sve što u ovom trenu imam a kasnije kada mi stigne bit će i kvalitetnijeg materijala, no bitno je da se vidi i da kataloški broj odgovara, iako imam info da ni sa drugim modelima ne bi bilo problema ali ovo mi je draže da se sve poklopilo. Unazad nekoliko mjeseci imao sam prilike vidjet dosta takvih drveno kožnih volana kojima je koža bila u boljem stanju ali drvo je kod svakoga bilo oštećeno. Ovdje je u perfektnom stanju dok je koža nešto lošija, no i za to ima lijeka, i nju je lakše srediti. Što reć, prezadovoljan kako se ovo sve odigralo, za ne povjerovat. Volan trokraki Mahagoni drvo Koža VW Golf Passat PasatFotke iz oglasaSkidanje volanaNakon primitka paketa u GrudeMarkove slike Edited July 10, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted July 16, 2017 Meguiar's Quik Interior DetailerKolega Kamenarić me pitao kako se pokazao Quik Interior Detailer pa sam ga isprobao prije nekoliko mjeseci i nedavno poslije ugradnje dekora, no ovo je materijal od prvog pranja. Pošto mi je ovo prvo detaljnije čišćenje uzeo sam prije njega Likvi da odmastim svu površinu a po vodi se vidi koliko su oplate bile prljave a nakon toga nanio Detailer. Nema se puno što reć nego zadovoljan sam s njim i stvarno je mat, upravo ono što sam tražio.Sredstvo za brzo i detaljno čišćenje unutrašnjosti Meguiars QUIK DETAILER INTERIORSpužva od mekane pjene 2kom (promjer 10cm) Meguiars SOFT FOAM APPLICATOR PADPrijePoslijeHow To Use Meguiar's NEW 2010 Quik Unterior Detailer Cleaner Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted July 22, 2017 (edited) Provjera hidraulične tekućine (G00400M2)Namjera mi je bila zamijeniti servo ulje pa sam nazvao ovlašteni radi cijene i kakav je postupak oko izmjene. Nakon nekoliko razmijenjenih postova skužio sam da nemaju uređaj koji potpuno izvlači ulje iz kompletnog sustava nego nakon mog nagovaranja da mi ne odgovara samo nadolijevanje pristao je da može isprazniti iz posude i iz crijeva dovoda i povrata. Zamjena servo ulja u ovlaštenom košta cca. 350 Kn i za njega ne postoji servisni interval nego samo provjera razine. Pošto je ulje po izgledu čisto i bez nečistoća u posudi i dovoljno ga ima mislim da nema potrebe za izmjenu, barem ne za sada a kasnije ću vidjeti. Ujedno sam čep od posude pritegnuo do one druge crtice kako treba biti jer je prije bio na sredini, mala kontrola ali mirniji jer znam da je sve u redu.Hidraulična tekućina (G00400M2)PosudaOtvorena posudaPoklopac"Na točkovima" - zamena ulja u servo volanu, Wynn's How to Check Your Hydraulic Power Steering Fluid Edited July 25, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted July 25, 2017 (edited) Prednja lijeva i desna vrata Nešto materijala od prije kako sam radio popravke na lijevim i desnim vratima. Na lijevim je bila puknuta košarica za rukohvat pa sam uzeo novu i zamijenio a usput sanirao sve što je bilo odmotano pa i potrgano od žabica do gumenih dijelova koji su čak ušli iza limene oplate pa sam ih morao izvlačiti a nakon desetak godina vidi se kako tekstilna traka zna popustiti. Sve sam sanirao, omotao sa novom Tesa trakom gdje je trebalo a na završni spoj sam stavio kap dvije ljepila tako da sam siguran da se više neće odmotavati. Na desnim vratima mi je otišla crvena ledica od prekidača za spuštanje i dizanje prozora pa sam morao skinuti oplatu i promijenio kompletan prekidač. Ostala su mi dva od stražnjih ručki pa mi je sada dobro došao a usput sam