WislyWisly 0 Posted November 16, 2014 Pozdrav, Ima li netko iskustva sa postavljanjem lažne brave od Mul t lock ili slično u Passat B6 ? Dakle, montirati samo bravu na mjenjač da se vidi... Koda lopov zna šta je unutra? Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted November 16, 2014 A jeli ti mislis da ce to lopova sprijecit u kradji? ? Prije nekih 7-8 g. covjek je kupio novog Passata b6 tad, i imo je mult-lock u njemu. Nesto mu je auto ispred kuce sto si reko keks. Osobno ga poznam i znam da ga nikad nije uspio vratit, iako je imo ponudu da ga otkupi od ekipe koja ga je odvela preko granice. Tako da sto se tice tog mult-locka, to modernom i profesionalnom lopovu nije nikakav problem. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted November 16, 2014 Dizat klemu i bar 2 kotaca najbolja sigurnost od kradje Share this post Link to post Share on other sites
WislyWisly 0 Posted November 16, 2014 Vlaho: Statistički je sigurno puno manja vjerojatnost da će ga ukrasti ako ima Mul t lock... I to je jedino bitno... Druga stvar je da ako ga i želi ukrasti unatoč tome što ima mul t lock znači da vjerovatno ima iskustva i nije obični lopov... U tome slučaju mi je valjda svejedno, taj će ga ukrasti i ovako i onako... Ciljana skupina je ona koja će odustati nakon što vidi mul-t-lock... Moje pitanje je jeli to itko radio i gdje da nabavim istu bravu ko od mult-locka?? Bar da je ista sa vanjske strane gdje se vidi naravno... Računam da ako i stavim neku bravu na koju "prvu" naletim da je lopov možda i dovoljno upoznat kako izgleda mul t lock, te da je mogučnost da primjeti kako ga nema... Tako da bi bilo najbolje vjernu kopiju brave... Hvala Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted November 16, 2014 Ako pogledas malo na YT-u, ona vanjska brava se rijesi za 15-20 sekundi. Na brodu sam sad pa ne mogu otvorit YT da ti nadjem clip. Tako da je ta vanjska jos jednostavnija za sredit nego ona skrivena u mjenjacu, ali i ona ide dole jako brzo. Danas kad ti lopov pikira auto, tesko da ces ga spasit. Jedino da imas privatnu garazu ili neki sofisticirani alarm, ali ni to nije garancija vise. Lopovi su postali jako moderni ?? Po meni je ta ugradnja fake brave isto sto i stavljanje para čarapa u kupaće kad ide na plažu.. Bzvz.. Ali dobro, tvoj auto, radi sto hoces ako mislis da ces s tim zavarat protivnika i mirnije spavat. Lp Share this post Link to post Share on other sites
WislyWisly 0 Posted November 16, 2014 Stvar je u tome da je trošak zanemariv, a dobije se "puno"... Ali nije sve u tome, iz gušta ću uvalit fake bravu pa nek se misli jel prava il nije Nego, nisam od nikoga dobio neki konkretan odgovor... Sam sam uspio skužit da za Passat B6 sa manualnim mjenjačom ugrađuju pretežno ovakve brave : https://i.ytimg.com/vi/DmtWb0_xf0E/mqdefault.jpg Defend lock sa lijeve strane, a mul t lock sa desne strane na mjenjaču... Može li mi netko potvrditi jeli to pravilo ili se može ugrađivati kako hoće? Share this post Link to post Share on other sites
zvonimir 9 Posted November 16, 2014 Ako pogledas malo na YT-u, ona vanjska brava se rijesi za 15-20 sekundi. Na brodu sam sad pa ne mogu otvorit YT da ti nadjem clip. Jel si mislio na ovo? https://www.youtube.com/watch?v=47_41Vk0P4Y Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted November 16, 2014 Zvone ne mogu otvorit YT clipove na brodu, jbg..internet je preko satelita pa su neke stranice kao YT blokirane radi brzine prenosa podataka. Ali vidio sam dosta clipova u vezi tog mult locka, jer imo sam onaj "skriveni" na GTI-u a razmisljo sam i da stavim na Tiguana. Ali sam odusto. Share this post Link to post Share on other sites
Vec 1 Posted November 16, 2014 pa bilo bi bolje da ugradis pravi lock a da se brava uopce ne vidi da imas. pa u slucaju kradje se zajebe ovako vidi pa sutradan dodje sa alatom a ako se pravi namjeri na tebe nece ti pomoc ni da ti auto u spavacoj sobi. Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted November 16, 2014 Ne postoji zastita protiv krađe,ja kad ostavim auto negdje.na duze vrijeme popustim skroz sarafe na prednjim tockovima i to ti je najsigurnije Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted November 16, 2014 Kod mene u firmi su neka vozila pod praćenjem i blokadom motora. Šanse da takvo vozilo nestane i da ga se ne nađe su gotovo nikakve, osim ako ne daš lopovima par dana fore. Znam neke kojima su pokušali ukrast vozila a bila su pod praćenjem i nisu se lopovi dobro sproveli:) Napajanje je samostalno( dva su ako jedno krepa drugo radi dalje ), znači nikakvo kemijanje oko struje ne pomaže, a i uređaj je toliko malen da bi trebalo jedno vrijeme da se nađe. Ima itekako pomoći od krađe, samo što rijetki žele uložit u to. Share this post Link to post Share on other sites
WislyWisly 0 Posted November 16, 2014 Suvišno je raspravljat treba ili ne treba... Dakle, ja sam odlučio to napravit... Ako netko ima savjet dobrodošao je... Ajde da Vas pitam onda postoji li nka shema koja ima utjecaj kao skidanje kleme sa akumulatora, ali da je prekidač unutar auta za kojega samo vlasnik zna gdje se nalazi ? Kostolomac : Daj mal oviše informacija... Znaš li koji točno uređaj koristite, neki link i slično ? Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted November 16, 2014 Kod mene u firmi su neka vozila pod praćenjem i blokadom motora. Šanse da takvo vozilo nestane i da ga se ne nađe su gotovo nikakve, osim ako ne daš lopovima par dana fore. Znam neke kojima su pokušali ukrast vozila a bila su pod praćenjem i nisu se lopovi dobro sproveli:) Napajanje je samostalno( dva su ako jedno krepa drugo radi dalje ), znači nikakvo kemijanje oko struje ne pomaže, a i uređaj je toliko malen da bi trebalo jedno vrijeme da se nađe. Ima itekako pomoći od krađe, samo što rijetki žele uložit u to. Citao sam i o tome, da pravi lopovi navodno imaju neki ometac signala i a ti to nista ne znaci sta imas, jel istina ili nije, nebi znao, nije moja profesija..... Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted November 16, 2014 Kostolomac, jeli to na foru SMS Commandera ili slicnog sistema od Raptora. Sa satelitskim pracenjem? Di ti porukama javlja sve o autu i to? Ja cu najvjerovatnije ic na tu opciju cim uhvatim vremena 2 dana otic u Zg to instalirat. Vec sam se sve dogovorio s covjekom kojeg mi je Dario preporucio. Ima super proizvod i hrpu mogucnosti uz to. Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted November 17, 2014 Bilo je prije par godina u auto klubu profesionalac iz Srbije.. Njegova zadnja recenica u textu je bila "ne postoji zastita protiv krađe automobila,ako ga zelimo ukrast,ukrast cemo ga" Share this post Link to post Share on other sites
sever 0 Posted November 17, 2014 (edited) Kostolomac, jeli to na foru SMS Commandera ili slicnog sistema od Raptora. Sa satelitskim pracenjem? Di ti porukama javlja sve o autu i to? Ja cu najvjerovatnije ic na tu opciju cim uhvatim vremena 2 dana otic u Zg to instalirat. Vec sam se sve dogovorio s covjekom kojeg mi je Dario preporucio. Ima super proizvod i hrpu mogucnosti uz to. ta gps pračenja su jako napredovala od tog doba sa sms porukama trenutno se koristi opcija , di dobis svoje korisnicko ime i lozinku od strane servisera i s tim se spajas na server , na njemu imas mape (ovisno koju odaberes gurtam , open street ili google) i na njoj ti pokazuje sva za koja imas pracenje , moze pokazivat 99% podataka ali to ovisi o vozilu i senzorima , ima mogucnost spajanja na can bus pa ti povlaci podatke iz kompa i pokazuje ih u serveru , a isto postoji mogucnst spajanje dodatnih senzora na uređaj po potrebi , isto tako je pracenje moguce posebno u hr,posebno u inozemstvu ili i jedno i drugo. A mogu rec da je i cijena prihvatljiva s obzirom na dobiveno Edited November 17, 2014 by sever Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted November 17, 2014 Vlaho- da u pitanju je satelitsko praćenje, kod nas je u pitanju Webey iako ih ima brdo u hr koji slične opcije nudi pa i Raptor. Ti kao osoba pratiš preko njihove web stranice, logiraš se i vidiš točno gdje ti je vozilo. Ima x parametara pa čak i da ti dođe poruka kod svakog paljenja vozila/gašenja itd... Andrej- nije istina barem ne kad je u pitanju webeye, a čak mi se čini da je i kod drugih tako. A i da ima neki ''ometač'' signala, to znači da oni svako vozilo koje namjeravaju ukrast ometaju preventivo? Sumnjam. Josip- eh, ja nisam još čuo da su ukrali vozilo koje je bilo pod praćenjem iako naravno postoji mogućnost, ali je vjerovatnost puno manja naspram ostalih zaštita Ljudi ni neznaju koje se sve opcije nude na tržištu, u skuplja vozila se isplati uložit još koji euro u zaštitu. Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted November 17, 2014 Slazem se s tobom,ali opet ono ali,znas kako su povezani oni decki koji voze vucbu sluzbu i mehanicari? E tako.su povezani decki koji kradu aute i koji ugrađuju zastitu u autu Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted November 17, 2014 ta gps pračenja su jako napredovala od tog doba sa sms porukama trenutno se koristi opcija , di dobis svoje korisnicko ime i lozinku od strane servisera i s tim se spajas na server , na njemu imas mape (ovisno koju odaberes gurtam , open street ili google) i na njoj ti pokazuje sva za koja imas pracenje , moze pokazivat 99% podataka ali to ovisi o vozilu i senzorima , ima mogucnost spajanja na can bus pa ti povlaci podatke iz kompa i pokazuje ih u serveru , a isto postoji mogucnst spajanje dodatnih senzora na uređaj po potrebi , isto tako je pracenje moguce posebno u hr,posebno u inozemstvu ili i jedno i drugo. A mogu rec da je i cijena prihvatljiva s obzirom na dobiveno E pa no to sam mislio. Imam par mailova s detaljnim opisima i mogucnostima tog alarama, ali nije mi se dalo cp ovdje. Sve mi je taj vlasnik firme detaljno objasnio sto i kako. Uglavnom, da, sve podatke imas, radar oko auta na 2 udaljenosti, silent alaram, upozorenje kad se otvori hauba, skinu kleme, paljenje auta, klime, grijanja siceva...ma sve sto hoces. Ima brdo mogucnosti. I nije toliko abnormalno skupo kako neki misle. Share this post Link to post Share on other sites
sever 0 Posted November 17, 2014 jedina mana tih uređaja je da nakon nekoliko dana stajanja , znaci bez da se auto pali i vozi , mogu poprilicno struje izvuc pa cak do grance da auto ne pali , međutim to se lako rjesi u postavka uređaja Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted November 17, 2014 (edited) Funkcionira li takva zastita ako dodju profesionalci s faradayevim kavezom u kamionu, dignu kotace na kolica i za dvije minute je u kamionu? Pa kasnije na nekoj svojoj lokaciji rastave sve do zadnjeg srafa. Mala je vjerojatnost, ali ako je auto narucen... Edited November 17, 2014 by DejanM Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted November 17, 2014 Pa normalno da nebi funkcionirala, al čekaj malo, pa neće tebi valjda trebat tjedan dana da skužiš da nema auta? Ovak fino lijepo na mobu/računaču/tabletu provjeriš dal je auto na mjestu, pogotovo ak mora negdje stajat danima, a nije u garaži ili u dvorištu. Signal se ne gubi jer kad je bio čak problem da se je u tunelima gubio signal, su riješili u kratkom roku. Ima opcija da mjesečno plaćaš samo praćenje u HR ili i u inzozemstvu ovisi što te zanima. Samo je pitanje koliko je tko spreman uložit u takav vid zaštite. Nekad je to bilo ekstra skupo, danas kada ima xy firmi koje se time bave( većina njih razvijaju sve same ) došle su pristupačnije cijene. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Nano Posted November 17, 2014 Vlaho dali možeš molim te reći koliko bi to otprilike koštalo i koja je to firma u zagrebu da se bavi sa time što ti govoriš....?biio bi ti zahvalan...ako nemozes tu mozes i na pp molim te? Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted November 17, 2014 Pa normalno da nebi funkcionirala, al čekaj malo, pa neće tebi valjda trebat tjedan dana da skuži da nema auta? Ovak fino lijepo na mobu/računaču/tabletu provjeri dal je auto na mjestu, pogotovo ak mora negdje stajat danima, a nije u garaži ili u dvoritu. Signal se ne gubi jer kad je bio čak problem da se je u tunelima gubio signal, su rijeili u kratkom roku... Ne gubi se u tunelu, ali faradayev kavez bi morao prekinuti sve elektromagnetske valove i tako onemoguciti autu da se spoji na satelit ili ostvari bilo kakvu komunikaciju. Znaci cim je auto u kamionu njegova lokacija nestaje ili ostaje lokacija na kojoj je utrpan u kamion. Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted November 17, 2014 Gle ima opcija čim se pomakne vozilo da dobiš dojavu, znači moglo bi to sve lako past u vodu:) Al to su već neki ekstra napredni lopovi:) Ionako je na tržištu najviše onih koji kradu na ''klasičan'' način. Uplatit samo kasko i nek kradu do mile volje:) Share this post Link to post Share on other sites