0
vwbole

Golf 3 problem kod prvog paljenja

Recommended Posts

Dakle imam problem sa trojkom tdi 90ks, '96 godina. Kod auta je inace sve u redu te auto lijepo ide, osim sto zajeb kod tog prvog paljenja. Uglavom, kod prvog paljena auta, bez obzira dal to ujutro kada su temperature nize ili u podne dok je vec nesto toplije golf se kod prvog paljenja muci. Znaci ja okrenem kljuc i drzim ga do kraja on vergla te se trese i nakon nekog vremena broj okretaja skoci, auto baci dosta dima (moze bit i zbog auspuha koji je probusen na zadnjem loncu) i upali. Dok auto upali dalje sve normalno radi, ako ga ugasim i idem ponovo upalit, pali bez problema, jedino ako ga ugasim i opet probam upalit za kojih 5-6 sati onda je opet isti problem. Eto, bio bih zahvalan, ako netko moze naslutiti gdje bi bio problem. :)

Kompresiju motora nisam mjerio, a sto se tice zupcastog sumnjam da je tu problem posto je nedavno izmjenjen....

Meni je tako isto bilo na duji dizelu,cak mi je isto i probusen lonac haha

Ugl,prominio sam grijac i sad ugrijem dvaput na prvom paljenju i pali normalno...

Provjeri grijace prvo jel do njih

1.Grijači

2.Filter goriva

3. Nepovratni ventil (koji je na filteru goriva)

4. Bosch pumpa

5. Faza motora( kao što je navedeno)

6. Kompresija

Ne škodi provjeriti sve napisano. Najvjerojatnije je do grijača no to ćeš tek utvrditi.

Ak sad na ovakvim temperaturama ne pali zbog grijaca onda je motor u banani, meni do 0 pali bez ikakvih problema bez da cekam ista, samo okrenem kljuc.

Ista stvar na polu ... pocne trest i treba mu dosta da se dobije ... al je prije 3 tjedna zupcasti preskocio za 2 zuba.Provjerit cu grijac + bijeli oblak dima ujutro ??

Pozz!

Izvinjavam se što uletavam u temu al ako može mala pomoć! Radi se o Meganu 2001.g. 1.9D.

Svako paljenje zeza sa lampicom grijača... Dakle, dam kontakt, upali se lampica grijača potom se ugasi i upalim motor i odmah pri paljenju motora se upali lampica grijača, a simptomi su da radi pod čokom i lošije ide. Znači upalim auto tako prvi put, odmah ga zagasim i ponovo dam kontakt upali se lampica pa se zagasi potom upalim motor i radi normalno. I tako svako paljenje, pa i za pet minuta, pol sata, sat će zafrkavati,....

Palio je 13 godina normalno i sada već par mjeseci zeza, relej se čuje da škljocne, grijači su novi stavljeni pred cca pol godine (dešavalo se sranje isto i sa starima). Auto mi je od punca i stalno se vozi pa nisam uspio pogledat relej, dal dobiva struju na grijače i tako to... Za vikend ću čačkati po tome pa Vas molim savjete i ideje šta bi moglo biti i šta da pogledam?

Hvala!

Ok, puno hvala!

Znači nema smisla da ja išta i diram onda... Pumpa znači treba reparaciju?

Ok, puno hvala!

Znači nema smisla da ja išta i diram onda... Pumpa znači treba reparaciju?

Tako je. Sam tu neces nista napraviti

0