sve trake i žabice sredio, očistio zvučnik pa su sada sva vrata sanirana i čista. Prednja lijeva vrata Prednja desna vrata (skidanje oplate) PVC varenje zareza Finiš Edited July 25, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted August 1, 2017 Speedline SL1750 R15 (2001)Počeo raditi na drugom setu alu felgi koje sam kupio početkom godine. Felge su iste kao i one koje sam dobio uz auto a pošto mi se sviđaju uzeo sam još jedan set jer je bila prilika. Ima nešto sitnih površinskih oštećenja mada ništa što se sa malo kita ne da poravnat ali su svi rubovi felge sačuvani što mi je važnije. Na slikama je i moj vjerni pomagač Miško koji mi daje podršku da ustrajem. 1J0601025ALST5 Italy6Jx15H2ET38R15Prvo pranjeDrugo pranje, kitanje, brušenje Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted August 5, 2017 (edited) Nekoliko sitnicaNedavno uzeo crvene kapice za čelične i kratke polu krom ventile TR412C za alu felge, alat za skidanje ISO stopica koji će mi dobro doći kod instalacije tempomata, silikonsko vakuum crijevo od 3 i 4mm koje smo Dino i ja uzeli u C-Modu po preporuci kolege RAZZORa, da se i njih konačno riješim pa neka budu u rezervi te jedan mali radapciger 75mm za skidanje ruke brisača.01_100 pcs/lot Red Plastic Tire Valve Caps Car Tyre Valve Stem Covers 8V102_4pcs/lot TR412C Motorcycle Tire Valves Chrome Sleeve EPDM Rubber03_Auto Car Plug Terminal Extraction Pick Back Needle Wire Harness04_CMod_Zagreb_Vakuum crijevo (silikon) 3mm05_CMod_Zagreb_Vakuum crijevo (silikon) 4mmVentil kapice crvenePolukromirani ventili TR412CAlat za vađenje ISO stopicaCMod silikonska vakuum crijeva 3 i 4mmMali radapciger 75mm Edited August 5, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted August 15, 2017 (edited) Tempomat (GRA) dizelKonačno sam ga uzeo nakon nekoliko kombinacija koje sam imao. Prvo sam mislio uzeti originalni ali ovlašteni ih više nemaju u ponudi, zatim preko AHW-Shopa (96,50€) ali ni tu cijena nije bila baš prihvatljiva, od kineskog sam odustao pa sam se odlučio ipak za originalni kojeg sam uzeo preko Kufatec.de jer su mi dali popust od 10€ pa je na kraju ipak ispalo prihvatljivo.Dodatno sam se htio informirati oko kataloškog pa sam kontaktirao našeg ovlaštenog i Zubaka, od njih sam dobio neki čudan broj, kasnije sam skužio da ih je ovlašteni imao u ponudi i prodavao baš te ručice od Kufatec firme jer mi je savjetnik dao kataloški (KU30037) a kasnije poslao i PrtSc da se uvjerim uz iznos, no radilo se artiklu pod kojim je zaveden u firmi Kufatec i pod tom šifrom ga prodavali. Sve u svemu zadovoljan kupovinom a idući tjedan mi stiže jer sam poslao bratiću, inače bi poštarina za Hrvatsku iznosila 25€ što mi je bilo previše pa sam i na tome uštedio.KUFATEC.DE_GRA (Tempomat) Komplettset für Diesel TDI-SDI (69,00 €)TEMPOMAT (popust 10€)................................................................. 59,00 €DHL prijevoz u DE................................................................................5,50 €PayPal..................................................................................................2,07 €UKUPNO............................................................................................66,57 €PrtSc iz ovlaštenog Edited August 15, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted August 20, 2017 Restauracija kožnog volana bojanjemOdlučio sam se na bojanje kože jer sam htio da originalni šavovi ostanu, ujedno