Cotovd 0 Posted October 9, 2014 (edited) VW 1.8t je u pitanju. Jučer sam se vozio autoputem, sat vremena prosjek 4000 okretaja. Kad sam se skinuo s autoputa i kad je mrvicu predahnio zbog krivudave ceste počeo je trokirati i raditi kao na 3 cilindra. Zadnji cilindar(do putnika) kad mu izvučeš napajanje s bobine...ništa se ne događa znači neradi. Doma sam stavio drugu bobinu, drugu svječicu, i dalje je isto.Jedino imam osječaj da dobro i uglađeno radi kad smanjim gas ili ga samo diram, čim počinje opterečenje u vidu gasa trokira.Koji vrag?Trebam li možda izmjeriti kompresiju, koji su simptomi kad progori klip ili ventil?Ako nije struja onda je ovo.Ne kužim šta bi još moglo blokirati struju do tog cilindra ako nije bobina ili svječica. Ima još nešto od struje šta trebam pogledati? Edited October 9, 2014 by Cotovd Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted October 9, 2014 1.izmjeri kompresiji na tom cilindru 2.ako je kompresija dobra,probaj skinut bobinu s.nekog drugog.cilindra i.ustekaj,ako.je opet isto,javi se belom u vezi.struje,da vidis jel imas struje.na bobini a i dizni goriva. 3. ustekaj tu bobinu s nekog drugog.cilinda i ubodi ispravnu svjecicu i prisloni na motor i probaj alnasovat da vidis jel baca iskru svjecica. ako baca iskru,a ne radi na taj cilindar ili nema goriva na njemu ili nema kompresije Share this post Link to post Share on other sites
MarkoTDI 0 Posted October 9, 2014 i meni isto nekak ide na tu kompresiju misljenje.ventili Share this post Link to post Share on other sites
Cotovd 0 Posted October 9, 2014 (edited) Struje ima na svječici sad gledao a mobinu i svječicu imam rezerve nije to. Ostalo je da provjerim injektore ili bar da zamjenim treči s četvrtim i vidim hoče li onda hebati treči. Ako da injektor je prdnuo. Svječica na tom cilindru je suga i rekao bih bez goriva. Nego imam osječaj da ne trokira baš stalno, kako dam gas iz nižih u veče zatrokira pa proradi, nešto u tomu smislu. Moguče da se zaštopao injektor. Edited October 9, 2014 by Cotovd Share this post Link to post Share on other sites
Cotovd 0 Posted October 9, 2014 Znači jedna je bobina otišla i s njom je trokirao na minimumu. Imao sam rezervnu i sad ne trokira. Sad trokira samo pod opterečenjem. Mogu se lagano voziti i izgleda kao da nema problema, ali čim dam malo jače gas počinje trokirati. Kad bi napunio auto mislim da bi trokirao stalno. I dalje problem s bobinama/kablovima. Ima neki majstor od ovog(vw) u šibenskoj županiji? Morat ču reda radi izmiriti i kompresiju. Share this post Link to post Share on other sites
Cotovd 0 Posted October 10, 2014 Evo vam zvuk vožnje i trokiranja nadam se odgovoru znalaca. https://app.box.com/s/17b54tm39irkfryvi1y8 Share this post Link to post Share on other sites
Cotovd 0 Posted October 14, 2014 Jel neko preslušao snimku, gdje ste majstori ako vas ima tu uopče? Share this post Link to post Share on other sites
Cotovd 0 Posted October 23, 2014 Šta stvarno nitko nema pojma, tu, na forumu, o čemu se radi? Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted October 23, 2014 Sta si napravio od ovog svega sto sam ti napisao? Kakvi su kontakti na bobini?oxidirali,cisti,hrđavi?sta se dogada s diznom na tom cilindru? Sta kaze dijagnostika? Jesi probao bobinu s drugog cilindra?itd itd..ja ne mogu vjerovat da se jos vozis.tako,ako se vozis.. Share this post Link to post Share on other sites
Cotovd 0 Posted October 25, 2014 ne mogu vjerovat da se jos vozis Normalno da se vozim neču na noge iči. Auto ne trokira ako sam oprezan s papučicom a to znači nema naglog stiskanja gasa, tek onda trokira. Čim smanjim gas stane trokirati to me najviše brine i ne mogu povezati stvari. Kontakti na bobinama su čisti, dizne rade da ne rade dizne stalno bi trokirao. Kroz 7 dana kupujem drugi auto(Sportage) e tek onda mogu do Beli-a jer mi nije blizu a auto mi treba. Možda riskiram ali zaboli me više, kad uzmem drugi mogu ovo u detalje srediti. Ovdje nema niko dijagnostiku(Vodice) tko zna raditi s njom, ne računam znaje brisanje grešaka, ne želim više ni iči na takvu dijagnostiku jer to dijagnostika ni nije. Milsio sam da netko bar zna šta sve može biti i zašto samo pod opterečenjem trokira. Dali je to simptom: Bobina Sviječica Lambda možda Neki senzor Još jedna stvar koju nisam napisao...nekidam "kruzam" lagano i vidim miš stoji na brisaču, vjerujem da je došao iz motornog prostora jer mi se čini da se vratio tamo. Jel to malo govno nešto nagrizlo, ako je šta a da je takav simptom? Share this post Link to post Share on other sites
