2 2
Ivan Pandža

Cudan zvuk i lampica od akumulatora

Recommended Posts

Kao prvo pozdrav svima na forumu, imam dva problemcica i trazio sam na netu i forumu rijesenje, ali ne mogu naci, pa zato ne rado pocinjem novu temu, ali eto kako nemam drugog izbora ocito moram. Kao prvi problem prilikom jaceg kocenja cujem kako mi nesto kao gronda u desnom tocku i to prilicno glasno, da napomenem prosle zime su mi mijenjane kocnice i auto dobro koci samo eto taj problem me poceo zivcirati posto se sve vise javlja. Drugi problem je taj da na visim obrtajima tamo oko 3500 i vise mi se pocela paliti lampica od akumulatora,vjerovatno bi trebalo to znaciti da ga ne puni kako treba, ali to se obicno dogadda na malim obrtajima, a ne kao u mene na vecim, pa me zanima jeli to ikako moguce, jer jako mi je cudno to

Buka mozda dolazi zbog kocionih plocica...ako ima nesto tvrdje u njima pa struze po disku...a lampica znaci da ces morat reparirat alternator...nema veze sto se pali u vecim okretajima...imao sam takav slucaj na auto cesti mi se pocela paliti cim su bili veci okretaji i do kuce (cca150km) crko do kraja

Hmmm, vcrs cu podignuti auto, mozda i kasnije ako uspijem, pa cu pregledati detaljno sta bi moglo biti...a to za alternator sam sumnjao i ja, bojim se da je se izlizao rotor, pa pri vecim obrtajima ne stvara dovoljnu pobudu, i onako je davno repariran, gledao sam u servisnoj i pise 2007

Skinuo sam četkice s alternatora da pogledam kakve su one i istrošene su, jedna ima možda pola cm, a druga još manje, tako da su najvjerovatnije one otišle...Zna li itko koja im je okvirna cijena? Dignuo sam auto da vidim šta mi je sa kočnicama i stvarno nešto kao da struže, zapinje..ali ne mogu odrediti jeli u čeljusti ili iza točka, jer se čuje podjednako...evo link videa http://tinypic.com/usermedia.php?uo=adkBqYNLltudHbVDbuAUO4h4l5k2TGxc#.VFeJ_led3cd malo je slabije kvalitete jer nisam gledao na mobu kakva je kvaliteta slike bila i zvuka, pa je malo nejasno, ali se može čuti nešto opet

Nisu same cetkice skupe al vjerojatno ce ti naplatit majstor svoj rad...pretpostavljam da neces sam to raditi

Skini plocice i preleti smirglom lagano...trebalo bi prestat ili kupi nove ako nista

Četkice su 30-ak kn, ako si imalo vješt s lemilicom i pumpicom za lem možeš ih sam zamijeniti.

a eto ako uspijem uhvatiti vremena zalemit cu ih sam kad ih zbavim, ako nista i onako cu kod majstora ovih dana da pregleda auto pa i to oko kocnica, pa neka on sve sredi i gotovo, to mi je opet najbolje

nadovezujem se na temu : svijetli mi lampica akumulatora u leru

napon punjenja kad upalim auto je oko 12.8 i tu se vrti i onda cim malo taknem gas pocinje puniti i lampica se gasi

i sad napon sporo raste i nakon 10s napon odmah skoci na 13.3 i cuje se da motor promjeni zvuk i okretaji porastu na 1000

cetkice nisu previse potrosene ali kolektor ima zuba.

znaci mene muci to da kad upalim auto obrtaljka ne skoci nego ostaje na nuli dok ne taknem gas.

mozda regler?

Meni takodjer na duji dizelu pri svakom paljenju okretaji ostaju na nuli i tek kad pridjem cca 2500okretaja prorade.u slucaju voznje npr 10min (sa muzikom) ako ne pridjem 2500 okretaja i ugasim auto,nemogu ga upalit jer izvuce akumulator.cetkice su dobre,mozda regler ili diodni most?

2 2