oštećenja su bila površinska, pa je bio idealan kandidat za takvu vrst popravka i to samo na lijevoj strani, nikakvih dubljih niti pukotina nije bilo dok je na desnoj koža bila samo sjajnija od korištenja pa je bojanje ispala najbolja opcija da se opet dobije tvornički izgled a sve drugo ostaje u originalu što mi je i bila namjera. Odradio sam to kod Željka u Španskom, vjerujem da je već poznat jer i po ostalim forumima kruži njegovog broj mobitela a ljudi su zadovoljni, ujedno vraćen je mat izgled pa čak i miris kože se osjeti a sama priprema i bojanje nije baš jednostavna, slike sve govore. Dino i ja posjetili smo ga prošli mjesec i vidjeli u radioni gdje se bavi restauracijom jednog Mercedesa 280 SEL koji izgleda kao da ga je vrijeme zaobišlo. Neki dan je Dino (G2 LTD) stigao do mene sa volanom, pa smo obavili malo upoznavanje grada i druženje u dvorcu Pejačević, hvala Dino. Restauracija volana lakiranjemVolan iz paketa, neobrisanNakon bojanja kožeRestaurirani Mercedes 280 SEL Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted August 29, 2017 Tempomat (1CO953513A 01C)Prošli tjedan ga je bratić donio pa nekoliko fotki. Pregledao sam hrpu instalacija i vidio da su prijašnji imali dodatno dva konektora s kojima si mogao uzeti struju (S5) bez da se zarezuje originalni kabel sa nekom stopicom ili lemljenjem što sam imao prilike vidjeti, tako da ću naručiti ta dva konektora i iso stopice pa uzeti struju na taj način iz kutije gdje su osigurači. Dodatno sam numerirao pinove sa etiketama jer na žicama su utisnuti brojevi ali pošto se jako slabo vidi i k tome sve su žice iste boje stavio sam ih da mi olakša kod umetanje pinova u konektor.Pinovi su:PIN 1PIN 2PIN 3PIN 9S5KONEKTORISingle ISO konektor muški.........(191 972 701)Single ISO konektor ženski........(191 972 711)JUNIOR POWER TIMER (ISO stopice)-JPT ISO stopica (muška) 2,8mm - (N10318905) za žicu presjeka 1,0 mm2-JPT ISO stopica (ženska) 2,8mm - (N90684405) za žicu presjeka 1,0 mm2TempomatISO stopiceKonektoriInstalacija sa konektorom Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted September 3, 2017 (edited) Sređivanje dijelovaNakon skidanja dijelova radi ugradnje tempomata odmah sam se odlučio i za bojanje pokrova volana koji je jedini još ostao za sređivanje a novi dosta koštaju, više ne znam što još da bojam od unutarnje plastike. Nije mi jasno kako netko može toliko izgrebati pokrov oko volana, kao da na slijepo ubada. Ujedno sam očistio motor i navoj brisača tako da je spremno za ugradnju, čekam još dva konektora koja sam naručio od ovlaštenog pa planiram do kraja idućeg tjedna sve dovršiti a instalacija je provedena tako da je ostalo samo ponovno brtvljenje poklopca, vraćanje ručice koja je već složena i naravno volana. Evo nešto za luka93 koji je spomenuo isti problem za pokrov volana, skini, obojaj i vrati nazad. 01. Pokrov stupa volana gornji - (1J0858565F 2AQ).................207,68 kn02. Pokrov stupa volana donji - (1J0858559D 1QA).................546,18 kn 03. Maska taho sata sa kožom - (1J0857053A 1QA)..................260,00 knPokrov volana, prijePriprema za bojanjeFinišMotor brisača prijePoslijeNavoj ruke brisača Edited September 21, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted September 17, 2017 (edited) Ugradnja tempomata (1CO953513A 01C)Nešto informacija oko ugradnje koju sam riješio prošli tjedan pa da podijelim iskustva ako se netko odluči. Bilo