Cotovd 0 Posted November 16, 2014 Dakle posudio sam dijagnostiku od susjeda, prenijet ču ovdje šta je očitalo i molio bi detalje odakle krenuti za svaku grešku posebno. Nisam baš s engleskim. Radije napišite ako ste voljni pisati za samo jednu grešku nego globalno. Globalno znam i ja, jebe ga struja i elektronika/senzori koji su zastarjeli a motor sada ima 10000km i to je besprijekorno i spremno da okrene 150000-200000km.Idemo redom:00544, Boost pressure to maximum exceeded, -Implausible signal -Signal too large (maximum bost 35-10)--------------------------------------------------Possible causes of fault-Ingress of air downstream of turbocharger-Blow off valve faulty-Solenoid valve for boost pressure limiterN75 faulty-Leak in vacuum line from inletmanifold to J220 or is disconnected-Pressure sensor in Motronic controlunit J220 is faulty-------------------------------------------------Possible effects-Hard misfire at full load-Boost pressure too high-Severe boost pressure fluctuations at full load-------------------------------------------------Rectifying Fault-Check connections-Test blow off valve-Test solenoid valve for boostpressure limiter N75-Test boost pressureAko se posluša video koji sam stavio na prethodnu stranu mislim da ima simptome koji su tu opisani.Odakle ovdje da krenem, šta je sve važno pregledati?Ovaj J220...šta je to?------------------------------------------------------------------------------------00561Mixture adaptation-Adaptation limit(multiplicative)exceeded-Adaptation limit(multiplicative) notreached-Adaptation limit(additive) exceeded-Adaptation limit(additive) not reached-------------------------------------------Possible causes of fault-Fuel system pressure too low or too high-Failure of spark plugs, ignition coilsand ignition output stages-Ingress of air to G70-Leak in exhaust system up to catalyst-Incorrect signal from air mass meter G70-------------------------------------------Possible effects-Increased fuel consumption-Formation of black smoke-Spark plugs sooted up-------------------------------------------Rectifying Fault-Fill fuel tank-Recify leak-Test fuel system pressure-Test G70--------------------------------------------------------------------------------------01249, 01250, 01251, 01252 Injector cyl.Possible causes of fault-Short circuit to earth-Open circuit in wiring-Fuse S28 faulty-Short circuit to positive atconnector or in injector--------------------------------------------Possible effects-Engine does not run smoothly--------------------------------------------Rectifying Fault-Test injectors-Check wiring & fuse S28Ovo je pretpostavljam posljedica ostalih grešaka, da nema ostalih možda nebi bilo ni ovih no možda se varam.Gdje je taj osigurač "fuse S28?--------------------------------------------------------------------------------------------18010, Power Supply B+ Terminal 30: Voltage too LowPossible CausesCables on the Battery were removedBattery weak (voltage)Generator MalfunctionBila mi ostala svjetla upaljena pa sam nadopunjavao ako, valjda je to.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------16514 Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: Malfunction in CircuitSpominje se "fuse 29" švrljajuči po netu, to je osigurać sonde?----------------------------------------------------------------------------------------------16487 Mass Air Flow (MAF) (G70): Signal too High---------------------------------------------------Possible Symptoms Probably no serious malfunctionsLoss of power---------------------------------------------------Possible CausesWiring and/or connections (short circuit?)Mass Air Flow (MAF) (G70) defective---------------------------------------------------Possible Solutions Check wiring and connectionsCheck / Replace Mass Air Flow (MAF) (G70)------------------------------------------------------------------------------------------------------To je otprilike to. E sad mene prvenstveno zanima zašto trokira kad mu samo malo jače dodam gas.Da ponovim, desilo se nakon sat vožnje autoputem, držao sam ga na oko 4000 okretaja i kad sam se spustio na normalnu cestu počeo je jebati. Doma sam se vratio na 3 cilindra. Imao sam doma jednu bobinu, djelomično je pomoglo iako ostaje i dalje da je koja neispravna.Ako netko nešto zna detaljnije kad uhvati vremena molio bi da napiše.Zahvaljujem! Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted November 16, 2014 Svjecice su ti gotove.. zato trokira na punom gasu.. A nemas boost controla pa je smjesa siromasna pa je velliki egt.. Koje svjecice koristis? Ako samo zamjenis svjecice.. izgorit ce i nive jako brzo dok nerjesis visoki tlak Share this post Link to post Share on other sites
Cotovd 0 Posted November 16, 2014 Imam bosh međutim nisu iridium, u ponedjeljak ču uzeti iridium, oko 450kn su. U potpisu je slika sranja kojeg imam, vjerovatno su pregorile. A nemas boost controla pa je smjesa siromasna pa je velliki egt.. Ovo ne kužim, šta bih trebao? Kad sredim ove veče probleme volio bi se odvoziti do tebe na "fino" štelanje. Sad imam drugo auto pa mi nije toliko žurba, do sad je bio problem raditi najedinom autu, prisiljen voziti uz sitne probleme. Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted November 16, 2014 U cilindru imas plazma efekt.. puno kisika s malo goriva- velika temperatura koja rastapa klipove Share this post Link to post Share on other sites
Cotovd 0 Posted November 16, 2014 Ok, razumijem da su posljedice svakakve. Koji su sve razlozi za prepunjavanje turbine. Turbina je reparirana ali ostao je stari westgate, neznam jel serviseri turbina testiraju i njegovu ispravnost kad rade test turbine nakon reparacije. Od ostalih dijelova? Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted November 16, 2014 Pa trebaju ispitati i kalibrirati aktuator westgate-a.. Share this post Link to post Share on other sites
Cotovd 0 Posted May 8, 2016 (edited) Malo sam se igrao danas. Nabavio 4 ispravne bobine i maf za provu, sve s auta koji je vozio. Trenutno ne radi prvi cilindar, prikopčao ili skinuo struju s bobine isto je. To sam i prije 2 godine znao više se i ne sječam šta sam sve radio, bio sam primoran uzeti drugi auo radi ovog sranja sa stujom. Sad ču poslije ručka vidjeti baca li svječica iskru. Nisam mogao sam jer nisam imao zamjensku svječicu pri ruci a žao mi da puše vez svječice pa ču to s nekim. Ako baca iskru zamijenit ču injektore. Mislim da sam to mijenjao ali ne sječam se ishoda, krenuo sam ispočetka. Dok ne sredim sva 4 cilindra da rade na minimumu neču znati trokira li sada pod opterečenjem. I dalje ne vjerujem da je klip ili ventil izgorio jer je povremeno radilo, sa simptomima povremenog trokiranja. Da je sjebamo nebi se vračalo u rad vjerujem da se slažete. Koji još može biti razlog da ne radi prvi odnosno jedan cilindar? To nema veze sa n75 ventilom kojeg za sada ne mogu isprovati nadam se. Edited May 8, 2016 by Cotovd Share this post Link to post Share on other sites
Cotovd 0 Posted May 8, 2016 Svječica je bila u kurcu, motor sad radi normalno. Ne mogu ga izvesti iz dvorišta naredna 2-3 dana dok ne zatrpaju kanal šta su raskopali a onda ču znati i kakav je u vožnji. Share this post Link to post Share on other sites
Cotovd 0 Posted May 14, 2016 Fino radi i ide, nema čukanja ni u naznakama, s ovim maf-om kojeg sam dobio za 200kn se izgleda popravio rad jer bi sa mojim znao preskočiti sekund oko 3000 okretaja a sada tog više nema. Spasilo me šta su dijelovu u blizini, dvije godine čekam to skoro. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted May 14, 2016 Znaci napokon auto vozi kako treba? Share this post Link to post Share on other sites
Cotovd 0 Posted May 14, 2016 Da, ali ostaje dosta posla do registracije koja neče za godinu dvije. Ima srediti kompletan ovjes, tapecirati interijer kompletno i ofarbati izvana odnosno ispraviti šta ima, pokitati pa farba ili folija. Ukratko, trebat ču još oko 2000€ za njega. Do sada me izašao 8000 al nema nazad, ipak sam sretan jer nisam odustao i nije otišao za kikiriki. Volim voziti tog pasata, draži mi nego Sportage. Share this post Link to post Share on other sites