0
Ante Busic

golf 2 teretni ventil

Recommended Posts

pozdrav ekipa

ma mog golfa sam stavio nazad diskove i uz trap sam dobio neku stvar u koju idu 2 crijeva od kocinica i iz nje izlaze 2 crijeva od kocinica jedno na lijevu i jednona desnu stranu,nalazi se na ljevoj strani zadnjeg trapa,,,,kako sam uspio saznat to je teretni ventil ili tako nesto,,sad moj je problem da kad stisnem punu brenzu naj prije mi zablokira zadnji desni pa nakon sekunde zadnji ljevi tocak prve bas i ne primjecujen da blokiraju to jest jednostavno receno koda mi neko digne rucnu usred voznje,a na mokrom da ne spominjem auto oce u krug odmah.....sad me zanima kako to rijesit posto novi taj ventil nigdje nemogu naci i u cemo je problem?

uglavnom koje je rijesenje auto mi je spustan na crvenim spiralama cca 5-6ccm dali da mijenjam razdjelnik ili da stavljam ublazivace

mozes taj 5-ti kocioni namontirati negdje naprijed,recimo kod glavnog kocionog i onda se malo igrati,tj rucno ga nastimati tako da koci a da ne zabacuje zadnji kraj...ili jednostavnije stavit ublazivace na zadnji kraj ali onda ce ti slabo kociti pozada...znaci nema smisla sto si stavio diskove...

Peti cilindar je sad ocito nategnut i sad po tome ispada da je auto nakrcano. Znaci moze ga se popustit i nastimat al bez valjaka taj poso je za nista...

Mozes.micat polugu na koju kacis feder... Kad.most ide blize sasiji ventil pojacava silu... i obratno. Znaci trebalo bi rasteretit oprugu tj ventil. Cesto oni i oni sami nevajaju.

e kad ste vec dosli na temu stelanja 5 kocionog , kak se on ponasa kad je auto spusten ?
moj golf je znatno nizi nego burazov i meni super kuci , nema blokiranja ni nista dok kod njega tu i tamo zablokiraju zadnji ako je jace kocenje , znaci oba auta imaju sva4 diska

Pa idi logikom... sta je zadnji kraj nizi tad je kao auto natrpanije i treba jace kocenje...

bio sam na tehnickom na valjcima i prazno auto pokazuje 1,8 kn nazad a kad sam sjeo starog u gepek nekih 110 kila u njemu pokazivao je 2,2 kn nazad,,znaci teretni ventil je ispravan,,maloprije sam ga stelao na federu popusten je do maksimuma i cini mi se da je puno bolje,,ali neznam nista dok kisa ne padne jer na mokrom se tek vidi sta i kako,,nadam se da sam rijessio problem jer mu je sljedece skidanje federa ako bude zajebava ...

Mislim da cak imas imbus u sredini gdje loluga stisce klipich pa se dade i tu dobit il stavit na minimum i miran...

Pozeljno da imas nekoga na valjcima..za provjerit ucinak bez kise ;)

kazete da nema smisla 5 kocioni ako auto ima diskove. kaj onda serijski sa diskovima nema tog ublazivaca?

dali auto koji ima abs ima i taj 5 kocioni?

dosli smo do zakljucaka da moj teretni nevalja posto kako ga god nastelam on uvijek koci isto,,posto je novi 415kn upasavat cu od trice golfa koji dode 150kn pa cemo vidit rezultat akose nista nepromjeni bubnjevi idu nazad i rijesen problem

Ja sam svoga golfa okreno na krov radi 5 kočionog ostavi se toga kemijanja.

Kupi novoga ;)

0