je nekoliko verzija, da to odradim u ovlaštenom pa sam napravio upit ali od Zubaka nisam dobio odgovor iako znam da su ih ugrađivali i od našeg lokalnog servisa ali oni to nisu nikada radili a nekog kolegu u blizini nisam imao da mi pomogne pa je odluka pala da to sam odradim, ujedno riješio sam jako puno ostalih stvari koje u ovlaštenom ili da sam privatno ugrađivao ne bih mogao ni u snu jer se dosta vremena izgubi na čišćenje, bojanje pokrova volana, ponovnog omotavanja kablova, provlačenju instalacije tempomata, čišćenju i podmazivanju zglobova motora brisača, ponovnog brtvljenja elektro kutije ... itd. Od svih ugradnji koje sam do sada radio ova je bila najzahtjevnija i najteža kao što to uvijek biva kada se prvi puta nešto radi.Prije ugradnje proveo sam dosta vremena na internetu da se upoznam pa sam proučavao razne projekte članova i tako prikupio dosta informacija a neke jako korisne sam dobio sa ruskog foruma Drive2.ru jer su slikovno imali dosta materijala koji su mi pomogli oko nekoliko problema.1) Prvi je bio kako izvaditi iso stopicu S5 jer postoji dodatni zatvarač u kutiji za osigurače,2) Drugi, kako spojiti i uzeti struju jer instalacija dolazi bez konektora, samo oguljena žica,3) Treće, kako i kuda idu pinovi da sam siguran da je sve dobro spojeno jer grešaka ne smije biti.Dolje ću staviti nešto od prikupljenog materijala koji sam izabrao jer ima dosta važnih stvari koji mogu pomoći i nešto video uradaka koji i vizualno mogu biti korisni kao kod ponovnog stavljanja deflektora vode. Materijala ima dosta pa ću podijeliti u nekoliko postova a ako se netko odluči da sam želi odraditi ugradnju i ako ima pitanja može me slobodno kontaktirati.Shema pinovaKonektor T10e crni (1J0937733)Pin 1........................Pin 5Pin 2...........9...........Pin 6Pin 3.........10...........Pin 7Pin 4........................Pin 8Konektor (8E0971980) od ručice tempomata.........konektor T10e crni (1J0937733) od elektro kutijePin 1 Not assignedPin 2 on/off..............................................................ide u......Pin 1 (plavo/siva)........JPT iso stopicaPin 3 button set/delay.............................................ide u.......Pin 2 (crvena).............MPT iso stopicaPin 4+7 reset/resume saved speed/accelerate......ide u.......Pin 3 (crno/bijela)........MPT iso stopicaPin 5 reset/resume saved speed/accelerate..........ide u.......Pin 9 (bijela)................MPT iso stopicaPin 6 (+) on/offPin 7 switchPin 8 Not assignedSwitch for cruise control system MK4 (Scheme)Upute za ugradnju tempomata01_Kufatec.de_(GRA)_Tempomat_ver.1.09 (13.07.2017)02_Golf 4 Variant_(GRA, Tempomat)03_Instructions for installing a Retrofit Cruise Control Kit_MK404_Original Einbauanleitungen (GRA)05_Einbaubeschreibung für die Nachrüstung einer (GRA) Golf 406_Einbau GRA im Golf 4/Bora,A3,TTShema konektora (8E0971980)Shema konektora T10e (1J0937733) i (8E0971980)Skidanje volanaSkidanje ruke brisača (izvlakač 75mm)Skidanje motora brisačaDeflektor vode (1J1819415B)Skinuti dijeloviLajsna vjetrobranskog staklaPonovno omotavanje kablova tesa trakomIzoliranje žice od žmigavcaOriginal GRA Tempomat Hebel Nachrusatz SET fur Skoda fabia VW A4: Turn Signal Switch Replacementhttps://www.youtube.com/watch?v=ip6doPZfTSA&feature=player_embeddedScheibenwischermechanik Wechseln (Scheibengestänge) Golf IV Edited September 20, 2017 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites